Puleaina o pest

"Aktara": tuufaatasiga, faiga o gaioiga ma le faʻaaogaina o fualaau faasaina

O le taumafaina o laau toto ma laau toto o laau toto, o meaʻai leaga ma siama, e faaopoopo atu i le faaitiitia lelei o le uiga ma uiga lelei o le seleselega, o le taulai atu lea o faamaʻi vailaau ma fatuga o mea taufaatoaga, fua ma fualaau aina. I mataupu o faʻamaʻi pipisi, e sau ai iniseti e laveai. O a latou gaosiga i luga o le lalolagi e faʻalautele i tausaga taʻitasi. I le taimi lava e tasi, o nisi aitema e faasaina ona o le maualuga o le vevela. Tatou taumafai e iloa po o le a "Aktara", le matautia o le fualaau faasaina i meaola faalafua ma tagata.

E taua! Ina ia aua nei "kopi" i lau lava togalaau, e tatau ona e faatauina mai vailaau matautia i faleoloa faapitoa. Faʻalogo lelei i le afifiina, pine palota, faʻamatalaga tusitusi tusitusi i le faʻaaogaina o fualaau faasaina ma le tau. O taufaasese e masani ona taugofie, faatasi ai ma le sese o le kalama, e aunoa ma le faamaotiina o faamatalaga e uiga i le gaosiga ma le nofoaga o le afifi, aso o le gaosiga ma le aoga aoga..

Faʻamatalaga, tuʻufaʻatasia ma meatotino o le iniseti o le iniseti "Aktara"

Aktara o loʻo i luga o le lisi o vailaau faʻasolosolo fou, o loʻo faʻaalia e le maualuga ma le faʻatinoga vave. O fualaau faasaina e tatau ona mautinoa le puipuiga o laau totő, e aofia ai mea na aliali mai ina ua togafitia togafitiga talavou, mo le 24-60 aso (fuafua i le masani ma metotia o le talosaga). Ua faamaonia e tagata tomai faapitoa o le vailaau e tineia ai manu faalafua o le vasega lea o mea oona maualalo (LD50> 5000 mg / kg). I le lalolagi, ua resitalaina e faasaga ile 100 ituaiga o meaola faalafua. E faʻaaogaina mo le totoina o saito, fualaau 'aina, fualaau faisua, togavao ma fufulu kapisi, tamato, totoina o fatu, eggplants, ma le gaosia o pateta aʻo lei totoina. O le iniseti o loʻo faʻavasegaina o se mea faʻapitoa-faʻafesoʻotaʻi neonicotinoid. I le vailaʻau kemikolo o le fualaau faasaina "Aktara" thiamethoxam i fua o le 240 g / l poʻo le 250 g / kg.

Maua i le tulaga o le vailaau faasaina:

  • faamafolafola vai i totonu o ipu tioata ma pusa palasitika ma le malosi o le 9 ml, 250 ml ma le 1 l, i le faasologa;
  • vai maʻaleʻale, tuʻuina i pusa polymer 1.2, 4 g;
  • suauu suauu, faapipii i taga pepa o le 4 g;
  • meaʻai i paʻu.

O le pasene pito sili ona tele o le vailaau oona o loʻo faʻapipiʻiina i suspensions (mai le 25 i le 35%) ma le pito i maualalo - i laupepa (1%). Ole mea e le faigofie ile susunuina, e amata ona faʻafefete i le 139 ° C, e lelei le suauu i le vai i le 25 ° i le taeao. Leoa, moli kulimi moli.

E taua! " Aktara "o aʻafiaga e iai le aʻafiaga o aʻafiaga i luga o le lalolagi, manufelelei, meaola vai. Faʻaleagaina tagata ma mamanu.

Le faiga o gaioiga ma le aafiaga o le fualaau faasaina i meaola faalafua

O le gaioiga malosi o le vailaʻau e vave ona ulu i totonu o laulaau ma salalau solo i luga o le alalaʻau, ma maua ai se faʻauigaga. O lona uiga, e vaʻaia e pei o iniseti faalilolilo, tusa lava po o le a le tau. O le mea lelei e faapea, pe a fuaina fua o fualaau 'aina ma fualaʻau, e le faʻapipiʻiina e Aktara ni faʻala. O le thiamethoxam e gaoioi i meaola faalafua pe a uma le 30 minute i le faʻafesoʻotaʻi ma i totonu o le manava, faʻamalo le afaina ma faʻapipiʻi le tino.

I le taimi muamua e mumusu ai iniseti e 'ai meaai, ona latou oti ai lea. O le puipuiga o le fualaau faasaina e faalagolago lea i le auala e faʻaoga ai "Aktara": pe a faʻaleleia le togalaau mo le 24 aso, ma pe a faʻaaogaina i lalo o aʻa - e oʻo atu i le 60 aso, ona o gaioiga faʻasolosolo i laʻau agavaʻa. E le gata i lea, o le iniseti o le iniseti e le mafua ai le tetee atu o meaola matautia i aafiaga o vailaau ma meaola o isi mea leaga.

I totonu o le faʻalapotopotoga o faifaatoaga ma fai togalaau "Aktara" ua faʻaaogaina e avea o se vailaʻau faʻavaomalo e faasaga i le tele o faʻamaʻi. Aemaise lava, e aoga tele i le taua faasaga i taliga puipui, vavae, Colorado beetles, whiteflies, sovils, tsvetkoedami, Buckars, geese, aphids, beet beetles, moth seeds, shovel shops, bedbugs and pests complex pests.

Fesoʻotaiga ma isi vailaʻau

O le vailaʻau e fesoʻotaʻi ma le tele o isi iniseti, togavao, faʻamaʻi, vailaau e tineia ai vailaʻau faʻasaina, puleaina o le tuputupu ae ("Ribav-Extra", "Kornevin", "Epin", "Zircon"). Ae i tulaga taʻitasi, e manaʻomia le suʻega faʻasoasoaina fualaau faʻasaina. Afai i le taimi o le suʻega e te vaʻavaʻai ai i le faʻaleleia, o ia faʻapotopotoga e le aoga. O le agrochemistry ma le alkaline reaction e le fautuaina mo le fefiloi ma le "Aktar".

E te iloa? O le manaʻoga o le tagata e puipuia laau mai iniseti leaga na tulaʻi pe a ma le 10,000 afe tausaga talu ai ma le atinaʻeina o faatoaga. Muamua e talanoa e uiga i iniseti o Aristotle. O ia lea na ia faamatalaina le auala o le lafoaia o se tagata o le lice ma le sulfur. Ma o le'autau a Alesana le Sili na faʻaumatia faʻamalosi i mauga mauga.

Sauniuniga saogalemu

O le manaʻoga e faʻaaoga le iniseti e tupu pe a oʻo mai uluai faʻaaliga o le agaʻi faʻamaʻi. I le maua ai o le vaega lona tolu o le vevesi o le "Aktara" ma lona aafiaga i tagata, e taua le mulimuli i tulafono mo le galulue faatasi ma le agrochemistry. O le faʻaaogaina o laau e le mafai ona faia i le vevela poʻo timuga, susu, matagi. O le taimi aupito sili i le taeao po o le afiafi. E manaʻomia e le iniseti le 2 itula e faʻaoga lelei ai i totonu o le fila ma maua ai aʻa. A maeʻa ona ulu, e le toe fefe o ia i le timu po o le la.

Mo le faʻamoemoe o le saogalemu, o loʻo galulue faatasi ma Aktara, e mulimuli lava i fautuaga a le kamupanī. O le sauniuni o le galuega e faia i luga o le auala, puipuia o ia lava i ofu faapitoa, totigilima lima, tioata ma se sipili. E matua faasaina le 'ai, ulaula, inu ava i le taimi lava e tasi. E fautuaina foi e faʻagata le faʻafesoʻotaʻi o lima ma foliga i le tele e mafai ai. Aua neʻi galo e siaki le faʻaogaina o le sprayer.

I le faagasologa o le faagasologa, e mataituina ai e le pa'ū le mea oona i le tele o fualaau faisua, fualaau aina po o meaʻai manu. A uma ona saunia le fofo o galuega ma togafitia togalaau, ona aveeseina lea o le totini, aveese totini lima, sui o latou lavalava, fufuluina o latou lima i fasimoli ma vai, fufuluina o latou foliga ma fufulu o latou gutu. E le taliaina le faʻaleagaina o punaoa, vaituloto, ma vaieli ma vailaau o vailaʻau faʻasaina. E le gata i lea, lata ane ia i latou e le tatau ona e sasaaina le vai pe a uma ona faʻamamā mea leaga i le faagasologa o mea faigaluega ma masini. Knapsack sprayer fufulu i aso uma, toe togafitia le aganuu ma le vai manino. O koniteina na faʻaaogaina pe a maeʻa faʻataʻitaʻiga e manaʻomia ona susunuina, e aunoa ma le faʻasusuina o asu ma mea na tuʻuina atu. I le taimi ma pe a maeʻa le vavave, e le faatagaina le lafumanu e faʻamaʻaina i le vaega o loʻo togafitia. I totonu foi o le laina o le 4-5 kilomita le faatapulaaina o le felelei o pi mo le 120 itula. Ia mataala i lou manuia. O faailoga muamua o le oona e faʻaalia mai i le nausea, vaivaiga lautele, faʻavevesi ma le faʻamalosia o le faʻatinoga o felauaiga. Afai ei ai sou tulaga faʻapena, ia vave valaʻau i se fomaʻi ma tuʻu le fale mo le ea fou.

Sauniuniga ma le faʻaaogaina o le fofo

Aʻo leʻi faʻaaogaina le "Aktara" o se iniseti vailaau e vave ona gaoioi vave, ia faitau ma le faʻaeteete faatonuga ma mulimulitai i fautuaga. O le a oʻo mai le faʻalagolago i le auala o le gaosiga. O le fualaau faasaina e mafai ona fufuluina lala, faʻafefete i fualaau, faʻagasolo fatu pe faʻaaoga mo le faʻavainuina. Afai o le a faʻatautaia le faʻataʻitaʻiga ma se pulumu vavalo, e saunia ai le fofo o galuega, e faʻatumu le fagu masini i le lona fa i le vai ma faaopoopo nisi o le ava malosi. Mo lana tapenapenaga, o se afifi o le fualaau faasaina ua faʻaitiitia i le 1 lita o le vai. Malosiaga e fautuaina ina ia sili atu le avanoa e faʻafefiloi ai mea lelei. Ona oʻo lea i le 5 lita le aofaiga o le vai i totonu o le pusa sprayer, ua ufiufi i se tapuni ma luluina malosi. O le au gaosi "Aktara" na atiae faiga masani o le taumafaina o fualaau faasaina, e faavae i luga o uiga o meaola faalafua ma le aganuu e togafitia.

Mo se faʻataʻitaʻiga:

  • mo le togafitiga o faleplanti mai le thrips, aphids, whiteflies ma scarab, 8 g oona i le 10 lita o le vai ua faʻavaivai O le fofo o loʻo faʻapipiʻiina i laʻau ma laʻau faʻatasi ai ma le fuaina o le taumafaina o potopoto vai e 250. Mai fuʻa ma le eleele e lele le aofaiga o le vailaʻau e faʻaititia i le 1 g, e faʻaaoga ai le faʻafefiloi mo le faʻavaivai palapala;
  • mo le fufuluina o pateta i le vaitau o le tuputupu ae, o le masani e 150-200 ml o le ava ava malosi - E tatau ona mou atu beet beetles i le 2 vaiaso;
  • mo le susunuina o le "Aktaroy" mai vine mai le aphids faaaoga 250 ml o le tamaoaiga o Aktar i le 10 lita o le vai. Faʻatinoina le faaluaina muamua: aʻo lei tupu ma pe a uma ona piki vine;
  • Ina ia lafoaia ia togalaau teuteu mai aphids, whiteflies, flaps, ma pseudoprotectors, latou te faataapeapeina le 8 g o le kemini i le 10 lita o le vai e faavae i le taumafaina o le 1 lita o le galue galue i le 10 sikuea mita.

E le o aofia ai le phytotoxicity pe afai o fautuaga uma na tuuina mai e le gaosi oloa i le faʻamatalaga o le "Aktara" e mulimuli tonu lava.

E te iloa? Ua talitonu fomaʻi o meaola uma lava, e tusa lava po o le a le vasega o le faʻasoesa, e aʻafia ai le tagata. O taunuuga e le o vave, ae o le faaputuputuina o mea leaga.

Afai e tatau ai, o le gaioiga ole mea ole pateta e tatalaina le 6 g o le vailaʻau i le 3 lita o le vai. O fualaau toto e totolo i luga o le ata ma sosoloina i se vaifofo, ona faʻafefiloi lelei lea. O ia pateta e le mafai ona teuina, ua totōina loa. Ina ia sosolo i totonu o laau e faʻafefe ai le afifiina o le iniseti (1.4 g) i le 1 lita o le vai. O le fofo e lava lea e gaosia ai laau 200. O o latou aʻa ua susunuina i totonu o koneteina ma mea oona ma totoe mo le 2 itula. O le faʻatinoga e faʻatino mo le 12 itula aʻo leʻi tulaʻi. O le vai totoe o loʻo faʻaitiitia i se voluma e 10 lita mo le faʻaleleia atili o fualaau totō totō.

Fesoasoani Muamua mo le 'ona oona

Afai e oso le paʻu i luga o le paʻu, e aveʻesea e aunoa ma le afifiina o fulufulu mamoe, ona fufulu lea i le vai tafe poʻo se vaifofo vai vaivai. I mataupu o fesoʻotaʻiga ma mata, e tatau ona fufulu i le tele o le vai mo le 15 minute. I le tulaga o le taumafaina ma le faʻaleagaina o le mucous membranes, vaʻai se fomaʻi. E taua le taofi o le inisiua o le iniseti.

A oʻo i le gaosia o le agrochemistry ao le i taunuu mai le fomaʻi e tatau ona faia se vaifofo o le carbon carbon activated i le fua o le 3-5 punetimini i le ipu vai. Afai o loʻo tumau pea faʻamaoniga ma ua iloa e le manua, taumafai e faʻaleaga vomiting. I se tulaga le iloa, e matua faasaina lenei mea. E leai se vaifofo faapitoa i vailaau. O togafitiga faʻaleleia e faʻalagolago i faʻamaoniga.

Tulaga o le teuina

I le vevela mai le 10 tikeri o le kiona i le 35 tikeri o le vevela, o le ola ola o le iniseti o le insecticide "Aktar" e 4 tausaga. Aua le tuua le vailaʻau i luga o faʻatauga e sosoo ma meaʻai, fualaau. Ma i nofoaga foi e mafai ona maua e tamaiti ma meaola. E tatau ona mago le potu. Aua neʻi teuina mea totoe o le fofo galue ma faʻafefiloi ma isi vailaʻau oona.

E te iloa? O se vailaau masani mo meaola faalafua i totonu o le togalaau o le auala lea a o tatou tina matutua: latou te tuua se sulu i le va o laau aina. Na puipuia o ia e le fua o le suauu suamalie ma le ipu vai. Ma i le pito i lalo latou te tuʻuina se fagu e tumu i le vai. Iniseti na tosina mai i le manogi manogi, latou te lele i le malamalama ma, tatui le tioata, paʻu i totonu o le vai.