Fua o le gaosiga

Evergreen faʻamalosi faʻamalosi

O laau teuteu teuteu teuteu e masani ona faaaoga i le fausaga o le laufanua mo togalaau aina, togalaau, togafiti, alalaupapa, ma isi. E tele ituaiga o ituaiga o nei meaola, ma e mafai e taʻitasi taʻitasi ona filifili mo ia lava le laau sili ona matagofie. I le tusiga o le a tatou avatu ia oe se ata ma igoa o nisi o conifers, faapea foi ma se faamatalaga puupuu o sui taitasi.

Juniper horizontal

E iloa foi le igoa o le juniper. O le natura natura o loʻo taʻua o le itu tutotonu ma matu o Amerika i Matu.

E mafai ona maua i le Iunaite Setete ma Kanata latalata ane i vaitafe itiiti, i vaomatua, i luga o mauga, ma isi. Juniper horizontal - evergreen coniferous shrub, faatasi ai ma lala uumi e lolomi i le eleele palapala. O vali o loʻo valiina i le lanumoana lanumoana, i le amataga o le kiona muamua latou te maua ai se lanu enaena.

O laulaau i luga o pupu o le togitogi o le nila o le nila, prickly, o le solomuli ese mai lala e le sili atu i le 6-7 mm. O Juniper foi e iai laulaau i foliga o fua, lea e foliga mai e foliga mai e leai se mea e maua mai ai i le pito i tua.

O nei laulaau e laiti ma e mamafa le mamafa i lala. I luga o le vao o se faʻaauau pea o faʻasologa, lea ei ai se lanumoana lanumeamata. I pene taʻitasi e 4 fatu.

E te iloa? Juniper o loʻo i luga ole lalolagi o le Lalolagi mo le silia i le 50 miliona tausaga.

Faʻaiʻuina i le aganuu faʻatoʻaga teuteu i le ogatotonu o le XIX senituri. O aso nei e masani lava ona maua i togalaau faʻasaina ma arboretums. I totonu o togafusi amateur ma se fuafuaga teuteu na amata ona foliga mai talu ai nei, o lea na amata ai ona maua lona lauiloa i le taamilosaga o le juniper. E matagofie le laʻau i le amataga o le tautotogo, aua o ona nila e maua ai le uʻamea o le uʻamea, o le mea aupito sili ona teuteuina o laau o le coniferous. O le a foliga matagofie i luga o mauga, papa, latalata ane i vaituloto, ma isi.

Aoao atili e uiga i le totoina o le vaomatua i luga.
O Juniper e maua le malosi o le kiona, e masani lava ona masani i tulaga o le taulaga, e itiiti mea e manaomia mo le palapala, ae e amata lemu. E sili atu le fiafia i le la pe leai foi, ma le susu ma le maualuga o le suasami.

Pine Mugus

Mountain pine O le Mugus ua salalau i vaega maugā o Alps ma Balkans. I le masaniga masani o lenei laau, e mafai ona ausia le maualuga o le 2-3 mita, peitaʻi, o le lautele o lona pale e sili atu i le maualuga ma e 3-4 m.

E mafua mai i lenei pepa o lenei laau faʻasoa e le mafuaina i laau, ae o laau toto. Pine Mugus ei ai pupuʻu pupuu o loʻo faʻaloaloa i luga.

Mo le tausaga, e mafai ona faaopoopo i ai le umi o le 10-12 cm le maualuga, ma le 12-14 cm le lautele. O le togi o le nila i luga o le paʻu e eseese mai le 3.5 i le 4.5 cm. O le nila ei ai le lanu uliuli matagofie ma se tamai lanu o le uʻamea. O Cones e tuʻuina atu i le mauga pine le foliga teuteu teuteu, ae na o le 8-9 tausaga e foliga ai pe a uma ona totoina. O Cones e foliga mai o se tipi tipi 3-6 cm le umi, valiina i ata uma o enaena.

Mountain pine O le mugus o se togalaau malulu, ae o le tele o le taumafanafana e faʻavaivaiina ai nilala e maua ai ni mea teuteu matagofie. O se laau e aunoa ma se mea teuteu teuteu faapitoa e mafai ona taumalulu i totonugalemu tutotonu o Rusia.

O le nofoaga sili e totoina ai o le a avea ma se nofoaga lelei lelei ma se eleele faʻaleleia lelei. O nofoaga malulu e mafai ona mafua ai le leaga o le pine Mugus ina ia faʻaitiitia ai le puipuia mai faʻamaʻi.

O le laau e le o se mea e sili ona manaomia i luga o le tuufaatasiga o le eleele, ae pe a totoina, e manaʻomia le faaopoopo o se oneone laitiiti ma le paʻu i le lua. E malosi malosi pupu pine, o lea e aunoa ma le tele o faigata e mafai ona latou tetee atu i le tele o kiona i le taumalulu.

Dwarf Mountain Pine - o se laʻau lauiloa i totonu o tagata fai togalaau e fiafia e teuteuina le laufanua i le faiga o bonsai i luga o la latou 'upega tafaʻilagi. O le laau o le a faʻaputuina faʻatasi ma isi laau toto ma laau pe a e mamanuina faʻatalanoaga alpine ma togalaau papa.

El Maxwell

O lenei laʻau matagofie o le conifer e le sili atu ma le tasi mita le maualuga. O le paleni o lona palealii e mafai ona oʻo i le 2 m. E tupu malie le vao, ma e mafai ona oʻo i lona maualuga tele i na o le 15-20 tausaga.

O le palealii o Maxwell e lelei lona mafiafia, o loʻo i ai se foliga laʻititi. O lanu laiti e laiti, e tufatufaina uma i le togalaau. O le nila e matua vavalalata ai le sola ese, tupu aʻe, e lanu samasama-lanumeamata. O lapisi laiti e fai i luga o le vao, o le mea e leaga ai, e le mafai ona faamemelo, ona o lo latou laʻitiiti, e toetoe lava a le mafai ona gauai atu i mata o le tagata.

E taua! E sili ona lelei le totō o Maxwell i le amataga o le tautotogo. I le pito i lalo o le lua e faʻaleleia ai, aua nei galo e fai se alavai lelei.

Spruce Maxwell e mafai ona tupu ile toetoe o soo se ituaiga palapala, e le lelei le aloaʻia, ae e mafai e le laau ona faʻafefeteina eleele mago ma le malulu. Laʻau vavalalata i le vevela ma le vevela.

O le tele o fai togalaau e totoina lenei laau i totonu o ipu e teuteuina ai meaola, fanua ma togalaau. O le laau o le malulu, e fiafia i nofoaga o le la, e fiafia i le maualuga o le maualuga.

O le Spruce Maxwell e masani ona faʻaaoga e teuteu ai ni mea teuteu teuteu. E foliga mai e sili ona lelei i le laina ma isi laau palasi ma laau teuteu.

O lenei laʻau o le perosi o le a avea o se teuteuga matagofie o mauga maumaʻe, togalaau papaʻe ma isi faʻalafanua.

Juniper virginsky

O lenei togavao faʻasoa e afua mai i le aiga o Cypress. Nofoaga faanatura o le vaomatua: vaomatua ma papaʻe o Kanata ma le Iunaite Setete.

E tusa ma le 70 ituaiga o laau, o le tele o nei mea e mafai ona ausia le maualuga o le 30 m. I lalo o tulaga masani, o le ola o le taupou taupou e tusa ma le 500 tausaga.

O laau talavou e i ai se pale lanumeamata lanumoana, e pei o se fuamoa. O nila o le laau e laʻititi, faʻalautele le tuputupu ae, foliga faʻafefete. I le tau mafanafana, e iloagofie ai nila e le matagofie matagofie o se paolo lanumeamata, ae a oʻo mai le taumalulu e liu enaena.

Siaki nei ituaiga o vine: Siberia, Saina, Andorra compact, Cossack.
O le Juniper cones o loʻo i ai se foliga lautele, latou te le sili atu i le 3 mm le lautele. Valiina i le lanu o fuamoa paʻu, na faia i le lona lua o tausaga talu ona totoina. O pine pine e tumau pea i luga o le laau seia oʻo i le amataga o le kiona muamua, ona pau loa lea. O le ogalaau laʻau e malosi tele e tetee atu ai i le pala. I totonu o Amerika ma Kanata, o penitala e faia mai nisi o ituaiga o taupou taupou, lea na maua ai e le laau le igoa o le "penitala".

I luga o le teritori o Rusia sa i ai pe a ma le 200 tausaga talu ai, talu mai lena taimi na amata ona faʻaaogaina i le teuteuina o fale mo aliʻi ma alii.

E te iloa? E mafai e Juniper ona faʻamalosi se fuainumera tele o le phytoncides, lea e fasiotia ai faʻamaʻi pipisi uma i le ea. O le vaega o le 1 hectare, lea e totoina i le juniper, e mafai ona tufatufaina pe tusa ma le 30 kilokalama o le gaosiga o gaosiga i aso taʻitasi, ma ua lava lenei mea e faʻamamā ai le taulaga laʻititi mai faʻamaʻi e siama.

I le aso, o lenei laau faʻasoa e sili ona lauiloa i tagata o loʻo galulue i le laufanua ma teuteuga teuteu. Virginia juniper o le a avea ma se mea sili ona teuteu o le auala e ola ai, togalaau papa poʻo togalaau alpine.

Ae peitaʻi, a oʻo i le 40 tausaga o le vaomatua, o lona taua taua e sili atu lona taua i le zero, e pei o lālā pito i lalo e amata ona mamae. I lenei tulaga, o vaomatua, lea na avea ma teuteuga mo togalaau ma paka, ua amata ona vavae ese, ma ua totoina ni laau laiti fou io latou nofoaga.

Microbiota

O se laau matagofie matagofie ma anamua. Talaʻaga o talafaasolopito o loʻo taua ai o le microbiota o se tasi o faʻasalalauga anamua.

E masani ona fenumiai lenei laau toto ma se fugalaau fetolofi, ae tusa ai ma ona uiga masani o le latalata atu i le thuja sasaʻe.

O le microbiota o loʻo i ai se pulou matagofie, e oʻo atu i le maualuga o le 50-60 cm. O ona lālā matagofie na salalau, tulaʻi i luga poʻo le tuʻuina i pito.

O lala o le laau oona e foliga mai o se ofolafolafolafolafolafolafolafolafola lautele, lea e foliga tutusa lava ma le vavalo o le thiaja. O ni manulele e foliga mai o se mea leaga. O se mea lapopoa, laitiiti (1-2 mm), lanu lanu meamata.

O nila e fetaui lelei i lala, ma i nofoaga malulu e mafai ona latou puʻeina. I le tautoulu o le a latou maua ai se lanu samasama-samasama. O le microbiota o se vailaʻau eletise, talu ai o pepe o le tamaʻitaʻi ma le tane e mafai ona fausiaina i luga o se tasi togavao. O tama tane e laiti, e masani lava ona faia i pito pito i luga o lauʻau.

O tamaʻi fafine e laʻitiiti tele, e fai i luga o pupuʻu pupuu, e salalau pe a oʻo. O kene o tane uma e lua e le o iai i luga o le vao i tausaga taitasi, i se faaopoopoga, e matua laiti lava, o lea o le a le mafai ai ona latou mafaufau.

O le tuputupu aʻe faaletausaga o le microbiota e na o le 2-3 cm le umi. I le natura faalenatura, o laau toto e maua i vaega mauga ma i luga o le talafatai o mauga, o le mea lea, i totonu o teuteuga ma ata o le eleele e masani ona faaaoga mo togalaau alpine, togalaau alpine, toga papa, ma isi.

E le gata i lea, o microbiota o malo faaaloalogia o le tele o togalaau aina i le lalolagi. Talu ai o le maualuga o le microbiota e laiti, e masani lava ona vaaia i luga o alalaupapa, o tuaoi o vao vao, terraces ma.

Cypress

Cypress - o se genus of evergreen conifers and shrubs. I le Latina, o lona igoa e pei o Chamaecyparis. E fitu ituaiga o laau toto i totonu ole ituaiga, o loʻo iai i lo latou masaniga masani i North America ma East Asia.

E oʻo mai i le taimi nei, ua fafagaina e le faʻatoʻaga le sili atu ma le 200 ituaiga o laau o le perosi, e eseese i le tele o uiga teuteu. O nisi o laau e mafai ona ausia se maualuga e 70 m.

E tele taimi e fenumiai ai laau o le taamilosi i laau o le perosi, ae o le tele o lala ma lalala. Faatasi ai ma laau o le perosi ua gaosia, e tele ituaiga o laau teuteu e maua ai se maualuga e na o le 0.5-0.8 m.

Cones e laiti ma sina numera o fatu. O laau toto e faigofie ona onosaia e oʻo lava ile malulu malulu o le tau malulu, ae latou te manumalo i le tele o le taumafanafana vevela ma faigata tele. O le vao e lanu-lanumeamata poʻo lanu samasama-lanu meamata (pine o le pine). O fualaau talavou e iai ni laulaau faʻalanusili, o laau matutua - tutusa-tutusa. E eseese ituaiga laau kilipa teuteu, e taʻitasi ma iloga i le foliga o le pale, paʻu o nila, fua o le tuputupu aʻe.

E taua! E tatau ona aoina pupu vine i le tautoulu, teuina i totonu o se fagu tapuni i le vevela vevela. I ia tulaga, o fatu e mafai ona teuina mo le 20 tausaga.

Cypress Endelayensis - o se laau lauiloa i le va o tagata fiafia i le teuteuina ma teuteuga o le laufanua. O lenei laau toto e mafai ona ausia le maualuga maualuga o le 2.5 mita. Endelayensis ei ai ni nila matagofie, lanumoana lanumoana-lanumoana, ma le faʻafeagai faʻafeagai o lau.

I totonu o togalaau togalaau, paka o le laufanua, alite slides e mafai ona e mauaina nei ituaiga o laau o le perosi lalo ifo o se laau laʻau: Sanderi, Albopikta, Kontorta, Blue Seprise.

O nei laau totino uma e iloga i luga o le pale o le paleni, o le lanu lanu meamata, o le laititi o le tuputupu aʻe ma le lanu violē lanu violē o nila i le taumalulu-taumalulu.

Cypress

Cypresses - o le tele o genus of shrubs coniferous shrubs and trees, i totonu o le natura masani e na o le itu i matu o le lalolagi e maua ai. Ua leva ona maua pine i le Crimea, ma na aumai ai e tagata Eleni anamua iina.

E mafai ona maua lenei togalaau i luga o le talafatai Metitirani, i matu ma sisifo o Asia, faapea foi i Amerika i Matu (mai Guatemala i Kanata).

O loʻo i ai le tele o ituaiga o kilipa, lea e maua o teuteu teuteu i luga o alalaupapa, terraces, i malae vaʻaia.

O na ituaiga o perosi, lea i le natura e mafai ona ola e oo i le 25 mita le maualuga, tuputupu ae lemu i le fale, ma o le tausiga lelei e mafai ona ola na o le 2 mita le maualuga.

E masani lava, o nei laʻau teuteu faʻamalosi e totoina i vaega e fai ai ni lanu meamata ma puipui teuteu. O nila i luga o vao e pei o foliga o fua. E faʻapipiʻi faʻapipiʻi i luga o laʻau, e mafua ai ona fausia se pale mafiafia matagofie.

O nisi tagata faufautua i le laufanua e faʻatusatusaina le nofo lelei o le paina ma le loto gatasi o se tamaʻitaʻi lalelei. Ua uma ona faia i le tausaga lona lua i luga o kiona, o loʻo valiina i lanu lanu-lanumeamata.

A maeʻa le tausaga, ona avea lea o pupuu ma olive-lanu enaena, e tofu ma le tusa ma le 20 lanu enaena. O le aofaʻi o cones e oʻo i le 3-4 cm, ae i le taimi lava e tasi e matua vevela ma malulu.

O paka e mafai ona vaaia i luga o le uila paolo o squirrels, oeo loʻo taumafai e gaoi ni mea e tele, aua oa latou fatu o ni meaai lelei mo meaola matagofie.

O tafaofia e le faʻaleagaina i le tuufaatasiga o le palapala, o lea e masani ona maua ai i luga o auala tetele ma alalaupapa i laina uumi ma faatulagaina lelei. O latou lala e tele ma e masani lava e le punou i lalo o le kiona pe o se matagi malolosi.

Ua faʻaaogaina laupapa laupapa i le fausiaina o vaa, ma o ona suauu e faʻaaogaina i vailaʻau faʻasoifua ma vailaʻau.

Balsam Fir

O lenei faʻatoʻaga faʻatoʻaga o le a sili atu ona lelei i totonu o le vao. Ona o le mea moni o le pama balsam o loo i ai se pale matagofie ma le lauulu, e masani lava ona totōina i vaega i luga o auala, fanua, ma isi.

O le lalaga e mafai ona fausia ai se pale matagofie ma matagofie, lea o le a avea o se teuteuga tulaga ese o soo se fanua, paka po o togalaau.

I le nofoaga masani, e maua ai le paina palsam i luga o papa papaʻe o vaitafe laiti ma vaituloto. Ona o le genetic predisposition, e mafai ona totō le laau i tafatafa o vaituloto laiti, lea o le a avea ai le lotogatasi i le tulaga sili ona maualuga.

O le Caucasian ma le Korea ua sili atu ona lauiloa.
E tatau ona maitauina i totonu o le teuteuga ma le laufanua o ata sili ona lauiloa o pulu balsam o Nana ma Hudsonia.

Ae iai isi ituaiga e eseese i lanu eseese o nila (mai le hina i le siliva), foliga o le pale (pin-like, pyramidal, conical), fua o le tuputupu aʻe.

E te iloa? O le balsama, lea e vavae ese mai le paʻu paʻu palsam, e mafai ona faʻamama ma toe faʻafouina le tino. O lea pamu na lauiloa talu mai aso anamua, sa faʻaaogaina e tagata o Kievan Rus.

O nila e i ai se selu i luga o lala. E fai si pisi, e lanu enaena, ma i le vaega pito i lalo o loʻo i ai ni fasi paʻepaʻe paʻepaʻe. O le umi o le nila e eseese mai le 20 i le 25 mm.

O le palsam fir cones e foliga mai o se paʻu e paʻu i le faavae. O latou umi e oʻo i le 10 cm, lautele - 25 mm. O le lanu o le lumps e ese mai le lanu uliuli i le olive enaena.

O le Coniferous laau ma le tausiga lelei e aumaia ai le tau teuteuina mo le 40-50 tausaga. I totonu o le natura masani e ola le fir balsamic fir e tusa ma le 200 tausaga.

Yew

Yew - o se isi sui o congres evergreen, lea o loʻo faʻaalia i le umi o le ola. I le nofoaga masani (Amerika i Matu, Asia i Sasae ma Europa) e mafai ona tutupu le laau toto mo le 3000 tausaga! E tele ituaiga o vailaʻau oona, o nisi o ia mea e matagofie ma teuteu teuteu teuteu, o le lua - lapoa lapoa, e le o se mea e fiafia ai i tagata e faia ata.

I le teuteuina o ata, e masani ona faʻaaogaina vavao i foliga o vavao poʻo laau vao e le sili atu i le 3 mita le maualuga.

O le vavalo e faatusa i le malosi o le agaga, o se faailoga foi o le faatoilaloina o le oti. O taʻitaʻia i le togalaau o Yalta e masani ona manatuaina e puipuia e le tama le ulufale atu i le malo o seoli mo le tele o le afe tausaga, aʻo foliga matagofie ma faʻanoanoa, e pei o le Cerberus ma le mauga o maso.

Yew foliga matagofie i se tasi o tauʻeleʻele, ma i totonu o se faʻalavelave faʻalavelave. O le a avea o se teuteuga matagofie ma o le tagata autu o soo se togalaau, toga papa, paka. O ni teuteu teuteu o le a avea ma tulaga lelei atoatoa mo togalaau matagofie ma aluga alpine tulaga ese.

E taua! Mo le totoina o meaʻai e tatau ona faʻaogaina ai le oneone ma le paʻu i le ratio 1: 2.

O lenei laʻau laʻau faʻamalosi e iai se pale malulu ma faʻasolosolo vavae lala. O ona nila e maua ai le faʻamalosi faʻamalosi, e ese mai i petioles pupuu.

O fua o le vavalo o ni kiona, o loʻo i ai se perryarp pele-cherrypp. O ituaiga matagofie o laau toto e matua faigata lava i le tuufaatasiga o le palapala, ae ua na o le pau lea o conifers e mafai ona ola i nofoaga malulu e aunoa ma ni faigata.

Spruce canadian

O le vailaʻau o le Kanata po o le faʻasolosolo o se mea teuteu o le coniferous plant, lea, ona o lona laʻititi, e sili atu ona pei o se vao. В литературе часто встречаются и другие названия, которые точно отображают яркий окрас хвои: ель глаука коника, ель сизая коника, ель белая коника.

Ель канадская является миниатюрным гибридом сизой ели, поэтому ее часто используют для украшений альпинариев, каменистых садов, террас, аллей. Mo le taimi muamua na maua ai le laau i mauga Kanata i le amataga o le seneturi lona luasefulu.

Talu mai lena taimi, ua amata ona faʻatumuina e le tamaʻi laʻau fale, fanua, paka ma togalaau i le lalolagi atoa i se saoasaoa vave. Ona o le tele o lona faʻatusatusaga, o loʻo faʻaaogaina ai le laau i le aufaʻatauga o le talo. E le gata i lea, ua totoina le laau i Kanata i totonu o fagu ma tuu i luga o faletito ma e oo lava i faamalama.

E faasolosolo malie le alualu i luma o Kanata ma, e aunoa ma se totogi ma e masani ona teuteu, e maualuga lona 1-1.5 mita. O lona pale e vaelua ma matagofie tele, e ese mai i le 1.5 i le 2 m. O le foliga o le pale e foliga mai o se pupuʻu lauitiiti, ua tumu i ni tamai nila, e le silia le 1 cm le umi. E iai lanu lanu enaena a le Conifer ma e leai se mea e ola ai, o lea e saogalemu mo tamaiti ma meaola.

Cones i Kanata - o se mea e seasea tupu, o le a le mafai ona latou mafaufau i ai i tausaga uma.

O le tusiga e le o ituaiga uma ituaiga ma ituaiga o conifers. Ae ui i lea, na matou faia se faʻamatalaga o na laau toto e sili ona lauiloa i le va o tagata fiafia i togalaau teuteu, togalaau ma togafiti.