Faatoaga

Eseese laulau vine vine "Alesana": faʻamatalaga ma uiga

Faʻatasi ai ma le oʻo mai o ituaiga faʻatoʻaga fou e faʻatoʻateleina e tetee atu i le le lelei o le vevela ma faʻamaʻi, o le galueaiina o vine ua le toe avea ma se mea "fiafia", lea e na o tagata filifilia na fiafia i ai.

I aso nei, afai o iai sou manaʻoga ma sina poto masani, soʻo se tagata fai togalaau e nofo i se sone vaʻaia e mafai ona ola i lenei laau manaia i lona fale.

O le faitioga autu o le manuia i lenei mataupu o le filifiliga sao lea o se ituaiga e talafeagai mo le galueaina i tulaga faapitoa ua ave. Aemaise lava, o vine o filifiliga i totonu o le lotoifale "Alesana", na totoina i le Bashkir Research Institute of Agriculture, na tatau ai ona lelei ni iloiloga.

O le a le ituaiga?

"Alesana" e faasino i vaega o lanu piniki vailaau lanu eseese, faamoemoe e faʻaaoga i le fou ma le gaosia. Uiga - o se foliga manaia ma se tofo lelei o le fualaau aina, faatasi ai ma ni faaupuga maaleale o "isabelny". I lenei ituaiga o ituaiga Ruta, Delight ma Laura.

Meaʻai e lelei. Fua o le tofo - 8.5 points i luga o se fuataga e sefulu. O le sugariness o lenei ituaiga e le maualuga tele - e tusa ma le 15%, o lona uiga, e le mafai ona taʻua o le suamalie ona o le i ai o le acidity pronounse (o le acidity index of Alexander is 1.2 g / l). Ae e le mafai foi ona valaau ia te ia o le oona. Nai lo lea, o lona tofo e mafai ona faamatalaina o se mea faʻapitoa ma sina laititi.

O se ituaiga muamua, faatasi ai ma le maualuga o le tetee atu i ituaiga faamai ma meaola faalafua, e aofia ai afaina. O le vaomatua o le laau e amata mai le 128 i le 164 aso. Muscat Bely, Kishmish 342 ma Julian e ese foi i le matua.

Faʻamatalaga vine vine Alesana

O fuifui o lenei ituaiga e laiti, i le foliga o se paʻu, ma se tamai laʻau. O le mamafa o le mamafa e tusa ma le 135 g. I lalo o le tulaga o le tele o vai ma fesuiaiga, o lo latou mamafa e mafai ona oʻo i le 150-200 g.

O vine e lapotopoto, lautele-lapopoa, faatulaga lelei i totonu o le pulumu, o le mea lea, pe a aoina mai, e tatau ona taulimaina i latou ma le matua popole ina ia le faaleagaina.

Lanu - mai le piniki uliuli e siaki. O le aano o le fua o le aano ma le malie, faatasi ai ma se vai lanu.

Le maualuga o le vao - o le averesi. O laulaʻau e tele, mausali, ma le foliga tutusa ma le vaivai o le apogaleveleve i le pito i lalo. Le lanu o laʻau e latalata i le lanu lanumeamata. O le fuainumera o fuifui i luga o se vaomatua e tele, ona o lenei mea, e manaʻomia ai e le laau le teuteu puipuia e mautinoa ai le talafeagai o le faʻamalamalamaina ma ia maua ai se fua maualuga maualuga. Vine - mea manogi, tino. Laʻau tupu olaola mai laau tuai.

Ata

Mo nisi faʻamatalaga e uiga i le faʻaalia o vine "Alexander" i le ata oi lalo:

Faʻasologa ma le History of Inference

O foliga mai o vine "Alexander" ua faʻatagaina i le Research Institute of Agriculture a Bashkiria i luma o ana tagata faigaluega: Abdeeva MG, Maistrenko N.V. ma Strelaevoj L.N.

E tusa ai ma nisi o mafuaaga, o lona igoa e faamamaluina ai le atalii mulimuli na maliu i le taua.

O le totoina o uluai laau toto i le eleele na faia i le 1989. Ma i le 1999 na aofia ai lenei ituaiga i totonu o le Setete Resitara o Vavega Gaioiga o Rusia ma fautuaina mo le galueaina i atumauga uma o fesuiaiga o le atunuu.

Uiga ma uiga taʻitasi

O se uiga iloga o le ituaiga "Alexander" o lona maualuga maualuga lea e tetee ai i le malolo. Ona o lenei mea, o ia, faapea foi ma le Beauty of the North and Super Extra, e mafai ona totoina i itu i matu, lea e oʻo ai le vevela o le ea i le taumalulu -25 tikeri.

E faʻasaina i le milipolo ma le oidium, ae pe a ogaoga le totoina o laau toto. I le faagasologa o le tuputupu aʻe e maua ai le tele o laasaga.

E lava le foaʻi maualuga. I le averesi, pe a tuputupu ae i luga o se tulaga tau alamanuia, e tusa 124 centent i le hectare (i lalo o tulaga lelei o le fesuiaiga ma tausiga talafeagai, e mafai ona oʻo atu i le 163 pasene i le hectare). Seleselega mai le vao - pe a ma le 7-8 kilokalama. Victoria ma Anyuta e mafai foi ona mitamita maualuga.

O le atoatoa o fua o vine i le ogatotonu o laina e tupu i le aso 10 o Setema. I le taimi nei, ua sasaa vine i le sua, ma o ona fatu e maua ai se lanu enaena enaena.

Faʻalogologo: Pe a totoina lenei ituaiga e tatau ona mulimulitaia le polokalame 1.5 x 2.5 m. E manaʻomia ai le faʻaaogaina o le 4-pulse o le vao i luga o le ituaiga-type.

Faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi

"Alesana" o loʻo faatatau i le vaega o ituaiga faʻafefete, e ese mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

E masani lava e le afaina i le militai ma le oidium. I le taimi lava e tasi, e noatia i le atinaʻeina o le lanu uliuli. O le mafuaaga o le faamai o le toe gaosia o meaola microscopic of the group fungal Botrytis cinerea, parasitic i luga o laau ma taitai atu ai i latou i le oti.

Faʻaalia i tulaga o le maualuga maualuga o le suamalie i luga o moli laiti ma fua o vine, lea, ma le toilalo o le lauulu enaena e enaena, enaena ma ufiufi i se puao mafiafia o le lanu enaena. E faasolosolo lava, o le siama e tuʻuina atu i le 'auʻau atoa ma fualaau o vine, e mafua ai ona faʻamago.

Auala e tau ai:

  • I le mauaina o faailo o faʻamaʻi i luga o le vao, o vine ma pulou ua afaina e tatau ona tipiina ma le totoa ma susunuina, ona fufulu lea o le laau ma se vaifofo o le gaʻo susu poo le 1% o le fasimoli lanumeamata. Afai e afaina le faamai, na o se vaega itiiti o le laau e lava e fufulu ai i se vaifofo vai i le maualuga o le 70 g soda i le 10 lita o le vai.
  • Taofi le totoina o vine maualuluga ma fua mai ai taimi talafeagai ma teu.
  • I ni faʻalavelave matuia o le faʻamaʻi, e mafai ona e faʻaaogaina fualaau faasaina. Antracol.
Faamatalaga aoga: Ina ia puipuia le faʻaalia o le afaina i le pa'ū, e mafai ona togafitia togalaau i le fualaau oona DNOC, o se mea malie, vavalaʻau ma mea inu "i le tasi fagu".

Faaiuga

O le mea lautele, "Alexander" e le o se mea e sili ona taua i le tausiga ma e le manaʻomia ai le faʻaaogaina o tomai faʻapitoa o le faʻaaogaina o mea taufaatoaga.

Le puipuia mai ituaiga uma o mea le lelei, e aofia ai ituaiga uma o siama siama, ma le lelei o le teuteuina ma le gaosia o fualaau faasaina. Ina ia maua atoatoa faʻamatalaga e uiga i faʻamaʻi e pei o anthracnose, siama o le kanesa ma chlorosis, faitau tala i le vaega tele i faʻamaʻi o vine.

O le mea lea, e mafai ona tatou faʻapea o lenei ituaiga, faʻafetai i ona "faʻapalepale faʻapalepale", o le malosi o le mafanafana ma le le lelei, faatasi ai ma le lelei o le tofo ma le maualuga o le gaosiga, e talafeagai lelei mo le galueaina i le tele o itulagi, e aofia ai vaega e maualalo ifo i le tau le vevela.

Naʻo lona toe foʻi mai o le uiga lea o le faʻafefe ma le laʻititi o fuifui vine. Ae ui i lea, ua faʻamalieina atoa e le agavaʻa ma le aoga o le "Alesana", faʻafaigofie mo le tuputupu aʻe o fai togalaau e leai sona poto masani.

Le aulelei asiasi! Tuu lau faʻamatalaga e uiga i le vine vine "Alexander" i faʻamatalaga i lalo.