Fualaau aina

Rapidly ripish radish Dabel F1. Seleselega i le 3 vaiaso!

O le Radish Dabel o se ituaiga o laasaga e lagolagosua ma lauiloa, e faʻaalia ai le vave o le tele o fua o fua o aʻa. E mafai ona tupu aʻe i le matala ma tapunia le eleele, o lea e galulue ai le aufaifaatoaga i le totoina o le laisa o lenei ituaiga mai le amataga o le tautotogo seia oo i le tau o le autumn.

O fua o le aʻa e iloga e le gata i ona uiga sili ona matagofie, ae faapena foi i lona matagofie. I nisi o tulaga e le masani ai, o loʻo i ai ni mea faʻaletonu i totonu, ae na o le faʻailogaina a le agronomist. Le isi - radish Dabel - o se fualaau lelei tele lea o le a le gata ina teuteuina lau laulau, ae ia avea foi le taumafataga ma mea aoga ma fiafia!

Uiga ma faʻamatalaga

Faʻaaliga

O fualaau papaʻe mafiafia tele o fua o se susulu. Laʻau Fualaʻau:

  • fufusi;
  • lamolemole;
  • lamolemole;
  • i le lautele ile 4 - 4.5 cm;
  • lapotopoto;
  • taʻu mai le uila mumu;
  • fetual ulu faʻalelei;
  • paʻepaʻe paʻu suamalie, mālūlū - e vevela i le tofo;
  • fua avega mamafa - e oʻo atu i le 35 g;
  • lafoaʻi laufanua laugatasi, lauolaola, vaapiapi, lanu meamata;
  • o pito i luga e laiti, lea e faigofie ai ona tuʻuina i ni afifi laiti i le seleselega.

Talosaga taimi

I pusa ata i eleele puipuia, e mafai ona totōina radishes i le tausaga atoa.

Faʻalogo! O le taimi sili mo le totoina i totonu o le eleele tapunia e tuai le autumn - i le amataga o Mati. I le eleele tatala, o fatu o ituaiga eseese o le Dabel F1 e totoina ia Aperila, pe a mavae atu pulu, o le a muamua le vevela.

Gaioiga mai le 1 ha

O le ituaiga o loʻo i ai se fua maualuga. Mai le sikuea 1. m i le averesi, latou te aoina mai i le 6 - 7.5 kilokalama o fualaʻau aʻa (mai le 1 i le 60 tone).

O fea e fautuaina e tupu?

Ua fautuaina le Radish Dabel F1 ina ia totō vave ile eleele. O le vave totoina o loʻo faia i totonu o puipui tapuni i lalo o se ata tifaga. I totonu o greenhouses e mafai ona tupu e oʻo lava i le taumalulu.

Faʻafitauli faʻamaʻi

Radish Dabel F1 e teteʻe ile tsvetushnosti.

I totonu o le eleele tatala e tatau ona totoina naʻo le amataga o le vevela faifai pea, o le vevela o le ea e toe faʻafoʻi ai le atinaʻeina o fua o aʻa, faʻaleleia le faʻaalia.

Toto

O le vailaʻau o loʻo i ai le fua o le matutua matua. E tusa ma le 3-4 vaiaso e sau mai le lūlūina o fatu i le seleselega., faʻalagolago i le itulagi ma tuutuuga o le taofia.

O le a le ituaiga eleele e sili ona fiafia i ai?

E sili atu le fiafia i le malamalama, paʻu, le faaʻauʻau i le eleele.

O le eleele mo le luluina ua saunia muamua i le tautoulu.

Le tuufaatasiga o fomaʻi mo le faʻaleleia o eleele (i le 1 sq m m)::

  • humus - 4 - 5 kg;
  • superphosphate - 50 g;
  • potassium sulfate - 30 - 40 g

I le tautotogo ua eliina le fasi fanua, e tatau ona tatala. Nitrogen supplements ua folasia mai - 30-40 g o le ammonium nitrate mo le 1 sq. M. m

Faʻasologa o talaʻaga

O ituaiga eseese o Dabel F1 o le ituaiga Radish o le Cabbage family.

Fesoasoani O lenei ituaiga o loʻo faʻavasegaina o se ituaiga radish lūlū (Raphanus sativus). O le laufanua o radish o Central Asia. I totonu o Europa, o le fualaau faisua ua tupu mai le 16 senituri.

O le Radish na aumai i Rusia e Peter I mai Amsterdam. Fausia i le 2006 i Holani, ua ola le susulu Dabel F1 i le tele o atunuu, ua fesuisuiaʻi i soo se tau.

Eseese mai isi ituaiga

Dabel F1 o se tasi lea o ituaiga o fugalaau e vave ona tupu. I le tausiga lelei, o aʻa ua vevela i le 2.5 - 3 vaiaso, nai lo isi ituaiga i le taimi o le matua mo le 5 - 7 aso. O le vailaʻau e malulu, e puipuia i viral infections. Faʻailo i le tele o aʻa aʻa e totoina ona e mafua ona o le faʻalauteleina o le tino i le taimi e tasi.

Malosiaga ma vaivaiga

O le pulupulu o le aʻa e aofia ai fiva, tele vitamini o le vaega B1, B2, C. O le pulupulu e aofia ai:

  • paluka;
  • fuamoa;
  • uʻamea;
  • salicylic acid.

O fualaau faisua e toe faʻaleleia le puipuiga i le maeʻa o le taumalulu, o loʻo i ai mea e puipuia ai le faʻamaonia. Pulp juice:

  • faaosofia ai le puleaina o le sua oona;
  • faʻaleleia fuamalie;
  • faateleina le manaʻo.

E fautuaina e 'ai pe a:

  • meaʻai;
  • gout;
  • maʻisuka.
E taua! O le pulupulu e aofia ai le suauu totusu, e faʻafefe ai le manava.

Contraindications:

  1. O tagata e mafatia i faʻamaʻi masani o le manava e tatau ona 'aina ma le faʻaeteete.
  2. E tatau ona faʻafeiloaʻi tamaiti i le taumafataga faasolosolo, mai le 3 - 4 tausaga.
  3. E le gata i lea, aua le 'ai fualaʻau aʻa mo i latou o loʻo mafatia mai le afaina o le gallbladder, pancreas.
  4. Mo maʻi faʻamaʻi ma gastritis e tatau ona faʻapulaʻa le faʻaaoga.

O a ma o fea e faʻaaoga ai?

O le radish autu o le Dabel F1 e faʻaaoga mo:

  • salata;
  • okroshka;
  • malulu malulu.

E mafai foi ona maua laʻau, e faaopoopoina i salakeke i le pepa.

E le o tagata uma e iloa o le mea moni o loʻo i ai le tele o minerale ma vitamini i laʻau nai lo aʻa e totoina i latou lava. Ae peitai, e le o lona uiga o le taimi nei e tatau lava ona e 'aina lau. Afai o le latou tofo e le o lo latou fiafia i ai, ona e le tatau ona e faʻasauā oe lava.

O ia ituaiga "vailaʻau faʻamalosi" faʻaleleia atili le metabolism, faʻaitiitia le cholesterol.o le atherosclerosis puipuiga.

Tuputupu ae

O se fanua mo le lūlūina i le eleele tatala e tatau ona malamalama lelei.

Faʻalogo! O fatu e sili atu ona lelei le faʻaaoga, saunia ma sauniuni faapitoa. I le taimi lava ae leʻi totoina, e tatau ona afifiina fatu i se solo solo, tuʻu i se nofoaga mafanafana mo se aso.

Tui le fatu belt method:

  • i pepa taʻitasi 5 i le 8 laina;
  • o le mamao i le va o laina i le pepa e 15-20 cm;
  • o le mamao i le va o laina e 60 cm.

Dabel F1 faʻasalalau faʻasalalau:

  1. O fatu e faʻalauteleina ile 2 - 2.5 cm.
  2. Ina ia faatelevaveina le germination o fatu, o le luluina e ufiufi i se ata tifaga po o se ufiufi.
  3. Faʻasaʻo faʻalelei.
  4. Malosiaga o le vevela i le ea i le tau e 4 - 5 ° C.
  5. O le vevela aupito sili ona lelei mo le tuputupu ae o laau e 13 - 14 ° C.
  6. I foliga vaaia o laupepa muamua, e tatau ona vevela totogo.

I totonu o se faʻatoʻaga e tapunia, e mafai ona faʻamaonia laau toto ile 4 - 5 cm (polokalame - 6 i le 5 cm). Mo le malosi o le tuputupu aʻe e manaʻomia ai le faʻaleleia. E sili atu le faʻaaogaina o faʻamalaʻau:

  • "O le tuputupu ae o le malosi o le potassium.";
  • Plantafol;
  • "Megafol".

O le veleina ma le faʻaavanoaina o le eleele e faʻatagaina.

Seleseleina ma teuina

A mavae le 20 - 25 aso talu ona lulu, e mafai ona e seleseleina. Fualaʻau o le seleselega Dabel F1 vave selesele, i se tasi o pasi.

O fualaau faisuala e toso ese mai fafo. E sili le vavaeina o pito i lalo o le aʻa. O le tumau o aʻa i le palapala e le tatau ona.

E mafai ona e teuina ni fusi, tausia lelei e aunoa ma ni faʻavae. I totonu o se potu mafanafana e le mafai ona laveaʻiina, o le a vave lava ona faʻavaivaia aʻa ma paʻu. E sili atu le teuina i totonu o le pulou poʻo i vaega pito i lalo o le pusaaisa.
I fusi, aʻa o laau toto e puipuia mo le 3-4 aso, i le mamanu - 7-10 aso.

Maʻi ma faʻamaʻi

  1. Mucous bacteriosis ma le palapala paʻu e aafia ai meaʻai o le Dabel F1 radish pe a faʻafeololo le palapala, totoina mafiafia. O le eleele ma laʻau e tatau ona togafitia i le otaota.
  2. O le bacteriosis e lafoina i fatu. A o leʻi lūlū, e manaʻomia le vevelaina o togafitiga.
  3. Mai se lauulu enaena o le a fesoasoani e aveesea se tali aktofita.
  4. O le faʻafefiloi o fafie laupapa, lime, pefu o le tapaa (1: 1: 1) e faʻaaogaina mo le puipuia ma le pulea o fugalaau faʻasatauro.
  5. Aphids, anufe karu, laʻau kapisi e faʻaumatia e ala i le togafitia o le palapala ma laʻau ma soʻo se iniseti (lipocide, condor, ma isi).

Puipuiga o faafitauli eseese

  1. Mo le puipuia o le faʻaalia o meaola faalafua ma faʻamaʻi pipisi latou te salalau, e tatau i le tasi ona faʻatulagaina le totoina i le amataga lava o le faʻatoʻaga.
  2. Ina ia mafai ona totoina fua laau toto, aua le tau, e tatau ona matua matauina le tulafono ma le fua o laei, aloese mai le lapisi - o le eleele e tatau ona malulu lelei.
  3. O le puipuia o stredkovo, o le luluina i fafo o le eleele e naʻo le mafanafana o le tau.
    Fesoasoani Vaʻaia le malulu o le tuputupu ae ma le atinaʻe o aʻa.

Tusa ituaiga

Maea le uila

Vavave vave vasega. Tuʻu i luga le laʻau, laʻititi i le lanu, lanumeamata ma se fulufulu lauulu. O le mamafa o le mamafa e 35-40g. Le lanu o le aʻa e loloto le mumu. O le tino e paʻepaʻe, tioata, mafiafia, ma sina sina oona i le tofo. E mafai ona tupu aʻe i totonu o le fale koli ma i se avanoa tatala. O le gaosiga e maualuga, e oʻo i le 3.5 - 4 kg i le 1 sikuea. m

Anabel

O pito i luga e laiti, o laulaau e lanu-lanumeamata. O aʻa totoga e lapotopoto, laiti (mamafa e oo i le 25 g), mumu mumu. O le solo e manifinifi, lamolemole. O le aano e paʻepaʻe, oona. O le ituaiga o faʻamaʻi faʻamaʻi. E oʻo atu i le 3 kilokalama i sikuea mita. m

Celeste

Fuga o laau toto. O aʻa totoga e lapotopoto, susulu, lanu mumu sesega. O le maualuga o le aʻa - e oo atu i le 3 cm, le lautele - 3 cm. O le ituaiga o loʻo ola i totonu ma fafo. O le gaosiga e maualuga, e oʻo i le 3.5 kilokalama i le 1 sq. m

Faʻailoa

E faʻaaoga foi i le vave amataina o ituaiga. O fualaʻau e lapotopoto, o se lanu mumu lanu mumu, e oʻo atu i le 3 cm le lapisi. O le vailaʻau e tetee i tsvetushnosti, o gaʻo e maualuga, e oʻo atu i le 3.5 kilokalama i le sikuea mita. m. O le aano o le tino, o sina mea itiiti i le tofo, paʻepaʻe. O fua o le aʻa e tumau i lona galasticity mo se taimi umi.

Radish Dabel F1 - o se togi lelei mo se vave seleselega. O le togi e le lelei, e le manaʻomia se gauai faʻapitoa ma le tausiga o le taimi.