Viticulture

Eseese vine vine

O tausaga taʻitasi, e ala i taumafaiga a le au faifaatoʻaga, e tele atu ituaiga fou o vine e aliali mai.

E ui i le mea moni o lenei aganuu ua lauiloa i tagata mo le faitau afe o tausaga, e tumau pea e pei ona i ai muamua.

A uma mea uma, o le maelega o tagata fiafia moni i vine e le mafai ona faʻamaonia, ma latou faʻaalu uma o latou taimi avanoa e fatuina ai le vine sili ona atoatoa lelei.

O se tasi o nei tagata faifaatoʻaga fanafana o EG Pavlovsky.

Ma o le asō o le a matou faʻalauiloaina oe i se tasi o ituaiga vine sili ona fou, lea ua uma ona mafai ona manumalo i le alofa o le toatele.

O le a faatatau i vine "Rochefort" ma tulafono o le totoina ma le tausia o lenei ituaiga matagofie.

Rochefort's varietal uiga: ituaiga eseese o vine

O lenei ituaiga na vaaia i vine totino a Ye.G. Pavlovsky, o le na faʻaaoga le vine vine Talisman e pei o matua matua o "Rochefort", e sopoia ai i ni vailaau eseese i le paluga o fualaau vine vine Europa-Amur ua taʻua "Cardinal". O le taunuuga o se ituaiga o fualaau vine, e masani lava e le manaʻomia ai se tosina mai le fafie.

Ona o lenei mea, faapea foi ma le lautele o le fuafuaga o fefaatauaiga o le eseese ma ona fua lelei, "ua faateleina le maua o" Rochefort "i nofoaga tutoatasi o tagata vine e pei o Ye.G. Pavlovsky lava ia.

Faʻaaliga manino ma uiga autu o fua o Rochefort vine

O se vaega taua i le iloiloga o ituaiga vine taitasi o le tele o ona fuifui ma le tofo o vine.

I le tulaga o le vine o Rochefort, e leai se mea e tatau ona popole i ai, ona o ona uiga uma e maualuga.

Aemaise lava, o ona fuifui e lapoa tele ma e tusa ma le 0.5-0.9 kilokalama. O latou foliga vaaia e matagofie tele, o vine ua tuʻuina lelei, o loʻo i ai se foliga faʻapitoa.

E tusa ai ma le au atamamai tomai faapitoa, o le lelei o le tuuina atu o nei fuifui e toetoe lava 100%, lea ua avea ai ma tagavai mo isi ituaiga. O se uiga iloga o vine o le ituaiga o mea na faamatalaina i le mea muamua o lo latou lanu. E mafai ona ese mai le lanumumu lanumoana ma le paauli uliuli, ma e oʻo lava i le uliuli, pe a selesele le seleselega.

O le foliga o vine o se mea e manaia tele: e lapotopoto, ae faʻalelei i luga o itu. O le tele o le tele o vine o le 2.8x2.6, ma le tele o le 7-9 kalama. Faatasi ai ma le lelei o faatoaga, e mafai e fualaʻau taʻitasi ona oʻo i le mamafa o le 12 kalama.

O le tofo o le vine Rochefort e tutusa lelei lava, tumu i le lalelei ma le manogi manaia o le nutmig. O le tino ma le manaia e maua ai se faʻaleleia faapitoa i le tofo. O le paʻu e le afaina ai foi le tofo, e ui o lenei vasega e sili atu le manaia.

E uiga i le suamalie o vine e mafai ona faʻamasinoina e le pasene o le faʻasaina o le suka, lea e 14-15%. I le taimi lava e tasi, o le elemene o vine o loʻo i lalo ifo o le maualuga - 4-5 g / l.

Faʻamatalaga o le fuaina ma le tele o taimi

E ui lava i le matagofie o vine ma le tofo lelei o vine, o le fua o nei vine e fua, ma o tausaga e seasea ona lelei le tausiga.

Aemaise lava, o le fuainumera o fualaʻau e mafai ona aoina mai le tasi vine vine e tasi o lenei ituaiga e 4-7 kilokalama. Ae ui i lea, e lava le lelei i lenei lomiga.

Aemaise lava, o le vine vine o Rochefort o se tasi lea o ituaiga o vine ma le vevela ma le lanu paʻu. O vao o le togavao e faia i se taimi puupuu, e faaiuina i le atoaga o vine i le 105-110 aso.

O lenei ituaiga e oʻo i le 10 aso muamua nai lo lona "matua", le ituaiga vine vine, pe tusa o le afa muamua o Aukuso. O le aoga tele o le mea moni e amata ona ola le vao i le amataga o Iuni, o le mea lea, e le mataʻutia le afu o le tautotogo mo le seleselega.

O le mea lautele, o le laau toto e lelei le tulaga e fua ai, aua o loʻo i ai se fugalaau malosi ma le fisexual.

O le mea lea, e matua afaina uma lava e aunoa ma se fesoasoani ma e mafai ona i ai ni aʻa i luga o le fua. Le avega sili ona lelei o se tasi togavao "Rochefort" - 30-35 mata.

O le vaomatua o le vao e matua lelei lava: ma le umi o le pulu e 1.35 mita, 2/3 le umi. A o le teuteuina e na o le 22-14 le taamilo i laau taʻitasi (pe afai o loʻo i ai se vaega talafeagai o le sapalai).

Se mea itiiti e uiga i le aoga o vine "Rochefort": aisea e taua ai ma alofagia?

O le tele o vine wine engineers e malilie o lenei ituaiga o se tasi o mea aupito sili ona talafeagai: o uiga taua, o le vave o le seleselega ma le maualuga o le tetee, e seasea maua i ituaiga ma lanu paʻu.

Aemaise lava, e tatau foi ona e tosina atu lou mafaufau i tulaga lelei nei o le vine vine Rochefort:

  • O le i ai o le fisekese fugalaau e maua ai e le gata i le palota lelei ma le mautu o fua o faatoaga, ae faapena foi le leai o ni pea vine.
  • 100% maketi ma le talafeagai lelei o fua mo le felauaiga.
  • O fua e lelei ona teuina e le o se taimi umi, pe a uma ona vavae ese mai le vao.
  • O loʻo i ai se teteʻe maualuga o le eseesega i le faʻatoʻilaloina o ituaiga faʻamaʻi o togavine e pei o le paʻu ma le oidium (ae o le vine e manaʻomia ai le puipuia o le puipuia).
  • O le lelei o le ituaiga o le faigofie lea o lona toe gaosia, lea e mafai ona o le lelei o aʻafiaga o le vaʻaia.
  • Bush e toetoe lava a le fefe i le taumalulu o le taumalulu. O lana vine e leʻi vevela na tumau pea le faaleagaina e ala i le faʻaitiitia o le vevela i le -23ºС. A e tupu aʻe i le ogatotonu o loʻo manaʻomia le lafi.
  • O le ituaiga e le o se mea e sili ona manaia i le tausiga, o le mea lea e aunoa ma le vaavaaia ma le faaeteete ma le masani ona laeiina o le a fua lelei, lea e sili ona talisapaia e le toatele oe alolofa.

Cons Rochefort "vine: mea e tatau ona e faalagolago i ai e mautinoa ai le tausiga lelei

E ui lava i le maualuga o le tetee o le ituaiga, e faigofie lava i le phylloxera. I lenei tulaga, e sili atu le faʻapipiʻiina e tui puipui i aʻafiaga o isi vailaʻau faʻasaina i lenei meaola ma le parasite.

O le mea moni e faapea afai e aʻafia e le phylloxera le aʻa o se togavao, o le a toetoe lava a le mafai ona faʻaumatia, ma i nisi tulaga e tatau ona aveese le vao atoa. E le gata i lea, o se togavao e matua lelei lava fefe i le malulu i matagilea e sili ona lamatia mo ia i le vaitaimi o le vavao.

O le mea aupito sili ona leaga e mafai ona latou faia e matua faʻamaloeseina ai oe mai le seleselega, aumai uma fugalaau ma mea leaga o vine. Mo lenei mafuaaga, e sili ona lelei le tuputupu ae o lenei ituaiga i nofoaga e le matagi, pe puipuia foi mai ia i latou e fale po o fale.

E malie foi le faitau e uiga i vine sili ona lelei mo le uaina.

Tatou amata amata totoina vine i Rochefort i la tatou lava togafiti

Afai na e punouai i le togalaau mo se taimi umi pe na ona e fiafia e gaosia ma totoina se mea i luga o le eleele, ona le foliga mai lea o le totoina o vine o le a le foliga mai ia te oe o se mea faaopoopo faaopoopo. I le uma, o le mea autu e tusa lava pe o le a le iloa o uiga uma o lenei faagasologa, ona faʻaalia ai lea o le mea masani.

Ina ia saunia oe mo lenei mea, matou te faʻamatalaina le totoina atoa o se toga vine ma ona uiga autu.

Auala e toe fuaina ai vine: filifili le filifiliga sili ona lelei

Afai tatou te mafaufau i auala lautele o le totoina o se vine, ona lelei uma lea ma faigofie. Ae, o ituaiga taʻitasi atonu ei ai nisi o ona uiga faʻapitoa, e fesoʻotaʻi ma se tasi auala poʻo le isi auala atonu e le talafeagai mo ia. Ua fua vine:

  • Totoina o laʻau io latou lava aʻa.
  • Faʻasusuina o se fasi fualaʻau i le faʻatauga ma se tele o fafie.
  • Faʻafouina o le vine vine ma le fesoasoani o tapuni.
  • Lauina o vine vine.

O le talanoaina o uiga o le totōina o vine "Rochefort" aua nei galo o lenei ituaiga e faigofie lava i le faatoilaloina o le phylloxera. I lenei itu, o le totōina i luga o ona lava aʻa e mafai ona tele ina liua i se taunuuga "fasioti tagata." O le mea lea, o le auala aupito sili ona lelei o le toe gaosia o lenei vine o lona faapipiiina lea o oloa sili ona mautu. O sea ituaiga tui puipui e mafai ona faia i fualaau, lea e mafai ona faigofie ona faʻatauina ile fale tausi maʻi faapitoa.

Ae, afai oi luga o lau 'upega tafaʻi o loʻo i ai se vao vine matua, lea ua leva ona e manao e sui i le isi, lagona le saoloto e toto Rochefort i ai ma fiafia i le seleselega lelei.

O fea le mea e tupu ai le vine vine Rochefort? Faʻatulagaga autu ma manaʻoga

E pei lava o soo se vine tatou te faamatalaina o le togi e matua faʻaleagaina. E tatau ona totoina i na o le susulu o le la ma e le o malu. A le o lea, o le vao o le a tuputupu ae le lelei, ma o le tele o fua o faatoaga ma le taimi tatau o lo latou matutua o le a galo atoa.

Ua uma ona matou taʻua o le "Rochefort" e matua le onosaʻi i matagi malolosi, o le mafuaaga lea o le sili atu ona lelei o le tulaʻi mai o se nofoaga malulu i le itu i saute o le fale (poʻo le pito i saute-sisifo). O le mea lea, o se fale poʻo isi fausaga o le a avea o se puipuiga mai i le matagi i mātū ma, i le taimi lava e tasi, e mafai ona avea ma se lagolago sili ona lelei mo le lalagaina o laʻau o vine.

E tāua foʻi le totōina o fualaʻau e amanaʻia ai le va i le va o vao. O lenei vaega e sili ona taua ona e faʻaaogaina ai le avanoa e faʻafefete ai le isi i vao.

O laau vao, o foliga o le ituaiga vine o loʻo faʻamatalaina, e sili ona totoina i se mamao o le 2 mita mai le tasi, e ui lava e mafai ona e toe foʻi i tua 4. Ona o lenei mea, o le vao e le gata o le tele o avanoa mo le lalaga, ae o le "aveese" meaʻai mai palapala.

I le auala, e le tatau ona galo le palapala. E ui lava i le mea moni e faapea o lenei fualaau aina e le o se mea sili ona faigata i le lautele, o le eleele mo lo latou tuputupu ae e tatau ona fua. E sili ona lelei le pikiina o lapalapa malamalama lea e faigofie ona susu i le susu, ae aua le uuina mo se taimi umi ia i latou lava. Aua nei galo lena mea vine pakiaka tino malosi, o le mea lea, pe a filifilia se nofoaga e tulaueleele ai, mafaufau i le maualuga o le vai. O le loloto o le loloto e tusa ma le 2-2.5 mita.

Pe tusa o le a le taimi e totoina ai vine "Rochefort"

O fua o le totōina o vine e mafai ona faʻalautele. I le taimi muamua, o mea uma o le a faʻalagolago i le auala e tulaʻi ai, ma i le lona lua - i luga o le vaitau.

I le tautotogo, o vine vine, lea na puipuia talu mai le autumn, ua totoina i le taunuu mai o le vevela muamua (e ui lava e tatau ona ufiufi mo le vaitaimi o fetuunaiga). I le taimi lava lea e tasi, e mafai ona faʻataunuʻuina mea e seleseleina i faʻaulu moe pea. I se tulaga lautele, o ia gaoioiga e mafai ona faia i se aso mulimuli ane, seia oo i le ogatotonu o Aperila.

Ae o le totoina o vine vine na tupu mai i le seleselega ma i ai laulaʻau lanumeamata, e tatau lava pe a uma le amataga o lenei vevela. E masani ona latou faia i le amataga o Iuni.

O le totōina o le autumn i le taimi e le o faʻalauteleina i le taimi. E masani ona faia i le ogatotonu o Oketopa (po o se taimi mulimuli ane / muamua, e faalagolago i le tau i totonu o lau eria). E le gata i lea, e aoga le gauai atu o oe i le aoga sili o le totoina o le autumn: i le taimi lea, ua saunia mea e toto ai, o le mea lea e sili atu ona faigofie le totoina vave o laau i le eleele, nai lo le teuina seia oo i le tautotogo. O le mea moni, e toʻatele tagata e popole e mafai ona latou togiina se togavao i le taumalulu, ae afai e puipuia lelei, o nei atugaluga o le a leai se aoga.

Totoina o vine "Rochefort" io latou lava aʻa faatasi ai ma le fesoasoani o fualaau

A o lei totoina vine i lenei auala, e tatau ona e mautinoa e leai se phylloxera pest i le palapala. Afai ua maitauina se maʻi, o le eleele e tatau ona togafitia ma le faaeteete ma tuu ai le laititi mo le tele o tausaga. Seiloga pe a uma lena, e aoga le amataina o se pu mo se laau:

  1. Ua saunia i le taimi muamua ina ia mafai ai ona faʻaaogaina le faʻaaogaina o le fertilizers.
  2. Le loloto ma le lautele o le lua - 80 centimita.
  3. O se faʻafefiloi o le eleele lelei lelei ma 2-3 pakete o le humus e pau i lalo.
  4. O le isi vaega o le eleele faigofie o loʻo tuʻuina i luga o le faʻamalolo, talu ai o le maualuga o le faʻamalositino e mafai ona faaleagaina ai le aʻa o le seedling.
  5. O le lua na totoe mo ni nai vaiaso naʻo ia.

A maeʻa ona sauni le lua, e mafai ona e alu i le filifilia ma faʻatau mai ni tipu. Ina ia lelei lau faʻatau, faʻalogo i le aʻa: e tatau ona paʻepaʻe ma e le o aʻafia aʻa. O le mea moni o le fua o le laau e maloloina ma e le mago o le a faʻaalia e le lanu lanumeamata o le tipi.

O le totoina o se fatuga o le tuʻuina lea i totonu o se pu i le maualuga o lona aʻa aʻa ma faasolosolo malie lava ona tumu i palapala. I le afa o lenei faagasologa e mafai ona e sasaa se pakete vai i totonu o le lua, lea o le a faʻamaonia ai le eleele, ma le tuʻuina ai ni vaʻavaʻai i taga a le ea.

E taua foi vine tietie solo. O le eleele e na o le totōina o fatu e tatau ona matua susu ma e tatau ona mulimulu.

Vaega o le faapipiiina o le "Rochefort" i le rootstock

O le totōina o laʻau i rootstocks e faigofie tele ma aoga, talu ai ona o aʻafiaga a Rochefort e vave vave ona tupu. Latou te seleseleina masani i le tautoulu. O le tipiina o ni mea uumi e le talafeagai, o le a lava le 2-3 pupu. Mo lo latou aʻafia lelei, o le vaega pito i lalo e vavae ese mai itu e lua ma tuʻu ifo i totonu o le vai mo sina taimi.

Afai o le a e totoina se tipi mo le taumalulu, o le a le sili atu ona lelei le solo, lea o le a faatagaina ai le susu e teuina umi.

O le sauniuni o le faʻasoa lava ia o se faiga sili atu ona faigofie. E aofia ai le aveeseina o le togavao tuai, ma ua maeʻa ona tipi ma penechki 10 centimita le maualuga.

E faʻamamaina ma le faaeteete lelei le lau o le tipi, e aveese uma otaota ma palapala. O le mea e sili ona tali atu o le faia lea o se vaeluagalemu i le ogatotonu o le faʻatau, lea e tuʻuina ai le tipi ma lona vaega faʻapipiʻi. A maeʻa rootstock e tatau ona fusi mau i se ie poʻo se maea, faʻafefiloi i le susu susu. E le gata i lea, o gaioiga uma lava e tasi e pei o le totoina o fatu.

Faʻafefea ona mautinoa le tausiga lelei o le vine: fautuaga pupuu

  • O lenei aganuu e manaʻomia tele le susu. O le mea lea, i le taimi o le ulu atu o le togavao i le vaitau o le tuputupu ae, aʻo le i fuga mai ma ao faagasolo le seleselega i le lumanaʻi, e tatau ona faasusuina vine. E manaʻomia le faʻaaogaina i taimi o le lāmala.
  • A uma ona faʻamusuina le eleele e mulimulu: 3-4 senitimita o le galu po o le vao.
  • Laʻei pito i luga o vine - o se seleselega manuia. E taua tele le atinaʻeina o le vao i mea faʻalautele, fugalaʻau-fugalaʻau ma le gaʻo.
  • Ina ia faʻaleleia le faʻavaeina ma le tuputupu aʻe o fualaau aina, o le teuteuina o tipu vine e faia i tausaga taʻitasi mo le 6-8 mata.
  • I le taumalulu, e tatau ona natia e le vine vine, aemaise i le talavou.
  • O togafitiga puipui o maʻi faʻaleagaina e faia i tausaga taʻitasi, 3 taimi i le taʻitasi.