Fualaau aina

Mafuaaga o le allergy i le kalaiki i tagata matutua ma tamaiti, faʻapea foi ma le auala e faʻafetaui ai le faʻamaʻi?

E mafai e se tagata matua poʻo se tamaititi ona afaina i se mea masani ma aoga e pei o le kalaka? O le tali o le ioe, o nisi tagata e afaina i lenei fualaau faisua, ma e tatau ona latou faʻaeteete pe a faʻaaoga.

I la tatou tusiga, e mafai ona e faamasani ia oe lava ma faailoga o le maʻi ma vaai i le ata pe faʻafefea ona faʻaalia se faʻafefe faʻafefe ile garlic.

E ui lava i le mea moni e mafai ona togafitia e le kalama le tele o faʻamaʻi, o tagata e le afaina i le oloa e tatau ona iloa pe faapefea ona puipuia ma faʻamalolo.

E tupu lenei mea ma o a mafuaaga?

O le mafuaʻaga autu o le allergy i le kalaka o le aʻafiaga lea o le tino o aplicin o loʻo aofia ai. O se tino malosi tele lea e faʻamalosia ai le natura o loʻo faʻaalia ai le ola maloloina i totonu ole tino o lenei laau. Aplitsin e mafai ona faʻamalosia e ala i le 'ai o le keleni mo meaai poʻo le faʻaaogāina o ana suka (o fugalaau ma fualaau aina).

E le tali atu le faʻaogaina o le tino puipuia i mea o loʻo aofia i le garlic. Ae o le gaioiga o le faʻaaogaina o le tino puipuia o le tino, ua faʻavaivaia, ma e iloa ai vaega o le laau pe a faʻaaogaina e pei o fafo. O se faʻamatalaga patino e amata, o le gaosiga o auupega i mea e oʻo mai o loʻo taʻua o se faʻalavelave faʻafefe.

Faatasi ai ma mea e mafua ai le maʻi e aʻafia ai:

  1. O faʻalavelave faʻaogafiti, e mafua ai ona umi le galala pe leai foi, lea e fesoasoani i le faʻasaʻolotoina o le toto i le toto i le tele o mea.
  2. Gaosia o oloa.
  3. Vaʻaiga faʻapitoa i allergies.
  4. Le lava vitamini ma minerale i le tino.
  5. Faʻaleagaga faʻapitoa i luga o le puipuiga o isi allergens.

Faitau atili e uiga i ai e mafai ma o ai ua faʻaseseina e 'ai le lauloʻe paʻepaʻe, faitau iinei, ma mai lenei tusiga o le ae iloa ai le taua o le togafitia o faʻamaʻi, ma i le a le auala e sili atu ona lelei.

Faailoga i tamaiti ma tagata matutua

O faʻamaʻi o le maʻi e mafai ona fesuisuiaʻi e fuafua i le faʻaaogaina o le keke i le faʻaogaina o le eletise poʻo le isu (pe a faʻamaʻaina i lona tofo). I luga o le mauaina o le kalakeke i totonu o le faʻaogaina o meaʻai, o faʻamaoniga iloga o meaʻai e maua ai meaai e atiaʻe:

  • O le i ai o le paʻu i luga o le tino i foliga o palemu poʻo paʻu vai.
  • E i ai le nifo malosi i le vaega o le faʻaleagaina.
  • Paʻu paʻu.
  • Faʻasalaga masani ma faʻanoanoa, tiga faʻata.
  • Tingling sensing on tongue, in throat.
  • Faʻailoga, flatulence ma le kuluma.
  • I faʻamaʻi ogaoga, o le laulaufaiva ma le pito i luga o le manava o le tino ua fetogi, Quincke edema ua matauina. O lenei tulaga e manaʻomia ai le falemaʻi ma le faʻaolaina faʻafuaseʻi.
Aʻo faʻamaofuina le manogi o le sisi, o faʻalavelave faʻaleleia o le allergy e masani lava ona atiaʻe: rhinitis, lacrimation, sneezing, tiga o le faʻaʻa, faʻavavevave, siaki faasele, toso le manava.

O faʻamaoniga i tagata matutua ma tamaiti e toetoe lava leai ni eseesega, ae faʻaaliga o le allergy i le kalaka i tamaiti sili atu ona ogaoga - Dyspepsia, fulafula o le respiratory tract poʻo le angioedema e sili atu ona taatele ma o ni tootoo laʻititi o le allergen ua lava mo tamaiti e atiina ae ai uiga iloga.

Faʻailoga faʻasolo

I ata o loʻo mulimuli mai e mafai ona e vaʻaia pe faʻapefea ona faʻaalia le faʻamaʻi o le maʻi i luga o paʻu o le tagata matua ma le tamaititi.




Togafitiga

O togafitiga o vailaau e aofia ai le tui antihistamines, e pei o:

  • Claritin.
  • Elisaia.
  • Zyrtec
  • Tsetrin.

O nei fualaau oona e itiiti ifo i aʻafiaga o le aʻafiaga, faatasi ai ma allergies e le o ni mea mamafa e ave 1-2 laulau i le aso.

E taua: O le fua saʻo o le vailaau faʻasaina ua faʻatuina e se tagata maʻi.

Afai o le osofaiga e ogaoga, faafitauli i le foloina, faigata le manava, ona faʻaaogaina lea o fualaau oona e pei o le faʻatusatusaga, o le diazolin ua tui. Faatasi ai ma le atinaʻeina o angioedema, faʻavave solo i le tino atoa, ogaoga faʻalavelave o le manava, e tatau loa ona e valaʻau i se falemaʻi mo le toe faʻaolaina.

  1. Ina ia faʻamamaʻa le gastrointestinal tract from allergens, faʻaaoga Polysorb, Enterosgel poʻo Atoxil.
  2. Ina ia faʻamalieina le meaʻai, faʻaaoga mea inu o le lotoifale ma kulimi: desitin, Solkorezil.
  3. O faʻamaoniga sili e aofia ai corticosteroids e pei o le hydrocortisone, prednisone. O neimoni malolosi ma le tele o aʻafiaga, o lea e tatau ai ona faʻaaoga ma le faʻaeteete ma na o le maeʻa ona talanoa i se fomaʻi.

O le faʻaaogaina o vailaʻau faʻapitoa e mafai ona avea ma faʻaogaina o togafitiga faʻatoʻaga. O nisi nei o fualaʻau:

  • 1 sipuni chamomile decoction, 1 sipuni mea manogi teuteu, se ipu vai. O mea uma e tolu o loʻo faʻafefiloi ma faʻaaogaina mo ni faʻamau i luga o le mea e momoli ai.
  • 1 le sipuni o le uʻamea o loʻo gaosia i totonu o se ipu vai ma ua onā pei o le lauti. O le teuteuga o le faasologa e mafai ona faaopoopo i le taele o se auala e faasaga i le sasaina.
  • O loʻo faʻasusu vai, faila ma elderberry i vai inu, faʻaogaina, ona faʻaaogaina lea o ni meaʻai.

O mea aoga o togafitiga faʻaleaganuʻu e mafai ona latou faia e avea ma allergens, O le mea lea, ao le i oʻo atoa le fusi poʻo le teuteu, e tatau ona e siakiina le tali a le tino, faʻaaoga se vaega itiiti.

Manao e fia iloa atili pe o le a le uliuli ma le kalama vao ma le auala e 'ai ai? Vaʻai foi i isi mea i luga o le pepa taatele - paʻepaʻe:

  • E faapefea ona tupu?
  • O le a le eseesega i le va o le taumalulu ma le tautotogo?
  • O a tulafono mo le tausiga o le taumalulu ma oa ituaiga sili ona lelei?

Puipuiga

E tatau ona lafoaʻi le faʻaaogaina o le kalaka i soʻo se ituaiga, faʻapea foʻi ma oloa e aofia ai. E tatau ona e aloese mai le manogi o le kalakeke, o lea e lelei ai le aveeseina o lenei laau mai le fale ma le pusaaisa ma ia vevela uma potu (e mafai ona e iloa pe faapefea ona aveese le manogi o le kalaka mai le gutu ma le paʻu o ou lima).

Afai o loʻo e afaina i le kalama e mafua mai i faafitauli faʻala, o lona uiga e tatau ona e alu i luga o se meaai, lea o le a faʻaumatia ai i latou ma taofia ai le faʻamalosi. E tatau foi ona e lafoai masani leaga, faaitiitia tulaga faigata ma mataʻituina le tulaga o lau puipuiga.

Faaiuga

O le faʻamalosi i le kalama e maua i tagata ona o mea o loʻo i ai i le apicin antioxidant malosi. O faʻamaoniga o tali e talitutusa ma faʻamaoniga o isi meaʻai e maua ai meaʻai, ma o togafitiga tutusa e tutusa: antihistamines, opu o luga, corticosteroids. Faʻafesoʻotaʻi le tagata maʻi ma se mea e faʻaauau ona tatau ona faʻaaoga.