Fualaau aina

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga i le auala e totoina ai fatu ina ia vave ona tulaʻi le koko

Soʻo se faʻatoʻaga taʻitasi e fia vaʻai i ni togalaau manaia matagofie e oʻo lava i tipu o Karoti i lana togalaau, ma i le tautoulu e maua ai se seleselega lelei.

O fai togafiti poto latou te iloa le umi latou te faatalitali ai i taimi e tatali ai. Manatunatu i mea e manaʻomia ona faia ina ia vave faʻaleleia ai fatu, auala e faʻavave ai o latou aʻa.

Mai le tusiga o le ae iloa ai mea e aʻafia ai le fatu o le fatu pe a uma ona totōina, pe ono mafai ona faatelevave le faagasologa ma pe faapefea ona fai sao. Saili faatonuga i lea laasaga ma lea laasaga i le totoina o fatu.

Lisi o mea e aafia ai le totoina o fatu pe a uma ona toto

O le tele o mea e aʻafia ai le vaitau mai le totōina i le faʻaalia mai o pine muamua:

  1. Fua o le fatu. O mea totino e tatau ona le sili atu nai lo le tolu tausaga, e sili atu le faʻaaogaina o le tausaga talu ai. O fatu e tatau ona avea ma se lanu susulu ma se uiga o le kaloti, e aunoa ma ni fulufulu ma ni afifi.
  2. Ituaiga o eleele ma lona fua. Laufanua lelei mo kāloti - malamalama, pala, palapala palapala.
  3. Fua loloto. I le tautotogo latou te totoina fatu i le loloto e 1 - 2 senitimita, aʻo leʻi oʻo i le taumalulu, e tatau ona 4 - 5 inisi le loloto o le totō ile fatu ina ia aua nei togi ese fatu.
  4. Tulaga o le tau. Kāreti e fiafia i le vevela o le tau. Afai e malulu le tau ma le eleele e le o mafanafana, o le moega e ufiufi i le afu poʻo le sipuni.
  5. Totogi. E manaʻomia le susu mo le fuga o fatu ma lo latou saoasaoa vave.

E mafai faapefea ona e faatelevaveina le tulaʻi mai o laau?

O le faʻafuaseʻi o le fuālaau muamua o kāloti e faalagolago i le tau, faʻaleleia ma le mama o le eleele, totogo pe totoina fatu. O taimi o le faʻafuaseʻi o le totogo e eseese mai le lima aso i le tolu vaiasos

Faʻasagaga lelei o fatu, tapenaga o le eleele aʻo lei luluina, aso e toto ai le faʻatulagaga, fatuina o le microclimate saʻo, o laau e foliga mai i le 3 i le 5 aso muamua atu.

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga: e faapefea ona toto saʻo?

O le a ma pe faʻapefea ona faʻapipiʻi le mea aʻo lei totoina?

O le saunia tatau o fatu e fesoasoani e faʻavaveina ai le germination ma sili atu ona atiaʻe Karoti. O togafitiga o fatu e aofia ai se fuataga:

  • Talosaga. Aveese fatu vaivai ma leai se mea. Pe a faatofu i le vai, e tumau pea fatuga o le soifua maloloina i le pito i lalo, ma o loo leai ni mea e gaogao i luga ma ua aveesea.
  • Faʻafitauli faʻafefeteina o vai. Ina ia faia lenei mea, ia faʻamaepe le 1 kalama o le manganese i le ipu e tasi o le vai, ia faʻapipiʻi fatu mo le 10 - 15 minute.
  • Fufulu i le vai mafanafana e aveese mai ai suauu taua mai luga o fatu ina ia vave ona alu fatu.
  • Fetalai. A o lei totoina, o le suamalie o fatu i luga o se mea susu i lalo o le ata e tuua le mafanafana, pe a mavae ni nai aso e amata le totoina o fatu, ma pe a totoina i le eleele, o fatu faapena e vave ona tupu vave.

Taimi

Ina ia saʻo le fuafuaina o le taimi o le totoina, e tatau ona filifili pe o le a le ituaiga kāloti e te manaʻo e totoina mai fatu. O ituaiga o Carrot e ala i le matua ua vaevaeina vave, ogatotonu ma le tuailea e faʻaaogaina mo le teuina o taimi uumi.

  • Tuai ituaiga ituaiga kāloti na totoina i le lauʻeleʻele i le faaiuga o Aperila ma le amataga o Me, pe a oʻo i le maualuga o le vevela i fafo o le seti +3 tikeri.
  • O le tele ma le tuai o ituaiga kāloti ua totoina i le eleele mai le 1 i le 20 o Me.
  • O le au fai togalaau e masani ona faʻaaogaina le kaloti i le taufaʻaiuga o Oketopa ma le amataga o Novema e selesele le tausaga e lua i le lua vaiaso i luma atu o le totoina o le tautotogo. O le lūlūina e fetaui lelei mo eria o loʻo i ai taumalulu ma malulu malu ma mamafa mamafa o le kiona, ina ia aua nei galo le fatu i le taumalulu.

Luga

Mo moe i totonu o le togalaau, o se lafoaia o le la e filifilia, e pei ona fiafia le karati i lalo o le la i aso uma o le ao. O moega o togalaau o loʻo i ai i nofoaga na tupu ai le tausaga mulimuli:

  • tamato;
  • kukama;
  • pateta;
  • po o le kapisi.

Sauniuniga o moega e amata i le tautoulu.

  1. Fufulu luga le palapala, aveese aʻa o vao.
  2. Mo le faʻasaina o le eleele e faia ai humus, fafie laupapa, compost. I le tautotogo, e faʻaaogaina faʻamaʻi faʻamalosi i le lua vaiaso ao leʻi totoina fatu ma toe faʻaleina le palapala.
  3. Kāreti e alofa le lafoaʻi, eleele malamalama. O le faʻamalosolo o le palapala e faia ai le peʻa ma le oneone.
  4. O vaega o le moega e faalagolago i le tele o le fanua ma mea e fiafia i ai le fai togalaau. Le pito sili ona lelei o moega: mita lautele ma 15 - 20 inisi le maualuga. I totonu o le moega e galo ai, lea e totoina ai kāloti.
  5. A o leʻi lūlūina fatuga o fatu ua faʻamaligiina ma se vaifofo o le manganese, o lenei faiga e puipuia ai le koko mai faʻamaʻi ma osofaʻiga o parasite.

Microclimate

Tulaga faʻamalieina mo se puʻe vave o kāloti:

  • ea ole malulu o le ea e le o lalo ifo o le 14+ tikeri;
  • le vevela o le eleele e sili atu nai lo +8 tikeri;
  • fufulu eleele tumau.

Fuafuaga lelei

Mo le totoina o kāloti e fai ai togalaau i se mamao e 20 centimita le tasi ma le isi ma le lautele o le 6 inisi le loloto ma le loloto o le 2 senitimita. O le mamao i le va o fatu e 2 - 3 cm.

Filifilia o tuaoi talafeagai i le togalaau

O tuaoi lelei mo kāloti:

  • tamato;
  • riki;
  • kele;
  • radish;
  • salati;
  • talo;
  • Carrots e ola latalata i tafatafa.

Ina ia puipuia le kāloti mai le faaleagaina e le kopa, e fautuaina e siosioina le totoina i ni laau e pei:

  • tapaa;
  • rosemary;
  • po o le poto.

Tausiga tausiga

  1. O kātiti e tatau ona fafagaina tele i le 5 - 7 aso.
  2. E tatau ona ave faʻamalosi pea vao vao ina ia latou le faʻalavelave i le atinaʻeina o fualaau.
  3. A maeʻa foliga mai o le laupepa lona lua, o le totoina o kāloti e mitiia, ma o le tasi laau e sili atu ona atinaʻe o loʻo totoe i totonu o le faamoega.
  4. Ina ia taofiofia le eleele, e tatau ona tatala le laina avanoa, aemaise lava pe a uma le timu ma le vevela o laau.
  5. O le totōina e faʻatulagaina i lea taimi ma lea taimi. E faʻaaogaina falalaʻau minerale pe a maeʻa. O le fafagaina faalua e faia i le maeʻa ai o le 20 aso.

O le a le mea e manaʻomia ona faia ina ia tupu tele ai lenei aganuu?

O se auala faigofie e faatelevave ai le tulaʻi mai o laau toto e faavae i luga o le faʻaaogaina o le polyethylene eletise. Ufiufi le moega i se ata: i le va o le polyethylene ma le eleele, o le mamao e 12 centimita, e maua ai le vaalele. O le ata tifaga na totoe mo le vaiaso, ona aveese lea..

O le ufiufiina o le ata e fatuina ai se aʻafiaga o le kesi, lea e fesoasoani i le vave vave ma le siakiina o le fatuina o fatu.

Kaloti o se togalaau e leai se aoga, ae e manaʻomia ai ni tomai faapitoa ma tomai mo le tuputupu ae. O le aoina o tulafono uma o fatu ma tapenapenaga o le eleele, totoina ma le tausiga i totonu o le faʻalavelave, e oʻo lava i se tagata amata e faigofie lava ona ausia le mea e manaʻo i ai ma aoina mai se fua tele o kāloti manaia ma maloloina.