Laʻau

Thuja Aurea Nana Oriental - faʻamatalaga eseese

O nei togavao ua manatu ua matua le fiafia lava. Ae ui i lea, faatasi ai ma le usitaia lelei o fautuaga mo le tausiga o le togavao, o Aurea Nana o le a mauaa aʻa i luga o le upega tafaʻilagi, ma fiafia i tagata e ona le foliga muamua ma le matagofie. O loʻo faʻamatalaina e le tusiga ia tulafono o le tausiga lea e mafai ai e oe ona tupu se laau ola maloloina ma matagofie.

Faamatalaga lautele a le Aurea Nana Nana

I le taimi muamua, sa ola le matua o Aurea Nana i le itu i matu sisifo o Saina. O le taimi nei ua totōina i le faʻataʻitaʻiga o le laufanua i le tele lava o le lalolagi atoa.

O lenei laau ua lauiloa ona o lona alualu i luma lemu ma lona umi. I le tasi le tausaga, e le sili atu i le 5 cm le ola ae.

Matutua matutua

Mea faʻapitoa

I le faʻaalia mai o le matua Aurea Nana, o loʻo taua i lalo vaega nei:

  • o le pale matagofie o lenei ogalaau ua i ai se foliga lautele. O lona lautele e le sili atu i le 70 cm;
  • lala, lautele lautele, ua i ai se auro auro. I le vaitaimi o le taumalulu latou te suia le lanu i le apamemea;
  • Ua amata ona ola tupu laiti i laina e lua. I le lona fa o tausaga o le soifuaga, o le pale na maua ai se foliga atoa;
  • i le tele o tulaga, o le maualuga o le vao e le sili atu i le tasi ma le afa mita. Ae ui i lea, o nisi taimi o loʻo i ai faʻataʻitaʻiga e oʻo i le 2.5-3 m.

Mo faʻamatalaga! O lenei laau e mafai ona ola lelei i siosiomaga i le taulaga.

E lua ituaiga: thuja i sisifo o Aurea Nana ma le itu i sasae Aurea Nana. O le eseesega i le va o latou foliga vaaia e le taua.

Faʻatasi ma isi laau

E masani ona faʻaaogaina Thuya Nana mo togalaau aina poʻo togalaau. Faatasi ai ma lana fesoasoani e fatuina ni tuufaatasiga i luga o mauga mauga, i ni fugalaau mamago po o togalaau papa.

O se tasi o faʻaaogaina lauiloa mo le mamanu o le laufanua o le faia lea o se pa puipui. E manuia lelei Thuja ma fuga lanumumu mumu po o fuga lanumoana.

O lenei laau e matagofie tele pe a fai i lalo ifo o fua o meaʻai.

O nisi ia o meaola e lelei lelei ma Aurea Nan's thuja:

  • rhododendron;
  • hydrangea;
  • magnolia;
  • paʻe papaʻe;
  • Heather;
  • Thunberg Barberry.

O lenei lisi e mafai ona faaopoopoina e le tele o isi laau.

O fua

E faʻafefea ona tausia lelei le tagata matua Aurea Nana

Ina ia maua se fale matagofie ma maloloina lelei, e tatau ona e faamasani i le faʻamatalaga o tulafono o tausiga. Afai ua gau, o le a le mafai ona tupu atoatoa le laau, lea o le a aafia ai ona foliga vaaia.

Thuja tulaʻi mai tulafono

Thuja i sasaʻe - ituaiga, faʻamatalaga, tele

O se taimi lelei pe a fautuaina e totoina Aurea Nan's thuja i luga o le eleele - i le amataga o Me - amataga o Setema. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea, o se fatu laau toto i le tautotogo e sili atu le avanoa e teteʻe ai i malulu malulu.

Ina ia mautinoa le atinaʻeina o le thja, e tatau ona e saunia se faʻapitoa o le eleele mo fatuga. Mo le faia o lenei mea, e mafai ona e faʻaaogaina se faʻafefiloi o vaega e lua o lapisi poʻo le pepa palapala ma ave se tasi vaega o le peat ma le oneone. Pe a sauni le pu, e tatau ona liligi le palapala ile palapala.

O le tele o le lua e fautuaina ina ia fuafuaina i se auala e mafai ai e le aʻa o le seedling ona fetaui saʻo ma o loʻo i ai pea se avanoa itiiti. Mo lenei mea, e masani lava ona maua le loloto ma le lautele e tutusa ma le 60-80 cm. E tatau foi ona faia se alavai faʻavai i le pito i lalo. Afai o le vai i totonu o le nofoaga e latalata tele i luga, o lona mafiafia e tatau ona itiiti ifo i le 15 cm.

Taua! A e totoina, e manaʻomia ona e faʻatutuina le ū o le fatuga ina ia i luga o le eleele.

Mo le thuja Aurea Nana, e manaʻomia le laei pito i luga i le taimi o le tautotogo ma le tautoulu. Ia Aperila poʻo Me, o le nitroammophoska e tatau ona faʻaofiina i le eleele i le fua faatatau o le 30 g i le 1 mita.

Ia Setema, e taua le fafagaina o le laau i fugalaʻau.

O se laau lata i le fale

Malamalama ma le faʻamamaina manaoga

Mo le totoina o le matua o Aurea Nana, e aoga le filifilia o se nofoaga ma le malamalama lelei. Ae ui i lea, e tatau ona manatua i le mafaufau o le susulu o le la e mafai ona faaleagaina ai le laau. O le mea lea, o eria e sili ona lelei le ufiufi e sili ona talafeagai mo lenei mea.

Pe a faʻamafa, o tulafono nei e ao ona matauina:

  • i le taimi muamua e manaʻomia ona faia lenei faalua i le vaiaso;
  • pe a mavae ni nai masina, e mafai ona e fesuiai i se isi pulega ma vai faʻatasi i le vaiaso;
  • faatasi ai ma le amataga aemaise lava o aso vevela, o le tele o le manaomia o le suauu ile faateleina o le sosolo, o lea e taua ai le faateleina o le taimi e fafaga ai;
  • o se faʻailoga taua e manaʻomia e le 'auvaʻa manaʻomia le susu o se' eleʻele papago o le eleele.

O fualaau masani e masani ona manaʻomia vai inu masani i le tausaga muamua o le olaga.

E fautuaina e le gata ina faʻaleleia le palapala, ae faʻapipiʻi foʻi le nila mai le pamu moli.

Afai e te mulimulitaʻi ma ni meataalo poʻo ni fasi uila, o le a mafai ai e oe ona faʻavave le umi o le eleele.

Sauniga o le taumalulu

Thuya Aurea E mafai e le Nana ona faigofie ona tumau le malulu malulu. Ae ui i lea, o laau talavou e manaʻomia le faʻaaogaina o auala faʻapitoa e sao ai i gutu. E le gata i lea, e tatau ona manatuaina e le gata i le malulu malulu, ae o loʻo faʻatonuina foi ave o le lā o le tautotogo.

O lea la e mafai e laau laiti ona sili atu ona lelei le vavalalata o le vaitau malulu, e fautuaina e ufiufi i latou i lala vavao poʻo le agrofibre.

Faʻalogo lelei! Thuja sasaʻe Aurea O le Nana e sili atu le malulu nai lo sisifo.

Toto ma fusi le pale

O le teuteuga e faia i le tautotogo. O lenei mea e aveesea ai lala tuai, maʻi pe mago. E le talafeagai le auai i le faʻavaeina o le pale ona o le mea moni e maua ai lona foliga mai i se auala masani.

Olela

E faʻafefea e thuja Aurea Nana ona fausiaina

Mo le faʻamalosiina o le vao, ia faʻaoga le vavae, fatu poʻo le vaevaega o le vao. O nei filifiliga uma o le a talanoaina atili auiliili i lalo. O nei metotia e fetaui lelei mo Auso Nana i sisifo ma sisifo.

Fatuina o fatu

Rosa J. P. Connell - faamatalaga lanu samasama

E seleseleina i le tautoulu. O fatu e tatau ona faʻamaonia. Ina ia faia lenei mea, e teuina i le taimi o le taumalulu i totonu o le pusaaisa poʻo lalo o le kiona i le auala. I le tautotogo e totoina ai i latou i eleele tatala. E taua tele le le o saʻo le la i lenei nofoaga. Afai e manaʻomia, ua faʻapipiʻi talipupuni puipui i luga aʻe o le nofoaga e tulaʻi mai ai, ma maua ai se ata.

Le totoina o fatu, faia ni paʻu papaʻu. O le fatu na salalau i luga o le eleele ua faʻasusu i le sawdust, lea na maua mai conifers.

O le eleele e tatau ona matala ma sina susu. Pe a oʻo mai le tupu muamua, e tatau ona mulch peat. O vaiaso taʻitasi e fautuaina ai e fafaga i latou i se vaifofo o fugalaʻau.

O le a amata lemu le totogo, i le tausaga muamua o le a oʻo i le 7-8 cm le maualuga.

Ina ia fesiitai i le taumalulu muamua e manaʻomia ona ufiufiina i lālā paʻu, ona fai ai lea ma se ata tifaga.

Taua! O le faʻaleleia i se nofoaga tumau e faʻatino i le tautotogo lona tolu. O le taimi lena, o le talavou talavou e oo i le 50 cm.

Young plant

<

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

Mo le faʻaaogaina o lenei metotia, ia Iuni e tatau ai ona vavae ese vine ma le umi e le silia le 20 cm. O latou tausaga e tatau ona 2-3 tausaga.

E taua le iai o le mulivae i le paranesi vavaeese. O le nofoaga na vavae ese ai le paranesi e tatau ona lūlūina i le solution o le heteroauxin.

Mo le aʻafia, o loʻo faʻaaogaina se faʻapalapala eleele eleele, e aofia ai le oneone, peʻa, eleele o le turf, na faia i vaega tutusa. O lenei tuufaatasiga ua faʻasūina i se vaivaiga vaivai o le potassium mo le taimi e fai ai le faʻapalapala. Ua totoina le toto i se auala e pei o le mulivae e loloto i le 2-3 cm.

Ina ia mautinoa le maualuga o le susu, ua ufiufi le 'au i se ata palasitisi. Faʻasagaina o le totogo e faia e ala i le faʻaleleia. I le taimi lava e tasi, e taua le faʻalauiloaina o le laau i aso uma, ae peitai, e mafai ona faia lenei mea pe a maeʻa ona afaina. Ua faasolosolo malie ona faateleina le taimi o le vaalele. E faia lenei mea e faʻamalosi ai laau.

Ina ia mafai ona totogo le totogo i le tau malulu e aunoa ma se gau, e manaʻomia ona ufiufiina i lālā paʻu. Mo le vevela, e mafai ona e fufuluina i lau lauʻeleʻele poʻo le vao vao. Afai o le a sili atu le malosi o gutu i le -5 ° C, ona tatau ai lea ona aofia ai le ufiufi a Aurea le Nana mai ma se ata tifaga.

Bush division

Thuya Aurea O Nana e tele ni ona ogalaau. I lenei tulaga, o le vaevaega o le vao e mafai. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga se naifi malosi e vavae ese ai aʻa ina ia maua ai e se tasi o ogalaau ia lava. Mo lenei mea e le manaʻomia ona eli se laau. O le vaeluaina e mafai ona faia e ala i le talepe o se vaega o aʻa i le eleele. I lenei tulaga, e tatau ona faʻaaogā se mea faʻaaogā faʻamaʻi. Nofoaga na vavae ai aʻa, faʻafefiloi ma le koale palu.

O le vaevaeina e masani ona faia i le taimi o le tautotogo. O le vaega valavala ua siitia atu i se nofoaga fou. O lea e tupu lelei ai, e sosoloina i le tuputupu ae o le tuputupu aʻe aʻo leʻi totoina, ona latou maua ai lea o le suavai maualuga.

Nofoaga mo le taumalulu

<

Maʻi ono ono tutupu mai o thuja Aurea Nana

Rosa Princess Anne - faʻamatalaga o le ituaiga
<

O meaola sili ona matautia mo le itu i sisifo o Nan ma sasaʻe o aphids ma talita puipui. Ina ia faʻafetaiaʻia latou, e mafai ona e faʻaaoga fualaau oona kalbofos, mea faʻataʻitaʻiga poʻo tutusa.

I le faagasologa o le tuputupu ae, e mafai e le Aurea Nana ona feagai ma faafitauli eseese:

  • o nisi taimi o nila i luga e mafai ona lanu samasama. O le mafuaʻaga sili ona mafua ai o le tele o le faʻamaʻiina;
  • o nisi taimi e tulai mai faafitauli pe a tupu aʻe i se eleele faapitoa. Afai e manino, o le a leai se susu o le laau, ma afai e faia i le oneone mama, o le a faʻaitiitia vave le vai i totonu;
  • afai e paʻepaʻe lala laau, o le mea sili ona mafua ai o le leai o se uʻamea i le eleele.

Afai e te tuʻuina atu tausiga lelei mo lenei laau, e mafai ona e ola i se togalaau matagofie i lau togalaau. O le mea autu o le vai ma faʻapipiʻi i se taimi talafeagai mo le taumalulu.