Tea rose

Auala e tausi ai lauti i le fale

Tea Roses - fugalaau ma se lalelei, mea manogi ma le lalelei o le lanu - ua leva ona manumalo muamua i le lafumanu. O nei Roses e alofagia e le gata mo le tele o le lanu ma le maaleale o le le mautonu o le pulupulu, ae faapena foi mo le eseesega o fomu: mai le tasi i le tagata e sili atu i le lua mita le maualuga.

Tulaga tuputupu ae sili ona lelei mo le lauti room

A faʻatau mai se tii ola i luga o le togavao, siaki le tagata faʻatau e uiga i tulaga o loʻo i ai le faleoloa. Faʻamanatuina i latou i le maualuga, o le ae fesoasoani i le fale e faʻafetaui vave i totonu o le potu fou.

Nofoaga ma moli

I le taumafanafana, e tatau i le fale ona maua le ea fou ma le malamalama lelei. O faamalama o saute sisifo po o le faamalama i sasaʻe e sili ona fetaui. I le taumafanafana, pe a malosi le la, e mafai ona paʻu le rosa. E mafai ona e faʻatulagaina se rosa i totonu o se fagu i luga o le falesa poʻo le loggia, ma i le tautoulu e alu i totonu o le potu. I le taumalulu, o le faamalama i saute o le nofoaga sili ona lelei, ae o ese mai masini afi.

Tulaga o le vevela

O le maualuga o le taumafanafana mo le rose o le 20-25 ° C. O totonu e le tatau ona avea ma ni ata. I le taimi o le malologa, e tatau ona faatumauina le vevela ile 12 ° C. I le tautotogo, e tatau ona faʻamalosi le laau, faʻapipiʻi mai mo sina taimi i luga o le faapaologa poʻo le lotoā, ao le ea e tatau ona mafanafana.

Palu ma palapala palapala

E tatau ona totō le laa o Tea i se mea lautele e fuafua mo le fale o le fale. Mo sauniuniga a le tagata lava ia, ave le eleele vaʻa, humus ma le oneone (4: 4: 1). I lenei paluga eleele, faʻaopopo se tasi sipuni sipuni o mea faʻapitoa o minerale.

Filifili se ipu e tele atu le lapoa nai lo le tasi na e faʻatauina ai le laau, sili atu ile pu faʻavaivai. Pipi maualuga - e oo atu i le sefulu senetimita. Faʻamau i le pito i lalo o le 'eleʻele poʻo le pepbles o le vaitafe.

O le tausia lelei o le tii na tulaʻi i le fale

O le tausia o se rosa i totonu o se ulo e le mafai ona faapalepale le lelava ma le galo. O le mafai ma le umi o lona fuga ma le ola lautele e faalagolago i le saʻo ma le taimi e te tausia ai.

Faʻasalaga togafiti

I le taimi o totoe, e faʻasaina le rosa pe a maeʻa le palapala. Ona o le tele o vai, o le palapala i totonu o le fagu ua faʻatulagaina, ma o le aʻa e le maua ai le okesene.

Pe a fuga mai le rosa, e tatau ona fausua faʻatasi i le vaiaso, i le vevela o le aso - i aso uma, ae aua le faʻaaogaina. E faʻafefea ona faʻafefe se rosa i totonu o se fagu i se taimi vevela, ina ia aua nei faʻaumatia le laau: i totonu o le apa, sasaʻaina o le vai tele. E taua tele o le palapala e masani ona susu. E tatau ona e faʻaleleia le laau ile aʻa. Ina ia aveese le pefu mai laulaau, moli le rosa, e mafai ona e faatulagaina se mafanafana i aso fitu uma.

Faʻamamaga o le ea

Laʻau e fatu ai se atemosifia malie, ae e le fautuaina e oso i fugalaau. E tatau ona iai le vai i le vevela o le potu. I le vaitau o le taumafanafana, e faia faalua i le aso: i le taeao ma le afiafi. E mafai ona e faʻatulagaina se fagu i luga o se palatusi i le fiva lanu mumu. Faʻamamaina laulaʻau, ia maitauina le fefe o le rosa i taga, ao leʻi aumaia i le pusa (i le taumafanafana), faʻamago.

E te iloa? O le rose o le rose e masani ona faʻaaogaina i le mea manogi, i le aromatherapy (faʻasaʻo le vaivai ma le vevela), i le cosmetology (lotions, creams, masks, remedies for problem skin) ma e oʻo lava i le kuka (jam, teuteu i petals of desserts, tea).

Luga o laei laei

E tasi le masina pe a uma ona faʻavasegaina, e sosolo le laau i ni sauniuniga faʻapitoa, e pei o le "Epin" poʻo le "Rainbow", o le a tuʻuina atu ai i le rosa se fafaga faaopoopo mo le atinaʻe ma le tuputupu ae. Le sili atu le fafagaina o le rosa i le fale? Ua fautuaina e le au atamamai le faatauina o fomaʻi faapitoa mo rosa o aiga. I lenei tulaga, o le ae mautinoa o lau fagafao ua maua uma le aofaʻiga o elemene taua ma minerale e manaʻomia. E le gata i lea, o loʻo i ai faʻamatalaga i luga o le pusa, lea e te le faʻaleagaina ai le rosa e ala i le faʻafefeina.

E taua! O le maualuga o le suavai i totonu o le potu e faʻamafanafanaina ai le laau e le aoga. E le fautuaina e faʻasusu le rose fou na faʻatau. Laei pito sili e manaʻomia e gaosia i le afiafi pe a uma le faʻamaʻa.

Tulafono mo le teuteuina o fugalaau i totonu

E faapefea ma le taimi e tipi ai se rosa i totonu o se fagu? I le amataga o le tautotogo, latou te faia ni teuteuga faatulagaina; i le vaitau o le vavao, e teuteu ai ni elemene e faamalosia le aʻa. A maeʻa ona fufulu fualaau faʻatoʻa: latou te puipuia le laau mai sauniuni mo se taimi malolo.

O le teuteuga e faia i se naifi faʻamalosi, ma vavaeina lala i le pito i tafatafa o le fuga. Laʻau laiti ma malolosi na tipi i mea ola maloloina, ma matutua ma mago - atoatoa. E lua lala na tupu mai i le tasi lau, ua vavae ese le toto.

Tutu tea ua tupu

I le taumalulu, e leai se mea e manaomia e tausi ai rosa fale. O le vaitaimi malolo e oʻo mai ia i latou i le masina o Novema. A o faagasolo lea vaitaimi, e le totogo le laau, o le rosa i totonu o le fagu e masani lava ona fai lau laulaau ma foliga faanoanoa. E tatau ona siitia le laau i totonu o se potu malulu, e mafai ona avea ma faapaologa mata. O totonu e le tatau ona avea ma ni ata po o se kiona. E mafai ona e faia sina malamalama, e seasea ona faia le suavai, e pei o le palapala e magoto i totonu o le ulo. E tatau ona tutusa le vevela o le vai ma le vevela o le ea i totonu o le potu.

Tea rose transplant

A maeʻa le faʻatau, tuʻu le taimi o le laau e faʻafetaui ai. O le suia o rosa i le aiga e faia e ala i le taulimaina. O le togavao ua aveeseina ma le faaeteete mai le ulo, faʻasaʻo le aʻa, aveese le eleele pa'ū mai le fagu tuai. E fautuaina e ave se fagu tele mo le laau, mai mea masani. E tatau ona i ai ni pu i totonu o le ulo, e manaʻomia le faʻavaivai i le pito i lalo. A uma ona toto i totonu o se fagu fou, ona tuu lea o se rosa i le paolo mo se aso. Ona fuafua lea o le nofoaga tumau o le taofia.

Faʻalogo! E tatau ona faia le fesuiaiga ao lei tupu le vaitau. Afai na e faʻatauina se laau totō, sei oʻo i le pa'ū e le paʻi i ai, ae ia naʻo le tausiga.

E faʻapefea ona faʻalauiloa le lauti tipolo i le fale

O le taumafanafana o se vaitau tatau mo le faʻaleleia o lauti tihi. A uma ona fuga mai le rosa, ona vavae ese lea. O le pito i luga o le seleselega e vavae saʻo lava i luga aʻe o le fatuga tuputupu ae, le pito i lalo - i se tulaga e le mautonu. I luga o le 'au e tatau ona i ai ni nai faʻau. Aumai le aʻa i totonu o le vai ma taofiofi iina seia oʻo mai lanu paʻepaʻe, aʻo sasaa mai le vai fou. Faatasi ai ma le foliga mai o aʻa malolosi, ua sauni le uati mo le totoina i totonu o se ulo. O le tausia o ia e tutusa ma le matua matua.

Tului E tele ni tala o le amataga o le igoa o le lauti. O le rose rose na aumai i Europa mai Saina, lea ua tupu ai le la, ma ua taua foi ipu o lauti mai Saina "tea clippers." O le manogi o se rosa e pei o le tofo o le lauti lanikama lanumeamata. O le laʻau e leʻi tatalaina e foliga mai e pei o se ipu lauti tii. O lenei ituaiga o roses e na o le pau lea o le mea e faaaoga e inu ai le lauti manogi.

Faamai o rosa i le fale

O faʻamaʻi o nei fugalaau matagofie e faigata ona togafitia. O mea taatele o le:

  • Mealy dew. O mafuaʻaga o le faʻamaʻi o le tele lea o faʻaopoopoga o meaola ma le le lelei o le lele o le potu. O lau e mumu, gagau ma pauu. O vaega faaleagaina o rosa e tatau ona aveesea ma togafitia i le "Fundazole."
  • Downy mildew. I lenei faʻamaʻi, o laulaau e ufiufi i fuga papaʻe mai lalo ma samasama i luga o le pito i luga. O mafuaʻaga e tutusa ma le paʻu palapala. Togafitiga - faʻaleleia o fomaʻi.
  • Spotting E tupu pe'ā faʻafefeteina le suasusu i foliga o lanu enaena i vaega o le laau. O iinei o le a fesoasoani i le pulupuluina o le sukama.
  • Roto. Faʻaleleia le siosiomaga mo le gaogao e maua ai le ea malulu ma le maualuga o le vevela. Pustules lanumoana-lanu enaena e aliali mai i luga o laʻau rose. O le vaega atoa o le siama o le laau e tatau ona aveeseina ma sili atu ona lelei tulaga e tatau ona maua.
E faigofie tele le puipuia o faʻamaʻi: e tatau ona e iloa le auala e tausia lelei ai le tii i totonu o se ipu, o le a le ituaiga tausiga e sili ona lelei.

Mai le igoa "tea" ua manavaina ai le mafanafana ma le mafanafana. Mo nisi mafuaaga, ia mafaufau oe lava i le taimi o le taumalulu i tafatafa o le afi i luga o se kapeta mafiafia, afifi i se palanikeke susu ma se ipu o le lauti manogi i le lima.