Apple laau

Faamaumauga o le manuia o le galueaiina o le apu "Pepin saffron"

Masalo e leai se tasi fai togalaau e le masani i ituaiga o apu e pei o le "Pepin Saffron." O le tele o fai togalaau ma fualaau aina ua sili ona fiafia i lenei ituaiga e sili ona matagofie, manogi, suamalie, lelei ma lelei, aua o ona fua i soo se ituaiga e tumau ai le tofo lelei. Afai e te filifili e toto i lau togalaau ni laau o le apu "Pepin Saffron", o le a aoga tele la matou tusiga mo oe. I totonu o lea mea o le a tatou masani lelei ai i lenei ituaiga, saili pe o le a le mea e ese mai le fua o le fualaau aina lenei, ia fua uma mea lelei ma le lelei o le totoina o nei apu i totonu o lo tatou fale, ma faaali mai mea lilo o le totoina ma le tausia oa latou laau toto.

Faʻasologa o talaʻaga

I le toe manatuaina o le talafaasolopito o le foafoaina o lenei ituaiga, e aoga le faʻaaloalo i le saienitisi faʻatoʻaga I. V. Michurin. O ia lea na aumaia i le 1907 se ituaiga matagofie, lea na mulimuli ane taʻua o le "Pepin Saffron" ma ua aloaia o se tasi o suesuega silisili a le saienitisi maoae. O lenei ituaiga o apu na aliali mai i le laasia o hybrids "Pepinki Lithuanian" ma "Chinese Golden" ma le ituaiga Renet Orleans. O aso nei, o nei apu o loʻo ola i vaega uma o lo tatou atunuu, faʻapea foi i totonu o atunuu CIS.

E te iloa? I. V. Michurin na fautua mai o lenei ituaiga o le a sili ona lelei mo le faʻavasegaina. Ma mate. Faatasi ai ma le auai i lenei ituaiga, e sili atu ma le 20 ituaiga o apu na gaosia, e aofia ai le Altai Dove, Uo a Tagata ma le Olioli Autalavou.

O mea ola o le ituaiga

Ma o lenei sei o tatou iloa auiliiliga pe faapefea ona foliga le laau o le Pepin Saffron, i lalo o le ae maua ai se faʻamatalaga, faʻapea foʻi ma ata o laau ma fua o latou lava.

Laʻau faʻamatalaga

E ola laau feololo laʻitiiti. E i ai o latou pulupulu, pala, mafiafia palealii. O uʻamea ma wana e umi ma manifinifi, e lanuuliuli le lanu, e masani lava ona leʻo. O laulaau e laiti, ovale, faʻatasi ai ma se togi lima. E lanu meamata, ae ona o le malosi o le pubescence ua lauiloa ai i latou i se paolo siliva.

Fualaau Faʻamatalaga

O fua o le aoga tele lea o nei apu. Le manogi, suamalie, mafiafia, e masani lava ona i ai se foliga lanu tutusa ma le lautele. O le mamafa o le apu e tasi mai le 80 i le 140 g O le paʻu e lamolemole, susulu, lanu samasama i lanu, ma se lanu mumu sesega e susulu i luga o lea e mafai ai ona e vaai i le tele o togi paʻepaʻe papaʻe. O le aano o apu o loʻo i ai se mea eleelea, maoaʻe, fausaga faʻapitoa ma se lanu mumu. E i ai lona manogi suamalie ma le manogi manaia. O le aʻa e manifinifi ma faigofie.

Faʻasalaga

O le ituaiga Apple "Pepin Saffron" e faatatau i suʻesuʻeina e le tagata lava ia ituaiga eseese. Ae peitai, ina ia faateleina le seleselega, e mafai ona e faaaogaina le metotia o le satauro ma ituaiga e pei o "Slavyanka", "Antonovka", "Welsey" ma le "Calvil Snow".

Gestation period

Pepin Saffron o se taumalulu (ma oʻo lava i le taumalulu o le taumalulu) ituaiga. O le seleselega e amata masani ia Setema ma Oketopa. O fualaau aina atoa e mafai ona mafaufauina o le masina ma le afa pe a uma le seleselega. O lona uiga, o le pito i luga o lo latou matutua e oʻo mai i le taumalulu.

E taua! O le taimi muamua o le a amata ai le seleseleina o le laau o le Pepin Saffron, e le o toe umi - 5-7 tausaga talu ona totoina.

Tuuina atu

O lenei togi tamaoaiga tele. O le taimi o le seleselega e 2 masina - Setema ma Oketopa - ma faʻaalia ata nei: mai le laʻititi (e oʻo i le 10 tausaga) laau, e oo atu i le 75 kilokalama o apu e seleseleina i le tafaʻi, ma e oʻo atu i le 200 kilokalama o apples mama e mafai ona selesele mai apu ua uma ona 12 tausaga. fou, maloloina lelei. O se mataupu na faamaumauina pe a, i le aai o Orel, faatasi ai ma le apple apple 50-tausaga, "Pepin Saffron", i le tausaga sa mafai ona maua le fa selau kilokalama o apu.

Faʻafefe o le aisa

Faʻafetai i le auai o le "Gold Saina" i le fausiaina o lenei ituaiga, o loʻo i ai le malosi o le toʻa. O le Pepin Saffron faamafe e mafai ona na o tulaga malulu i le ogatotonu.

Ae o le malosi faʻafouina o nei laau e maua ai i latou i le faʻafouina atoatoa ma le maualuga o le gaosiga i se taimi puupuu pe a maeʻa le tau malulu.

O meaʻai a le Apple ma fualaau mūmū lau togalaau: "Champion", "Faʻasalaina o lanameni", "Berkutovskoe", "Tupe", "Sun", "Zhigulevskoe", "Medunitsa", "Silver Hoof", "Orlik", "Streyfling" , "Miti", "Gloucester".

Teuina ma felauaiga

O apples "Pepina Saffron" e iloga i lo latou olaga umi e faatusatusa i isi o latou aiga. Mo lenei ituaiga, e oʻo atu i le 223 aso.

Latou te faatumauina atoatoa a latou ata ma uiga o le tofo seia oʻo ia Mati (ma oʻo lava ia Aperila). Ma faʻafetai i lona pulupulu malosi ma le malosi o le paʻu, lelei mo le felauaiga ile mamao.

E sili atu le teuina o le seleselega i atigi laupapa po o palasitika, vavae ese mai le tasi i le isi e ala i le pepa poʻo le siaki pepa, i le vevela mai le 0 i le 2 ° C.

Faʻamaʻi ma le Faiga Faʻafefe Pest

O nei ituaiga o apu e matua puipuia lava i faʻamaʻi, ae o ona vaivaiga o le paʻu ma maʻi faʻaleaga. I le timuga o le tausaga, e tatau i tagata e ona nei laau ona tausia le puipuia oa latou laumei lanumeamata mai lenei sasa ina ia faasaoina le seleselega.

Ina ia faia lenei mea, masani ona faʻaaoga vailaʻau, lea e aofia ai le copper sulphate ma le sulfur. O Pepin Saffron foi o loo i ai le tetee malosi i le moa.

Ina ia faʻafetaui nei faʻamaʻi, ia fautuaina e faʻaaogaina iniseti, faʻapea foi ma mea teuteu ma mea laiti, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻavae i luga o le offetail poʻo le pepa mumu.

E te iloa? O nei apu o le a avea ma teuteuga matagofie ma teuteu mo se Tausaga Fou. Faatasi ai ma o latou foliga vaaia ma foliga latou te foliga mai o le vevela, lanu samasama-lanu mumu-lanu ma le atoatoa lelei o le ata matagofie o le matagofie o le Tausaga Fou.

Talosaga

O le laau Apple "Pepin Saffron" e tele mea lelei e uiga i lona seleselega, aua e maua ai fua o le taua lautele. I le faaopoopo atu i le mea moni e faapea, o apu o lenei ituaiga e suamalie i la latou uluai foliga, e lelei atoatoa mo le faia o jams, compotes, jams, sua ma fualaau mama, jam, marmalade, ituaiga uma o fualaau faasaina.

Latou te faʻamamaina mea manogi. O nei apu e matua lelei lava i le foliga susu.

Afai ei ai sau faʻataisaisa tele i totonu o lou fale, e mafai ona e faʻasaoina le seleseleina o le apu e ala i le maalili.

O mea uma e lelei ma lelei

A o leʻi avea ma se tagata e anaina le apu o lenei ituaiga, e tatau ona fua i mea lelei uma ma mea le lelei.

Faʻaauau

  1. Faʻatoʻa fuaina.
  2. Maualuga maualuga.
  3. Malosiaga i le faʻaleleia o le tagata lava ia.
  4. Malosiaga faʻafouina faʻafouina.
  5. E talafeagai le felauaiga ile mamao mamao.
  6. Toa lelei tele o le fua.
  7. Matagofie foliga ma le agavaʻa o apu.

Faʻasologa

  1. Manaomia se uiga agaalofa ma faaeteete.
  2. O le maualuga o le pale, lea e manaʻomia ai le vevela ma teuteuina pea ina ia aloese ai mai le pa'ū o fua.
  3. O fua e le lautele, e masani lava pe laʻititi.
  4. Faʻaleagaina i le paʻu.

Auala e filifili ai pe a faʻatau

Afai e te filifili e amataina ni nai laau o le apu "Pepin Saffron" i lau togalaau ma o lea ua e alu i le faleoloa mo teuga, o le a matou taʻu atu ia te oe pe faapefea ona faia se tulaga lelei ma le manuia.

Muamua lava, matou te fautuaina oe e faʻatau faʻatau i faleoloa faapitoa, pe afai e tatau ai, e mafai ona tuʻuina atu ia oe se tusi faamaonia o le lelei o le oloa. O mea e tatau ona e gauai i:

  1. Fua o tausaga. O le fatuga sili ona lelei o se tausaga pe lua. E masani lava e leai ni paʻu i luga, pe afai ei ai, ona 2-3 lala lea e ola i itu eseese i le maualuga o le 45-90 °.
  2. E le sili atu i le 1.5 m le maualuga o fualaau.
  3. Lelei ma foliga vaaia lelei. O le mea moni, o le iai o le faʻaaogaina o masini e le aofia ai. O le fafie i lalo o le paʻu e tatau ona i ai se lanu lanumeamata mumu, o le aʻa e tatau ona manatu o le susu ma le faʻaleleia, ma o le fatuina lava ia - e faʻaleleia ma matagofie i foliga vaaia.
  4. Vaʻaia. O le isi lea mea e manaʻomia muamua pe a faʻatau se fatuga maloloina. O le nofoaga e tatau ona tu i luga o le ogalaau ma ia maualuga i le 10 cm mai le aʻa.

E taua! E leai ni fautuaga e faʻatau mai ai ni laulaau ma fugalaau lauolaola, e le o fautuaina e faʻatau.

Totoina o apu opu

I le taimi nei, filifilia ma le faatauina o laau talafeagai, e mafai ona e amataina le totoina.

Taimi sili ona lelei

O le totōina o apu tipu e mafai ona faʻatinoina i le tautotogo ma le autumn. I le tautotogo, o le aʻafiaga e pasi lelei, ma o le lumanaʻi o le a sili atu ona "ola" i le taumalulu. I le tautoulu, e tatau ona saunia faapitoa se fatu mo le taumalulu. O le mea autu o le totoina i le eleele ua saunia, lea o le a tatou talanoaina i auiliiliga i lalo.

Filifilia se nofoaga

Pe a filifilia se nofoaga, e tele mea e tatau ona amanaia: e sili atu pe afai o le nofoaga e vave ona tumau, talu ai e le fiafia le laau o le Pepin Saffron i le gaosiga, ma o se nofoaga lelei foi ma le mausali, ae le o le eleele e pala. I le tulaga o le le lava o le malamalama, ei ai se tulaga lamatia o le maua o ni fualaau laiti, e le o ni fua suamalie. Mo lenei laau, siama mamago, lologa ma oneone oneone papa, ma loams, e talafeagai.

Sauniuniga i le nofoaga

Afai o le totoina o le apu o le a tupu i le tautoulu, e tatau ona saunia le palapala i lalo o le tau i le faaiuga o le taumafanafana. Mo le faʻasūina na saunia le vaega o le sikuea 1. Matou te manaʻomia mea nei:

  • 6 kilokalama o le faapalaga (po o le manua);
  • 60 g o le superphosphate;
  • 30 g masima masima.
O mea uma e faʻaaogaina e tuʻufaʻatasia ma tufatufa atu i le vaega atoa. A maeʻa ona eliina ai lea e faʻafefiloi ai le fugalaʻau i le eleele. Afai e fuafuaina le totoina mo le tautotogo - toe faʻafouina, e aoga le saunia o le nofoaga i le tautoulu. Ina ia faia lenei mea, eli le mea e taʻua o le "lua o le tolauapiga". O lenei lua o se lua o le 1.5 m ma le loloto o le 1 m.

E fesoʻotaʻi le lalolagi i vaega neima:

  • 200 g azofoski;
  • 400 g o le pefu;
  • compost poʻo mullein.

O lenei paluga ua tumu i se "lua", ua ufitia ma tuua seia oʻo i le tautotogo.

Totoina sauniuniga

A o lei totoina, o aʻa o laau totō e mafai ona faʻafefiloi i se vailaau faapitoa mo le iniseti, mo se faʻataʻitaʻiga, Aktar. E talafeagai lenei mea ina ia puipuia i latou mai meaola faalafua. E mafai foi ona e sosolo aʻa i le vai manino e toe faaola ai i latou ma saunia ai i latou mo le totoina o le laau.

Faʻagasologa ma le faʻaleleia o fuafuaga

Pe a totoina, e taua le aua le faʻalauteleina le fatu fatu i le eleele. E tatau ona tumau lona ua i le maualuga o le 6-7 cm.

O le faagasologa lava ia e faapenei:

  1. Saunia se lua i le lautele o le 1m ma le loloto o le 0.7 m (i le pito i lalo o le lua e te manaʻomia e fai ai se paʻu)
  2. Laʻau faʻamaʻi, faʻasaʻo, aʻa atoa ma aʻafiaga aʻafia i totonu o se pu ma tanu ai. O le eleele e matua afaina i vae.
  3. I tafatafa o pito o le pu faʻamalosi ni pine laupapa se lua. Ia latou nonoa se laau mo le malosi.
  4. E mafai ona e faia ni tamai ele i totonu o le pu.
  5. Faatumu le seedling i se pakete vai.

E taua! Pe a totoina laau toto, e le sili atu i le 2-3 mita le maualuga o le vai i le eleele, ma o lona eletise e tatau ona i totonu ole pH 6.0.

Talu ai o lenei mea o se laau-saoloto-alofa, e tasi le sui o le ituaiga o le a manaomia se vaega e oo i le 14 sikuea mita. m. Aua le totoina laau e vavalalata le tasi i le isi, o le a taofia ai le susulu o le susulu o le la i la latou lala ma puipuia le aʻa mai le atinaʻe saoloto.

Vaʻaia togafitiga taimi

O le faʻalogologo i fautuaga faʻavaomalo e uiga i le tausia ma le tausisia o tulaga uma mo le tuputupu ae tatau e maua ai se faʻamautinoaga o lau laau o le a maloloina ma o le seleselega o le a tamaoaiga ma sili ona lelei.

Faʻasalaga, veleina ma faʻamalo

Vai vai e manaʻomia i le taeao ma le afiafi i le 5 l o vai i le taimi. E mafai ona faʻafeinu le laau ola pe'ā manaʻomia ma tusa ai ma le tulaga o le eleele. O le mea autu o le manatua lea i le taimi o le faʻavaeina o fua (ma o Iulai-Aokuso), e tele le vai e manaʻomia nai lo isi taimi. I le taufaʻaiuiuga o le taumafanafana, e faʻamuta le vai.

A maeʻa uma laʻau, aʻo leʻi oʻo i le taumalulu o le aʻa ua sasaa mai le tele mo le faʻasaoina sili atu i le taumalulu. E mafai foi ona vela ma faʻamalo le eleele i tafatafa o le ogalaau, pe a tatau ai, ia mautinoa o le palapala e le faigata ma mago.

Faʻatauga

O le ituaiga "Pepin Saffron" e fiafia i le maualuga o le eleele ma o le a faʻafetai mo le fafagaina masani. Fertilizer e aoga ile 2-3 tausaga talu ona toto fatu. O nei mea e tatau ona avea ma fafie ma phosphate fertilizers.

E i ai taimi faapitoa pe a manaomia e le apu se fugalaau faapitoa. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a uma ona fuga o le palapala o le fafagaina lea o manu felelei ua faʻamamaina i le vai (1 i le 15), i le fua o le 8 lita i le laau. A maeʻa le malepelepe, o le eleele o le a manaʻomia le manua i le vai (1 i le 3), 10 lita i le laau. Ma talu mai le amataga o le taimi o le faapalagaina o le fugalaau o le a aoga, 7 kilokalama i eleele taʻitasi e tasi.

Togafitiga puipui

Mo le puipuia o faʻamaʻi ma osofaʻiga o faʻamaʻi pipisi, e aoga le faia o togafitiga ma sauniuniga faʻapitoa i le taimi.

O se lisi lenei o mea sili ona taatele meaʻai apu ma auala e puipuia ai faʻamaʻi pipisi:

  1. Fugalaau Apple O le faia o togafitiga o le vaitau lea o le fausiaina o piʻo. O lenei iniseti e fefe i fualaau faasaina e pei o Karbofos ma Waterfox.
  2. Yablonnaya talima-pei talita. E manaʻomia le puipuiga aʻo lei amataina le faʻavae o le pua. Le fualaau faasaina - "Nitrafen".
  3. Totoina o moa. E taua le amataina o le inisiua e tetee atu ai i lenei fomaʻi lauiloa 20 aso talu ona uma le apu. O iinei o nei sauniuniga o le a fesoasoani: "Taunuuga", "Solon", "Metadion". E tatau ona faʻatinoina faʻavaomalo i le 12 aso, 3 taimi i le taʻitasi.

Mo le puipuia o togafitiga o le siama e tatau ona faia i le tolu taimi: aʻo lei amataina le pupuʻu, i le taimi o le tuputupu ae o le tumutumu ma le 20 aso talu ona tupu aʻe. O ia ituaiga "vailaau" o le a manaʻomia: mo le taimi muamua "Nitrafen" ma le sulphate uʻamea; i le lona lua - Bordeaux vai 1%; i le mea mulimuli - "Kaptan", "Phtalan" ma le "Kuprozan".

O le faamaʻi o le Apple e mafai ona aafia i le paʻu palapala, ma mai meaola faalafua - aphid. Saili mea e tatau ona e faia i lenei tulaga.

Teuteu

Laʻau teuteu - e faʻapea foi se ituaiga puipuiga mai le olo ma lafo i lalo fua o apu. E tatau ona faia e le aunoa, e aunoa ma le faatagaina o le pale e tupu tele. Autumn poʻo le tautotogo o le a talafeagai mo lenei gaioiga. I le tausaga muamua, e 1-2 laumei e vavae ese mai le ofisa tutotonu, ma 2-3 mai le isi. I tausaga mulimuli ane, o le teuteuina o teuteuga teuteu ua faia, ua faia se pale, ma ua vevela lala ma ua mama, faapea foi i latou e loloto atu i totonu o le palealii.

E taua! O selesele uma e tatau ona togafitia i lau togalaau e aloese mai le le lelei o taunuuga o le teuteuina le talafeagai. E mafai ona e faʻatau i faleoloa faapitoa.

Saunia mo le taumalulu

Aʻo leʻi oʻo i le taumalulu, o laulau ma laau e tatau ona avea o se auala faapitoa. sauniaina ia mautinoa ai o se taumalulu mafanafana. O loʻo totō faʻamau o vine, ma o le laau lava ia o loʻo afifiina i pepa poʻo mea faʻapitoa. Faatasi ai ma gutu malulu, e mafai foi ona mafanafana ia ogalaau apu matutua. O le pu i luga o le laau faʻasusu i le manua, eleele mama poʻo le pefu 10 cm.

Ina ia puipuia mai tamai tootoo i totonu o le togalaau, e mafai ona e setiina mai mailei pe fefe. Mai le matafaga o le a fesoasoani i le nonoaina o le ogalaau i paʻu paʻu poʻo togalaau.

Afai o le laau e matua atu i le 5 tausaga, mo le taumalulu e mafai ona faʻamaeʻaina i se vaifofo o le lime ma le vali paʻu. O lenei mea o le a puipuia ai le ogalaau ma skeletal lala mai le kiona. I le taimi nei, o le iloa lelei o le apu o le Pepin Saffron ituaiga, o le a lona lelei ma le le lelei, o le malamalama i uiga o le totoina ma le tausia o fualaau, e mafai ona e filifili mo oe lava pe o nei ituaiga o apu i lau togalaau ma le laulau.