Tala Fou

E faapefea ona tausia meaai i totonu o le atunuu e aunoa ma se pusaaisa?

Afai e leai se pusaaisa i le dacha, poʻo le eletise e faʻafuaseʻi ona tapeina, e le tatau ona ave le meaai mo le tasi poʻo le tele o aso i se isi nofoaga, pe na o meaai e mafai ona 'ai.

O oloa e mafai ona tausia fou mo le tele o aso e faʻaaoga ai mea faʻapipiʻi..

Teuina o oloa fou ma i latou o loʻo aʻafia i le vaega o le pala, e tatau ona vavaeeseina le tupu aʻe ma le toe gaosia o siama e iai se faʻaleagaga.

E mafai ona faʻamatalaina se mea lelei e faʻaleleia ai siama mo siama, e pei o le pogisa, mafanafana ma le susu. Ina ia faʻaitiitia le tuputupu aʻe o siama, o le ae manaʻomia le faʻaaogaina 1-2 o tulaga o loʻo i luga.

Suavai vai

O le faia o se pusaaisa ma ou lava lima i luga o le 'upega tafaʻilagi e le faigata tele.

E te manaʻomia e filifili se nofoaga e leai se totogi, i taimi uma i ata.

A maeʻa lena mea, e tatau ona e eli se tamai pu, o fea e mafai ai ona e tuʻuina le apa i luga o le 5-10 lita.

E tatau ona taʻitaʻia e le aofaiga o oloa teuina. O le maualuga o le lua e sili atu ona itiiti nai lo le ulo ma se uʻamea, e maualuga le 2-3 cm i luga aʻe o le palapala.

O le pan o loʻo tuʻu i totonu o se lua ua saunia. E maua ai se sipuni laʻititi, pei o se vai taʻele. O se ituaiga vai malulu vai taele.

O oloa faʻasaoina, o lona uiga, aano o manu fou, saisaisi ma sausagesi i totonu o tulaga ua afaina, iʻa ma salati e tatau ona tuʻu i totonu o se sipuni laʻititi.. O nei mea uma o loʻo afifi lelei ma le faʻapipiʻiina o ata.

I totonu o se ulo tele na sasaa ai le vai malulu. O paʻu e ufiufiina i le tele o laupepa pepa. Afai o loʻo maua ni meaai i le aisa, o le a faʻaopopo atili ai le malulu, faʻapea foi ma mafai.

O lenei metotia e le fetaui mo oloa ua amata ona paʻu. Amata le kuka, pe lafo i fafo. O le vevela o le vai i totonu o se lapisi tele e siaki i itula uma talu ona tumau le malulu.

O le vevela vevela

O le metotia o loʻo i luga e manaʻomia ai le taimi e faʻaaoga ai le taimi, o le mea lea i taimi e le masani ona faʻaaogaina ia pusaaisa.

I lenei tulaga, o oloa e teuina seia oʻo i le afiafi e faʻaaoga ai pepa, masima ma mea manogi..

Apalai moa i mea manogi, aano o manu, iʻa, ona afifi lea i le afifi afifi, tuu i totonu o se pesini ma se tapuni, ona tuu lea i se nofoaga malulu.

O lenei auala na maua ai le igoa o le vevela. Faatasi ai ma le fesoasoani o mea manogi, o le a le faaleagaina le aano, ae na o le foloina ma maua ai le tofo. Afai o le aano o manu ma mea manogi mo le falaiina e le fetaui ma oe, e tatau ona fufulu ma faʻamago.

Tafe le kuka

Afai e te fiafia i le manogi o le kalaiki, faʻafeiloaʻi ma gaosia le sousa, moa ma aano o manufasi. A maeʻa lena, faʻapipiʻi le afifi i totonu o le folasini, faʻapipiʻi le ea ma faʻatulaga i se nofoaga malulu.

O lapisi o se vailaʻau mamana malosi, faʻafefeina le toe gaosia o siama faʻamaʻi mo se taimi umi.

Umi afifi

Mo le teuina o sausa mata ma le ulaula, iʻa mamago ma ulaula faʻaaoga lelei le laʻau mamago. Afai e leai se taimi e fufulu ai le masima masima ma faʻagogo, sasaa le oloa ma masima ma afifi i solo solo poʻo pepa.

O lenei metotia e talafeagai lelei mo le teuina o moa fou, lea e faʻafefiloi ma le masima, ona afifi lea i pepa mo le tao, poʻo le pepa.

I le faagasologa o le kukaina o le paʻu o le a sili atu le suamalie ma o le a le talafeagai mo meaai. E le afaina, aua o le paʻu moa e le o se mea sili ona aoga.