Fua o le gaosiga

Fugalaau Matagofie Matagofie - Clerodendrum Filippinsky: ata ma fautuaga ile tausiga

Klerodendrum Filippinsky - o le sui sili lea ona matagofie o le fuga.

E toto le laau i le tausaga atoa. O loʻo i ai se fugalaau lanu piniki-manogi paʻepaʻe.

I le maualuga e le toe tupu le fugalaau 2 mita. I le tuputupu ae o le le mautonu.

Faʻamatalaga

Clerodendrum Filipino - ofoofogia i lona fugalaau matagofie. I le vao e mafai ona maua i Asia.

E masani ona tuputupu ae i totonu o vaomatua o Saina, Korea ma Iapani. Igoa Latina: Clerodendrum philippinum. E i ai i le aiga Lamiaceae.

O nisi taimi e valaʻau ai lenei togalaau Volumeria e manogi. Na maua e le sui o le laufanua lea igoa ona o fugalaau manogi mataga. Latou te lafoaia se manogi matagofie matagofie.

O fugalaau lanu enaena ma le paʻepaʻe e aoina i luga o le tele o fugalaau. O loʻo i luga o le fugalaau.

I le tele o inflorescences e le sili atu i le 18-22 cm le lautele. Corolla i le tulaga o mea faigaluega. I le vao e mafai ona pyatilepestkovym.

I laau totō e totoina i le fale, o le corolla terry ituaiga o.

Faʻasoa lelei, e toto le laau i le tausaga atoa. O nisi taimi na te manaʻomia ai ni malologa pupuu i le fuga. Ae pe a maeʻa, Clericendrum Filippinsky e amata ona fuga ma le malosi tele.

I le maualuga o le vao e le sili atu ma le 2 mita. E saʻo, faʻapipiʻi lalo ifo. Lalaga i ni petioles umi, o loʻo i le isi itu. I le tele, telē, e sili atu i le 16 cm le umi. O le lanu e matua susulu lava, ma se matagofie o le memera emerald.

Pusa lautele, i foliga o se fatu. O loʻo i ai se tamai lau mafiafia. O le lau o laʻau o le terry, tuberculate. Faamanuiaina i veins "nutimomoia".

O le ituaiga Clerodendrum, o le tupe siliva a Philippine e sili ona tele faʻapitoa i le tuputupu ae. E leai ni manaʻoga o mea e manaʻomia. E tupu tele vave. O mea uma e manaʻomia e se laau o le usitaia lea o tulafono.

O isi ituaiga o Clerodendrum e mafai foi ona maua i la tatou upega tafaʻilagi: Klerodendrum Uollicha, Klerodendrum Ugandan, Klerodendrum Thompson.

Ata

E mafai ona e vaʻai faʻatasi ma Klerodendrum Filippinsky i luga o le ata:

Tausiga ile

Faitau atili e uiga i tausiga a Clerodendrum iinei.

Teuteu

Ona o le mea moni o fugalaau o lenei laau e foliga mai, o le tele o le fugalaau manogi o le a faalagolago i luga o fatu fou. Ina ia faʻateleina le pasini, e tatau ona tipi pito i le tasi vaetolu o le maualuga avanoa.

Ua faʻatinoina le faʻatinoga tausaga i le tautotogo ao le i amataina le tuputupu ae malosi. E le gata i lea, o le laau e tatau ona faʻapuupuuina le itu itu. Afai e le faia se teuteuga, ona manaomia lea e le togalaau teuteu ni lagolago faaopoopo.

Faʻasa

Clerodendrum e fiafia le Filipino faʻatulagaga fafaga. Na te manaʻomia vai malulu e aunoa ma ni vailaau eletise.

E tatau ona i ai le vai i le vevela o le potu, e sili ona lelei le faʻalelei. O le laau e fafagaina aʻo mimiti le pito i luga o le eleele.

Afai i le taumalulu o le fugalaau e malulu ile potu poʻo greenhouses, e faʻaititia le faʻaitiitia o le vai.

Faʻafeinu malosi i le taimi malulu e mafai ona tupu e aʻafia ai le pala, aua o le a le maua e le vai se taimi e solomuli ai ma oso ese ai.

E taua! I le tau mafanafana, vevela o le tau ma i le taumalulu, pe a latalata atu Clerodendrum e latalata i masini faʻavevela, e manaʻomia tele le faʻaleleia o le tino. Sulu le fugalaau ia le itiiti ifo i le tasi i le aso. E mafua lenei mea i le mea moni o le togavao teuteu e le lelei le fesoʻotaʻi ma le ea vevela vevela.

Faʻamasinoga

Tofi mo le tulaueleele lau manava manava. O le lalolagi e tatau ona lelei le susu ma ia lava le numera o elemene talafeagai. Mo le tuputupu ae o laau toto o mea lelei ia mai le eleele ma le palapala.

O peʻa, humus, ma le oneone oneone lelei ua faaopoopo i le palapala. Malosiaga filifilia le volumetric mo le lelei o le atinaʻe o aʻa. I le pito i lalo o le ulo o loʻo faʻavaivai ai le maama. O le a puipuia ai le togavao teuteu mai le le manaomia o le vai.

Suiga

O le laau e tupu vave vave. O le mea lea, o le mea teuteu laʻau teuteu e manaʻomia se faʻasologa faʻasolo tausaga. E tusa ai ma le tele o le koneteina filifili sili atu nai lo le taimi muamua. E tatau ona amanaia o aʻa o se laau teuteu teuteu maaleale. O le mea lea, e faʻasaina ai le leotele.

E talafeagai le gaosia o le metotia o le toe lolaina Ua faapipii le laau i totonu o se koneteina fou ma faatumu le eleele. Ona tele lea o le vai ma tuu i totonu o se potu mafanafana ma le le mautonu.

Faʻalogo! I le tasi aso i le 14 aso, e tatau ona fuga le laau. Faʻasalaga faʻapisinisi faʻatau mo fugalaau fale e lelei.

Lulu

Tausaga atoa o lenei sui o le fugalaau e manaomia ai le tumau o le vevela. Toto e le fiafia i mataʻu malolosi. O le filifiliga sili mo le tuputupu ae 19-24 ° C.

Afai e le mafai ona faia se moli uila i le taumalulu, e fautuaina e tuu i lalo le vevela o le ea i totonu o le potu.

O lenei faiga o le a fesoasoani i le laau e faʻasaoina le matagofie ma le teuteuga. A le o lena, e mafai ona faʻaloloa tele ia pu, ma o le a foliga mai o le a leai ni mea faʻapitoa.

Malamalama

O lenei sui o le fugalaau fiafia tele malamalama malamalama. O le sili atu le lelei o le faʻasalalauga o le 2900-4000 masini.

Aʻo tuputupu aʻe i le itu i saute sisifo, e manaʻomia e le fugalaau ona ufiufi isi laau mai le la malosi.

Aʻo tuputupu aʻe i luga o le itu i matu, o Clerodendrum e leai se la susulu mo le tuputupu aʻe faʻateleina ma le tupu aʻe.

I le taumalulu, o le fugalaau e manaʻomia ai le faʻamalamalamaina o le malamalama mai le 8-9 itula i le aso. Faatasi ai ma lenei tausiga, o le a galue malosi le laau ma ola lelei.

Tofiga

Laʻau

O le auala sili ona faigofie e faʻaleleia ai se laau o le tipi. E faia i le tautotogo, pe a amata ona ala mai le natura. Mai le tina matua matua tasi le tolu vavae ese le pito i luga o le au. E tatau ona sola ese 3-4 vaega faʻavae.

O le totoina o mea e tatau ona mauaa i se tane vai. O le faʻailoga i totonu o le sui ua faatagaina foi. Perlite ma peat e faaopoopo i le eleele. O aʻa i totonu o le tane fagota o loʻo ola i totonu o lanu-greenhouses. O fualaau aina e manaomia ai le vevela i luga aʻe o le 20 ° C. E le gata i lea, o gaʻo e masani ona lele e aloese mai le pala.

A maeʻa se fugalaau lelei totoina i totonu o se koneteina lapoa. Talu ai e manaʻomia le teuteu mo le tele o le fuga, e mafai ona faʻapipiʻiina le teuteuina ma lenei faiga. O le mea lea, o lala o le laau o le a le mou atu, ma o se laau fou teuteu e mafai ona ola mai ia i latou.

Fatu

Ua toto fatu Fepuari-Mati. O se vaega o le eleele eleʻele, oneone oneone lelei ma le paʻu e manaʻomia.

O fatu e tuʻuina i ni lanu moli. E mafai ona faia mai ipu tioata, cellophane poʻo se pusa palasitika.

Faʻaopopo ni fatu o le lumanaʻi faʻatasi ai ma moli faʻasaʻo. Vaitaimi i luga o le ea fatu.

E taua foi le faatumauina o le susu o le eleele. O pine muamua e foliga mai i le 45-60 aso talu ona lulu.

A maea le laʻau e 4-5 laulaau, e totoina i totonu o ipu laiti.

E tauaina ia tasi le fatu i totonu o le pusa lava e tasi. Afai e sili atu ma le lua fatu i totonu o se tamai ulo, o le a le maua se avanoa e faʻaalia ma tuputupu ae ai.

Tanie e le tatau ona sili atu i le 6 cm le lautele. A maea ona totoina ma totoina ia laau toto, e tatau ona totoina fualaau i totonu o pusa lapoa. Ona amata lea ona faasolosolo ina latou masani i tulaga i totonu mo tagata matutua matutua.

Maʻi ma faʻamaʻi

O faʻamaʻiina o lenei fugalaau faʻataʻitaʻi toetoe lava a le faʻaalia. O mafuaʻaga autu mo le tuputupu aʻe leaga e mafai ona fesootaʻi ma le le mafai ona mulimuli i tulafono faigofie.

Afai e le toe fuga le laau, ona mafua lea ona o le taumalulu le talafeagai. Ina ia mafai e le fagafao ona fuga i le tautotogo, e manaʻomia se malulu malulu. A maeʻa le fugalaau i le taumalulu, e faʻaitiitia le faʻafefe. Ona fesuiaʻi lea o le fugalaau i se potu malulu.

I totonu o sea potu, e le maualuga le vevela i le 15 ° C. O tulaga lelei mo le tuputupu ae i le taumalulu e 12 ° C. O le fugalaau e tatau ona faʻamalo lemu ma le talafeagai - ina ia le mago le laau. I ia tulaga, a maeʻa le 1.5-2 masina, o lenei sui o le fugalaau e malolo ma maua le malosi mo le isi vaitau.

A maeʻa ona faʻaalia mai ni mea fou, o le a amata ona faʻaleleia le susu. Ona gaosia lea teuteuina o le vaega o le tino, totoina i totonu o se koneteina fou. A maeʻa lena, o le fugalaau e toe foʻi mai i le masani ai i le vevela o le 19-24 ° C. Faʻaauau le fafaga, ma tuʻu i totonu o se nofoaga lelei.

I le tautotogo, e ala mai le sui o le lauolaola ma amata ona alu i le tuputupu ae tuputupu ae. O le fugalaau ei ai fou fou. Afai e le tupu lenei mea, o lona uiga e ono le lelei le malamalama.

E masani lava o Clerodendrum Filipino atonu e le fuga ona o le mea moni e le i totoina mo se taimi umi lava. O le mea lea, o le fugalaau e manaʻomia ai le eleele faʻamalosia.

E mafai ona afaina laau afu teuteu vaʻavaveleve ma moli. I uluai faailoga o se liona, o lala ma laulaau ua ufiufi i vai manogi.

Ona fufulu lea o le fugalaau i lalo o se vai vevela o vai. O le maualuga o le vevela o le vai e tatau ona 45 ° C. Afai e le fesoasoani nei taualumaga, ona fai lea o lau ma fugalaau ma togafitiga o vailaʻau iniseti.

Faaiuga

O lenei sui matagofie o le laau e fiafia tele i le faasusu vai, fafagaina faaopoopo ma le malamalama lelei. I le taumalulu, o le laau e tatau ona dosvechivat.

O lenei sui o le flora e mafai ona aʻafia e le apogaleveleve mites ma scutes. Manaomia le faʻatulagaina o tausaga i le tautotogo. I le vevela o le tau, e manaʻomia tele lona faʻaleleia o le faʻaleleia.