Tomato ituaiga

E faʻapefea ona toto ma totoina tomato "tamaʻi tama"

O lē e ona se togalaau laʻau tele ma le eleele lelei e manaʻo e le gata ina maua le seleselega, ae o se mea lelei foi. Ina ia mafai ona faʻaalia lenei mea, e tatau ona mafaufau loloto i le filifiliga o ituaiga fualaau faisua. Aua nei aloese mai na filifiliga ma tamato. I le tele o auala, o le faafitauli o loʻo i ai i le mea moni o le tele o tomato atonu e le talafeagai mo le toe totoina poʻo le oti i le avanoa. Ae o loo i ai pea fualaʻau masani - e faapena foi le eseese o tamato "tamaʻitaʻi", lea o le a talanoaina atili.

Eseesega faʻamatalaga

E tusa ai ma le GOST, o le eseesega o le vaeluagalemu o le vaitau, faʻamamaina. Bush e maualuga mai le 1.5 mita. O lau e lapopoa ma lanumeamata. Faatasi ai ma le lelei o le ituaiga o le felauaiga, o le fua o fua o fualaau aina uma, o le malie lelei. "Tamaʻitaʻi tama" umi pe a uma le seleselega, e le faʻaitiitia. Tomato e talafeagai mo le faʻasaoina. O i latou na tupuina le ituaiga, o le mea sili e taua o le gaʻo.

Aoao atili e uiga i le eseesega i le va o ituaiga faʻamaoni ma le filifilia o tamato.

E tele ni mea le lelei o le vailaʻau. Mo se faʻataʻitaʻiga ua faʻasalaina le totoina mo le amataina o le pisinisi o le faatoʻaga: totoina e manaʻomia ai le malamalama loloto i faiga faʻapisinisi ma le poto masani. A uma mea uma, o le nofoaga sese o vao i le malae vaʻaia poʻo mea sese i le taimi o le tausiga o fualaʻau, e mafai ona e faʻaalu le afa o le fua.

O se uiga tulaga ese o le foliga o le fualaau aina ma lelei le mafai ona feaveaia. O le ituaiga "Ladies 'Man" e manatu i ai e le toatele e vave, ae o lona uiga e faalagolago i le itulagi o loʻo i ai lau fuafuaga. I eleele i saute, e vave ona vave totogo le vave ona o le maualuga ma le tele o le la.

Fua o fua ma fua

Tomato ituaiga "foliga tamaʻitaʻi" foliga paʻu. O le lanu o le fua o le fua o le lanu mumu, o le paʻu e paʻu, o fua e lamolemole ma malie. O le tele o tamato, e tusa ai ma le GOST, e mafai ona ese mai i le 45 i le 60 kalama, ao faagasolo le taimi atoa-e le mafai ona taʻe. Tomato, e pei ona taʻua i luga, e lauiloa mo lona fua. E tusa ai ma le GOST, o le 10 kilokalama o le fua faʻateleina o fua o le mamafa i sikuea mita. O le maualuga maualuga e ausia ma le fesoasoani a tekinolosi talafeagai tau vaomatua: tapenaga o fatu, tausiga o laau.

Atonu o le ae fia iloa po o fea ituaiga tamato e sili ona aoga.

Filifiliga o fualaau

Afai e te le maua le avanoa e toto ai laau, ona mafai lea ona e filifilia i le maketi po o le faleoloa. O le filifiliga e tatau ona faʻaeteete ma faʻaeteete: e mafai e tagata faʻatau oloa ona faʻasesē e tusa lava pe eseese ituaiga tomato.

Matou te ofoina atu tulafono e faafaigofie ai ona filifilia ni fatu:

  1. O le laau e tatau mai le 45 i le 60 aso. Faamolemole ia maitauina mo le tasi moega e te manaʻomia e filifili ai fatu o tausaga tutusa - o le a faigofie ai le tausiga o se tamato.
  2. Laʻau maualuga - e oo atu i le 30 centimita.
  3. Le numera o laulaʻau i luga o le 1 'ulu - 11-12. O lenei uiga e faʻaaogaina i na o tamato umi, e pei o le Ladies Man. Mo le pupuu, tutusa le numera o laulaau i luga o le au - mai le 6 i le 8 vaega.
  4. Faʻalogo lelei i le lanu o laulaau. E tatau ona lanu lanumeamata.
  5. O le aʻa o se laau e tutusa ma le mafiafia o se penitala masani.
  6. O fualaau e tatau ona i ai pusa. Afai oi totonu o afifi, ona e le mafai lea ona faʻatau.

E taua! Afai o laulaau o le laau e lanu lanumeamata, o lona uiga o se faailoga lelei lea. Ae afai o le taimi lava lea e tasi, o lona uiga o le tele o mea faʻapitoa o le vailaʻau oona ua faaopoopoina i le palapala - latou te faʻavavevaveina le tuputupu ae o fualaʻau.

Sola ma le faʻapala

Lelei lelei le eleele mo le totoina o tamato ua manatu o le mea lea na tupu muamua ai leki, cafisi, kapiti. E fetaui foi ma le nofoaga latou te ola ai aniani poʻo kukama. O le eleele na latou totoina ai pateta, pepa, poo le isalaʻelu o le a le aoga: a maeʻa nei fualaau faisua e itiiti ni meaʻai i le eleele. Mo le totoina o tamato i totonu o sea eleele, o se vaitaimi o le tolu tausaga ma le faʻamalaiga e talafeagai.

Saili po o le a le iodine e lelei mo tamato.

Manatua o tamato o le a tupu tele pe afai:

  • o loʻo i ai le tele o fugalaʻau faʻasaina ile palapala;
  • o le ae faʻafefeina le fale i le vai pe, i se isi itu, vai laitiiti;
  • o le a fufusi tele.
O le eleʻele eleʻele mo tamato (pH) e 7, o lona uiga, e le mautonu.

Matou te fautuaina oe e aʻoaʻo pe faʻapefea ona fuafua le aoga o le palapala i le fale.

E mafai ona faatagaina le eleele eleʻele. Faʻalogologo i ai: o le eleele maualuluga ma le gaʻo o loʻo faʻamanuiaina e lelei.

E taua! Afai e te totō tomato ile laufanua, ona aloese ai lea mai le ufiufi. Afai e le mafanafana le eleele, o le a mate laau.

O le tapenaga o le eleele mo le galueaina e tupu i le faaiuga o le taumafanafana poo le amataga o le autumn; e tatau ona faia i na o le tau vevela. Aʻo faagasolo le faʻagasologa, ia eli luga le palapala ma faʻafefeteina. O le totoina o le tautotogo e tupu foi i le tau vevela, ae ua leva ona i ai. E fautuaina e fai lenei mea pe a mavae atu pulu po. I le taimi o sauniuniga o le tautotogo e faʻaaogaina ai faʻamalaʻau ma humus.

Tulaga tuputupu ae

Eseesega "Tagata" tamaʻitaʻi "e mafai ona ola i totonu o le fale lauʻeleʻele ma i le malae vaʻaia. I le tulaga muamua, mataʻituina le vevela ma le vevela o le eleele. E le tatau ona e toto ma ia totoina tomato i le malulu. I totonu o le greenhouse, e tatau ona faatumauina le vevela i le + 20 ° C. I lenei tulaga, o le palapala e tatau ona i ai le vevela o le + 12 ° C.

Mo le totoina i le malae, filifili nofoaga la, ia le galo o tamato e manaʻomia le tele o le suāvai. Eseesega "Tamaʻitaʻi" Tagata e tetee i matagi muamua malulu ma le malosi, e fiafia i le tele o le malamalama ma le faʻamaualalo.

A o le lūlūina fatu tumato i fualaau, e tatau ona e faamasani i foliga o le sauniuniga o eleele lauusiusi.

Tuputupu ae mai fatu e totō i le fale

Afai e te leʻi manaʻo e faʻatau ni fatu ma saunia ma totoina oe lava, ona tatau lea ona e saunia mo lenei faiga.

Sauniuniga o fualaau e faalagolago i lau eria o le nofo ai. Afai o le itu i saute lenei, ona toto lea o fatu i le faaiuga o Fepuari ma oʻo atu i le ogatotonu o Mati. I lenei tulaga, o le tulaueleele i nofoaga tatala - mai le ogatotonu o Aperila seia oo i le faaiuga o Me.

I totonu o le ogatotonu tutotonu, o fatu e totoina mai le ogatotonu o Mati ia Aperila 1. Faʻamasala i nofoaga tatala - mai i le ogatotonu o Me seia oʻo i le amataga o Iuni.

I totonu o le itu i matu, totoina fatu e tatau ona i le vaega muamua o Aperila. Totoina ile lauʻeleʻele - mai le amataga o Me i le ogatotonu o Iuni. E tatau ona malamalama o nei faʻamatalaga ua faʻamaonia. Ina ia sili atu ona filifilia le aso o le lūlūina o laau mo lau eria, e tatau ona e iloa aso o le iʻuga o le tautotogo. E mai ia i latou, pe a ma le 60-70 aso talu ai, e te maua le aso o le lūlūina o fatu mo fatu.

Fatuina sauniuniga

Aʻo lei totoina i totonu o le palapala eleele e faʻapalapalaina. Ae peitaʻi, e le manaʻomia lenei mea pe a faʻatau sau faʻatau saʻo mai le gaosi oloa: o fatu e fufulu i le laau. O se isi mea pe afai e te aoina le mea faitino oe pe faʻatauina i luga o le maketi, aua o fatu e mafai ona pisia i le tele o togafitiga.

O le le lelei o fatu e faia i fofo. So, recipes:

  1. Fai se vaifofo o le potassium i le taimi e tasi. E tatau ona faaopoopo le 1 gram o le potassium i le 100 ml o le vai. Faʻapipiʻi fatu i totonu o le sipuni ma togi i totonu o le fofo. Taofi mo le itiiti ifo ma le 15 minute, ae e le fautuaina e pasia, pe a fai o le germination o le mea o le a itiiti. A maeʻa le fofo, fufulu mea uma i le vai.
  2. O se vaifofo o le suamalie, lea ua saunia e pei ona taua i lalo: i le 100 ml o le vai, faaopoopo le 0.5 kalama o le suka. Ufiufi fatu i totonu o le susu ma tausi i le fofo mo le 24 itula.
  3. "Fitosporin" - faʻaitiitia le tasi mataua o le vaifofo i le 100 ml o le vai. Taofi mo le 1-2 itula. Afai o le "Fitosporin" o loʻo i totonu o lou tino, ona faʻaopopo lea o le afa o le sipuni i le 100 ml o le vai. Tetee manaʻomia 2 itula.
  4. Afai e te manaʻo e faʻaleleia le puipuiga o tamato o le lumanai, ona saunia lea o se vaifofo e faavae i le aloe juice. E mafai ona e faʻatauina i se fale talavai pe faia foi e oe lava ia: o le ae manaomia le tasi le vaega o le aloe ma le tasi vaega o le vai. Soak o fatu i le vaifofo e tatau ona avea ma aso.
E taua! Suauu vaifofo, lea e mafai ai ona faʻafefete mea, faʻateleina ai fua.
Aua neʻi galo e uiga i le faʻaleagaina o le eleele - e taua tele pe afai na e aumaia le eleele mai lau togalaau pe faʻatauina i luga o le maketi. Mo le eleele ina ia lelei, e tatau ai:

  • toso i totonu o le ogaumu. Tumu le umu i le 200 ° ma tuu le palapala i totonu mo le 10 minute;
  • faʻapalapalaina i vai inu. O lenei mea o le a manaʻomia ai se ulo e faʻavaivai. Liligi i totonu o le eleele ma sasaa vai inu i luga o le palapala, ia faʻagogo;
  • vaifofo o le paluga oona e talafeagai e le gata mo fatu, ae mo le palapala foi. Faaopopo 1 gram o le potassium i le 100 ml o le vai ma sasaa le eleele.

O nei metotia o le faʻapalapalaina o eleele e mafai ona faʻapipiʻi pe faʻaaogaina e tutoatasi. Ae ia faʻaeteete - pe a maeʻa sea faiga, e tatau ona vaʻaia le eleele mo le 10-12 aso ina ia mafai ai ona faateleina le numera o siama aoga.

Initaneti ma nofoaga

O fualaau lelei e sili ona tuʻu i le itu i saute o le potu. O se faamalama sill o le a avea ma se filifiliga sili ona lelei aua o le a manaomia e le laau se tele o le malamalama. Afai e le mafai ona ola i totonu o se vaega malamalama, ona e faʻaleleia lea o le faʻapipiʻi o moli malamalama. O fualaau e tatau ona avea ma aso muamua e 3-4 i le tele e mafai ai i lalo o le malamalama, e sili lava i le aso atoa. E naʻo le 4 aso o le a manaʻomia ai le 16 itula o le malamalama i le aso. Maualuga maualuga - o se mea e manaʻomia muamua mo le tuputupu ae. Lafoaina tamai tamato e manaʻomia 2 taimi i le aso. Faʻasalaina ia mea e le talafeagai, e pamu mai le pala. Afai e te le maua le avanoa e fai soo ai, ona faʻaaoga lea o tagata faʻalotomaualalo. O le suavai mo fualaau e tatau ona i le maualuga e 80-90%.

O le maualuga o le taumafanafana mo seedlings e mai le 18 ° i le + 25 ° C. I le po, o le maualuga o le maualuga o le vevela e mafai ona maua mai le + 12 ° i le + 15 ° C.

E taua! Le nofoaga lelei i totonu o le fale e mafai ona e tuʻuina ai laau - latalata i le pamu. O lea o le ae le popole ai i le mea moni o tamato o loʻo malulu.

Fatuina o togalaau

Totoina o fatu na gaosia i totonu o eleele palapala. E mafai ona e filifilia soʻo se gafatia - ia kaseti ma pusa paʻu. Liligi le afa o le koneteina ma fagu ma faʻamamaina, fai ni pupuʻu i totonu e le silia le 1 cm le loloto. O le mamao i le va o ia togi e 1-2 cm le mamao i le va o laina (pe afai e te lūlū i totonu o pusa tetele, mo se faʻataʻitaʻiga, pusa) e le sili atu nai lo le 3-4 cm. E i ai se filifiliga e sili atu le faigofie: sasaa le palapala i totonu o le fatu laau ma faatulaga fatu i laina, ufiufi ile palapala. Aua nei galo o le palapala i le taimi o le totoina e tatau ona susu. A maeʻa le faʻatinoga atoa, ia ufiufi fualaau i tioata poʻo le ufiufi ata. E talafeagai lenei mea ina ia tumau ai le maualuga o le vevela ma le microclimate i totonu, faʻapea foi ma le tuʻuina i le malamalama.

Totoina o togalaau

Ia mautinoa o le a le paʻu le pupu i totonu o le vai pe leai foi. Afai o loʻo e vaʻaia pea le tele o le vai i totonu o le palapala, ona tatala lea o fualaau ma faʻatali mo le faʻamamago. Afai ei ai se siaki i luga o le eleele, ona aveese lea ma le faaeteete le vaega ma sasaa le vaifofo o le paluga oona poo le sui o le antifungal. Aua nei faatagaina laulaʻau ma le maualuga o le vevela pe a tupu laau toto.

O le ata tifaga na aveesea mai fualaau aina pe a ma le lua vaiaso, pe a 2-3 lau ua uma ona aliali i luga o le ala. Mafaufau i le tuputupu ae o fualaau e tatau ai ona faateleina le numera o vai, malamalama ma le vevela. O nisi tagata fai togalaau e sili ona fiafia e fufulu laau, pe afai e 2-3 laulaau moni i luga o le ala. O se mea tatau lea pe a totōina totō. Ina ia faia lenei mea, e manaomia e laau taʻitasi le gafatia o le tagata lava ia - 0.5 l ipu e fetaui. Lua filifiliga e mafai:

  1. Ua totoina le laau i totonu o se atigipusa ma se pusa sauniuni. A o le totoina i le eleele faaopoopo ni meaʻai falai. E fetaui lelei 1 le sipunipuni "Tomato Faailoa".
  2. E lua laau totō ua totoina i totonu o le tasi pusa. Talu ai ona o lenei mea, o loʻo iai se aʻa malosi. A oʻo ina oʻo i le 10-15 cm le maualuga, e faʻamau i latou i luga o le filo. A uma ona latou tuputupu aʻe faʻatasi, faʻapipiʻi lemu le pito i luga o le totogo vaivai. O lenei filifiliga e sili ona lelei mo le tamaʻitaʻi tamaʻitaʻi.

E taua! Afai e te filifili e fufuluina fualaʻau, ona tanumia lea o laau taʻitasi i totonu o le eleele i laʻau cotyledon ma faʻapipiʻi le palapala i luga o aʻa.

Pickling seedlings 10-12 aso aʻo lei totoina i le laufanua lauʻeleʻele, ua faʻamaʻaʻa fatu. E mafai ona faʻaitiitia le vevela i + 14-16 ° C. E mafai ona fai fualaau i fafo 5 aso aʻo le i totoina i le togalaau, mo le silia ma le 3 itula. I le aso mulimuli, o laʻau o loʻo totoe i fafo. O le faʻamalosi e tatau ona faʻatinoina - o le a le faatagaina ai tamato ia oti i isi tulaga.

O le uluai fafagaina o fualaau aina e faia i le 2-3 vaiaso pe a maeʻa ona aliali mai muamua laau toto. I le lumanaʻi, o le faʻamafanafanaina e faia i vaiaso uma. O fugalaau faʻatoʻa i le foliga o otaota pe pala le mutia e lelei mo tamato, o filifiliga e faʻavae i luga o guano, faʻapitoa foi biohumous poʻo humic fertilizers e mafai. Mo fualaau e manaomia se fua faatatau o le lua taimi itiiti ifo nai lo le mea na faʻaalia ile pusa.

Suʻeina o laau i le eleele

O le totoina o fualaʻau i le togalaau e manaʻomia, pe afai e le sili atu i le 30 cm le tupu o lo latou tuputupu ae, ma o le aʻa e mamafa ma malosi. Faʻalogo lelei i laulaau: e tatau ona 6-7 vaega. O le isi faailoga o le fugalaau fugalaau. O le "Ladies Man", e pei o le vaeluaga o le vaitau, e tatau ona tasi le pulumu. E tatau ona pupuu le aufaigaluega i lenei taimi.

E taua! O le foliga mai o se pulumu fugalaau e faailogaina le vave totoina o tamato i le togalaau.

Afai o le aso o le ae alu e totoina tomato, o loʻo i ai se matagi malosi poʻo le tele o le la, ona tolopo lea o lenei gaioiga. E sili atu le totoina o tamato i luga o se timu matagi ma le malulu pe a timu. O le mamao i le va o laau i le taimi o le totoina e tatau ona tusa ma le 30-40 cm. O le aʻa e tatau ona 2-3 cm le loloto i le eleele - o lea o le aʻa o le a faamalosia i aʻa fou. E tatau ona faʻapala i le palapala, faʻamaʻaina ma peʻa. I le faaiuga, faʻafeʻalo le laau i le vai mafanafana i lalo o le ala.

Tekinolosi taufaatoaga o le totoina o fatu o tamato i luga o le eleele

Afai e te tausisia uma tuutuuga mo le totoina o tamato i le malae, o avanoa e maua ai se seleselega lelei e maualuga.

Tulaga i fafo

O le tulaueleele, matagi, eleele, ma isi tulaga e taua mo le tuputupu ae o le tamaʻitaʻi.

Nofoaga: Tomato o se fualaau faisua. Na te manaomia se nofoaga e leai se paolo ma le mea e vave ai ona vevela le eleele. E tatau ona manatuaina o le Ladies Man, e pei o soo se tomato, e le fiafia i le lamala, o lea la o le fausiaina i eleele tatala e tatau ona faia i le tele o taimi i totonu o se kiona. I le isi itu, i totonu o se kiona, atonu e le lava le la mo se tamato, ma o le avanoa e maua ai se fualaau aina laitiiti e maualuga.

Mo tamato, e taua le eleele: o le pelenozem ma le faʻaopoopoga o faʻamaʻi faʻatau (1: 1) o le a sili ona lelei.

E te iloa? O le tumato sili ona tele na ola i le Iunaite Setete. O lona mamafa e toetoe lava 3 kg.

Le faagasologa o le totoina o fatu ile eleele

I fualaau o fatu laau e foliga mai vave, e tatau ona e sosolo i latou i meaola e tuputupu aʻe mo le 8-12 itula aʻo lei totoina. O lenei mea o le a mafai ai ona tupu pine muamua i 3-4 aso, ae le o le vaiaso. Vaega o le tulaʻiina:

  1. O le mamao i le va o laina e 60-70 cm.
  2. O le mamao i le va o pu e 30-40 cm.
  3. O le loloto o le lua o le 3-4 cm.

E faʻamamaina le palapala i le taimi o le luluina. 3-4 fatu ua lafoina i totonu o le lua. A maeʻa, ona ufitia lea o mea uma i le lalolagi. E le mafai ona faʻamaina fatu i le taimi lava e uma ona totōina - faʻatali mo vaʻai muamua.

Faʻasa

Lafoaina o laau laiti e tupu pe a manaʻomia, ma i le lua muamua poʻo le tolu vaiaso o le sili lea i le vai i lalo o le aʻa ina ia lelei ona tausia le aʻa. Ia mautinoa o le palapala e le mago, a leai o le a mamae le tamato. Ae leai se mea e le tatau ona faʻafeinu ai i latou i aso uma: o le faʻaleleia o le suavai o le a taʻitaʻia ai faʻamaʻi faʻaleagaina, e ui lava o le tamaʻitaʻi o le Ladies 'e puipuia i faʻamaʻi. Le fua faatatau o le fausiaina i le sikuea mita - 3 lita. E fautuaina foi e faʻamalolo le vao ma se vaifofo EM (1: 1000) i le vaiaso muamua.

O le faafaigofieina o le faagasologa o le fausiaina o laau i luga o le upega tafaʻilagi o le a fesoasoani e faʻamaumau le faʻamau.

Lafoaia eleele ma veleina

O le eleele e totoina ai tamato e tatau lava ona tatalaina. O lenei faʻatinoga e faia pe'ā uma ona fafaga pe tasi i le lua vaiaso. Mo le tatalaina o le vavae, i se tulaga tutusa, taitaia le veleina. O le masina muamua ina ua maeʻa le totoina o loʻo ave i le loloto o le 10-12 cm, o le mea lea, ina neʻi faʻaleagaina aʻa, i le loloto o le 5-8 cm.

Masking

O paceniks o loʻo faʻaputuina i laʻau o lau. O i latou o talavou laiti ma o le mea moni e leai se eseesega mai le mea autu. Na o le pau le mea e le lelei ai lo latou tuputupu aʻe, ma ua tumu le vao i fua i le lumanaʻi. Ina ia puipuia le faaitiitia o fua, e tatau ai ona faia se pine, o lona uiga, teuteu ia ituaiga o laau. E fautuaina pe a uma ona faʻafeinu ile asiasia o tamato ma puipuia le tuputupu ae o isi faʻaʻau.

Garter belt

O le taofiofi o se mea e manaʻomia muamua pe afai e te manaʻo e maua se seleselega tele. E fesoasoani tele i le tumato, aua o le a faigofie ona felafoaʻi ma e tele atu avanoa i le la, ma o le susu i le eleele e le mafai ona afaina ai fua, e pei o se faʻataʻitaʻiga, toʻi.

E taua! Garter e amata ona faia pe a uma le 2-3 vaiaso mai le toe totoina.

E tele auala e puipui ai, o loʻo vaʻaia ai i latou ia mea autu:

  1. Siteki. O fuamati tetele, e pei o le Ladies 'Man, e manaʻomia ni siteki maualuga (mai le 2 i le 2.5 mita). I le taimi lava e tasi, o a latou mea e mafai ona fai: o mea uma e lua o le uamea ma le fafie. O le pi e tatau ona 10 cm mai le ogaumu o le tamato. E tatau ona faʻalauteleina i le 20-25 cm. A maeʻa ona tuʻuina le pine, ave se manoa ma lele muamua i luga o le pine ma na o le nonoa o le uʻu. Tausia lelei le mea faʻapipiʻi ina ia le faʻaleagaina mulimuli ane le aʻa.
  2. Cells. E mafai ona faia mai tusi, mea sili ona faigofie mai fafie. Latou te lalagaina i foliga o se nofoa maualuga, ae leai se nofoa. E fetaui lelei i lena mea, e mafai ona e faʻasalalau lautele e faʻasaga ai 4 vao i le taimi e tasi.
  3. Caps. Soo se mea e avanoa e talafeagai foi mo latou. Le ala sili ona faigofie e faʻaaoga ai le uaea. E mafai ona e fausiaina i luga o le mataupu faavae o laina lava ia, ae i foliga o se pyramid. E fetaui ma fiafia i ai e mafai ona nonoa e le gata o tamato.

Laʻei pito sili

O luga o laei o tamato e fai i le vevela o le tau. Laʻau faʻapitoa e faʻaaogaina ai minerale. Afai e tumau le timu mo se taimi umi, ona fai lea o le laei foliar. I le aotelega, e tolu i le fa faiga e faia i le vaitau o le tuputupu ae.

O le uluai fafagaina na faia 3 vaiaso talu ona totoina tomato. E te manaʻomia se vaifofo o mullein poʻo ni manulele manu.

O le fafagaina faalua na faia i le amataga o le ola. Ua faaopoopoina le nitrate o le Ammonium ma le sulfate, o fesuiaiga ma le lefulefu po o le meaʻai e mafai.

O le faʻatauga lona tolu e fai 1-2 vaiaso pe a maeʻa le lua. A o faagasolo lenei vaitau, e faʻaaogaina ai faʻamalaʻau o minerale i le palapala.

O le laei lona fa e faia i le taimi o le fualaau aina ma e le faʻatagaina. O le foliar - superphosphate e sosolo i luga o le laau lava ia.

VITIO: FAʻAMATALAGA O TOMATOES AE LEʻI FIAFIA Afai e te iloa o laulaau o loʻo punou i tamato, ona e manaʻomia lea e fufulu le masima masima. O le filifiliga pito sili ona lelei o le faaopoopo lea o le palapala i le eleele. I lenei tulaga, o laʻau vaivai e mafai ona taʻu mai ai le leai o se kopa, lea e faigofie ona toe faʻaleleia e ala i le pulupuluina o le suāuʻu copper sulphate solution. Laʻau laʻitiiti ma fualaau laiti e taʻu mai ai le leai o se meaʻai.

Pests, faʻamaʻi ma puipuiga

O le faʻamaʻi pipisi o se tasi o faʻamaʻi matua o tamato uma. E atiina ae i tulaga o le maualuga o le maualalo ma le vevela i lalo ifo o le 10 ° C. O loʻo faʻaalia e ala i le faasolosoloina o lālā ma fua. E le mafai ona aveeseina lenei faʻamaʻi, ae e mafai ona e faia le puipuiga ina ia aloese mai le faʻaaliga o le gaʻo. O le taimi muamua e tatau ona e gaoioi pe a uma ona totōina fatu, ona mataituina lea pe faapefea ona ola le moa i totonu o le vaomatua: afai e faʻagaoioia, ona faʻalelei foi lea o le lau laau i totonu o le togalaau.

Ina ia puipuia le tuai, e mafai ona e faʻaaoga:

  1. "Trichopol" (1 le laulau i le 1 lita o le vai, faʻafefe i le lua vaiaso).
  2. Ash (tasi le vaiaso talu ona mavae le tafe mai, sasaa uma laina i le va o lefulefu).
  3. Milk + iodine (mo le vaifofo o le a e manaomia 10 lita o le vai, lea e faaopoopo ai le 1 lita o susu susu ma le 15 pata o iodine, e totoina laau, e mafai foi ona toe faia i le lua vaiaso).
  4. Copper sulphate (2 sipuni tipuni sulphate e tatau ai mo le 10 lita o le vai, o pulumu ua liliuina i se vaifofo ao lei tupu aʻe).
  5. O meaola oona ("Ekosil", "Fitosporin").

Saili po o fea ituaiga o tamato e aupito sili ona tetee i le tuai.

Afai ua amata ona paʻu i luga o au tamato, ua tatau ona seleseleina ma susunuina le seleselega, ma e tatau ona totoina le eleele, ma lua tausaga e le tatau ona totōina. O le faʻamaʻi i luga o fualaau o Medvedki, sikuea, mites, whitefly ma le tele o isi e ono afaina ai au tamato. Ina ia aloese mai mataupu o latou foliga mai i luga o le 'upega tafaʻilagi, e tatau ona tausisi i tulafono faʻavaomalo. Muamua, e le mafai ona e faʻavasegaina le eleele susu i mullein. Lona lua, o le tatalaina o le a fesoasoani e aloese mai fua o fualaau oona, ae tatau ona masani. Tolu, o loʻo totō le faʻataʻamilo i le nofoaga o le fasi fanua - o le a avea ma pa puipui masani mo meaola faalafua. O le Kaleula e mafai ona avea ma se isi puipuiga - e fesoasoani faapitoa i le tau faasaga i sikuea.

E te iloa? O Tomatoes e le gata o lanu mumu masani: o loʻo i ai ituaiga meaola uliuli fualaau suamalie.

O le Mosic o se faʻamaʻi pipisi lea e masani ona faʻaalia o ia e pei o lanu samasama i laulaʻau ma i foliga o mumu mumu i luga o fua. O aʻafiaga afaina, e pei ona i ai i le mataupu ua leva ona paʻu, e le mafai ona faʻamalolo: ua aoina ma susunuina. Mosaic Vertex rot o tamato - o se maʻi e mafua mai i le le lava o le vai i totonu o le palapala, maualuga maualuga o le vailaʻau oona, faapea foi ma sina aofaiga o le konateko. Faʻaalia i foliga o ni uliuli i luga o fualaau lanu meamata. Le puipuia, mataʻituina le faʻavaivai ma e le aveʻesea faʻamalosi faʻamaʻi. Afai e afaina fualaau aina, e tatau ona aveeseina mai le vao, ma e tatau ona tafe le vao i le aʻa ma luluina i le calcium nitrate (1 sipuni i le 10 lita o le vai).

Ae e taua le manatuaina o le ituaiga "Ladies man" o loʻo i ai se puipuiga malosi i faʻamaʻi sili ma faʻamaʻi.

Seleseleina ma teuina

O le seleselega o le a faʻalagolago i le taimi o le totōina o fatu poʻo le lūlūina o fatu ile eleele. O fua o fualaau o le Ladies Man e maua ai le lanu mumu ma le paʻu paʻu.

O le ituaiga, e pei ona taʻua i luga i le tusiga, e iloga i lona taimi e teuina ai ma feaveaʻi. E fautuaina e teuina ia fua i se nofoaga malulu e aunoa ma le la, maua i pusa. Aua nei galo e paʻi atu ia i latou e vave aveese ia tamato ua taʻe.

E te iloa? I le 1893, na amanaia ai e le Faamasinoga Maualuga a le US le tomato e pei o se fualaau faisua, ona sa faʻaaogaina mo le malologa, ae le mo le suamalie, e ui lava i le mea e mafua ona o vine.

Faʻamatalaga ono ma fautuaga

O le tele o ituaiga "Ladies 'Man" e tali atu i le pusi, talia lelei le fuā ma le malulu, e lelei tele le puipuiga. Ae e tusa lava pe lelei atoatoa le ituaiga, e mafai ona faʻavaivaia e le aufaʻatauvaga. Atonu ei ai le pau o laulaʻau po o fualaau aina - o lona uiga i le taimi o le fetogi ua e aumaia le tele o le gaʻo. O le pau o laulaʻau ma o latou mafanafana atonu e taʻu mai ai se faafitauli i le faʻafeinu, ona o le toto o le toto ma le mativa. Fautuaga mo le tuputupu ae o le tomato "Ladies Man":

  1. Faatonutonu le tuputupu ae o vao. Otioti afifi i le amataga o le taumafanafana, aua o ituaiga eseese e pei o le ola muamua ma na o le taimi lava e fua mai.
  2. Mataʻituina le fafaga. I le averesi, e tasi le sikuea mita manaʻomia 3-4 pakete i le vaiaso.
  3. Aveese lau o loʻo i le pito i lalo o le ala, mai le palapala. E mafai ona latou fesoasoani i laufanua e faʻasalalau.
  4. Afai e te totoina oe lava ia, ona fafagaina lea i fugalaʻau faʻasaina ia le itiiti ifo ma le 1 le taimi i le 2 vaiaso.

O le tausisia o tulafono uma o tekinolosi tau faatoʻaga ma le faʻaaogaina o mea aupito maualuga, o le ae mauaina se seleselega lelei o tamato ituaiga "tamaʻitaʻi".