Fualaau faisua

E mafai ona faʻafefe ia kāloti mo le taumalulu i totonu o se kalu, vevela poʻo se mea atoa? Matou te faamatalaina auala o le faasaoina

Mo le tausia o le soifua maloloina ma le faatinoga i le taimi atoa o le taumalulu, e manaomia e le tino o le tagata ia vitamini ma elemene taua. Ae o loʻo i ai se faʻafitauli - i le tau mālūlū e le faigofie ona maua i latou i se mafanafana.

O le gaosiga e mafai ona avea ma le faʻaaogaina o fualaʻau ma fualaau aina na muaʻi malulu i le taimi o lo latou matutua. Faatasi ai ma i latou, o se tasi o taitai i le mea o loʻo i ai meaʻai e masani lava o kāloti masani. Mafaufau i lenei tusiga pe faapefea ona teuina i totonu o le pusaaisa, ma o le mea lea ia e saunia oe lava i lenei fualaau aina ma faatalitali mo le seleselega fou.

Vaega o le fausaga o aʻa mo le faasaoina

O lenei fualaau oona, masani mai le laʻitiiti, e faʻaaogaina i le tausaga atoa aua e mauʻoa i vitamini B, PP, C, E, K, ma carotene, lea o le metabolised i le taimi o le auala o le gastrointestinal to vitamin A.

TAULAʻI: O Karoti e sili ona aoga mo tagata o loʻo galulue a latou galuega faʻatasi ma le faʻateleina o popolega io latou mata. I le laʻititi laʻititi, o le a fesoasoani e puipuia ai lona atinaʻe atili.

Ina ia puipuia nei fualaʻau taua i aʻa, filifili ma le faaeteete fualaʻau. Kāreti mo le teuina e tatau ona i ai le faatulagaga lenei:

  1. Le i ai o se maualuga tele, o le i ai o nofoaga vavalalata, e oʻo lava i se vaega laitiiti - o se mafuaaga e mumusu ai e teuina se ituaiga fualaau faisua e fiafia i lona faʻaaoga i se taimi lata mai.
  2. E leʻo iai ni togitogi ma ni vaʻa e masani ona i luga o kāloti i timuga o tausaga - ma le malulu atili, o le a sili atu le susu o le susu i luga o le eleele ma liliu ai i le aisa, lea o le a faʻaosofia ai ana sauniuniga.
  3. E sili ona lelei le filifilia o fua i le foliga o se pa. E aofia ai le tele o meaʻai.
  4. I totonu o ituaiga e tatau ona sili atu le fiafia i mea nei: "Victoria", "Samasoni", "Moscow Winter" ma le "Toga". E uiga i ituaiga o kāloti e manaʻomia ona filifili mo le teuina mo se taimi umi, faʻamatala auiliili iinei.

E mafai ona faʻaaoga le faleisa?

O le masani masani o le teuina o kāloti ua manatu o lona afifiina i atigipusa poʻo ato, o loʻo i totonu o se nofoaga malulu ma malulu, e masani lava o le pu. Ae i tulaga o se fale o le taulaga, e masani lava e leai se avanoa faapena, o lea e tatau ai ona e tuuina atu le fiafia i lona malulu (pe faapefea ona taofi kāloti i tulaga falemalo e mafai ona maua i lenei tusiga).

O le teuina o kāloti i le kisaisaisa o se auala sili lea e saunia ai oe lava i lenei fualaau faisua mo le taimi atoa o le malulu. Aʻo faʻaliliu i fualaau o kaloti na faʻaolaina ai le tele o meaʻaie fesoasoani e aloese mai le toesea o le fualaʻau.

Mo le kuka

O le teuina o kāloti i totonu o se pepa fatufatu o se tasi lea o auala sili ona taatele e tatau ona faʻamalieina:

  1. Grot carrots e mafai ona vave televave ma i ni voluma tetele nai lo le gaʻo.
  2. O ia kāloti e sili atu le faʻapipiʻi nai lo le sisiina, lea e taua mo tamaʻi mea e faʻaaogaina.
  3. Ua uma ona kukaina kaloti e matua faigofie lava ona faʻaaoga pe a kuka se ituaiga meaʻai eseese:
    • supa;
    • uʻu;
    • pies.

O le a lava lea e maua ai se ato ma le mea faigaluega ma le faʻaumatia. E tusa ai ma kāloti kuka ua i ai se toe faʻafoʻi: e masani ona tupu e mafua ona o le faʻamalosi malosi e mafai ona faigata ona vaeluaina i vaega. I lenei tulaga, e tatau i se tasi ona faʻatali mo le faʻaitiitia o le faʻamamafana o le aisa, lea e aʻafia ai le fausaga o le oloa le faʻaaoga.

Matamata i le vitio e uiga i kāloti kulimi mama mo le taumalulu:

Atoatoa

O le teuina o fualaau faisua i totonu o se pusaisaisa e matua mafai lava pe afai o le fua o se mea manifinifi ma e tusa ma le tutusa le tele mo le faʻapipiʻi pepa. O kātiti kulimi uma e manaʻomia ai le tele o avanoa nai lo le gaʻo. O lenei metotia e faʻaalia ai le iai o se teleisaisa tele.

O mea le lelei e aofia ai foi le faʻaaogaina o le fualaau faisua ma le faigata o le faapipiiina, pe afai o le ipu e manaʻomia ai se vaega itiiti.

Mo paʻepaʻe

Teuina o koko kāpeti ua faʻatagaina, ae e taua le manatua o nei meaʻai e tumau pea le tau maualalo. E masani lava, o lenei ituaiga o sauniuniga e faʻaaogaina mo le sauniuni o mama mama a tamaiti ma oloa eseese o meaʻai e taofi i kāloti.

Afai e te manaʻo e faʻamago le oloa e vevela-vevela, e fautuaina e te nofo i le avanoa. O lenei metotia e aofia ai le faʻatofuina o koko koko i le vai inu mo 2-3 minute. E vave ona faʻaaogaina se faʻaogaina o se sieve poʻo se drushlag. E tatau ona sasaaina vave kokotiti kulimi i vai vai., lea o le a fesoasoani e faatumauina le tele o vitamini i aʻa.

Matamata i le vitio e uiga i le seleseleina o kāloti paʻekeke mo le faʻamaisa:

O le a le umi e teu ai?

Aʻo faʻamaʻapeʻa, o le kāloti na le toe maua nisi o mea aoga i le taimi lava lea, sosoo ai ma se malae vaʻalele, ao faagasolo le faasolosolo malie atu o lenei faagasologa.

E talitonuina lena mea E le tatau ona teuina kātiti i le pusaaisa mo le sili atu i le 9-12 masina i le atoa ma le 6-7 - fasi pepa poʻo le kuka. O le tumau ai pe a uma le tau malulu o le seleselega ua fautuaina ia aua nei teuina seia oʻo i le isi malulu. O le a le umi e mafai ona teuina ai kāloti i le taimi o le teuina i auala eseese, faitau ai iinei.

Lauina o fualaʻau

A uma ona filifilia fualaʻau aʻa e talafeagai mo le faʻamaisa, mulimuli i faatonuga:

  1. Fufuluina lelei kātiti e aunoa ma le faʻaaogaina o meaʻai, aveese le palapala faʻasusu i se foliga faigata o se omomi.
  2. Uu i luga o se solo.
  3. Aveese le paʻu i se naifi poo se faʻasologa faʻapitoa.
  4. Afai e te manaʻo e faʻamago le kāloti kuka, faʻaaoga le itu o le grater i le tele pito. A faʻaaogaina le itu mo nai paʻu lapisi o le ai ai se gase tele o le sua.
  5. Tuu le kāloti i totonu o pusa poʻo faʻamau faʻamau.
TAULAʻI: O le faʻaaogāina o pusa laiti ma le faʻapipiʻiina o kilipa e mafai ai ona e teuina kāloti i vaega talafeagai mo le kukaina o se tasi ipu.

Lavea tulafono

O le teuina o kapiti ua leva ona kuka i totonu o le pusaaisa ua i ai ni mea faapitoa.. Mafaufau i ai:

  1. O le afifiina o kāloti e tatau ona faʻamaonia atoatoa. O lenei oloa e faʻapipiʻi lelei manogi, pe afai e te le tausisia lenei tulaga, ei ai se tulaga lamatia e maua ai kāloti i le manogi o keke keke poʻo le pasili.
  2. Ina ia le maua se monolith mai kāloti kuka, e le fautuaina e faʻatusatusa malosi, ma taumafai e faʻaola avanoa.
  3. O taʻamilosaga uma o le faʻaleagaina ma le faʻaleagaina o aʻafiaga e aʻafia ai le fualaau faisua, o le a faigata ma ua leiloloa uma ia vitamini, o lea pe ae faʻamalo se pusaaisa, tuu le oloa i luga o le faletupe (o le mafai ona teuina kāloti i luga o le faapaologa o loʻo faamatalaina iinei).
  4. O le vevela fautuaina mo kesi tii e mai i le 18 i le 25 tikeri.

Teuina i foliga o le tino e aunoa ma le maleisa

I le faʻaopoopoga i le metotia na talanoaina i luga, e mafai foi ona faʻasaoina kāloti kuka e pei o sauniuniga faʻatau, tao ma faʻamago. E fautuaina e faʻaaoga i latou pe afai e tele naua le togalaau mo le teuina i totonu o le pusaaisa.

Kāreti i le fale e mafai ona faʻamago i totonu o le ogaumu, ae o lenei faagasologa e manaʻomia le mataʻituina e le aunoa, talu ai o le tulaga maualuga e maualuga nai lo le fufulu mama moli "kenepi" e maua ai le koale.

Afai ei ai se mea na sese?

Pe a tilotilo kāloti, atonu o le a tulaʻi mai faʻafitauli nei:

  1. Kāreti pe a fufulu meaʻai. I lenei tulaga, e sili atu ona lelei le gaosia o le sua, talu ai o le faʻamaloina o le sua i luga o fasi vaega o le a na o le faateleina, ma o le ae maua ni oloa se lua (2) o meaʻai: ice cream ice ma keke keke.
  2. O le faʻafeagai - o le fualaʻau filifilia ua faigata tele ma e le mafai ona e taʻua o se mea malie. O le avanoa avanoa e talanoaina i le tusiga o le a fesoasoani e faasaʻo le tulaga.
  3. I le ogatotonu o le taumalulu, na e tatalaina se koneteina o kāloti ma maua ai na susu i le manogi mai le pusaaisa. E foliga mai, e leʻi tapunia le pusa po o le afifi pe lava foi le solia o le tulafono.
    TALI: O se fasi tagaisa araisa tuʻu i totonu o se ulo e fesoasoani e aveesea ai le manogi.

Fautuaga ma Lapataiga

I le fautuaga pito i luga ou te fia faaopoopo i ai:

  • se faʻamautinoaga o ipu suamalie mai kātiti tipi i le taumalulu - o le filifiliga sao o le eseesega i le tautoulu;
  • faʻamamā lelei le paʻu;
  • o kātiti malulu e tatau ona vave faʻafuaseʻi, e fautuaina e faʻaitiitia le vevela i le pusaaisa i le -35 tikeri, ona toe foʻi lea i le masani masani mai -18 i -25;
  • Ia mautinoa ia faʻamamago fualaʻau 'aina i luga o pepa poʻo solo taele;
  • Aua nei taulai atu i luga o le maalili, faaaoga isi auala e teu ai, e aofia ai le masani.

I le teuina masani, e le mafai ona fufulu kāloti, i se isi itu, o fualaau 'aina ma eleele eleʻele e sili atu ona puipuia (o loʻo auiliiliina iinei pe tatau ona fufulu kāloti i le teuina). Aua le faʻaaogaina kāloti i le manogi o le manogi e faʻaalu., tusa lava pe foliga mai e mafua mai i lona teuina i totonu o le potu!

Masalo o nisi o fua na pala mai totonu, o ia kāloti e foliga mai e le afaina, ae o lona faʻaaoga i le kuka e mafai ona taʻitaʻia ai meaʻai.

Faaiuga

O le teuina o kāloti i foliga tioisa o se auala sili lea e faʻapipiʻiina ai se taumafataga o le taumalulu ma fualaau faisua fou (pe faʻapefea ona taofi le kāloti fou seia oʻo i le tautotogo, o loʻo taʻua i se isi mea) I le faaopoopo atu i le tofo lelei, o ia ipu o le a avatu ai i le tino le vitamin manaomia ma puipuia ai le vaivai. E le o ituaiga uma o kāloti e talafeagai mo le teuina, ma mulimuli i fautuaga o loʻo faʻamatalaina i lenei tusiga o le a fesoasoani e aloese mai tulaga le lelei.