Laʻau

O le inisiua vanilla: faʻamatalaga, mea uma e uiga i le alu

O le orchid vanille e na o le pau lea o le aiga o Orchidaceae e fua mai ai fualaau suamalie. Faletusi - Panama, Mekisiko ma Antilles.

Faʻamatalaga ma Vaega o le Vanilla Orchid

E aofia i le numera o vine ma i tulaga masani e mafai ona oʻo i le 30 m, faʻatasi ai ma togafiti i le fale - 3 m. Fugalaau e paʻepaʻe le kiona, samasama poʻo le lanu mumu i le lanu. I luga o le fugalaau, e na o le 24 itula le pupu. E i ai lau lanu lanumeamata, o le aʻa e faʻalelei.

Ona o le i ai o se manogi manaia, e masani ona faʻaaogaina i totonu o le fanua faʻamalolo. O le mea lea o le faʻamafanafana vanilla lea na mafaufauina ua faʻagasolo mo le tele o tausaga i le taimi nei.

Tausiga mo le vanilla orchid i le fale

O lenei vanilla ua suia, o le mea lea, pe a tausia, e tatau ona amanaia le tele o nuanua:

ParakalafaTulaga
Nofoaga / MalamalamaLulu malamalama. O loʻo i le itu i sautesisifo poʻo le faamalama i sasae. Puipui mai le susulu o le la ma maua ai le lelei o le ea.
Lulu+ 25 ... +30 ° С i soo se taimi o le tausaga. O le tau faʻatagaina aupito maualalo o le +18 ° C.
Totogi80-90%. Mo le ausia o lenei faailoga, o le laau e faʻafeinuina pea lava pea ma faʻapipiʻi (faʻaaoga le vai mafanafana).
FaʻasaFaʻaaogā se fagu. Maoaʻe, e le tatau ona faʻatagaina le faʻagogoina o le pito i luga.
SooMafatia ma mauoa i vaega aoga. Failauga talafeagai: eleele faʻatoʻaga, paʻu laau paina, fuga aʻa, moa. O vaega e fai i le fua faatatau o le 2: 1: 1: 1.
Laʻei pito siliE tasi i aso uma e 21. Faaaoga se fomaʻi faʻapitoa mo laʻau.

Suiga, teuteu

O le teuteuina o le togi o le orchid e faia i soʻo se mamao, i le vaeluaina, faʻalaʻau ma le fulu e mafai ona matauina i le lumanaʻi. A maeʻa lenei faʻamalosi, e mafai ona faʻamoemoeina le fufuluina pe a uma le 3 tausaga.

O le faʻafeiloaʻiga e faʻatino faʻa-tasi i le 2-3 tausaga, o le vaitaimi lea e toto ai aʻa i totonu o le fagu tuai. Taimi o tautotogo lelei.

E le faigata le suʻeina o se fugalaau, faatoa manaʻomia ona e aveesea mai le fagu i se auala e le aʻafia ai le aʻa.

Afai o le vaega o loʻo faʻaleagaina pea, ona tuʻuina lea o nei malala i le malala, ma naʻo le maea ai ona tuu le laau i totonu o se fagu fou.

Faʻatauga auala

O le auala e sili ona lauiloa o le faʻalauteleina o le vanisa orchid ua manatu o le vavae ese. Mo lenei mea, ua filifilia se faagasologa ua i ai le itiiti ifo ma le 3 ni 'apa e iai le aʻa.

Ina ia faatelevaveina le faagasologa o le aʻa, e togafitia le aʻa i soo se tuputupu aʻe e faʻaolaina; e mafai ona faʻaaogaina le heteroauxin.

O le pipi e tuʻuina i totonu o se atigipusa o loʻo i ai se mea susu, e fautuaina e faʻaaoga oneone. Ona ufiufi lea o le koneteina i se ata tifaga ma tuʻuina atu ai ni lauʻeleʻele. E faʻaaogaina i le aso ia pupuʻu. A uma ona amata ona toe foʻi mai le 'au, e maeʻa le ata. A maeʻa foliga o le 3-4 laulaʻau, ona totoina lea o le laau i totonu o le eleele mo matua matutua.

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi o vanilla orchids, faʻafefea ona taulimaina

O le laau e puipuia i faʻamaʻi (na o le paʻu o se tuusaunoaga), ae o le tausiga le talafeagai e mafai ona mafua ai le atinaʻeina o le tele o faʻamaʻi:

FaʻaaligaMafuaagaFaaleaogaina
Laʻu aʻa ma pala.Faʻaleleia sili atu.O le orchid ua totoina, sui uma eleele i totonu o le ulo, faʻaitiitia le faʻamautu.
Laʻau mumu.Le lava le susu.Faateleina le taimi o le fafaga ma le pulumu.
Malamalama i luga o laulaau.FuʻuI le aoauli, o le laau ua siitia atu i le paolo.
Pogisa o aʻa.Fafagaina tele.Fetuunai le taimi o le faʻaaogaina o le tonisi.

Afai e te aloese mai mea sese i le tausiga, ona e fiafia ai lea i lau laau manogi ma lauolaola umi (o fugalaau vanilla e tele fugalaau e fuga mai i taimi eseese).