Tala Fou

O loʻo matou sauniuni mo moega mo le tausaga e sosoo ai: o le a ma le mea e toto ai?

O se tasi o popolega autu o le au fai togalaau i le tautoulu o le manaomia lea e fuafua mea o le a tupu i le tausaga a sau ma le mea o le a tupu ai.

Mai le a le moega ua faamoemoeina mo kukama, ma e - mo le kapeti, o le a faalagolago, mo se faataitaiga, fertilization i le tautoulu po o le tau o le taumalulu o le kalani ma aniani.

Seʻio tatou tilotilo i le auala e mafaufau lelei ai e ala i le fesuiaiga o fua o laau i luga o le fanua.

E toʻatele tagata e iloa o le totoina o aʻoaʻoga tasi i se tasi nofoaga e le fautuaina. E talitonuina o meaʻai e tutusa lelei ua aveesea mai le palapala, ma ona o lo latou le lava, o le ai ai se faaitiitia o fua o lenei gaosiga.

Ae le o le mea sili lenei, o le paleni o mea taumafa ua faʻaleleia i se auala faigofie - e ala i le faia o fomaʻi talafeagai. Ae sili atu le taua, o le tele o meaola faalafua ma pathogens o lenei aganuu ua vavalalata i lenei tuaoi.. E mafai ona latou faʻaleagaina laau toto.

Afai e te faʻafefiloi ma faʻafefiloi faʻapitoa o laau eseese, ona e lele lea i luga o meaola faalafua. O lafu uma e lele i se manogi o le laau. Afai o soʻo se manogi mai fafo e faʻapipiʻi i le manogi masani, o le a le tuʻuina atu e le meaola faalafua ni fuamoa iina.

E i ai se isi faʻaaliga. O aʻa o laau totō uma e faʻapitoa i mycotoxins (mea vevela i microdoses) e puipuia ma faailoga o latou lava tuaoi. Afai e ola se tasi aganuu mo se taimi umi i se nofoaga e tasi, ona i ai lea i le palapala o le ai ai se faaputuga oa latou tupe faasili, lea o le a amata ona taofia ai lenei aganuu.

Mo lenei mafuaʻaga, e le talafeagai le totoina o laau tutusa 2 - 3 taimi i le laina i le tasi nofoaga.

Ina ia mafai ona suia lelei le nofoaga o laau toto, faatulaga le fua o fualaau aina, e tatau ona iloa po o fea laau totō e mafai ona ola faʻatasi, ma o mea muamua e talafeagai mo latou.

Faatulagaina o fualaau aina i se vaega laitiiti

  1. Muamua, ua tupu le kukumba, lea e tatau ai ona faaopoopo mea faʻalautele. E mafai ona faʻamaufaʻailogaina i le amataga o le totogo totogo.
  2. A maeʻa ia te ia, i le tausaga a sau, e mafai ona e totoina vave pateta poʻo soʻo se tasi o mea nei: seleni, parsnip, pasili.
  3. I le 3 tausaga, e mafai ona ola le kāpeti i luga o lenei moega, ae e tatau ona e faʻaopopo muamua meaʻai, ma faasaga i keel, calcium nitrate. Muamua, matou te faʻatagaina le kapisi e ala i le totoina o le meaʻai, ona totoina lea o le meaola.
  4. Ona i ai lea o le pīpī i le laina, lea e tatau ai le faʻaitiitia o le palapala. I le amataga o le tautotogo, e mafai ona faʻamau faʻamau i beets.
  5. Ma i luga o lenei moega latou te ola ai lapisi sipisi, ae muamua latou te aumaia mea faʻalautele. Oona ua faʻapipiʻiina.
  6. I tua atu ia te ia na ola ai Karoti, totoina e le o faatusatusaina.
  7. I le tausaga fou, e tatau ona e faia le organic ma toto le zucini. A maeʻa ia i latou, e mafai ona e ola i pi po o pi, ma i le ogatotonu o Iulai e totoina ai radishes i luga o le pito.
  8. O le tausaga e sosoo ai, e tatau ona vevesi moega ma lūlū se tasi o meaʻai nei: fufulu, susulu poʻo le fufulu.
  9. Ona faʻaaogaina ai lea o meaola ma o loʻo totoina pepa i lalo o le ufiufi o le ata tifaga.
  10. Garlic sau mulimuli i laina. Ona toe foi mai ai lea o le kukama ma faaopoopo i ai meaola.

O lenei lautetele atonu e foliga mai umi, ae mafai ona vaevaeina i le 2 pe 3 vaega, ona tusi solo lea i aganuu taitasi, tusa lava po o le a le isi.

O le tele o taimi, o kukama ma tamato o loʻo ola i greenhouses. E tatau ona faʻasolosolo tausaga taʻitasi i tamato ma kukama, ma o le pepa e ola lelei ma tamato.

Faʻafetaui le vaomatua

I totonu o vaega laiti, e faigata tele ona faʻapipiʻi se fua o fua o fua. Mai lenei tulaga, e lua ni mea e alu ese ai:

  • Faʻatuina o se suiga o le eleele.
  • Fausia fatuga faʻafefiloi i luga o le moega lava e tasi o fualaau eseese.

O le faʻatusatusaina o laau toto ua fuafuaina e nisi o faʻataʻitaʻiga.:

E ala i le masani: le lautele ma le maualuga o le eletise, ma manaoga o le malamalama. E le tatau ona ufiufi laau tetele, pe afai latou te lalelei. O le faapale-faapalepale o laau totō e mafai ona ola i lalo o le paolo o laau e maualuga atu.

E tatau ona i ai ni aʻafiaga o laau toto. Muamua lava, ona o lona masani i le lautele ma le loloto o le sufuga. E aliali mai o le aʻa e tatau ona i totonu o le pito i luga i loloto loloto, ina ia leai se tauvaga mo meaai ma vai.

E tatau i laau totō ona tutusa mea e manaʻomia mo le faʻalelei o le eleele, fua o le fuga ma le eletise..

E i ai tulaga mo le fetaui lelei o laau. Pests ma faʻamaʻi, fafagaina ma fafaga, o loʻo i ai foi le manatu o le felagolagomaʻi o laau. O le faʻaaloalogia e tupu i le fefaʻasoaʻiga o faʻamalosi faʻamalosi ma le fesuiaiga o le phytoncides.

E fesuisuiai o le fesoʻotaʻiga o se faʻamatalaga faigata. O loʻo i ai ni fuafuaga faʻapitoa o fesoʻotaʻiga o laau totō, na mafua ona o le matauina umi o tagata fai togalaau ma faʻatoʻaga.

E lelei le totoina o vine i tafatafa o se paʻu po o se apu, ma le mumu mūmū i tulimanu o le fanua ma pateta. E mafai ona e tuʻuina se vaovao i totonu o toga o le apu vavalalata ona o le faʻatapulaaina o aʻa. Faatasi ai ma le togavao ma lalo o apu, e mafai ona e faataapeapeina atigipusa ma fanau a le tamato fuamoa, o latou manogi e le maua ai ni meaola faalafua.

E le o se laau e tasi e gafatia le pitonuʻu o hyssop ma fennel. E tatau ona tupu aʻe i tulimanu mamao o le togalaau. E le mafai ona e totoina le seleselega pe a uma le pateta ona o mea e le masani ai, faapea foi pe a uma le kapeti, kukama ma tamato.

Suiga o le eleele

O le suiga o le eleele ua faatulagaina i luga o le fasi fanua e pei ona taua i lalo: e tatau ona faataapeapeina le eleele mai lalo o le togavao mai lalo o le olaola o laau totō, ma le eleele mai lalo o le kapisi, aniani ma le pauki e faia i lalo o le sologa lelei. I lalo o le kapisi, o aniani ma le pauka ua faaopoopoina le palapopo.

A e galue i totonu o se kiona, o mea uma e sili atu ona faigofie. O iina, i lalo o fugalaau, o le eleele e aveeseina mai lalo o tamato ile laulau o le 15 cm ma faʻaaogaina ai le lava lava vaega o le faapalaga palapala. O loʻo i luga ia te ia i le vaitau fou le totoina kukama. O Tomatoes o le a agai atu i le nofoaga o kukama, lea o le taumafanafana uma e tatau ai ona tuʻuina le gaʻo lanumeamata. O nei toega o totoe o le a avea o se ofu lelei pito i luga mo tamato, ma e tatau ona ola i luga o lenei moega nai lo kukama.

O sea ituaiga o gaioiga i le lalolagi atoa o loʻo faia i le 3 i le 4 tausaga. I le taimi nei o le a lava le tatau ona sui le tausaga o kukama ma tamato. O fualaʻau lanu meamata e sili ona olaola i foliga o faʻamaufaʻailoga i le vaega o meaʻai autu, e oʻo lava i greenhouses, e oʻo lava i moega.

O le mea moni, o le toʻatele oi latou e mafai ona faʻataʻatia se tele o faʻamaʻi pipisi e le gata mai ia i latou, ae mai o latou tuaoi i totonu o le togalaau ma o latou lava tino.