Fualaau aina

Fua ma auala e faʻafefe ai le apogaleveleve mite i luga o kukama: i totonu o le greenhouse and on the site

Po o le a lava le fuataga e ave e le au fai togalaau, latou te feagai ma le tele o faafitauli mai lea tausaga i lea tausaga, muamua lava meaola faalafua.

O nei meaola e ola i luga o laau ma i totonu o le eleele, faaleagaina le lelei ma le tele o le seleselega, mafua ai le faaleagaina o le aʻa, laulaau ma le tipi.

O le tele o iniseti e mafai ona faaleagaina ai totō totō, lea e tatau ona e gauai faapitoa atu i le faʻaumatiaga. apogaleveleve mite.

Faʻamaumauga o

O le a le mea e faʻaputuina ai le apogaleveleve i kukama? E foliga mai le meaola ma e na o tulaga lelei lava e toe gaosia ai - maualuga le vevela ma le ea malulu. Togi e toso i lalo o laʻau paʻu, paluga, togafusi ma greenhouses (aemaise i tulimanu).

O le mea e sili ona faʻaleagaina o le puipuia lea o fua mai le foliga mai o le manu. e le mafai - e mafai ona ola i luga o fatu e tusa lava pe i ai se matagi matagi.

Pau lava le auala e alu ese ai - faia faʻataunuʻu masani faʻataunuʻu ina ia puipuia le foliga mai o le vaʻaia o le apogaleveleve.

O le a le mea e pipii ai le apogaleveleve? Spider mite luga kukama - ata:

E faʻapefea ona iloa se meaola?

I le faʻaalia o le apogaleveleve mites i kukama fai mai mea nei o faailoga:

  • lanu susulu (ma se liona lapoa - avanoa) i tua o le pepa;
  • toetoe lava a manino le uepi i se laau;
  • tuputupu ae o le tuputupu ae;
  • lanu samasama.

I luga o le kukupa pipi kukui - o le a le mea e fai?

Metotia ma fuataga

Laʻau moli luga o kukama: faʻafefea ona tau?

I luga o le fuafuaga

E faʻapefea ona faʻaumatia faʻaupuʻelevele i luga o kukama i le taumafanafana taumafa po o le togalaau?

Fai togafitiga e faʻafefe ai manaʻoga o manu vave loa ona uma le seleselega: o vaega uma o le laau e tatau ona aveese ma faʻaumatia.

Feteenaʻi ma le apogaleveleve i kukama e aofia ai foi:

  1. A o le luluina le eleele e tatau ona tatau eli, aua o le tele o faʻamaʻi pipisi i luga o le eleele palapala.
  2. Spider mite taumalulu i luga o le eleele muamua e atiina ae luga o vaoo le mea lea, latou te manaʻomia le faʻamalo eseina.
  3. I le taimi o le tuputupu aʻe o manaʻoga asiasia ma le totoa laau ma le taimi e iloa ai laʻau ua aʻafia - e manaʻomia ona aveese ma tanu pe mu.
  4. O le totoina o kukama e tatau sui ma le kapisi poo tamato.
  5. Afai e maua le apogaleveleve, e tatau ona togafitia le liona soifua maloloina.

I totonu o le greenhouse

E faʻafefea ona aveʻesea paʻu o le apogaleveleve i totonu o se fale koli i kukama? Le tele o tulaga lamatia o le tupuga o miti vaʻavelevele e ono aʻafia i laau i greenhouses.

O iinei e faʻaipoipo ai manuʻa ua uma ona faia tulaga uma - maualuga le vevela (30 tikeri ma luga) ma maualalo le maualalo.

Laʻau moli mite i luga o kukama i totonu o le fale lauʻeleʻele - pulea lelei: e le mafai e le pest toleni le susu i luga atu o le 60%, o le mea lea o le siitia o lona maualuga i totonu o le fale kiona i le 80-85% o le auala aupito sili lea mo le puipuia o le atinaeina o meaola faalafua.

Upega i luga o kukama i totonu o se fale koli: auala e taulimaina ai? A oʻo ina totoina kukama i totonu o le fale lauʻeleʻele, e tatau ona faʻaopopo auala autu o le tagofiaina o vaʻavaveveve:

  1. Disinfection (fumigation) fausiaina o le kesipaʻu i le tautoulu i le maeʻa o le seleselega ma i le tautotogo ae lei totoina ma le mausali.
  2. Aveesea o le seleselega pito i luga palapala.
  3. Fiafia tifis gas torch.
  4. Fertilizer fusi fualaʻau.

E faʻafefea ona taulimaina le vavave i luga o kukama i totonu o le kiona, o le a e aʻoaʻoina e ala i le matamata i lenei vitio:

Auala mo le galueaina o kukama

Le mea e fai kukama mai le apogaleveleve mite? O le a le vaifofo mo le apogaleveleve i luga o kukama?

O le auala autu o le puleaina o manu i luga o le saite iniseti faʻamalolo, ae i le tulaga o le apogaleveleve, o lenei metotia o le a itiiti se aoga.

O le faʻaleagaina o moli vavavevave ua faʻamaoniaina e ala i auala pei o inisoacaricides ma acaricides, ae o aso nei e leai se saogalemu mo faiga a tagata lea e mafai ai ona faʻaogaina nei vailaʻau i luga o le 'upega tafaʻilagi. O le tele lava o fualaau oona-faʻafeiloaʻiga, lea e maua ai iuga lelei.

O le togafitiga o kukama e ala i le gaioiga-faʻafesoʻotaʻiga e tatau ona sili atu ma le tasi ona faia. Le maualuga vevela mimita - o le laʻititi laʻitiiti e tatau ona teuina i le va o togafitiga.

O fualaau faʻasaina e faasaga i le apogaleveleve mites i kukama, Karbofos, Iskra-BIO ma Bitoxibacillin, o le Phytosams e taua le faʻamalamalamaina.

E manaʻomia le fufululaina i le afiafipe a leai se la, ina ia le maua ai e le vailaau le taimi e faʻamaʻe ma faʻaumatia ai le apogaleveleve.

O le meafaigaluega sili ona saogalemu e puipuia ai manu mite phytosejlyus.

O le tagata taufaaleaga e tuʻu i tafatafa o le fogaeleele e aʻafia e faʻaumatia fua o le apogaleveleve, ae mo le lelei sili e te manaʻomia e te nofo ai i le mite 3 vaiaso uma.

I luga o le auala e faʻaaoga tatau ai fualaau faʻasaina mo le galueaina o kukama mai le apogaleveleve mitesite i totonu o le fale koli, e mafai ona e aʻoaʻo mai lenei vitio:

Fofo faʻapitoa

O laʻau sili ona lauiloa e faʻafeiloaʻi ai tagata faʻamaʻi faʻatasi ma apogaleveleve e aofia ai:

  1. Laʻau toto fasimoli solution.
  2. Faʻamasinoga fualaau totō.
  3. Nofoaga faʻavae Ajarian Entomoftora.
Totoina meaʻai i tafatafa o kukama o le a fesoasoani i le puleaina o manu. O lona fugalaau e tosina ai tamaʻitaʻi, lea o le a faʻaitiitia ai le atinaʻeina o aphids ma spider mites.

O faʻamaʻi kukama e mafua mai i le vaʻavaveleve

Mo tagata, o lenei meaola e le o se sui leai se lamatiaga, ae mo cucumama, apogaleveleve o fili faapitoa. E le gata ina afaina uma le suavai mai le laulaau, e faʻafefe ai le gaogao, ae faʻapena foi ona faʻaogaina le laau i nisi o siama.

O agavaʻa faʻaleagaina e faasolosolo malie lava ona faʻagogo, lea e iu lava ina oʻo atu ai faʻatafunaga. E mafai e le Spider mite ona mafua fueʻena lanu enaena, lea e aʻafia ai le vaega atoa faalelalolagi o le laau. E le gata o laʻau, laʻau ma fugalaau e lamatia, ae o fua foi.

O le a le mea e foliga mai ai kukama, e aʻafia i le vavavevave? Kukamamafua mai i le apogaleveleve mite - ata:

Faʻafefea ona faʻapolopolo? Togafitiga metotia

E faʻafefea ona aveese le apogaleveleve mai le kukama? O vaega afaina o se laau e matua manaomia aveesemo nai aso taofi le fafagafafaga le laau gaosi kulimi ma fufuluina efuefu stains.

Afai e faʻaauau ona tupu le faʻamaʻi, e tatau ona ave auala tetele - eli i luga ma susunuina laau mamaʻi, faʻaleleia togafitiga maloloina ma fofo faʻapitoa.

O le taua i le vavave o le apogaleveleve o le tulaga lea pe a faia se vaega taua puipuiga. I le faʻatinoina o fuataga uma o mea tau eletise ma le gauai atu i uiga o le seleselega, o le a faʻaitiitia le aʻafiaga o faʻamaʻi pipisi. Ma o lenei, i le itu, ua maua ai se avanoa sili e maua ai fua tele e aunoa ma se gau.

E uiga i auala e faʻafefe ai le apogaleveleve i luga o kukama ma fua puipui i lenei vitio: