Lafumanu

Faʻavaʻa solofanua

O taaloga taʻavale o se mea e sili ona lauiloa ma fiafia. Ae ui i lea, ae e te le nofoa solofanua, e tatau ona e faatauina ni auupega - mo le solofanua ma le tagata tietie. Mai lenei tusiga o le ae iloa ai mea o loʻo aofia ai ma le mea ua fuafuaina mo.

Faʻataʻavale solo: ituaiga

E tatau i le tagata o loʻo alu i le lumanai ona faʻatau meafaigaluega mo le solofanua. Mafaufau i mea o loʻo aofia ai i totonu.

Pusa

O lenei auiliiliga o se vaega o le faʻagutu ma ua mamanuina e aʻafia ai le solofanua mo le puleaina. O le tagata faimalaga e faia se aʻafiaga ona o uiga faʻale-tino o le auvae o le solofanua.

Faitau atili e uiga ile auala e fai ai ni solofanua i le fale.

I totonu o le meaola o le manu o loʻo i ai vavalo lea o loʻo misi ai nifo - o totonu o nei pu o loʻo i ai ia mea. O loʻo faʻatusalia i latou e ni mama uʻamea se lua ma se meaʻai, lea e lolomiina ma se malosi faapitoa i le laulaufaiva, laugutu ma le auvae. Faatasi ai ma le fesoasoani a le tootoo e mafai ona faʻagesegese ai le gaioiga o le solofanua pe taofi atoa foi.

Faʻalavelave

O le faʻatafaʻailoga e tele ni faʻatulagaga faʻatinoina, ae o lana galuega autu o le tausisia lea.

E aofia ai vaega taua e lua:

  • bit;
  • fesoʻotaʻi ma i latou, o loʻo umia e le tagata tiʻetiʻe ma faʻatagaina oe e tuʻuina atu faailo i le uila.
E taua! Mo solofanua ma ni nifo alofilima, e sili atu ona lelei le faʻatau mai o paʻu lapisi, lea e sili atu ona leaga.

E faʻatatau i le talosaga, e tele ituaiga o faʻatala:

  • afaina fagu - mo le aoaoina o solofanua mo ituaiga uma o tietiega;
  • toso i luga ulu - faʻaaogaina mo le faʻasolosolo;
  • mo taʻavale - faʻaaogaina i sopo umi;
  • hakamora - faʻaaoga mo solofanua solofanua talavou, tietiega uumi.

Halter

I fafo, o lenei vaega o le auupega e foliga mai o se faagutu e aunoa ma se tootoo. Faatasi ai ma lana fesoasoani, ua aveeseina mai manu mai le peni, o loʻo latou tauaveina se nofoa nofoa ma o loʻo teuina i luga o le laupepa. E taua le faʻapipiʻiina o fusi i le paʻu - o fefaʻasoaʻiga o loʻo tu ai le uʻamea i se tulaga. O le mea faʻapipiʻi e tuʻuina i luga o le ulu o le solofanua ma faʻaoga faatasi ma le chombur (toso puupuu e nonoa le solofanua).

Mavaega

O le tino e masani ona faʻaalia e se paʻu paʻu e faʻapipiʻi i mama i luga o pusa ma mafai ai e le tagata tietie ona faʻafesoʻotaʻi i le gutu o le solofanua. Faatasi ai ma le fesoasoani a le tagata pipili, e mafai ona e faʻasoa le pito pito i luma o le pulou o le solofanua, o le mea lea o le auala sili lea e pulea ai le manu.

Atonu o le ae fiafia e faitau pe o fea e nonofo ai solofanua vao.

Faafetai ia te ia, o le faasologa o le agai i luma o le solo, toe taofi le solofanua, ua faaitiitia le saoasaoa. I le faʻaopoopoga, faʻaaogaina o gaʻo, e mafai ona e faʻafetaui le tulaga o le ulu o le solofanua ma le ua.

Martingale

Ma o le solofanua o le a le togiina lona ulu maualuga, o le martingale sa faia. O loʻo faʻatusalia mai e ni faʻaopoopoga faʻaopoopoga e uʻu ai le ulu o le solofanua ma puipuia le tagata tietie mai le manua mai le solofanua solofanua.

E te iloa? Na talitonu Negros o le ituaiga Masai afai e oti se tagata i se solofanua, ona mautinoa lea o le a alu i le lagi.
I le isi itu, o le martingale e pipii i le fusi, ona sosoo ai lea i luga o le pili o le vaeluaina ua vaevaeina i ni fusi se lua o loʻo i ai mama e faʻafeiloaʻi ai. Faatasi ai ma lenei mamanu, e mafai ona e faʻaogaina le ulu o le solofanua i le tulaga e manaʻomia.

Chambon

Chambon o loʻo faʻaalia e se uʻamea faʻalanu ua tuʻuina i luga o le ulu o le solofanua e faʻamautinoa ai i le tulaga o loʻo manaʻomia mo le vaitaimi o toleniga. E faʻamau i le fusi ma le mailei; E tatau ona alu i lalo o le fusi, o loʻo i le alafaufau.

Matou te fautuaina faitau e uiga i le ala e valaau ai se solofanua.

O le lelei o le paʻupaʻu o le faʻatasi lea ma le ua e mafai ona faʻaosooso masani, ma aveesea ai se avega mamafa mai tua o le solofanua. O le tele o taimi, e faʻaaogaina Chambon mo le faʻavaveina o solofanua.

Falepuipui

O se nofoa nofoa e tatau ai ina ia puipuia le tua o le solofanua; nofoa faʻataʻavalevale - i tua. Afai e te le faʻaaogaina le nofoa, e tele naua le mamafa i le tino o le solofanua. Faʻafetai i le nofoa nofoa, o loʻo i ai foi le tufatufa o le mamafa o le tino i le tino atoa o le solofanua.

E taua tele le filifilia o se nofoa nofoa talafeagai. Faʻasalalau, e tatau ona faʻalogo i le maualuga o le solofanua i le mamae, o le umi ole lechik (o le pito o le nofoa) ma isi vaega. Talu ai o solofanua taʻitoʻatasi, o le tele lava o taimi e faia ai nofoa faʻataʻavalevale.

E taua! Aʻo faʻapipiʻi le nofoa nofoa, e taua le faʻamautinoa e le toe faʻafeiloaʻi, ona i lenei tulaga o le a faʻaaoga malosi ai le pito i lalo o le meaola, ma e ono le talafeagai ona afaina i tiga ogaoga.

O masani masani o nofoa o:

  • Igilisi
  • Asian
  • sisifo;
  • Sipaniolo
  • tamaitai '

Stirrups

Stirrups - o le vaega autu o le nofoa nofoa. Latou te manaʻomia ina ia mafai ai ona faʻamautu vae o le tagata tietie ma faʻamautinoa paleni aʻo tietie. O uluaʻi faʻalavelave na foliga mai o faʻalavelave faʻapitoa, e le lelei ma faʻalavelave. Ae i le aluga o taimi, na amata ona faʻaleleia atili le faʻaleleia o vaalele, ma maua ai se fesuiaiga eseese. O la latou galuega autu o le tuʻuina atu lea o tulagavae.

Afi

O le sasa ei ai le isi igoa - o le faaputuga. O se elemene o ausilali ma ua fuafuaina e pulea le solofanua. E tatau mo le faʻavaeina o 'au e tietie. O taʻaloga a tagata taʻavale aloaʻia le faʻaaogaina o se sasa.

Siaki le faʻamatalaga o vaʻalele sili ona lelei.

O le umi o le faaputuga e mafai ona 75-125 cm. E le tatau ona malosi tele le peʻa, e pei o le paʻu le iloa. Ina ia faʻaitiitia le malosi o le aʻafiaga, o loʻo faʻapipiʻiina se vaʻa faapitoa i le pito o le sasa. O le faaputuga o loʻo i ai i le lima taumatau, ma aʻo i ai i luga o le solofanua, ua tuʻuina i lalo.

Paʻu

O le matafaga o se sasa maualuga, o le umi e tusa ma le 2 mita. E tatau mo le "galuega faʻaaoaoga", lea e faia ma le solofanua, o loʻo i totonu o le malae.

E aofia ai se au laau ma se aufana, e lalagaina mai fusiua manifinifi. I le pito o le manoa, o se nonoa faʻapitoa o loʻo nonoa, lea e faʻataʻitaʻiina ai se leo kiliki. E le faʻaogaina le sasa mo le solofanua, o lana galuega autu o le faʻatulagaina lea o le taʻiala.

Spurs

O Spurs o se tasi o taʻitaʻi taua e pulea. O le tagata tietie e tuu i ona vae. O Spurs e mafai ona eseese o latou uumi ma mamanu, e talafeagai mo le aʻafiaga i itu o le solofanua. E oʻo mai i le taimi nei, e matua faasaina le faʻaogaina o vaʻa, o loʻo i ai se uili, aua e mafai ona latou manua i le tino o le solofanua.

Mea e puipuia ai

Mo le puipuia o le manu ma avatu ia te ia ni tulaga mafanafana, e tatau ona tausia lelei meafaigaluega mo le solofanua. O le a puipuia ai le mauga mai tulaga leaga o le tau ma fesoasoani e puipuia ai manuʻa.

Carpets

Faafetai i lenei mea fou, o le mauga o le a mafanafana pea ma mago. O le palanikeke e faʻaaogaina e felauai ai manu, e mafai foi ona e ofuina i luga o solofanua i totonu o fale e puipui ai mai le vevela. O le tele o taimi mo le gaosiga o palanikeke na faʻaaogaina ai laʻei paʻu vevela.

E te iloa? I le tulaga o le Finns, o le upu "solofanua" e manatu leaga, ma "o se solofanua o se fagafao. O le a manatu se tamaitai o se faamalo pe a ia faalogoina mai lana tama le fuaitau" O oe o laʻu solofanua manaia! ".

Ina ia faʻapipiʻi i luga o le tino o le solofanua, e mafai ona e faʻaogaina faʻapitoa faapitoa. I faaupuga faigofie, o le palanikeke o se palanikeke puipuia faʻapitoa mo le faʻavevela.

Pusa

Mo le puipuia o lala o le mauga, o se aga masani le faʻaaoga o fusi paʻu e mafai ona puipuia ai i latou mai le faʻalautele. I le taumalulu, e faʻaaogaina foi e avea ma se mea mafanafana. I le aʻoga, o le faʻaaogaina o fusi faʻapipiʻi, pe o le lautele e tusa ma le 8 cm.

Matou te fautuaina oe e faitau e uiga i auala e faʻaaoga ai solofanua.

Latou te faʻamanuʻalia i manuʻa faʻapitoa. Ina ia mautinoa le leai o se toto, e tatau ona faʻamautinoa o loʻo le tapunia vaega. E le gata i lea, e tatau ona e mautinoa e leai ni va i le va o fusi e mafai ona ulu ai palapala.

Nogawki

Ina ia aloese mai manuʻa ma manua i luga o vae o se meaola, e tatau ona tuʻu paʻu paʻu i luga o vae fusi - luga o le metacarpus. E faʻamautu i maea poʻo fusi.

Ramp

O se ato lupe e momoe i lalo o le nofoa, lea e tatau ai ona puipuia le tua o le solofanua. O le tele lava o taimi, e faʻaaogaina ie laumei ma pulupulu vaivai mo lona gaosiga.

Tagata tietie solofanua

Aʻo leʻi amata ona e alu i le tietie solofanua, e tatau ona e faʻatauina se pusa mo au mo le tagata tietie.

Seevae

Pe a filifilia ni seevae, e taua le taulaʻi atu i le mea moni o loʻo alu saoloto i totonu o le sooga. E le gata i lea, e tatau ona iai se mulivae - e tusa ma le 2-3 cm.

E taua! E le mafai ona faʻaaogaina seevae tietie faʻatasi ma se mea faʻapipiʻi faʻatasi ma se totini mafiafia. Afai e pa'ū le tagata tiʻetiʻe i ia seevae, e mafai ona ia puʻeina le soʻo, ma pipii le vae i le afu. O seevae e tatau ona na o se lamolemole lamolemole.

Gaiters

Gaiters o luga o tumutumu o luga, o loʻo tuʻuina i le lacing poʻo le mama. I le taimi nei, o le paʻu po o le solo e faʻaaogaina mo le suʻisuʻi o laʻau, ae afai o le tagata o loʻo tiʻetiʻei ofafu, o le a manaʻomia le faʻamalo faʻamalo ese le manaʻomia e faʻatau atili leggings.

Pusa

E tatau ona faʻapipiʻi pusa e fetaui lelei, e le tatau ona i ai ni vaʻaiga, ina ia le paʻu le paʻu i le gaioiga. E tusa lava pe vevela vevela, e tatau ona e faia ni laei malulu.

Chaps

O paʻu o totini, faʻamau o le paʻu moni poʻo le solo, o loʻo tapunia i se fusi. O nei lavalava sa masani ona faaaoga e leoleo mamoe i Mekisiko e puipuia ai vae mai togalaau, vao tuitui ma isi laau.

E taua! Pe a faʻatau mai le lapisi, e sili atu le tuʻuina atu o mea e sili ona fiafia i oloa e maua mai i mea masani, talu ai ona o mea faʻapitoa o le a vevela tele, o le a tulaʻi mai le le mautonu, ma i le solofanua E mafai ona tupu se faʻafitauli faʻafuaseʻi.
E le gata i lea, faʻafetai i vaʻavaʻa, e mafai ona e tausia lou ofu talaloa i le amiosaʻo - latou te le soloina aʻo tietie i totonu.

Vaavae, vulu

O le peleue ma le ofutino e tatau ona pupuu, a leai o laei e mafai ona maua i luga o le nofoa nofoa. O lanu enaena e sili ona lauiloa i sisifo, ma o se laei uliuli po o le lanu moana e lelei tele mo le faʻalauteleina.

Gloves

Ina ia tausia le toʻafilemu e aunoa ma le faaleagaina o ou lima, e te manaʻomia le faʻatau totigilima. O loʻo faʻaaogaina i ni mea faʻapitoa mo le umi ma fuafua lelei mo le tietie.

Se pulou

Helmet - o le uiga taua i totonu o le auupega, e tatau ona puipuia le ulu o le tagata faimalaga mai le manuʻa pe a pa'ū mai se solofanua. E taua tele le maua o se pulou i le tamaititi. Western occure a hatboy hat, ma faʻasolosolo se paʻu.

Faʻataʻavale solofanua ma o matou lima: lalagaina se maea vavae

E le o se mea tatau le faʻatau faʻatau i totonu o le faleoloa - e mafai ona e faia oe lava ia. Mafaufau i mea e manaʻomia ma pe faapefea ona fai.

Mea e manaʻomia

Mo le faia o se mea e gata ai, o le a e manaʻomia:

  • maea mo le tele o le "tumu" - 7 mita 30 cm;
  • seleulu;
  • peni;
  • lanu sinasina;
  • māmā;
  • pule.
Aoao atili e uiga i solofanua mamafa ma tietie solofanua.

Laasaga i lea Laasaga

  1. Sulu pito o le maea i se moli ina ia latou le salalau.
  2. Fua le 1 mita mai le maea, maka i se peni ma nonoa se nonoa i lenei vaega.
  3. Ma le isi, fua mai le nonoa 25 cm, maka i se peni, nonoa se nonoa.
  4. Fua le 27.5 cm mai le uaea muamua, nonoa se isi nonoa.
  5. Fua le 87.5 cm, maka i se peni, nonoa se nonoa.
  6. Fua i le 27.5 cm, maka i se peni, nonoa se puʻe (5 cm i le nonoa).
  7. Fua le 27, 5 cm, fai se faailoga ma se peni.
  8. Suʻe le pito o le pito umi (pito 5), ma faapipii le nonoa i le faailoga (mata 7).
  9. Saili le pito o le maea ma, faʻaaogaina le nonoa o sina naifi, faʻalautele uma maea ua totoe ia oe.
  10. Togi le maea i le nonoa, tulei le pito i luga i le matasele (lea e latalata ia i tatou), ma toso le maea i totonu o le matasele o le nonoa fou.
  11. I luga o le faailoga na faia ai se nesi tele.
  12. Gagau maea e lua mai le nonoa lapoa ma nonoa le nonoa tele.
  13. Na fesuiaʻi ai le fusi.
  14. Fua le umi o le 87.5 cm, fai se faailoga ma faapipii i le nonoa i le vaega 87.5 cm muamua, nonoa se nonoa, faʻasaʻo le maea uma o le maea.
  15. Fua le umi o le 27.5 cm, maka i se peni.
  16. Gagau le pulu, saili se nonoa tutusa, faafesootai, nonoa se isi nonoa i le mea o le faailoga.
  17. Lua maea e sau mai le kulimi mulimuli, tuu faatasi, fua le 85 cm ma tipi.
  18. Sulu pito pito o maea, piilima faatasi, toe togi pito ma faapipii faʻatasi.
  19. Faʻasaga le pito umi i le matasele, faʻamalosi.
  20. Faʻasese le tele o le mea faʻapipiʻi i pito uumi o le maea, ma fai ai se matasele.
Vitio: lalagaina o se maea pipii O le tietie solofanua o se mea e fiafia ai, ae sili atu le taugata ma taugata.
E te iloa? O le solofanua o se meaola paia i atunuu e 23 o le lalolagi.
E manaʻomia ai le mauaina o auupega faapitoa mo le solofanua ma le tagata tietie. Ae, afai e te manaʻo ai, o le a mafai ona e faia ni elemene oe lava, ma e teu tupe.