Faatoaga faatoaga

Tricolor moa

Pe a mafaufau se tagata faifaatoʻaga e uiga i le a le ituaiga matua e sili atu ona filifili, ua fefe o ia e faia se mea sese. A uma mea uma, e na o aano o manufasi, ei ai fuamoa. Faatasi ai ma ituaiga ituaiga filifiliga eseese e faigata ona filifili. Ae o loʻo i ai se auala e alu ese ai - fafie, moa faitele, pe afai e te le manaʻo e totoina i latou mo se taimi umi. Ae o loʻo i ai se faʻafitauli sili atu ona lautele - o le tricolor broiler. E pei ona fai mai le tele o faifaatoaga poto, o le ituaiga e talafeagai mo mea uma: mo le pusa, ma mo fuamoa. Seʻio tatou tilotilo i mea lelei uma o le faʻatoʻaga, ma mafaufau i le auala e tupu ai ni togafiti.

Tala faasolopito

O foliga vaaia o le ituaiga e mafai ona faʻamatalaina e ala i le sopoia masani. Tricolor - o mea nei e faʻatau ai, o lona uiga o moa, e gaosia e ala i le fausiaina. O le Koluse na faia e tagata suʻesuʻe Farani. O Farani na muamua faʻaaogaina i le gaosiga. O le ituaiga o mea lautele, o manu ma fuamoa.

Tricolor ei ai le fuamoa o fuamoa ma maualuga (o nisi taimi) mamafa mamafa o le tino. Tagata faʻatau meaʻai lelei ma lelei. Ua maua i le lautele i Europa ma atunuu CIS.

Uiga ma uiga

O le uiga autu o le ituaiga o le lanu. E manaia ma teuteu. O fulufulu e taia lelei, e toʻaitiiti tagata taitoatasi. O le tino muscular e maitauina, e ui lava i laina tafe o le ata. I le averesi, o le tricolor moa e maua mai i le 4 i le 5 kilokalama, o le moa - 800 gm lemu.

E te iloa? O le upu "broiler" e sau mai le Igilisi "broil" - "fry on fire."

Faʻaaliga

Toa moa e laʻititi nai lo roosters. Soo se tagata lava o le ituaiga o loʻo i ai ona vae malosi, o lona gutu puupuu, o se malosi mamana o le tulaʻi i luga. Tricolor - lapotopoto, manu felelei. E lapopoa le ulu, toetoe a vave ona liliu i totonu o le tino.

O faʻamaʻi ma faʻamalosolo ua lelei ona atiaʻe, mumu. O le moli e lanu mumu ma faʻailoa. O tamaʻi uila e masani lava o le uila, faʻafeiloaʻi i fulu uliuli i luga o le ua poʻo le siʻu. Latou te foliga manaia, aua o vae o talavou laiti e umi ma atiina ae, e le o taimi uma e tutusa ma le tino.

Lanu

Lanu moa o lanu e tolu, e pei ona taʻu mai e le igoa. O fusi e mafai ona enaena, paʻepaʻe, uliuli, mumu. E sili atu le matagofie o laʻei nai lo moa. Paʻu lanu paʻu masani: fulufulumanu i luga o apaau e enaena le enaena, o le siʻu e foliga mai o le uliuli, o le ua e mama, atonu o le mumu ma fulufulu paʻepaʻe papaʻe.

O solo i totonu o le tino e umi ona fulufulu enaena enaena, o nisi taimi e uliuli. O loʻo i ai ni tagata e faʻafeiloaʻi i fulufulu emerald, o loʻo faʻaalia manino i le tuʻufaʻatasia ma le ua sinasina.

Malosiaga

Tricolor e ese mai isi hens i le filemu. O tagata taitoatasi e taufaamatau, vave faʻaaogaina i le i ai o se tagata lata ane.

Latou te le toaga, e le fiafia e faʻaalu le malosi. E faʻafeiloaʻi e le manulele ituaiga faʻafitauli: ia i totonu o se fale po o ni tulaga leaga.

Ae e le tatau ona faʻatagaina lenei mea pe afai e te manaʻo e faʻamuta i mea lelei.

Hatching lagona

O lenei lagona e taua mo manulele ma sa talitonu muamua o nisi ituaiga o gafa e nafa ma ia. Peitai, o suʻesuʻega e leʻi faʻamaonia ai lenei mea. Ae ui i lea, o le tricolor, e pei o soo se ituaiga o vine, e le fetaui mo le totoina.

Saili po oa ituaiga o mea e maua mai ai mea e sili ona lelei, ma ia faamasani foi i mea taua o mea o loo i ai ituaiga o tagata e pei o Hubbard ma ROSS-708.

Muamua, o le moa e le faʻaalia lenei uiga. Lua, o le mamafa o le fafine e avea ma se faʻalavelave taua - e mafai lava ona latou gaogao fuamoa. E le gata i lea, e seasea lava ona tausia ni togafiti moa.

Ua latou ola ae ona o le lelei o aano o manu, aua e sili atu ona faautauta mo faamoemoega o le gaosiga. E mafai ona auina atu mo le fasiga, e tusa lava pe latou te leʻi oʻo i le tausaga mo le faʻatauina o fuamoa.

Uiga lelei

Faʻasalalau Falani e lauiloa ona o le televave o le maua ma maua ai fua o fuamoa.

Lafoaia o fuamoa ma le fuaina o fuamoa

E vave lava le matutua o feusuaʻiga i moa - i le 4-5 masina. A o faagasolo lenei vaitau, o loʻo i ai se faʻatosinaga malosi o le fuaina o fuamoa muamua. E ui lava i le mea moni e le o iai le mafaufauga o fafine, e maualuga a latou fua faʻatatau. O le fua faatatau faaletausaga e mafai ona oʻo atu i le 300 fasi pepa. Mafaufau o le tricolor e sili atu i le aano o aano o manufeʻai, o fuainumera e maualuga.

I le averesi, o moa e ave i le va o le 100 ma le 200 fuamoa i le tausaga. O le sili atu le maualuga o le gaosiga o fuamoa taʻitasi e mafai ona faʻamafanafanaina e le gaosi Leghorn o moa a le aiga.

O ituaiga o moa ma gaʻo maualuga e aofia ai le "Legbar", "chicken Poltava", "Brama", "Pushkin breed", "Moravian black", "Master Gray", "Isa Brown".

Latou te ave le tusa ma le 350 fuamoa.

E te iloa? I le 1930, o se moa ua leva ona fausiaina o le leggorn bree sa tuu ai le 361 fuamoa i le 364 aso.

Muamua ma le tofo o aano

Tricolors e lauiloa i le tele o le gaosiga ona o le itiiti o le taimi o le taimi muamua. I le matua o le tasi ma le afa masina, o le tagata e laʻititi mai le 2 i le 3 kilokalama, ma e iai le mamafa o le mamafa o le tino i le afa tausaga le matutua i le 4 i le 5 kilokalama. Aua nei galo o lenei mea o se fatuga o tagata fafie ma latou maua le mamafa nai lo le moa.

O manu feʻai e talitutusa lava ma le tofo i le aano moa siliva a Adler. E le gata i lea, e faʻatusatusaina i latou i le French counterparts redbro ma master gray. Meat i mea maualalo maualalo ma le manaia lelei, ei ai lona fausaga lapoʻa, suamalie pe a uma ona kuka.

Tuutuuga o le taofia

E pei ona taʻua i luga, o tagata taʻitoʻatasi o le tricolor e le faʻapitoa i le anotusi ma matua faigata. Peitai, e tatau ona manatua o le lelei o manulele o le a faalagolago i aano o manu. O le ituaiga e mafai ona aofia i ni auala se lua: luga o le fola ma totonu o le fale. O i latou e pule i moa e sili latou te teuina i luga o le fola, aua o loʻo totoina le moa.

E taua! O chickeni o loʻo i totonu o cages e sili atu ona tetee atu i Escherichia coli nai lo i luga o le fola.

Coop Manaoga

Aʻo leʻi faʻamautu i totonu o le moa moa ua faʻamaʻi. Muamua e tatau ona e saunia, aua o le faʻapalapalaina o loʻo faʻaaogaina ma vailaʻau. Muamua o le a avea ma se manava ma se totini lima. O lavalava e mafai ona i ai, i luga o le gaosia o nei mea faʻapitoa faapitoa.

Aoao pe faapefea ona filifili se moa moa, pe faapefea ona fausia se moa moa i ou lava lima, pe faapefea ona e faʻapalaina se pou moa, pe faapefea ona fausia se moa moa mo le taumalulu.

O le mea lea, o le faʻamaʻiina o le pou moa coop:

  1. Fufuluina. Mai le fola na faʻaaogaina ai otaota uma o manulele, faʻapea foʻi ma mea tuai. Ona faia lea o le fufulu. E tatau ona mafaufauina le filifiliga o le tagata maʻi. Aua le gaosia oloa ma se maualuga o mea toxins. E ui i le mea moni e te faʻamamaina le moa moa ma sili atu le saoasaoa, e ono le mafai ona ola ai moa i totonu o le moa pe a maeʻa le faʻamamaina. E fautuaina e le au fai togafiti poto le fufuluina o le coop i le vai mafanafana ma faaopoopo atu le apple vinegar.
  2. Disinfection. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaaogaina soʻo se auala mai faleoloa fagafao. O fualaau oona e taua o le "Glutex" ma le "Virotsid." Ae ui i lea, ia manatua, mo faamoemoega o le gaosiga latou te masani ona faʻaaoga le formalin, lea e matua faʻasaina i le fale poʻo i luga o pisinisi laiti. O le Formalin e manaʻomia e le gata o se suti ma le puipuiga o vailaʻau, ae o se masini kesi nai lo se sipili. E le gata i lea, a aunoa ma le aʻoga ma le poto masani i lenei vaega, e mafai ona e faʻaleagaina manufelelei. O le galulue faʻatasi ma le creolin o le a avea ma vailaau lelei e mafai ona faʻaaoga i le fale pe a faʻamaʻi se falemoa. E tatau ona e faʻafefiloi i se fua faatatau o le 1: 1. O nei faʻapalapala e puipuia ai moa e faasaga i ni meaʻai.
  3. O se taunuuga, i totonu o se moa mama moa, e mafai ona e tuʻuina se nofoa fou ma tulia manufelelei.

O le malulu ma le vevela e aafia ai manufelelei. O le vevela e tatau ona lelei. E faigofie ona matau i luga o moa latou lava: afai latou te solomuli, ua tumu faatasi - o le vevela e maualalo tele, pe afai latou te savavali faataamilo e tatala o latou apaau ma o latou gutu e maualuga tele.

O le vevela masani mo le faʻasalalauina o meaola e +35 ° C. Aua le faatagaina soʻo se mea sese ma le faʻafefe. O maualuga maualuga o le susu e mafai ona oʻo atu ai i faʻamaʻi ma vailaʻau. O le tulaga masani o le faʻafefe o le aiga mo le matuamoa e fesuisuiai pe a ma le 60-70%.

E taua! O le faʻamamaina lelei o le falemoa o loʻo faʻaaogaina ia le itiiti ifo ile tasi i le tausaga.

O se manaʻoga faʻapitoa mo le coop o le faʻaleleia o le ea - ma o le ea o le a le faʻafefe. E le gata i lea, o le a fesoasoani e tausia le maualuga o le vevela ma le vevela masani. O le moli eletise ua faatulagaina i le fua faatatau o le 5 W i le 1 mita sikuea mo tagata matutua ma le 3 W mo moa moa.

E tusa ai ma le tele o le moa moa: i le sikuea 1 sikuea mai le 4 i le 6 ulu.

Savalivali laufanua

O se nofoaga e mafai ona savali ai manulele e tatau ona tu i le itu i saute o le fale. O le eria o loʻo faʻapipiʻiina e le pala mafolafola po o le meli 2 mita le maualuga. O le vaega o le laufanua savali e tatau ona 2 taimi sili atu nai lo le moa moa.

Ina ia mafai e manufelelei ona tuua le falemoa, o le a latou faʻavasegaina manulele i le maualuga 40 cm ma le 5-8 cm mai le fola. Aua nei galo faitotoa i pupuni, a leai o le a vevela mai le pa.

O manu laiti ma tagata matutua e tatau ona savavali i nofoaga eseese.

Fafaga ma tagata inu

E mafai ona faʻatau mai meaʻai ma tagata inu i faleoloa faapitoa, luga o le initaneti poʻo le maketi. Ae ui i lea, e mafai ona e faia oe lava - e faʻalagolago lava i ou mafaufauga ma lou manaʻoga. O fai togafiti poto e sili ona manaʻo e faia ma le lima.

Aoao pe faʻapefea ona faia se pusa pusa ma le fafaga mo moa.

E mafai ona faia i paipa paipa, ma mai fagu tetele ma pakete. Ae ui i lea, e taua le manatua e tatau ona filifilia lelei le fafaga i lalo o le fale o le falemai, ia amanaʻia manaoga uma o manulele. A uma mea uma, e mafai ona faigofie ona latou solia ni meaʻai poʻo le fesuiaiga o se mea fafaga poʻo se meainu.

Faʻafefea ona tumau le malulu ma le vevela

O faʻamatalaga faʻapitoa e matua faigata lava i totonu o le anotusi, ae le o se faʻasesega ma le tricolor. E le talia e manu manu le malulu, o lona uiga o le vevela i totonu o le aiga hen e tatau ona maualuga. O le overheating e afaina ai foʻi le tulaga o manulele.

E manaʻomia pea e le au faimalaga le vai i taimi uma, ma faʻafefe tele o le a latou amata inu atili.

I le taumalulu, i totonu o le falemoa o le mafanafana lelei o le a mai le +10 ° C i le +15 ° C. O le savali savali i le taumalulu e faia pe afai e le maualalo ifo le vevela i le -5 ° C, e tatau ona tapunia i le fale o le hen.

E te iloa? O le falemaʻi a moa e leʻi amataina mo ia lava sini "meaʻai," ae o se manaʻoga e matamata i le taumafataga, lea, i le ala, o loʻo faia pea i Asia, lea e manatu o le nofoaga na fanau ai nei manulele.

Moult

I le taimi o le molting, o le fua o fuamoa ua faaitiitia, ma i nisi o moa e taofi atoa. O le muamua molt o loʻo i totonu lava o moa, pe a latou suia le lalo i fulu. I manulele matutua, o le molimauina e faʻa-tasi i le tausaga i le tautoulu.

O le a le fafagaina o se lafu matutua

O le mea e faʻalelei ai manu felelei, o le mea lea na faia ai ni fafaga faʻapitoa mo i latou.

Aoao pe faapefea ona kuka le fafagaina o moa ma manu matutua matutua i ou lava lima.

Fautuaina faapitoa le faʻaaogaina o filifiliga tau alamanuia. Faafetai i lenei meaai, o le manulele e vave ona tupu ma lelei, o le a sili atu le lelei o aano.

E le gata i le fafaga, e mafai ona e tuʻuina atu:

  • oona;
  • saito i sana;
  • talo;
  • rye;
  • karite

Manatua o le fafaga faʻatoʻaga ua uma ona faʻafefiloi i le tele o cereals, o lea pe a faaopoopo se mea fou i le fagafulu manu, ia mautinoa e le o aofia i le fafaga. O le vaʻavaʻai i nisi o meaʻai e afaina ai moa.

Totoina o moa

O i latou e fafagaina aano o manu i faatoaga tumaoti pe i le fale e masani ona mumusu e fausiaina moa. O le taimi lenei e faʻaaogaina ai ma e matua ese lava mai le fausiaina o moa. E sili atu ona faigofie le faʻatau mai o moa taʻitasi vaiaso pe laʻitiiti foi e faʻaola ai oe lava mai le galue o se moa.

Ae seʻi o tatou mafaufau i le mafai ona tuputupu ae, e amata mai i le tuʻuina o fuamoa. A uma mea uma, tausia lelei ia moa faʻamalosi e aofia ai foi i le faagasologa o moa feʻaveaʻi.

Fuga Faʻaopoopoga

Faʻamama vave fuamoa ao leʻi faʻavelaina (aua le faʻaaogaina mea oona), ona fufulu lea ma tuʻu i totonu o le incubator. O le vevela mai le fuamoa e amata ona tu i fafo pe a uma le lua vaiaso. I le aso 15, ua faʻaititia le vevela i totonu o le incubator.

Faʻaauau le mata i luga o le vavalalata vavalalata i le incubator ma aua neʻi galo e liliu ma fufulu fuamoa. O le faʻafelatai vavalalata o aso muamua e 10 e tatau ona i le maualuga o le 30%, ma aso e sosoo ai - 70%.

O lenei mea o le a fesoasoani i le fatuina o se microclimate faapitoa, lea e talafeagai mo le puʻeina o moa maloloina.

O le faʻaosoina o le faagasologa e tolu vaiaso:

  1. Mai le 1 i le 4 aso, e tatau ai le faatumauina o le vevela mai le +37.7 ° i le 38 ° C.
  2. Mai le 5 i le 8 aso, o le vevela e pa'ū ifo i le +37.5 ° C.
  3. Mai le 9 i le 14 aso, ua faʻaititia le vevela i le +37.5 ° C.
  4. Mai le 15 aso o le vevela e tatau ona +37.3 tikeri.
  5. Mai le 19 i le 20 aso, ua faʻaitiitia le vevela i +36.8 ° C.
  6. I le 21 aso, a oʻo ina amata le pulou, e tatau ona i totonu le pulega o le vevela i totonu + 36.2 ... +36.4 ° С.

E taua! O lea e te le faʻavevelaina aʻo feliuaʻi fuamoa, faailoga le isi itu ma le koluse ma le isi i se liʻo.

Tausia le talavou

Tausia o tamaʻi meaʻai e tatau ona tumau. I vaiaso muamua e tatau ona tuʻuina atu le fafaga, ona - e tusa ai ma le matua. Ia faʻamautinoa o loʻo iai le tele o manulele manu ma le tele o fafaga. E vave tele ona ola vave le au faila, ma, o le mea lea, fafagaina tele.

O le tricolor plumage e tuai. O fulu e foliga mai e le talafeagai i totonu o le tino, lea e manaʻomia ai oe e teu ai manu felelei.

O Chicks e maua se maualuga maualuga o le ola, e pei o soʻo se faʻatoʻaga. E na o le 5 e mafai ona oti i le 250 fasi pepa. Ae afai o tulaga e matua faigata, ona le ola lea o se vaega taua o lafumanu.

Meaʻai meaai

O le vaiaso muamua ina ua maeʻa le vevela o le mea sili lea ona faigata. O lea e taua ai le faʻaolaina o le ola o moa uma. Fafagaina fefiloi i le tolu muamua vaiaso o le a suia ai soʻo se pata. E mafai ona e faaopoopoina grits o sana. A maeʻa le masina muamua, e mafai ona e faʻaopopo le saito o le saito ma faʻaititia le aofaʻi o fafaga.

E taua! I le lua vaiaso muamua, e tatau ona fafaga 6 moa i le aso. Tausia le siaki o le tele o fafaga, ina ia lava mo le tele o taumafataga.

O le muamua 1.5 masina o moa e fafagaina a itiiti ifo ma le fa taimi i le aso. I le lua poo le tolu masina o la latou atinaʻe, e tatau ona latou maua le tele o vaega ina ia mafai ona tuʻuina atu mo le fasiga.

Suiga o le vao

O le suia o le lafu o manulele e tupu i le 2-3 masina o le matua. Tricolors e lelei mo aano o manufasi, o lea ia e alu e fasi vave. E tatau ona tuʻuina matua matua i le tasi ma le afa tausaga. E tatau ona matua faʻaeteete i moa, aua o loʻo iai tulaga e iloa ai le kanesa.

Le faʻasolosolo o le ituaiga o maʻi

E le pei o isi pepe, o le tricolor o se manuʻa faʻamaʻi faʻamaʻi. Ae afai e te le faʻamamaina le falemoa, o le a matelaina le manulele, ma o le a avea le vai ma mea taugata mo moa, ona latou oti ai lea. Aua nei faatagaina tulaga leaga ma moa o le a le mamaʻi.

Faʻatau ma faʻasoa

Se a tatou aoteleina uma tulaga lelei ma le le lelei o mea taulaupuʻu.

Faʻaauau:

  1. Vaʻa vave vave ona maua le mamafa.
  2. O le gaosiga o le gaosiga e maualuga e ui lava o le ituaiga e fuafua mo isi oloa.
  3. Ata foliga teuteu.
  4. O le ituaiga e puipuia i faʻamaʻi.
  5. Manulele, manu felelei.

Faʻasologa:

  1. E pei lava o soʻo se faʻataʻitaʻiga, e manaʻomia e le tricolor se tele o fafaga.
  2. O manulele e matua faigata tele mo le vevela.
  3. Latou te manaʻomia se tele avanoa.
  4. E leai se lagona nasizhivaniya.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, e tele atu faʻaopoopoga nai lo minuses. O lona uiga e mafai ona e faʻailogaina le tricolor ma fai i lalo o tulaga talafeagai uma e le fefe ai mo le lelei o aano o manu ma fuamoa.