Fua o le gaosiga

Aisea i totonu o le faletaele poʻo falemalo o ni meaʻai ma pe faapefea ona faʻaumatia? Puipuiga Faasao

O Woodlice e laiti ae o ni mea e gaosia mai le lanu enaena poʻo le lanu. Paʻu paʻepaʻe e le taatele. O nei meaola o loʻo i ai se tino oona, o se atigipusa faʻafeiloaʻi, e aofia ai papatusi mafolafola. E naʻo le maua i totonu o siosiomaga susu.

Woodlice o crusetaceans, e ui lava e pei o iniseti. Sa nonofo o latou augatuaa i totonu o le vai, ae na faasolosolo malie ona suia i le fanua. Sei o tatou tilotilo totoa i le tusiga e uiga i lisi laupapa, pe faapefea ona latou ola, mea latou te 'ai, ma le auala e ave ai i latou mai lo latou faletaele ma falemalo, pe a latou o mai i ai ona o le paʻu.

O a mafuaʻaga pe afai o nei iniseti ua fafagaina i totonu o le faletaele ma falemaʻi fale?

I totonu o le nofoaga o tagata soifua, o woodlice e sau i totonu o potu malulu ma pouliuli. O le mea lena e foliga mai ai:

  • fagu pe a faʻafefiloi;
  • Puddles e tumau i le fola pe a uma ona aau;
  • ao tafe, e tafe le vai i totonu o le faletaele ma le puipui;
  • o le faifai pea i totonu o le potu ona o le mea moni na lolovaia e le tuaoi tuaoi luga po o luga o le taualuga;
  • sasaina paipa i lalo o le fale;
  • e le lelei le vevela o le potu pe leai foi le faiga o le ea.

Ata

Ma le isi mea i luga o le ata e mafai ona e iloa pe o le a se mea iniseti e foliga mai i lena olaga i totonu o se faletaele poʻo falemaʻi.




E faʻafefea ona ola i latou ma oa mea latou te 'ai?

Licks e mafai ona ulu atu i totonu o le faletaele i totonu o le pu i totonu o le taele, e ala atu i le faʻaleleia o le ea, latou te ui atu i paipa vavave. O manu e mafai ona ulufale i le fale e ala i faamalama ma faitotoa. I luga o luga o fola latou te ulu atu ai i le fale. Faʻaalia mai vaʻa ma papa i luga ole taualuga, puipui, fola.

O le meaʻai e fafagaina i luga o mea faʻalapotopotoga. I totonu o le faletaele, latou te 'ai:

  • pepa ua faapipiiina;
  • suauu fasimoli;
  • otaota palapala;
  • papa i luga o le pusa;
  • microscopic fungi.
O le sailia o meaai e ola ai, o nei meaola e na o le pogisa na o mai.

O tagata lalaga e nonofo i lalo o le taele, i tua o laupapa laupapa poʻo paʻu palasitika, i sooga o le fagu. Afai o loʻo i ai i totonu o le faleʻeleʻele, o le a mautinoa lava e filifili meaola o loʻo i lalo o paipa. Faʻasaga le pito i luma o le faletaele poʻo se kapoti faʻatasi ma fale faʻalelei susu o se parataiso mo lice laupapa. I le maualuga maualuga o lamatiaga - o se faletaele i totonu o se fale laupapa. O le faʻauʻuina o le laupapa (o le isi igoa mo le laupapa) e sosolo atu i totonu o le papa o le susunuina, taamilo laupapa.

I le faʻaaogaina o le faletaele, e mafai e le liki ona alu i le sailiga o meaai i isi potu o le fale. O potu e iai fale e sili atu ona manogi ona o le masani ona inu, ma o mea e totoe o fugalaau o mea lelei atoatoa ia mo laʻau. I totonu o le umukuka o loʻo i ai pea se mea e manuia ai, mo se faʻataʻitaʻiga, toega o meaʻai a tagata.

Le lelei e tau ai - faʻatasi ai ma le fesoasoani a le faʻataʻitaʻiga faʻapitoa poʻo le tutoʻatasi?

Faʻaleagaina o le faʻaumatia o iniseti. E ui lava o lisi laupapa o paopao, e faʻaumatia foʻi i latou e le manu. I le tele o tulaga, e mafai ona e faia ia oe lava, aemaise lava pe afai e le tele ni manu.

O le puleaina o meaola faalafua e lua ituaiga: togafitiga faʻaleaganuʻu ma vailaʻau. O le filifiliga muamua e aofia ai le sauniuniga o se fofo poʻo se faʻafefiloi i le fale. O vailaʻau mo le gaosia o nofoaga ma fale e faʻatau atu i faleoloa.

Le lelei o le puleaina e le tagata o ia lava - taugofie, aemaise lava pe afai e te faʻaaoga togafitiga faʻa-tagata. O le faaletonu o le le lava lea o se faʻamaoniga mautinoa. O le mea moni, o le lelei o le faʻaleagaina o vailaʻau faʻasaina e sili atu le maualuga nai lo le faʻaumatiaina o laupapa i auala faʻapitoa.

Le lelei o le puleaina o pest - faʻamaonia le aoga. O le le lelei o le tau maualuga o le gaosia o le potu.

Faʻafefea ona faʻaaoga le faʻaaogaina o togafiti a tagata?

  1. E tatau ona liligi le masima vali i totonu o le pogisa malulu o le faletaele, i paipa, i lalo o le faletaele. Laʻasaga lona lua: ia faia se vaifofo malosi ma faʻafefete i vaega e manaʻomia.
  2. I le 3 kalama o soda, pepa mumu ma le tapaa, lafo i le 1 lita o le vai, faʻavevesi, moli.
  3. 100 g o le malo malogo kvass ua soloia i le 0.5 lita o vai inu. Faaaoga tutusa ma tali muamua.
  4. Ina ia solo le 10 g o le kasic acid boric i se vaega itiiti o le vai, mo se faataitaiga, 120 ml, fufuluina.
  5. Faʻasalaga palach brooms i luga o le papaʻu mo le po poʻo le tuʻuina o fulufulu susu. I le taeao o le ai ai le tele o laʻau laupapa i se mailei faigofie. Latou te manaomia le luluina i fafo i totonu o se pakete po o se pesini ma sasaa vai inu e fasioti ai.

Matou te ofoina atu e matamata i se vitio i le auala e faʻaumatia ai fafie laau faatasi ai ma le fesoasoani a togafitiga faʻa-aganuu:

E faʻafefea ona aveese iniseti e tafe faataamilo i le fale ma faʻaaoga vailaʻau?

"Ram"

O le oloa e faʻafefeteina i le vai ma faʻafefiloi ma se pulumu i vaega faʻafitauli o le potu. A maeʻa sina taimi, ona faʻafefe lea o le vai, ma faʻavaivaia le mea, liliu atu i se ata ma gaioiga mo le masina. "Ram" "galue" i se auala faafesootai. Muamua, o le mea oona e 'aveʻesea ai le atigi fafie o le fafie lea e faʻafesoʻotaʻi ai. Ona aafia ai lea o latou aiga. Tau - 100 p.

"Tetrix"

Faʻafefea ona faʻaumatia se iniseti i totonu o le faletaele ma le faletaele e faʻaaoga ai lenei meafaigaluega? O le fualaau faasaina "Tetrix" e matua afaina tele, o lea e tatau ai ona faaaoga e tusa ai ma lenei polokalame:

  1. ofu se suiga o lavalava, totigilima lima, se pulou, puipui ou mata i tioata;
  2. fufulu le oloa, mulimuli i faatonuga;
  3. A maea le gasologa mo le tele o itula, aua e te alu i totonu o le potu, ona e vevela lea, faamama le fola.
Faʻalogo! Ma o tamaiti ma manu e le oona i se mea oona, e mautinoa lava e tatau ona latou o ese mai le potu.

Tau - 2500 p.

"Varan"

O lenei foi o se aerosol, e pei o Tetrix. E faʻatatau tutusa. Tau - 75 p.

A e faʻaaogaina oe manaʻo ia e faʻaeteete ma mafai. Aloese mai le manava vavave ma mata. Taofi ese mai le aapa atu o tamaiti.

Puipuia le toe faia o mea

O le mea lea ina ua uma le faʻamavaeina e le toe foi mai manu, e tatau ona e faia ni fua e faʻaleleia ai se mea masani, ae le o le mimiti ile microclimate i totonu o le fale.

  1. Ia vave faʻaitiitia le tetete o paipa pe a faʻavaivai le sooga.
  2. I le taimi e fetuʻunaʻi ai le galuega a le tagata e faʻafefiloi, ia suia ia paluga ina ia le leʻa.
  3. Faʻafaʻailogaina le vaeluaga o le faʻamafanafana o le susu i le va o le faletaele, puipui ma laupapa papa.
  4. Fufulu puddles faʻataʻamilo i le taele pe a uma ona aau. Tipi le condensate mai luga.
  5. Aua nei tuua susu ma solo taele i totonu o le faletaele. Fufulu ie vavae e faʻagogo i luga o le faapale.
  6. Ina ia faʻaitiitia le faʻamamaina, faʻapipiʻi se nofoa uila eletise eletise i totonu o le faletaele, se vevela poʻo se fale vevela.
  7. Tuʻuina le ea faʻaleleia o le ea, siakiina otaota i totonu o le vaalele. Faʻaavanoa le tatalaina o le fale tatala mo le faʻaleleia o le ea.
  8. Faʻamalosia le taʻavale i le ea e ala i le faʻapipiʻiina o se tagata faʻamalo e aunoa ma se toe faafoi.

Afai a maeʻa le faaleagaina o le woodlice, o le tausisia o tulafono puipuia, latou te seleseleina, e taua tele le valaau atu i le tautua o le manava. Afai na vave faʻaumatia e le au atamamai le lili laau, ma toe faʻaali, e tatau ona e talanoa ma tuaoi. E foliga mai, o le faateleina o le suamalie i totonu o lo latou fale, ma o meaola e na o le faimalaga. I lenei tulaga, o le faafitauli e tatau ona fofo faatasi, a leai o le a le maua.