Faatoaga faatoaga

Aisea ei ai le toto i fuamoa moa

O moa feʻaveaʻi e gaosia ai fuamoa po o aano o manufasi o se galuega faigofie ma taatele. O le toʻatele o tagata e mananaʻo ia i ai i le taumafataga o fuamoa ma aano o manu, ia e mautinoa atoatoa. Ae i le faagasologa o le fafagaina o moa, atonu o le a le maua ai ni taimi e le lelei, mo le fofo lea e manaomia ai nisi malamalama ma poto masani. O se tasi o nei faʻalavelave masani o le faʻaalia o le toto i fuamoa.

Mafuaaga

O se mea e pei o le toto i fuamoa moa e tele mafuaʻaga e mafua ai:

  • ogaoga ma / poʻo faʻalavelave faifai pea i se manulele;
  • faafitauli i le taumafa (meaai le lelei, meaai le lelei, le lava meaai);
  • vaivai o puipuiga;
  • eseese faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi;
  • o le toesea po o le sili atu i totonu o le pusa;
  • le lava o vitamini ma / poʻo minerale;
  • suiga o tausaga i le tino o le manulele;
  • faʻailoga (manulele a manulele);
  • ituaiga eseese o ituaiga, uiga o se ituaiga faapitoa.

E taua! Ua talitonu tagata popoto o le faafitauli o le toto i fuamoa e sili atu ona taua i luga o ituaiga o ituaiga lanu eseese. O poula ma fulufulu paʻepaʻe e sili atu le malosi o le puipuiga ma e itiiti lava le aʻafia i lenei faafitauli.

O le tele o taimi o le toto o loʻo i totonu o le efuefu. Ae o nisi taimi ei ai faʻamaʻi o loʻo i ai i totonu o le polotini totoga o le toto pe o le toto o le fuamoa e pisia i le toto. O nei tulaga taʻitasi ei ai a latou lava mafuaʻaga, o le faʻamautinoaga taimi lea o le a fesoasoani e foʻia vave le faafitauli.

Toto i le sulugatiti

O mafuaʻaga autū o le toto i le sulugatiti:

  1. Afai, ao faagasolo le faagasologa o le faanatinati, ua moa le moa i nai capillaries o le ovary, ona oʻo mai ai lea o le toto i totonu o le isu.
  2. E masani lava, o le sili atu o polotini i le fafaga poʻo le sili atu o le tele o popo i meaʻai e ono mafua ai faʻafitauli e pei o le toto toto i totonu o le fuamoa.

Aoao atili e uiga i le togafitiga ma le puipuia o faʻamaʻi moa, rasklevy, le matafaioi a le tagata faʻamalosi mo le tuʻuina o ni oona, fuafua le tausaga o le moa, o meaʻai lelei mo le tuʻuina o laʻau, vitamin talafeagai.

Toto i le popo

O pulu puipuia o loʻo i ai mafuaaga nei:

  1. E le maua e manufeʻai le aofaʻi saʻo o minerale (o mea e pei o le magnesium, calcium ma le seleni e taua tele).
  2. O lenei faafitauli e mataituina i le vaitaimi malulu o le tausaga, pe a leai se laulaau fou i le taumafataga, ma e le mafai e manu felelei ona maua a latou lava meaai i tulaga masani.

Saili pe aisea e moa ai e moa fuamoa, ave fuamoa laiti, fuamoa mumu lua.

Toto i luga o le atigi

O totoga o le toto i luga o le atigi na aliali mai i ia tulaga:

  1. Afai e tausia le toto i le atigi, o le manua i le oviduct o le manulele o le mafuaaga autu.
  2. O lenei mea matautia e mafai foi pe afai o iai soʻo se faʻaogaina o le mumusu i totonu o le tino o le manulele (o le mumū tele o totoga o gaioiga e sili ona matautia).
  3. Afai e ave e moa fuamoa tetele, o le iai o le toto i luga ia i latou e le o se mea masani. O le tele o taimi e matauina ai lenei mea i le satauro faʻatasi ai ma se tino faʻapitoa.

Le mea e fai

Afai o le faafitauli ua i ai iina, ona tatau ai lea ona e amata tau le taua i le taimi lava e iloagofie ai uluaʻi faailoga. Faʻapipiʻi i le faasologa saʻo o gaioiga, e mafai vave ona aunoa ma ni faafitauli e foia ai se fesili le lelei, ma o le a nofotupu i le fale.

E te iloa? I le mafaufau, o loo i ai le manatu o le fanau. O se mea ese lenei o le mafaufau, lea e fefefe ai se tagata i mea e pei o le ova (e aofia ai fuamoa). O lenei maʻi na afaina ai faatonu taʻitaʻifale o Alfred Hitchcock.

E lulu le moa

E tatau ona toe faʻaleleia se hen vaivai i se isi potu, talu ai o loʻo i ai se maualuga maualuga e afaina i se mea matautia mo isi tagata o le fale. E le gata i lea, pe a faʻataunuʻu le lamatiaga mo isi manulele, e mafai e le tasi ona alu i le siakiina ma le togafitia o moa mamai (poʻo le tele o hens, pe afai e le o iai i le tasi manu).

Fufulu le oviduct

O le inflamed oviduct e tatau ona fufulu lelei. E tatau ona faia lenei mea e faʻaaoga ai tekinolosi nei:

  1. I le 250 ml o le vai mafanafana solo 2-3 teaspoons o le masima laulau.
  2. Faʻaaogā se tamai togi, ia fufuluina lelei le oviduct i le manulele.
  3. O le faʻatinoga e faʻatinoina i le taimi lava e tasi i aso uma o le vaiaso.
E taua! E mafai ona faia le faʻataʻitaʻiga pe afai e leai se fuamoa i le oviduct chicken.
E mafai foʻi ona faʻaaogā sauniuniga faʻapitoa mo le fufuluina, ae o faʻatalanoaga ma le fomaʻi e tatau ona manaʻomia ao le i faʻaaogaina.

Ina ia faʻamalosia le tulaga o le manulele i le taimi o le toe faʻaleleia, o le manua e mafai ona faʻatautaia ma le 3% hydrogen peroxide, ma o le pito i totonu o le oviduct e mafai ona togafitia i le pelo o le suauʻu. O faʻataʻitaʻiga uma faʻatasi ma se manulele maʻi e faia i totonu o totigilima.

Metronidazole

Afai ei ai se mafuaaga e talitonu ai o le hen na pagatia i se faʻamaʻi, o le mea lea, e faaopoopo i le fufuluina, o le fualaau faasaina Metronidazole e faʻaaogaina i totonu. I le aso o le manulele na tuʻuina atu ai le afa poʻo le kuata setete (faalagolago i le mamafa o le moa). E tatau ona faʻasese le vailaʻau i le fua faatatau o le vai i aso taitasi mo moa. O le togafitiga e 5-6 aso.

Fautuaga

Mo le puipuia o se faafitauli le lelei e tupu mai, e tatau ona e mulimuli i ni tulafono faigofie:

  • faia tulaga talafeagai mo manulele (tausisia tulaga mama ma le tumama, faanatinati le potu, masini ma mea e fafagaina);
  • tausia se paleni paleni ma lelei atoatoa. I le tau mālūlū e tatau ai ona faʻatamaoaigaina le lisi o meaʻai faatasi ai ma le tele o meaʻai faaopoopo;
  • e faʻafefe ai manulele mai le atuatuvale (ia lava avanoa mo le tagata e toatasi, e faʻatonutonu ai itula o le ao, e fafaga ai manufelelei i le aofaiga tatau ma tusa ai ma le faʻasologa);
  • faʻatautaia suʻesuʻega a le tagata lava ia ma valaau mo se suʻega o vete.
Afai e te mulimuli i nei fautuaga faigofie ma faʻaalia le gauai i manulele, o le a faʻamaloloina i latou e le faʻamaʻi.

E mafai ona 'ai se fuamoa i le toto

Afai e tuu e le moa fuamoa i le toto, o le fesili muamua mo soʻo se tagata e nofo ai pe mafai ona 'ai se mea faapena. O le i ai o le toto i fafo o le atigi e le afaina mo le soifua maloloina o tagata.

O lenei oloa e mafai ona faʻaaoga e avea o se fuamoa masani, ma e leai ni tapulaa i le sauniuni o ipu mai ia mea. E taua le mulumulu lelei aʻo leʻi faʻaaogaina (e le mafai ona teuina le oloa gaosia mo se taimi umi).

Saili pe mafai ona e 'ai fuamoa mata, nai lo le moa aoga, salu, ostrich, kusi, pato, manu fuamoa, pe faapefea ona faʻafefe fuamoa moa.

I le tulaga pe a oʻo i totonu o totonu o le fuamoa, o le filifiliga e faʻaaogaina mo meaai e mo oe. Veterinarians e talitonu o sina pisia o le toto e le o iai le lamatiaga, pe afai o le fuamoa e pasi uma le vevela.

A o leʻi kukaina, ia aveese ni pupuni mai le oloa. E mafai ona faia lenei mea i le pito iʻu o le vavae, naifi poʻo isi ata.

E te iloa? O se matuamoa e mafai ona tuʻuina fuamoa e aunoa ma se moa, ae o moa o le a le alu ese mai ia i latou. O nei fuamoa e lauiloa o "failauga".

O le i ai o le toto i fuamoa moa, o se faafitauli masani e mafai ona fofo vave ma tau-lelei. O le mea autu o le faailoaina lea o le faafitauli i le taimi, fuafuaina le siakiina ma faia saʻo le togafitiga.

Aisea ei ai le toto i le fuamoa: iloiloga

O mafuaaga atonu e tele.

Vaʻaia Newcastle, maʻi Marek, siama siama, E-hypovitaminosis.

O le tele o taimi, o nei mea e mafua mai i le malepe o capillaries o le oviduct e soli ai le gaosia o fuamoa. E ono avea ma mafuaʻaga ma faʻamaʻi pipisi o le oviduct. E taua le vaavaai pea po o le a le mea e iloa ai - o le soliga o le faʻamaopoopoina o fegasoloʻiga, o le ulu o le ulu, le ua, fulufulu uʻu. paresis ma le paʻu o vae, o le paʻu faafuaseʻi i le gaosia o fuamoa e oo atu i le 30-40%, fuamoa laiti i le toto, mea leaga o le moa ...

laumei
//www.pticevody.ru/t3090-topic#189125

O nei fulufulu toto e sau mai se faʻasalaga le faamanuiaina mai se maualuga maualuga pe pe a mamafa le moa mo moa, mai faʻamaʻi. O le mea lea pe afai tatou te vavaeeseina le faʻamaʻi. O le tele o taimi e tupu ai i luga o le lona lua po o le tolu fuamoa.
tinati
//www.pticevody.ru/t3090-topic#189261