Mo le talimalo

E faʻapefea ona fai se paluga ma le apocidic acid e togafitia ai taliga, pe faʻapefea ona faʻaaoga ma pe fia foi e teu i le taliga taliga?

O le aano o le Boric i totonu o le taliga e faʻaaogaina i le toetoe lava o aiga uma, pe a iai se tasi o le aiga ei ai faafitauli i le taliga. Ina ia mafai ona faia togafitiga o taliga le lelei i le po, e tatau ona faʻaaoga le turndochki - o suʻe nei o le fatu ua faʻamamaina i le ava. O se auala sili ona faigofie ma saogalemu.

O le faʻaaogaina o le eletise turic acid o le tasi o auala taatele i togafitiga o faʻamaʻi o le taliga. O a tulaga e faʻaaogaina ai lenei metotia, o le a le eseesega mai lenei tusiga i le faigofie faʻapipiʻiina o fualaau faasaina ile taliga, o le a le turupa.

O le a le mea?

O le upu "faʻafefe" e mafua mai i le latina latina, o lona uiga o laei.

Faʻafeiloaʻi i vailaau faʻapitoa o se tui laʻititi laʻititi poʻo le gau gau lea ua faʻamoemoe mo le faʻaofiina i ni vaega faigata o le tino.

O le manatu o mea faigata e aʻafia ai e aofia ai:

  • ala savali;
  • urethra;
  • aus;
  • suʻega suetusi;
  • purulenti manuʻa;

O moli fafo e fusifusia ai flagella o gau po o fulufulu mamoe. Faʻatau oloa faʻatau ma le gaosia, ae afai e manaʻomia, e mafai ona faia tutoatasi.

Faʻatau ma faʻasoa

Faʻafefe i taliga, pe a faatusatusa i se faʻaoga faigofie, ia i ai mea lelei nei:

  1. O le vailaʻau lea e faʻamama ai le flagellum e le tafe mai le taliga.
  2. E sili atu foi le tufatufaina atu o mea aoga i le taliga taliga.
  3. Taimi umi o gaioiga o vailaau.
  4. Le maua o fualaau faasaina ma lona tau maualalo.

O le le lelei o lenei metotia e aofia ai le lamatiaga o le faaleagaina i le taamilosaga ma le faʻasalaga sese o le flagellum. I se faaopoopoga, e mafai ona e faamanualia le paʻu o le taliga taliga. Afai e na o se fasi pepa o le cotton po o le gau e tumau pea i le taliga mo se taimi umi, e mafai ona oʻo atu ai i le afaina ma faigata ogaoga.

O a eseesega mai le compress ma le faʻamaina?

Faʻafefe mo le non-purulent otitis o se auala e sili atu le agamalu ma le saogalemu e taulimaina ai le faʻamaʻi, faʻatusatusa i le faʻapipiʻiina o fualaau faasaina i taliga.

Pe a totoina, o lagona tiga e mafai ona tupu - vevela, tingling poʻo le mu, lea e mou atu i totonu o ni nai minute. Pe a faʻaaoga se gaogao, e toetoe lava a toesea le tiga.

O le faʻalavelave faʻapitoa i le boric acid, e ese mai i vavao faʻatasi ma le vailaʻau lava e tasi, o se faʻamafanafanaga ma le faʻasoesa. E leai se fesoʻotaiga tuusao o le vailaau faʻasaina ma le paʻu o le gafa o le taliga ma le garumrum, ma o le togafitiga e mafua ona o le mafanafana i totonu o le taliga.

Ma e ui lava o le compress o se metotia e sili atu nai lo le togafitiga nai lo le faʻaofiina o le pulou poʻo le faʻamaina, e mafai ona faʻamaloloina le ala o le faʻamaʻi ma faʻasaʻo ai faʻamaʻi tiga.

O fea le auala ma le taimi e filifili ai?

O auala uma e tolu e faʻaaoga ai le ava i luga o le otitis, faʻapipiʻi, faʻamafanafanaga mafanafana ma faʻafefete i totonu o le taliga - ia i ai faʻamatalaga faafomaʻi eseese. O le mea lea, ao leʻi faʻaaogaina lenei mea poʻo lena metotia o togafitiga i le fale, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le fomaʻi. E na o se fomai faapitoa e mafai ona fuafua tonu pe o le faʻaaogaina o le apocone e talafeagai mo lau mataupu faapitoa.

O le faʻaaogaina i le taliga e faʻaaogaina mo pathoces le taliga taliga. O le inu o le ava i le tolu-pasene o le faʻatamaʻi o le faʻaleagaina o le siama o le microflora i le taulaiga o le mumū, faʻamalosi ai le puipuiga o le lotoifale. O se mea e manaʻomia muamua, o le leai lea o le faʻaogaina o le taimi.

O se ava malosi e afifi ai le suavai ua faailoa mai mo le otitis i fafo, faapea foi ma le faasalalauina o le otitis i le gasegase po o taimi masani. O le faʻamalosi e fesoasoani i le faʻalauteleina o le vevela o le lotoifale ma le gaosia o neutrophils e faʻaumatia faʻamaʻi faʻamaʻi.

O nisi fomaʻi e le faʻatagaina ni faʻamalosi e avea o se togafitiga mo maʻi o le taliga ma faʻatagaina se faʻamafanafanaga faʻapitoa e pei o se faʻataʻitaʻiga se tasi, pe afai oi ai le tiga ma o loʻo i ai faigata i le mauaina o tausiga faafomaʻi.

O le faʻamavae faʻamaoni mo se faʻamafanafanaga o le:

  • gaioiga gaioiga masani;
  • suppuration;
  • furunculosis o foliga;
  • faapea foi le faateleina o le vevela o le tino.

O le le tausisia o lenei manaoga e mafai ona faʻaleaga atili ai le faʻaleagaina o le tino ma e faʻaosofia ai foʻi le malepe o le membrane.

Faʻafeiloaʻiga ua afaina i le ava malosi, tuu i le mataupu pe a iai masalosaloga e uiga i le saʻo o le taimi.

I le taimi lava e tasi mo se vaitaimi uumi e faʻamalosia le aafiaga o le mafanafana ma o le membrane e mafatia tele. O faʻamatalaga mo le faʻaogaina e tutusa: o le mumusu faigata o le taliga ogatotonu, faʻapea foi ma le i ai o faʻalaʻo i le taliga taliga.

O a taimi e faʻaseseina ai?

Faʻasusu i le inu o le inu i taliga e le taliaina i mataupu nei:

  • tausaga o le tamaitiiti e itiiti ifo i le 3 tausaga;
  • maʻitaga;
  • fafaga pepe;
  • tasi le le faapalepale i vaega;
  • purulent otitis media;
  • maualuga le vevela o le tino;
  • faʻafitauli matuia.

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga mo le faia

I le fale, e mafai ona e faʻafefe mai mea eseese - ie fulufulu, cotton paʻu, fusi poʻo gau. O togafitiga uma e faia i mea mama ma lima mama.

E faʻapefea ona faia le flagella mai le fulufulu mamoe?

  1. Ave sina tamaʻi laumei, faʻafefete ma faʻaloloa i itu eseese.
  2. Amata mai le ogatotonu, oloʻo i totonu o se uila manifinifi. Umi o le uila - 10-12 cm, laʻau - 2 mm.
  3. Faʻasala le papa i le afa ma uʻumi vae uma i se siosiolio.

O le iʻuga, o le ai ai lau paluga e sili ona manaia ina ia aua nei punou ma, i le taimi lava e tasi, ia lava le vaivai e le faamanualia ai le tino o le taliga taliga.

E i ai se isi auala e faʻafefe ai:

  1. E tatau ona folasia le fulufulu fulufulu i luga o le nifo poo le faʻaogaina o le kilipa i se auala ina ia maua ai se fuʻa o le foliga faʻasolosolo ma se umi o le 3-4 cm.
  2. Ona mafai lea ona e ave se toothipiki ma taumafai e faʻamaonia le mea e tupu ai le faʻamalosi ina ia le punou.

E faʻapefea ona fai se togitogi?

  1. Ave se fasi ie lima ma vaevaeina i ni vaega se lua.
  2. Lili vaega taitasi i se fusi o le saʻo saʻo.
O se uila e faia i le cotton pad e faigofie ma televave ona fai, aua o le disk e solo malie ma sili atu pe a faatusatusa i fulufulu mamoe masani. O le mafiafia o le peleue mo se tamaititi e le tatau ona sili atu i le 3-5 mm.

E faʻapefea ona faia se oloa mai se fusi poʻo se gau?

  1. Otioti le 12-15 cm le umi ma 1 cm le lautele.
  2. Faʻapipiʻi pito o pito o fasipepa ina ia le taofiofia ai filo.
  3. Ave se fasi itu faafeagai ma ufiufi.
  4. Gagau i le afa ma ufiufi pito iʻuga.

O le tagavai o le fusi ma le gau e eleelea ma e manaia tele., o le mea lea e sili atu ona fiafia mo tamaiti laiti.

Faʻafefea ona faʻaaoga ma pe fia foi e teuina?

Aʻo leʻi faʻaaoga le fuʻa poʻo le gau gau, e tatau ona fufulu le taliga taliga mai le talipuni (puʻu talima). Mo lenei mea, e tolu pasene le hydrogen peroxide e faʻaaogaina.

  1. Tuu le 4-5 kulula o perosi i totonu o lou taliga ma taoto i lalo mo le tusa ma le 10 minute.
  2. Tuli lou ulu ina ia tafe uma le vai.
  3. Faʻasolosolo faʻauluʻu talifulima ma pulupulu o le cotton.
  4. Faaaoga 5-6 gogo o le mafanafana (i totonu o le vai vai taele) i le vevela o le tino o le ava i luga o le pulou.
  5. Tuu le fuʻa i totonu o le taliga e ala i le faʻaaogaina o fesuisuiaʻi mama, ae o le pito o le pulou e tatau ona tumau i fafo.
  6. Tuʻu le moa i totonu o le taliga mo le 2-3 itula seia maeʻa.
  7. I le faaiuga o le faʻatonuga, aveese le tampon mai le taliga. Afai ei ai se manaʻoga e aveese le toega o le vaifofo mai le alalaʻau taliga ma le fulufulu mafiafia o le cotton.
  8. Le tele o lenei faiga - faalua pe faatolu i le aso ma le tasi mo se po atoa. O le va i le va o taualumaga i aso taitasi e le itiiti ifo ile 5 itula.
  9. O le umi ole togafitiga e le sili atu i le 7 aso.
    I le leai o ni taunuuga lelei, ia mautinoa e feutagai ma se fomaʻi.

Faʻafefe i le taliga e tatau ona matua mamao, mamao ese le paʻu. E faʻasaina le faʻamalosi malosi o le flagellum ma, i se faaopoopoga, e fagogo ai. E le fautuaina e tuu le tele o vailaʻau i luga o le pusa.

Afai e te faʻaaogaina se puʻu puʻu poʻo se fusi, ona lelei ai lea ona faʻamago i le taliga, e faʻaaoga ai tweezers. O le mea moni e faapea, o le gau gauum ua faʻagasolo i le apocidic acid e sili atu ona fesuisuiaʻi, ma o lona faʻaofiina i totonu ole taliga taliga e sili atu ona faigata. O le mea lea, o le mafanafana o le ava malosi ua pipiiina i luga o le tampon ua uma ona fai.

I le faaopoopo atu i le mama boric alcohol pe a faʻaaogaina paluga, e mafai ona e faʻaaogaina lona faʻafefiloi ma glycerin. E mafai ona faia lenei mea i ni auala se lua.

  1. Faʻafefiloi le glycerin mafanafana ma inu le ava i vaega tutusa. O le fofo e maua ai e faʻaaogaina mo le susu susu.
  2. O le mimiti muamua e muamua ona oso i le ava malosi, ona faʻatasi ai lea ma le aofaiga tutusa o le glycerin. Isi gaioiga - e tusa ai ma faatonuga o loʻo i luga.

Faʻaiʻuga

Faatasi ai ma le faaaogaina lelei o le boric acid, e matua seāseā aʻafiaga., mo se faʻataʻitaʻiga, ona o le le faʻamaoni. Ae faʻatasi ai ma le sese (faʻasolosolo), le umi ma le le pulea le faʻaaogaina o le ava malosi, o tulaga nei e mafai:

  • afu ma le vomiting;
  • Faiga o le gasegase, manava;
  • faʻasalaga;
  • faʻanoanoa, valea;
  • afaina o le ate po o fatuga;
  • tiga o le ulu;
  • tulaga faateia.

I nai faʻailoga itiiti o ia taunuuga e tatau ona vave taofi le faʻaaogaina o vailaʻau o le boric acid ma vaʻai i se fomaʻi.

O a isi gaioiga e faia e togafitia ai totoga o le faʻalogo?

O le tolu pasene o vaifofo oona o le boric acid e manatu e ui o se togafitiga lelei, ae ua leva ona le toe togafitia mo maʻi o le taliga.

I nisi tulaga, nai lo le ava malosi, matou te faʻaaoga le chloramphenicol poo le furacilin ava malosi mo le susu o mea leaga. O le filifiliga i luga o isi faʻataʻitaʻiga i le togafitiga o le otitis e ave ai se fomaʻi. Otorhinolaryngologist e mafai ona tofia:

  • taliga taliga i penisillin antibiotic, amoxicillins;
  • afu faafuasei i le lidocaine;
  • anti-inflammatory drugs - prednisone, dexomethasone, faʻapea foʻi ma fualaau faʻasaina e le faʻaumatia;
  • iodine solution ma le siliva o le siliva 40% - o se auala mo le utiuti o le ala, pe a fai o loʻo i ai lona togi;
  • physiotherapy (UHF, electrophoresis).

E ui lava i le faigofie ma le aoga atoatoa o le faʻaaogaina o le turu i le ava malosi, o lenei metotia e masani lava ona faʻaaogaina e avea ma fesoasoani i le togafitiga o faʻamaʻi o le ENT. E taua le iloa lena mea togafitiga o faʻamaʻi faʻalogo e tatau ona atoatoa ma le faʻaaogaina o se tasi o taualumaga e le mafai ona mautinoa ai le toe faʻafoʻisia atoatoa. I uluai faailoga o le le toʻafilemu e tatau ona faafesootai se fomai. Ma aua neʻi galo e uiga i lamatiaga o oe lava.