Fua o le gaosiga

Faʻaaogāina o le monophosphate faʻatoʻa pei o se faʻala

O le tele o ituaiga o fomaʻi, masini monophosphate ua maua ai le lauiloa tele i totonu o faifaatoaga ma fai togalaau, talu mai lena taimi e faʻaaogaina uma e pei o le fafie ma le fugalaisa.

Faamatalaga ma le tuufaatasiga

O lenei vailaʻau e faʻapitoa i vaʻaiga faʻapipiʻi-fugalaʻau. I fafo atu, e foliga mai o se paʻu paʻepaʻe po o se paʻukeke. O lona solubility i le vai i le + 20 ° C o le 22.6% e ala i le masini, ma i le + 90 ° C - 83.5%.

O lona uiga o lenei faluga e matua solu i totonu o le vai. O le fualaau kemikali o le potassium monophosphate o le KH2PO4. O le mea e maua i le oxide oxide (K2O) e 33%, ma o le oxide (P2O5) e 50%.

E taua! I le tuufaatasiga o le fesuiaiga o le potassium monophosphate e leai ni mea e afaina ai le tele o laau toto: chlorine, metala mamafa, sodium.
E ui o le vaega tele o le potassium (K) ma le phosphorus (P) e 28% ma le 23%. I tulaga o mea o le potassium, o lenei faʻaleagofie e sili atu i le palukalamini ma le sulphate, faʻapea foʻi ma le palapala pāma. E maua e le superphosphates le faʻaleleia o fuālaʻau.

A faʻaaogaina le monophosphate

O le faʻaaogaina e faʻaleleia ai le gaosi o fualaau faisua ma fualaau aina suamalie, o loʻo i ai se aafiaga lelei i le lelei o fualaau aina ma fualaʻau. O lenei mea e faateleina ai le tetee atu o laau i maʻi eseese.

Fertilizing ma le potassium monophosphate ua faia e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina ma e aʻafia ai foi i le taimi muamua, o le tele o fugalaau o fualaau fugalaau eseese. E masani ona faʻaaogaina le faʻamaʻi i le taimi o le tautotogo o le totoina o togalaau, totoina o laau ma le taimi o le vavao o laau, e aofia ai mea teuteu.

E taua! E le fautuaina le monophosphate potassium e faʻafefiloi ma fualaau oona e aofia ai le magnesium ma le calcium.

Le faʻaaoga

O lenei vailaʻau e faʻaaogaina e fai ma folia talosaga pe mo le faʻaaogaina i le palapala (tatala pe puipuia), taʻitasi ma se vaega o mea faʻafefiloi. E faʻaaogaina i le tulaga o se vaifofo, ae mafai ona faʻaaogaina i le palapala o se vaega o mea faʻafefiloi mago.

O se vaega taua o le vailaau faasaina o lona fetaui lelei ma toetoe lava o soʻo se faʻala, sei vagana ai mea e aofia ai le magnesium ma le calcium. O le faʻafefiloi ma gaʻo eletise ei ai sona aoga aoga i le atinaʻeina o aʻa o laau toto.

Fatuina

O se vaifofo o le vailaau mo le suaina o le palapala, lea o loo ola ai laau (fualaau aina po o fugalaau), ua saunia i le 10 g o le potassium monophosphate i le 10 lita o vai. O le tali lava lea e tasi mo le togafitiga o laau i totonu, faapea foi fugalaau e ola i fafo. A faʻamalosia le fugalaau togalaau e tusa ma le 5 lita o fofo ile 1 sikuea. m

Fualaau faisua

Mo le faʻaleleia o fualaau faisua e ola i le eleele tatala ia faaaoga se vaifofo o le potassium monophosphate i le fua o le 15-20 g o le vailaʻau i le 10 lita o le vai. O le fua faatatau o le talosaga e 3-4 lita o le fofo ile 1 sikuea. m mo laʻau laiti (aʻo lei amataina le vao) poʻo le 5-6 lita mo le matutua.

O le tali lava lea e tasi e faʻaaoga i le tulaga o le totoina o laau toto. Togafitiga ma le vailaʻau e faia i le afiafi e aloese mai le vave faʻaleleia i lalo ole la.

Fualaau aina

Pe a faʻaaogaina fua o fualaau aina po o vao vao (e ala i le faʻamamaina poʻo le pulupulu) faʻaaoga se vaifofo sili atu o le vailaʻau: 30 g o le vailaʻau e manaʻomia mo le 10 lita o le vai.

Mo le faʻaaogaina vao o le fofo sauniuni e 7-10 lita i mita taʻitasi. m o fanua, paolo i le aoauli. Mo laau, o le taumafa e maualuga atu - 15-20 lita i le 1 sikuea mita. m i tafatafa o le ogalaau o le eleele.

Le lelei ma le le lelei

Faatasi ai ma le lelei o lenei fuālaʻau o mea nei:

  • maualuga maualuga o K ma P;
  • lelei solubility;
  • tosoina e vaega uma o le laau (aʻa, laʻau, tipu);
  • e mafai ona faʻaaogaina mo le puipuia o faʻamaʻi fatu laau;
  • o lenei fualaau faasaina e toetoe a le mafai ona "tafe" laau;
  • e le afaina ai le eletise palapala;
  • e fetaui lelei ma isi faʻamalaʻau o minerale (sei vagana ai le calcium ma le magnesium).

E te iloa? O le leai o se fuamoa ma le pailamiso e taʻitaʻi atu ai i se vai gaʻo vaivai o le fua.

O nei fuālaʻau e iai foʻi ni mea faʻapitoa, e aofia ai:

  • vave faʻapalapalaina i le palapala, o le mea lea, o mea taumafa e masani lava ona maua e ala i fofo;
  • aoga e le gata mo laau totoina, ae faapea foi mo vao;
  • e le ogatasi ma le magnesium ma le palasio fertilizers, lea e faʻagata ai lona faʻaaogaina mo nisi laau totō (mo se faʻataʻitaʻiga, vine);
  • o le fualaau faasaina o le hygroscopic, pe a vave ona leiloa ona meatotino;
  • vailaʻau faʻasaina e le maluelue, e le mafai ona teuina.
E te iloa? O le aoga ole potassium monophosphate mo laau toto ma vao leaga e mafai ona faia se taufaaleaga leaga. O se mataupu na faamauina pe a, o se taunuuga o le faʻaaogaina o lenei falu, o se bodyacon lapoa ma se maualuga o le 4.5 mita ma se vaʻaiga mafiafia na ola ae i totonu o le togalaau. Sa tatau ona ia tipi i lalo.

Sauniuniga saogalemu

E tatau ona teuina le vailaʻau i totonu o se potu faʻasalaga, lea e leai se avanoa mo tamaiti ma meaola. E le mafai ona teuina i meaai, vailaʻau ma meaʻai manu. Fufulu totigilima pe a faʻaaoga.

Afai e maua e le vailaʻau le paʻu poʻo le mucous membranes, e fufulu mama i le vai tafe. A faʻamalosia, e fufulu le manava.

O lea, e mafai ona finauina e faapea o lenei vailaʻau o se fomaʻi aoga lea e fesoasoani uma i le faateleina o fua o fualaau 'aina, vine ma fualaau faisua, ma le faʻalauteleina o fugalaau fugalaau. O le tele o mea e lelei ai le faʻaleleia lelei o lenei fugalaau mo soʻo se fai togalaau poʻo se faʻatoʻaga.