Fua o le gaosiga

Laʻau mūmū aoga ma leaga

O fualaau suamalie e mafai ona faʻaaogaina e le gata i le kukaina, ae pei foi o vailaau, ma pei o soʻo se vailaʻau, o loʻo i ai a latou lava faʻailoga. Mafaufau i meatotino aoga o laʻau mumu sili ona lauiloa ma aemaise lava le faʻaaoga. Matou te aʻoaʻoina auala e tutupu aʻe ai i latou ma o le a le mea aoga e maua mai e le natura ia i matou i foliga o fua mafiafia.

Fualaau

O Strawberry o se laufanua lauiloa o le aiga Rosy, lea e taatele i le tele o atunuu o le lalolagi: i Amerika, Europa ma Asia Tutotonu. O fua mumu ma fuamalie o strawberries e matua suamalie ma manogi. O fualaau o le strawberries e mafai ona oʻo atu i se maualuga e 5 i le 40 cm ma faʻauʻu i lapopoa lapopoa e tolu. O le aʻa o le mea e afaina ai, lelei ona atiina ae. Fugalaau o vine o loo i ai ni petale e lima o lanu lanu paʻepaʻe i luga o se puʻupuʻu puupuu, na faʻaputuina i le vevela. O fugalaau e fuga mai ia Me ia Iuni, o le faagasologa o fua o vine e tusa ma le 3 vaiaso mai le amataga o le fuga. E mafai ona e totoina le strawberries i le malae vaʻaia, ola lelei i le eleele lanu uliuli, i le itu i saute sisifo.

Fautuaga mo le tuputupu aʻe o le strawberries: totoina o tulafono i le tautotogo ma le autumn; fafaga; tuu i le tautotogo, pe a uma le seleselega, i le tautoulu; totoina

E tatau ona veleina i lea taimi ma lea taimi, e aunoa ma vao. E fautuaina e faʻapipiʻi strawberries i se nofoaga fou i le mavae ai o le fa tausaga. O Strawberry e le gata o le manogi ma le manogi, o loo i ai se aofaiga tele meaʻai mo le tino atoa o le tagata. O loʻo aofia ai vitamini C, A, E, kulupu B, mea e maua ai fua, uʻamea, calcium, manganese, fulukalama, koko, fib, pectin, gaʻo, gaʻo.

E taua! E fesoasoani Strawberry e manumalo i le ulu o le ulu ma galue e pei o se aspirin tablet.

E i ai le lima o manogi suamalie ma suamalie toto faʻasolosolo ma le suka, e mafai ona faʻaumatia e tagata gasegase i le maʻisuka. Faʻaaogaina e faʻaleleia ai le puipuiga, togafitiga o maʻi gallstone, maualuga maualuga, eczema. O aoga aoga o strawberries o loʻo faʻaaogaina i totonu cosmetology e faʻaleleia ai le soifua maloloina o le paʻu. Strawberry o se antioxidant ma sili atu le aphrodisiac, faʻaleleia lagona ma fesoasoani e foia le atuatuvale. Laʻau mumu o se meaʻai fua ma faʻaleleia le gataifale.

Faamasani oe lava i fualaau mo sauniuniga o strawberries mo le taumalulu: jam, jam, compote, candy, tincture, frost.

E mafai e fualaʻau ona afaina ai tagata gastritis ma le gaʻoma e mafai foi ona mafua allergy.

Lingonberry

Lingonberry fiafia i le amataga o le autumn ma fualaau mumu. O se laʻau faʻavavelaʻau o le aiga malice. O le maualuga o le vaimoli e tusa ma le 20 cm O lapoa, opaque i foliga o se ellipse e oo i le 3 cm le umi. Paʻepaʻe ma se fugani lanu piniki-logo ma ni petale se fa, faʻaputu i se pulumu. Fua - lanu lanumumu lanumumu i le foliga o se polo, ma le iva o le tusa ma le 0.8 cm. Taimi o felafolafoaiga - mai ia Me ia Iuni. O le Lingonberry e tupu i vao vao ma vaomatua, i le tundra, i luga o peat bogs ma laufanua mauga. E tufatufaina i le itu i matu o Rusia, i Siberia, i Sasae Mamao, ma i le Caucasus foi. Lingonberry e mafai ona tupu i lau lava togalaau. Aua o se malamalama lelei ma lamolemole e iai oneone, eleele eleelea poʻo le peaty palapala ma maualuga maualuga. O meatotino aoga o le lingonberry ua lauiloa mo se taimi umi. E faia ai fualaau suamalie suamalie, lapisi ma isi ipu. e tumau pea lona aoga e tusa lava pe maeʻa togafitiga vevela. O le Lingonberry e tamaoaiga i se faʻalavelave o vitamini C, E, A, kulupu B, e aofia ai pectin, carotene, phytoncides ma flavonoids. O loʻo i ai le tele o fructose, macro-ma microelements: calcium, potassium, manganese, uʻamea, copper ma chromium.

Aoao pe mafai faapefea ona e saunia lingonberries mo le taumalulu: faatasi ai ma le suka, siva, jam, faapea foi ma aoga o lingonberries.

O le sua o le Lingonberry o se fualaau lelei., e mafai ona faʻaleleia galuega lagolago a le tino, o le galuega o le faʻaogaina o meaʻai, faʻaleleia le vaai, faʻamalosea maʻi paʻu ma le fula. O le Benzoic acid e faia ai le lingonberry o se vaifofo masani. E ono mafai ona maua mai i le mailalalalalala, mo i latou o loʻo mafatia mai cholecystitis ma fatu fatu fatu. O tagata e maualalo le toto maualuga e tatau ona faaeteete e faʻaaoga le lingonberries, pei o lea faʻaitiitia le mamafa.

Fugalaau

O fualaau suamalie suamalie ma le manogi o se semi-ogaumu i luga o le saʻo, ma o le maualuga e sili atu i le 1.5 m, o se sui o le aiga Pink. O laufanua vevela, lau ovalu e ufiufi i lauulu lauulu. Fugalaau fugalaau paʻepaʻe ma se lauulu lanumeamata, e oʻo atu i le 1 cm le lautele, e aoina i fuifui vine.

O fua e fua i luga, e aofia ai maʻa laʻitiiti, e ufiufi i lauulu, lea ua ola faʻatasi i totonu o se atigi pusa. Le lanu o le fua o le mumu, ae o loo i ai se ituaiga lanu samasama. O fuamasi e matua suamalie ma maloloina fua. O le vaitau o le fuga o fugalaau e amata mai ia Me ma faaiuina ia Iuni, o vine popo e aliali mai i le amataga o le taumafanafana ma seia oo ia Aokuso. E tupu le selesele i le va o vao i totonu o vaomatua o Iukureini, Belarus, Rusia, e mafai ona maua i Caucasus Mountains, Central Central Asia ma Carpathians. I le faaopoopo atu i fugalaau vao, e tele ituaiga o vine aoga e mafai ona totoina i le togalaau.

Faamasani oe lava i mea autu o fugalaau ola: totoina i le tautotogo ma le autumn, teuteu, toe totoina, saunia mo le taumalulu.

O fualaau aina e lua tausaga le atinaʻeina, e ola lelei i nofoaga lelei, puipuia mai le malosi o le matagi, ma le eleele e le paleni i le malosi. E mafai ona tupu i laina poʻo laau taʻitasi. Laʻau manogi suamalie ma manogi suamalie mo le tele o tausaga na faʻaaogaina togafitiga o malulu o se febrifuge ma le diaphoretic.

Faitau foi e uiga i mea aoga aoga ma metotia o le seleseleina o fugalaau: jam, brandy, uaina.

O le kulupu o loʻo i ai elemene: uʻamea, potassium, calcium, phosphorus, magnesium, oona. O fualaau suamalie e maua i vitamini C, A, B, PP, latou te aofia ai le fructose ma le glucose, pectin. Laʻau ma fuga vine faʻamalositino le puipuiga o le tino ma faʻaitiitia le mamafa, faʻamanuiaina lelei le galuega a le inumaga. I vailaau, e le gata o vine e faʻaaoga, ae o laʻau ma aʻa. O fualaau aina ei ai mea faʻapitoa. O suauu taua e maua e fugalaau e mafai ona tupu ai ni faʻafitauli o le maʻi. E le gata i lea, o le sua fou o le sipisi ua faʻasalaina mo tagata o loʻo mafatia i le gastritis poʻo le maʻi o le gaʻo, fatu faʻamaʻi. O le kulipi e solia i tagata gasegase e maua i le fula.

Cornel

O Cornel o se laau laʻititi poʻo se vao mai le Caucasus. O fua susulu o le cornel e sili ona lelei ma tofo lelei, o loʻo aofia ai le tele o mea gaosi.

O le maualuga o le suauu e mafai ona oʻo i le 3-6 m, o laʻau e ufiufi i le paʻu paʻepaʻe, faʻapipiʻi mamao. O le umi o lau oval mai i le 3 i le 8 cm. O fugalaau auro laiti e aofia ai petala e fa ma ua faʻaputuina i totonu o se malu malu. Petals i ni pito maamaʻa. O fualaau suamalie e mafai ona maua mai i le oval, pear-shaped pe spherical. I totonu o le fualaau aina e tele lava le ponaivi umi. O pusi na amata i le faaiuga o le taumafanafana - i le amataga o Setema. O Dogwood o loʻo maua i le vaomatua i le Caucasus. E mafai ona maua i totonu o togalaau pei o se laau totō i Europa ma Asia Tutotonu, Iukureini, Moldova, Rusia.

O Cornel e fiafia i lapalai o le eleele ma lelei le ea, o le malulu ma le malulu o le lamala. Fualaau aina eseese e televave vegetatively po o fatu.

O le aʻafiaga o le aʻa e manaʻomia ai le faʻasuina seia oʻo ina aʻafia le fatu. O lenei mea totō o se gaʻo umi ma e mafai ona tupu i le silia ma le selau tausaga. O fualaau Dogwood ua leva ona faʻaaogaina i meaai, latou te maua ai le manogi manaia, o le tofo suamalie, e sili ona suamalie i sina mea itiiti. Mai fua e kuka aifetoty compotes, jam, jam, uaina, faʻaaogaina e avea ma se faʻavasegaga mo ipu eseese. E faʻaaogaina ponaivi e fai ma sui i le kofe, e faia ai se meainu malosi, o laulaau o loʻo tipiina e pei o le lauti. O Cornel o loʻo i ai faʻamaumauga faʻamalolo: faʻafaigofieina le mamafa o le toto, faʻamalosia ma le leo. O le anotusi o le vitamini C i totonu e tele atu nai lo lemoni. E aofia ai le pectin ma le phytoncides, faʻamalosi tino, macronutrients (magnesium, calcium, potassium). E i ai sona aoga aoga i luga o le mea o loʻo i ai meaʻai ma o loʻo i ai se aʻafiaga e aʻafia ai.

Siaki le filifilia o metotia ma recipes billet dogwood mo le taumalulu.

Cornel solia i le malosi ma le le mautonuE tatau foi ma le faʻaeteete e ave fafine maʻitaga, atonu e ono mafua ai ona osofia.

Kalina

Kalina i le tele o seneturi teuteu togalaau ma faʻaaogaina o se fomaʻi lanu meamata. O lenei laau poʻo le vao e mafai ona ola i ni nai mita. I luga o le taamilosaga lapotopoto na tuʻuina laulaau o le tolu i le lima laulaʻau, ma pito iʻu i foliga o cloves. Fugalaau fugalaau o loʻo faʻaputuina i se faamalu o loʻo i luga o pito o vine. O le fua o le foliga o se polo, mumu lanumumu. O le umi o le maʻa - 0.5-1 cm, totonu o le ponaivi lapotopoto tele. O le taimi vavalalata e amata ia Me ma faʻaauau ia Iuni. Na fua mai fua i le tautotogo. O Kalina ua maua le vao i Europa ma Asia, e tupu lelei i se tau fesuiaiga o le tau. E le mautonu ma le malulu, e faʻafefe foi le lamala. E mafai ona e ola viburnum i le la po o sina vaega malulu.

Aoao atili e uiga i le gaosia o le viburnum: meaola lauiloa, toe gaosia, faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Ua totoina laau vao o Viburnum i le togalaau i se mamao e 2-3 mita mai le tasi. Kalina o matagofie laʻau teuteu i vaitau uma. Laʻau mumu o le viburnum o loʻo faʻaaogaina e fai ma vailaʻau. Vitamin C fesoasoani e foia ai le malulu, o siama. Kalina e mafai ona faʻaitiitia le toto maualuga, togafitia le tale. O vine o loʻo i ai vitamini E, A, P, K, meaola faʻasaina, pectin, phytoncides, tele o macro-ma microelements (uʻamea, phosphorus, molybdenum, potassium, ma isi). O le tofo suamalie o viburnum e mafua mai i vailaʻau oona. I tulaga o le faʻamaloloina o uiga lelei, e leai se tutusa, faʻaleleia le gaioiga o le ate, fatu, gastrointestinal tract, o loʻo i ai ni mea faʻapipiʻi ma vailaʻau.

Faitau foi e uiga i aoga o le viburnum mumu mo le soifua maloloina o tamaitai, viburnum paʻu mo le tino o le tagata, faapea foi ma le seleselega o viburnum mo le taumalulu: viburnum juice, viburnum ma le suka.

Aua le 'ai Kalina faʻamaonia, tagata maualuga maualuga, afaina fatuga, fafine maʻitaga.

Barberry

Barberry - fugalaau teuteu, faʻalaina, ma prickles, e sili atu ma le 2 mita le maualuga. Laua i foliga o se ellipse e oo i le 4 cm le umi, ma nifo lelei. Fugalaau lanu samasama ma tafaoga e ono e lapotopoto i le pulumu. O le tele o fugalaau e tusa ma le 0.7 cm. O fua e lautele, mūmū, sili atu i le 1 cm le umi, oona i le tofo. O fugalaau e fuga mai le ogatotonu o le tautotogo ma oʻo i le faaiuga o Me. Na amataina ia Berries ia Setema-Oketopa. O Barberry e maua i le natura i le vaomatua-steppe seta i atunuu Europa ma Asia i le Caucasus. O lenei laau afu e matagofie lona pale, e foliga manaia i le tautoulu, pe a lanu mumu, teuteu le tele o togalaau ma lautele e faʻaaogaina e tagata e faia ata.

Siaki ituaiga eseese o laau: Thunberg (faʻatoʻaga ma ituaiga), Ottawa Superba.

Tui le seleni lelei i nofoaga lelei. E toe gaosia e fatu po o tipi ma togi. E sili ona lelei le totoina i le tautoulu. O Barberry e masani ona faʻaaogaina i le kuka, ua faʻamago le fua ma faʻaopoopoina e avea ma se faʻavasegaga i le tele o ipu. O fua ma laʻau o loʻo aofia ai le tele o alkaloids, vitamini K, fructose, glucose, meaola faʻasaina ma pectins. Berries fai sua suamalie ma masi, salu manogi. Barberry e faʻaaogaina i vailaʻau masani, O loʻo faʻaalia mai mo tagata gasegase maualuga, o loʻo i ai ni mea faʻapipiʻi., faʻaleleia galuega lagolago o le tino ona o mea o loʻo iai i le vitamini C, togafitia ai faʻamaʻi ate, maʻisuka, e iai sona aʻafiaga.

Aoao atili e uiga i le tuufaatasiga, meatotino ma le faʻaaogaina o le barberry.

Faʻailoaina barberry hypotonicis, tagata e maualuga le eletise ma le tui toto, fafine maʻitaga ma le taimi o le misa. O le uumi taimi e faʻaaogaina e mafai ona oʻo atu ai i le taʻavale.

Currant

O le fuamoa mumu o se laau toto ma se maualuga e 1-2 m. E aofia ai le aiga o le Gooberry. Laʻau faʻamalosi ma 3-5 lobes. O fugalaau e laʻititi samasama i fusi vine. O vine e susulu, mumu ma se tofo suamalie. E salalau le laʻau mumu i Eurasia latalata ane i vai ma luga o vaomatua. Tulisi fualaau e avea o se laau teuteu ma le mauaina o fua aoga. Aua o nofoaga talafeagai i le la i le itu i saute ma eleele eleelea poʻo eleele eleʻele. Currant - o se faleteuoloa o vitamini ma meaʻai. E aofia ai aemaise lava le tele o vaitamini Cma vitamini foi o le vaega B, vitamini A, E, K. O suamalie o suamalie e tele i le potassium, phosphorus ma le calcium, faapea foi le uʻamea, seleni ma le sima. Faʻaaoga i le kuka mo le faia o meaʻai eseese. O le fuamū mumu e iai ona aʻafiaga faʻamaʻi ma antipyretic, faʻaleleia le manava ma faʻasusili le fia inu. I totonu o tagata faʻaaoga vailaau faʻaaogaina vine ma lau lauʻau.

Vaʻaia oe lava ma ou aiga faʻatasi ma sauniuniga mumu mūmū: jam, jam, compote.

Laʻau Mumu Mumu solia ma le gastritis, maʻi o le tino, pancreatitis ma cholecystitis.

Cranberries

Cranberries o se laau e fuga lauolaola e iai le aiga o le heather. O siaki e fesuisuiai ma faigofie. O laulaau e itiiti lava lona foliga, e oo i le 1.5 cm le umi, lanumeamata lanumeamata i le lanu. O lau laau e fuga mai i le faaiuga o le tautotogo - i le amataga o le taumafanafana ma fugalaau lanu piniki i luga o se laau umi. O fua e lapotopoto, e lanu mumu le lanu ma e mafai ona oʻo atu i le 1.5 cm le lautele. O le tofo o fualaau aina oona. O laau laʻau e ola i vaega o le gaogao, i vaovao vao, i le talafatai o vaituloto i le itu i matu. O lenei tama aoga ua totoina pisinisi i luga o togalaau faapitoa i Amerika, Polani, Kanata, ma Rusia. E mama tele launiu-e manaʻomia, o le malulu ma le faʻamalosi i le palapala. E mafai ona tupu i luga o le fasi fanua, faʻalauteleina i laau. O le nofoaga e fetaui lelei lelei ma susu, o le palapala e tatau ona avea ma peʻa poʻo se meaʻai i sphagnum moss ma nila. O le taua o fualaau oona e mauoa i fualaau oona, o antioxidant masani. O loʻo aofia ai le micro autu ma macronutrients, vitamini o le kulupu B, C, A, K. Cranberry fesoasoani i le maʻisuka, gasegase o gasegase, tagata e iai fatuga fatu ma fatuga o le tino, ma le rūmatism ma maʻi paʻu.

Aoao atili e uiga i mea tau vailaʻau ma le faʻaaogaina o le arai (mo le soifua maloloina o tamaitai), faʻapena foi ona masani lelei i fualaau mo le seleseleina o vine: leisa, tincture.

E faʻamaʻiina le launiu i le gastritis ma le maʻi suka i le maualuga o le eletise, faʻapea foʻi ma faʻamaʻi ate.

E te iloa? E mafai ona teuina fualaʻau fou seia oʻo i le isi seleselega i laupapa paʻu vai.

Rosehip

Rosehip - o se tasi o le aiga Pink, o se togavao o loo i ai tumutumu saʻo e ufiufi i manulele. O laʻau e pupuʻu i le 5 laulaau mai le 4 i le 9 cm le umi. Fugalaau mananaia e lanu piniki māfiafia e tusa ma le 5 cm le lautele. O fua e le lelei pe faʻalanoa, malie, lamolemole, ma le diamita e oʻo i le 1.5 cm. Ripen ia Setema. O le Rosehip e tupu i se vaitau lelei ma le gataifale, e tufatufa atu i Central Asia, Iukureini, Rusia, Belarus, Moldova. E mafai ona tupu le vao vao i totonu o le togalaau, o se aiga o se rosa ma o loʻo i ai ni uiga teuteu. E mafai ona faʻaaoga e avea o se laumei lanumeamata. O le auala pito sili ona faigofie e fafagaina ai le vao vao - otaota. O lenei laau lauiloa e tupu lelei i eleele lauusiusi ma le susu i totonu o nofoaga susulu. O le Rosehip e sili ona mauoa i vitamini C, faapea foi ma vitamini A, K, B2, E, keratin. O ia meatotino faʻamaʻi ma o se faʻamaʻi masani. O le lauti tivae Rose e fesoasoani e faʻamalolo ai le malulu, faʻamaʻi urogenital, cholelithiasis vave.

O le suaina o rosehips o le auala pito i leva lea o le gaosia o vine mo le teuina o taimi umi. I lenei fomu, o lo latou paʻu ua faʻanoanoa, o elemene elemene i le faagasologa o le pa'ū o le susu o loʻo faʻamalosia lelei, ae le faʻaumatia o latou uiga faʻamalolo.

I le avea ai ma vailaau, e le gata o fualaau aina e faʻaaoga, ae o fugalaau foi ma aʻa. E fesoasoani le Rosehip i faʻamaʻi paʻu, maʻi o le gaʻo, anemia. O se maualuga maualuga o le vaitamini C e mafai ona siitia ai le eletise, o lona uiga o le maila ma tagata o loʻo mafatia i gastritis, e tatau ona faʻaaoga sisi o le rose ma le lapataiga. O faʻamalosi malolosi e mafai ona faʻaleagaina ai le manava o le nifo, o le faʻaʻumiʻumi le faʻaaogaina i ni aofaiga lapoa e faʻalavelave ai le ate ma isi gaʻo totonu.

Hawthorn

O le Hawthorn o se vao tuitui po o se laau o le aiga Pink. O le isi laʻau faʻatasi ma cloves o loʻo faʻatulagaina i se mea lautele. Fuga o le toto o le tino o le fomaʻi. Fugalaau papaʻe ma peti e lima. Fualaau aina - mai le lanu moli i le paʻu, pulumu poʻo le faʻaloloa, mausali ma se manogi suamalie. I le lautele, o le fua e mafai ona oʻo mai i le 0.5 i le 4 cm. E oʻo atu i le amataga o Aokuso - amataga o Setema. E ola le Hawthorn i luga o vaomatua ma auvai i Eurasia, Amerika i Matu. E le o se mea faʻafefete, faʻafefe i le lamala ma le malulu. E faʻaleleia i luga o le faʻaleleia lelei o eleele lafulemu i nofoaga lanu.

Боярышник идеально подходит для живой изгороди, часто используется как декоративное растение.

Ажурные листья, белые цветки и красные плоды очень красиво смотрятся от весны до глубокой осени. Hawthorn o loʻo faʻamalolo mea totino. faʻaaoga i fomaʻi fomaʻi, fualaau ma lau. O fua e maua ai mea faʻaleagaina ma e faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi fatu, faʻamamaina toto toto ma faʻaleleia le tafe toto. O loʻo aofia ai le acid ascorbic, vitamini K, flavonoids ma le ursolic acid, lea e faʻalautele ai toto toto. E maua e le Hawthorn se aʻafiaga aoga i luga o le faʻalavelave o le tino, faʻasaʻo le atuatuvale ma le toʻa.

Faitau foi e uiga i le aoina o vine ma le seleselega hawthorn mo le taumalulu (jam).

E mafai e le Hawthorn fai se mea leaga pe afai e te 'ai i luga o se manava gaogao pe inu vai malulu, gaogao ma le tui vavalalata. O le faʻaaogaina o le hawthorn i le tele o doses e mafai ona faʻagesegeseina ai le fatu ma faʻalavelaveina ai le tino.

Rowan

O le isi lala laau po o le laau, o se sui o le aiga Pink - Rowan. O laʻau matilatila o le taʻamilo i luga o laʻau uumi ma le vaapiapi ma ni manoa mafiafia. Fuga i fugalaau paʻepaʻe, faʻaputu i le malu malu. O le vaitau vavalalata e amata i le faaiuga o Me ma faaauau pea ia Iuni. O fualaau oona e fua mai ai le tele o se pea, foliga foliga o le polo ma se tofo oona ma le tofo. O le laau Rowan e tupu mai ia Setema, a maeʻa laʻau e avea ma suamalie, o le a le toe i ai. O le tele o ituaiga ituaiga o pusi o mauga e taatele i le maualuga o le tau i Europa, Asia ma Amerika i Matu. E matagofie foliga o fuʻa a Rowan i le autumn ma le taumalulu. Na teuteuina le tele o fanua o le Slav, i aso anamua na latou talitonu ai o malu o le mauga e puipuia fale mai malosiaga leaga. E le faigata le pipi o vao mauga, e tupu lelei i luga o le eleele lafulemu i totonu o se nofoaga lelei. E mafai ona e faʻateleina mai vine mama, e tatau ona e maua fatu mai le pulupulu ma lūlū i le paʻu i le eleele. O fualaau o Rowan e faʻaaogaina ai siamu, marshmallow, jelly, ava malosi ma le ava malosi. O le tuufaatasiga o fua o le pusi o le eleele e mauoa i le tele o vitamini (C, A, E, B, PP), meaola oona, carotene, flavonoids ma tannins. O togalaau e faʻaaogaina i vailaau masani. Rowan fesoasoani e faaleleia le metabolism ma le nutimomoia, o loʻo iai ni mea faʻapitoa ma mea faʻapitoa, e mafai ona i ai se aʻafiaga o le antibacterial ma faʻaleleia galuega lagolago a le tino atoa.

Aoao atili e uiga i meatotino aoga ma le faʻaaogaina o uila mumu.

Ua faʻaseseina le Rowan mo tagata ei ai le maualuga o le aloʻa, o le fatu ma le faʻateleina o le toto.

Irga

E le o tagata uma e masani ia Irga, o se isi tagata o le aiga Pink. O se mea teuteu teuteu poʻo se laau maualalo e oo atu i le 2.5 mita le maualuga. Laʻau vaivai o foliga faʻalelei i cloves i le pito. Mamanu mama i fugalaau paʻepaʻe, faʻaputuina i le pulumu pulumu. O fua e pei o le apple-foliga ma le diamita 1 cm, lanu mai le lanu violē i le lanumoana uliuli. O Irga e oʻo atu i le faaiuga o Iulai ma Aokuso, o fua e lanu ma manaia. Ua tupu Irga i vaitau lelei i Europa, Aferika i Matu, Amerika i Matu, ma Iapani. E faigofie ona faʻafeiloaʻi le laau i luga o tulaga fou, e mafai ona maua i luga o papa papa i le Caucasus ma le Crimea.

Faamasani oe lava i ituaiga o Irgi: Kanata, alder, Lamarck.

Faafetai i le le mautonu, faigata o le taumalulu, mea lelei teuteu ma fualaau aina, o le tele o faifaatoaga e ola i luga oa latou togafiti. O le laau toto e ola lelei ma fua mai i ni vaega lamolemole, e le o faigata i le palapala. Faʻasaina i le vaevaeina o le vao, tipi ma fatu. Mai vine e faia ai le uaina atoatoa, jams, marshmallow. E faʻaaogaina Irga i vailaau faʻapitoa e fai ma puna o vitamini ma isi mea aoga. E matuā taua lava i vitamini PP, o loʻo i ai sona aoga aoga i le setete o toto ma le galuega a le fatu. Fua e faʻaleleia ai le faʻapalapalaina, faʻaaoga mo le hypovitaminosis.

Faaaogaina le faʻaaogaina i le kuka tele. E pei o vine mamago ma ua faʻaaogaina e fai ma mea e tumu ai pies, keke ma pusa. O loʻo faʻaaogaina le eleele e faʻafefiloi ai keke, casseroles, pancakes, ma fritters. Mo meaai ma meaai autu, faatasi ai ma le faʻaopoopoga o fualaʻau e gaosia ai sau sauʻai.

Faʻaleagaina faʻaleagaina e mafai foi ona mafua mai i le masalomia i le tulaga o le le faapalepale tagata taitoatasi. O Berries e i ai se lagona filemu, e tatau ona mafaufau i ai, aemaise lava pe a ave se taavale, ma aua nei faʻaleagaina le suamalie suamalie.

Lemongrass

Lemongrass o se laʻau maualuga e aʻe ai le aiga Magnolia. Lianoobraznye lala e mafai ona oʻo i le umi o le sili atu ma le 10 m ma le mafiafia o le 1-2 cm. Luga o le laʻau ma le paʻepaʻe po o le fugalaau fugalaau, e aoina i se pulumu. O le taimi vavalalata e amata i le tautotogo o le tautotogo ma faʻaauau ia Iuni. O fua o lemongrass mumu lanu mumu, spherical, le tele o se fuamū mumu. O le tofo o le fua e afaina i le oona, ma o le manogi e pei o se lemoni. Fua na fua i le amataga o le tautotogo. Lemongrass o se fua tele, ae e fua mai pe a uma le tausaga. I le vao, lemongrass o loʻo maua i Saina, Iapani, Sasaʻe Mamao, o Motu o Kuril. Faatoʻaga e le fai togalaau lemongrass o se mea teuteu ma fualaau suamalie. E fautuaina e ola i luga o le lua mita i se la e susulu ma malulu. O le laau e ola lelei i le malamalama ma le eleele suamalie. E sili ona faigofie le faʻalauteleina o lemongrass faʻatasi ai ma ni mea e momomo ai ma tuʻuina. Lemongrass e mauʻoa i vitamini E ma C, o loʻo aofia ai suauu taua, meaola faʻasaina. Mea aoga i totonu o fua faʻaleleia le popole ma fatu cardiovascular, ate. O le inu o lemongrass o loo i ai sona aafiaga.

Aoao atili e uiga i le tuufaatasiga ma meatotino aoga o le Saina Schizandra.

Lemongrass ua solia i tagata o loo mafatia mai le le mautonu, faateleina le eletise o le manava ma le gasegase maualuga.

Cloudberry

Cloudberry o se isi tagata o le aiga Pink, o se laau laʻau faʻapitoa po o se laau toto e tusa ma le 30 cm le maualuga. O laʻau e lima-lobed ua faʻataʻamilomilo. Fugalaau paʻepaʻe e toʻatasi ma petale e lima e aliali mai ia Iuni-Iulai. O laumei amber-colored e pei o raspberries, ae o le tofo ma le manogi e ese. Ripens ia Aokuso. I le natura, o loʻo maua i luga o vaituloto i le itu i matu o le Itumalo, le Far East, ma Siberia. O gaosiga o gaosiga o gaʻo suamalie ma maloloina o loʻo galulue i faʻatoʻaga faapitoa i atunuu Scandinavian ma Amerika.

E matua faigata lava ona tupu aʻe i luga o le fasi fanua, e tatau ona fatuina ni tulaga e talitutusa ma lona natura masani. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e eli se alavai ma se vai e leai se vai e faʻafefe ai se fusi, ma faʻatumu i se faʻafefiloi o peat ma le vaomatua ma tausia le faʻamamafa tatau. E sili atu le faʻapupulaina o le vavave vao, e faigata ona tupu fatu. O vaovao o se punavai o le acid ascorbic, vitamini PP, A, B. O le fatu e aofia ai meaʻai malic ma citric, pectins ma tannins.

I le aofaʻi o le vaitamini A, o le tele o taimi i luma ole kāloti, o le tele o fuamini C i totonu nai lo fualaau suamalie.

O fua e mafai ona faʻauluina fou ma mo le faia eseese suamalie suamalie, masi, meainu. E le gata i lea, ua leaga le timuga i le foliga susu. Cloudberry e faʻaaogaina i vailaʻau e fai ma antispasmodic, antimicrobial ma diaphoretic. O Berry e faʻaleleia ai le gastrointestinal tract ma le fatu, fesoasoani i togafitiga o faʻamaʻi paʻu.

O le vavao ua faʻasaina i le yazvennik ma tagata o loʻo mafatia i le gastritis ma le maualuga maualuga o le eletise i le vaitaimi o le faʻavavega.

E te iloa? I Finelani, o le cloudberry o se faailoga o le atunuʻu ma o loʻo faʻaalia i se tupe siliva e 2 Euro.

Ali

O Sarai o se laau teuteu matagofie ma fualaau lelei e amata mai East Asia. O le aiga o Lokhovye, e mafai ona oʻo i le maualuga o le sili atu i le 2 m. O laulaau e foliga foliga mai, lamolemole, e tutusa ma le laurel. O fugalaau e papaʻe ma manogi. Lulu mumu lanu mumu po o le fulafula ma umi uumi ma fatu i totonu. O palani pe tusa o le 2 cm le umi, e foliga pei o dogwood, e vevela i le ogatotonu o le taumafanafana. O le tofo o vine o se mea suamalie ma suamalie, o sina mea itiiti, tutusa ma le tofo o vine, cherries ma apu. Sa avea Sarai ma fale i Iapani, Saina ma Korea, na totoina foi i Sakhalin. Afai e manaʻomia, e mafai ona e ola i lou fale. O le vao e fiafia i le la, eleele eleelea e le fetaui i luga o le eletise. Faʻapenaina e ala i le taina, tipi ma fatu.

O palani o vine e taua tele i se fualaau suamalie suamalie, aemaise lava le tele o vitamini C. Latou te aofia ai foi mea aoga amino ma metala. E le gata o vine e aoga, ae faapea foi fugalaau ma laulaau. I sasaʻe, o loʻo faʻaaogaina le umi o le talavou ma le umi o le ola. Latou te gaosia le tino i luga o le tino, faʻaalia, faʻaleleia le faʻaogaina o le gastrointestinal tract, puipuia ai le mai ma le maʻi cardiovascular, ma iai ni mea e tetee ai i le tino. O fua suamalie ma suamalie e faʻaaogaina i le kuka mo le sauniuni o sauʻai eseese, mea inu ma vailaʻau. Ua faʻaseseina ia vine i le tulaga o lagona taitoatasi ma i le maʻisuka.

O lea, na matou aʻoaʻoina meatotino autu o laʻau mumu lauiloa. O laau teuteu e mafai ona teuteuina le togalaau ma le togalaau, avatu se seleselega matagofie. Soo se tasi lava e mafai ona tupu fualaʻau maloloina, ia saunia i latou lava ma o latou aiga ma se fualaau suamalie, ma faʻaaoga foi e avea ma vailaʻau.