Laʻau

Zarya Nesvetaya - o se tasi o ituaiga vine vine sili ona lelei o filifiliga filifilia

O vine ei ai mo le tusa ma le 8 afe tausaga. O lenei aiga maloloina ma le manaia e tatau ona i ai se tasi o nofoaga taua i totonu o le tele o fualaau aina ma fualaau aina. O le mea lea, o faifaʻatasiga o loʻo taumafai malosi e atiaʻe ituaiga fou. O le vine vine o le Zarya Nesveta e le o se taimi ua leva, ae ua mafai ona maua le tufatufaina atu o vine vine ma le au faifaatoaga ona o lona le lelei. E viia e le au oloa lona manogi lelei ma le tamaoaiga, faapea foi ma se ata faatosina.

Faʻasolopito o le vasega

Dawn Nesveta - o se ituaiga o vine e filifilia. Na maua mai e ala i le sopoia o ituaiga o Talisman ma Cardinal. Ua maua e le uʻamea uiga sili ona lelei o ona "matua." O le eseese o Talisman na avatu ia te ia le tele o fua, o le tetee atu i le maualalo o le vevela ma faamaʻi, ma le Katinalina - tautau tetele, lanu ma le lelei o fua. O le tagata na amataina le pepa o le tagata lauiloa iloga o meaola olive vao E. G. Pavlovsky, o loʻo nofo i le Rostov o le Rusia. O loʻo galue o ia i viticulture talu mai le 1985, ma e galulue faatasi ma saienitisi i VNIIViV ia i latou. I.I. Potapenko sili atu ma le 15 tausaga. I le taimi lea sa ia tofotofoina le silia ma le 50 ituaiga vine.

Faamatalaga ma uiga

O vine vine e faasino i le vine vine o le Zarya Nesveta. O fuifui lapopoa o le foliga o le 0.6-1 kilokalama (o nisi e oʻo atu i le lua kilokalama) ei ai foliga matagofie ma matagofie.

Lisi o ituaiga laʻau Zarya Nesvetaya tele, e mafai ona oʻo i le lua kilokalama

Lautele, mai le 10 i le 15 kalama, o le ova o le lanu uliuli lanumoana ma se lanu violē ma le paʻi o le tautotogo e foliga manaia.

Pruin - o se pusa o loʻo ufiufi ai vine faʻatasi ma se faʻalanuʻu manifinifi. Puipuia i latou mai le faʻaaogaina o masini, o aʻafiaga le lelei o tulaga o le tau, faʻavalea ma meaola ninii.

O fua o le vaveao o le Zarya Nesveta o loʻo i ai se faʻamatalaga mataʻina

Le malosi o le paʻu, ae o le manava - e leʻo lagona pe a 'aina. O le pulupulu e faʻafefeteina, malie, crunchy ma aromatic. O fatu e laʻititi lona lapopoa, e 1-2 i le pusa. O fua o lenei ituaiga e le afaina i afu ma e le faigofie i le la.

O pipi e ufiufi i pruin ua lelei ona puipuia i le taimi o felauaiga, ae ua talitonuina latou te le o taofimau i luga o mauga.

O le tofo e faʻamamaina, tamaoaiga, ma se manogi manogi ma fualaau suamalie. Berries e aofia ai le 20% suka, o le eletise e 6 g / l. Zarya Nesveta o se laulau tele, ae o lona faaaogaina e le gata i le taumafa fou. O togalaau e faʻaaogaina foi mo le faia o le uaina. Ua maua le uaina ma se uiga lelei ma le manogi o le nutmig.

Laulau: uiga pupuu o le vine vine Zarya Nesveta

FaʻailogaTaimi
Faailoga masani
PepaApu
Faatonuga faʻaaogaLaulau laulau
Se fusi
Mass0.6-1 kg
PepaConical
VaʻaiaFaatatauga
Fusi
Mass10-15 gramu
Pepaoval (taimi o le taamilosaga)
LanuPogisa mumu ma se lanu violē
Faʻailoa meatotino
Uiga o le tofonutmeg
Sugar content20%
Faʻaletonu6 g / l
Faailoga o fale
Vaitaimi taimiMuamua vave (100-110 aso)
Mana tuputupu aeTall
Fugalaau galueBisexual
GaioigaMaualuga
Faʻafefe o le aisa-23 ° C
Maʻi faʻamaʻi2.5 points

O vaega sili ona lelei mo le tuputupu ae o Dawn Nesveta o le nofoaga lata i saute: o le Caucasus, le sami o le Black Sea, o le Kuban, ma isi. O le taimi muamua o le taumafa (100-110 aso mai tumutumu i vine e oo i le atoatoa o vine) e mafai ai ona ola atili i le itu i matu. O le tetee i le maualalo o le vevela e le lava mo le malulu (-23 °), e tatau ona malupuipuia vao mo le taumalulu. O pipi e aunoa ma le la ma le vevela e mafai ona leiloa se vaega o lo latou tofo.

O le kulupu e teteʻe i faʻamaʻi faʻaleagaina, o le faʻamaoniga o loʻo puipuia i le 2.5 pasene, lea e maualuga atu i le fuainumera i luga o le 5-sikuea.

I luga ole fua ole fua ole fua ole fua ole fua o le vine, o le togi laʻititi e iloa ai le maualuga o le tetee. O ituaiga faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi e 0 maualuluga, ituaiga tino e le mafaagaloina - 5 mea.

O le maualuga o le susu e le mafua ai ona pala pe faaleagaina e maʻi funga, lea e mafai ai ona tupu lenei ituaiga i se tau malulu.

O le malosi o le tuputupu aʻe e maualuga, o le vao e malosi ma e manaʻomia le lagolago malosi. Laʻau e oʻo i le 4/5 o le umi. E mafai ona e faʻateleina e ala i le tipiina ma le toto. O le aʻafia o le tipi e lelei. O fualaau aina o loʻo faʻaalia i le maualuga o le ola. E amata ona fua mai ni laʻau mo 2-3 tausaga.

O fua o le ituaiga o le Dawn o le Malamalama e tele. O le fuainumera o pupu vine i luga o vao e oʻo atu i le 80%. O le seleselega e tatau ona faʻamaonia e ala i le faʻatonutonuina o le avega o le vine, e fautuaina ia alu ese mai le ono i le valu mata. I luga o pu taʻitasi, 3 vine e mafai ona fua. O le fugalaau e faʻapitoa, e lelei le eleelea. O vine o se toniga lanu, e le o matauina le togi.

E mafai ona selesele vine pe a oʻo atu le fua o le olive, o lona uiga, pe a latou maua le suamalie ma o le nutmig e aliali mai i lo latou tofo. E masani ona tupu i le afa muamua o Aokuso. O fuifui ua maeʻa (e tusa ai ma manatu o le uaina) e mafai ona i luga o le vao mo se taimi umi, e oo atu i le tasi ma le afa masina, e aunoa ma le leiloa o uiga o tagata faatau. E mafai ona mou atu le paʻu, ae o le a leai se suiga o le papa. O maualuga o le suka e mafai ona tulaʻi maualuga, faapea foi ma le faaitiitia o le gaogao o le tofo o le nutuseg.

Vitio: Zarya Nesveta vine vine ma muamua fua tele

Tulaga Tutupu

Hybrid Dawn Nesveta e le o manaʻomia soʻo se tomai faapitoa o tekinolosi tau faʻatoaga. Afai e ausia tulaga manaomia o le tausiga, e oʻo lava i se tagata fai togafiti faufautua fou e mafai ona tupu lenei vine.

Faʻamasinoga

Pits mo le faʻaleleiina e manaomia ai le masani, i le loloto ma loloto - o le maualuga fautuaina o le 80x80x80. Ua saunia i le taimi muamua ma muaʻi taʻalo faʻatasi ai ma faʻamaʻi. E mafai ona e totoina uma le seleselega ma fualaau.

Laʻei pito sili

A maeʻa le fualaau aina, e tatau ona faʻamaʻaina le togavao faʻatasi ai ma mea faʻasusu ma mineral fertilizers ma mulch le palapala.

O meaola faʻasaina, e sili ona lelei le faʻaaoga o le humus. O le mulimulitaʻiina o le palapala o ogalaau ma lapisi eleʻele ua faʻatagaina oe e teu ai le susu. I le lumanai, pe a uma ona fesuiaʻi le sawdust, meaola ninii e aoga mo le totoina o laau i le mulch.

I mea e faʻaaogaina ai minerale, e fautuaina le faia o fugalaʻau i le ogatotonu o le vaitau tuputupu aʻe. Latou te fesoasoani e faʻaleleia le fua o vine ma fua. I le autumn, e sili atu ona lelei le faia o phosphate fertilizers.

Faʻasa

O le faʻasusu vai e fesoasoani i le atinaʻeina o vao, faʻaleleia le gaosi ma faʻaleleia le tofo o vine. E masani lava, o vine e le masani ona faʻafeinu, e tusa ma le tasi i le 15 aso. E le mafai ona e faʻafeinuina le vao i le taimi o le fugalaau, e taʻitaʻia ai i le faʻamaligiina o fugalaau. Afai o le tau e timuga tele, ona faʻaititia lea o le numera o vai. Ae e oʻo lava i le tele o le vai e le faʻapogai ai le pala o le laau ma le atinaʻeina o ala faʻaoga ona o le maualuga o le malosi o le vailaʻau.

Fufulu ma teuteu

O le faʻavaeina o vao e faia e tusa ai ma se tasi o metotia ua faʻamoemoeina mo le puipuia lelei o ituaiga vine. O le mea e sili ona taatele o se mea e leai ni mea e faʻaaogaina ai manu. O lenei metotia e saofaga i le lelei o le faʻaleleia ma le faʻamalama, ma faʻafaigofie ai foʻi ona faʻapipiʻi lima mo le taumalulu. I le tautoulu, ao lei amataina le malulu malulu, e vavae ese vao, ma o le toe vine e faigofie lava ona gaugau i fusi o loʻo taatia i le palapala i luga o le laina. Mo vailaʻau matutua, e fautuaina e fai mai i le ono i le valu manulele i luga o le laina i luga. Mai luga o le ulu o le vao e tutupu lima lima ma fualaau suamalie e fusifusia i se vavao ma se tagata e ola. Talu ai ona o le lava o le fafieina o fafie e fesoasoani i le fuaina o fua, e tatau ona umi ni manulele mo ituaiga o laʻau taumafa. E mafai ona oʻo atu i le 100 cm pe sili atu.

Faʻailoga o se mea e leai ni manu e faʻapipiʻiina ai se togavao o vine ua leva ona totoina i luga o se laina faʻavave

E pei o ituaiga uma e maualuga, e tatau ona faʻamaonia le fuaina o le vine. I lenei ituaiga tino, e oo atu i le 6-8 mata o loo totoe i luga o le fana ma se aofaiga atoa i luga o le vao e oo atu i le 42 mata.

Maʻi

O se tasi o aoga o Dawn o lona tetee atu i faʻamaʻi. Faʻatasi ai ma se faʻamaʻi ile maʻi faʻamaʻi o le 2.5 points, e le manaʻomia e soʻo se faʻaoga puipuiga faapitoa. O le mea lea e le afaina ai le laau ma atiina ae lelei, o ia, e pei o isi ituaiga vine, e manaʻomia togafitiga puipuiga faʻatasi ai ma fomaʻi. I le vaitau o le tuputupu ae, e tolu taimi e faia ai lenei mea. Faʻapipiʻiina faalua ae leʻi tupu aʻe ma tasi pe a maeʻa, pe a tupu le vine i le tele o se pea.

Pests

O le isi itu aoga o le ituaiga o lona tetee atu i le afaina. Ae o isi meaola faalafua e mafai ona afaina ai ia te ia pe afai e le o faia ni taimi talafeagai. O faʻalavelave tuga o le Dawn of Light:

  • manufelelei
  • ituaiga ituaiga o codling moth (e aofia ai le moa lau);
  • lagona le faʻasa (po o le vine vine).

Ina ia puipuia mai manu felelei, faaaoga se upega mama. O le pa e le tatau ona i ai i ni laina laiti po o se maea, a leai o le a le mautonu ma feoti manu felelei.

Leafworms ma codling moth e faaleagaina ai e le gata o vine, e mafai foi ona latou faaumatiaina laulaau, lala laiti ma inflorescences.

O pupula laiti o laʻau vine e fafagaina muamua i totonu o pulupulu, ma a maeʻa le latou faʻaleleia latou te fesuiaʻi i laulaau talavou

E tatau ona mataʻituina le fale ma faʻaoga taimi talafeagai. Mo le mafuaʻaga o le puipuia i le tautotogo, o le ogalaau o le vao i luma o le paranesi muamua e manaʻomia ona faamamaina le paʻu tuai ma susunuina. O lenei mea e faaleagaina ai le pupupa o le leafwort, lea o le taumalulu i lalo o le paʻu. Ina ia faʻaleagaina lenei ituaiga o manufeʻai i le gasologa o le vaitau, e tatau ona togafitia togavao faʻatasi ai ma iniseti o loʻo faʻamoemoe mo lenei faʻamoemoe i ni nai taimi.

E taua le manatuaina o soʻo se togafitiga o vine ma vailaʻau oona e tatau ona faia i le itiiti ifo ma le 30 aso ao le i seleseleina, a le o lea o le a le aoga le fale mo le taumafa ma e lamatia ai foʻi le ola maloloina.

Mai lea taimi i lea taimi, e osofaʻia ai Zarya Nesveta e se vine mamago po o se fatuga (phytoptus). O lenei meaola e natia i fatugaʻo i le taumalulu, ma i le tautotogo e gaoioi i lau. Talu ai ona o le leaga, faʻapipiʻi o le tubercles i luga o laulaau, ma o vaitusi e fai i tua. E i ai le solia o le photosynthesis.

Laʻau afaina i luga o laʻau pito i luga o laʻau leaga mai le vine vine (lagona mite)

O le sasaina e afaina ai foi le leaga, lea e mafua mai i se taunuuga. O le puipuia ma le faʻafefe o le vine vine, e faʻaaoga ai acaricides.

O le tausisia o nei fautuaga faigofie o le a mafai ai ona e ola malosi ma ola maloloina, ma, o se taunuuga, o se seleselega tele.

Faʻamatalaga

PF Zarya Nesvetaya (Talisman x Cardinal) O se ituaiga o vine vine sili ona manaia ma se vaitau vave i le amataga o Aukuso. O vine e lapoa ma matagofie, e toetoe lava a leai. Berries pe tusa o 10-12 gr., Oval lanu mumu lanumoana. O le mea lea o le a avea ai le fomu o le maketi: o le tino vaivai ma le paʻu o le nutmeg. O fuifui e mafai ona feaveaia. O le fomu e tupu tele, ma le lelei lelei o le vine i le mea sili ona lelei. E leai ni faʻamaʻi na matauina i le taimi masani o le togavine atoa. Ou te manatu o lenei vine e mafai ona suitulaga lelei ia GF Rochefort, lea i nisi o eria e le amio tutusa: pea o iai. Ou te manaʻo i lenei pepa e le faʻafefe i le lumanaʻi.

Fursa Irina Ivanovna

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=10198

O GF Zarya Nesveta na ia manumalo ia te aʻu, ma e le na o ona foliga vaaia, o le tele o le au ma le paiga, ae o lona tofo lelei foi, o le pusa i le ogatotonu o Aokuso, o le ata o le ata o le 0.994 kg, o le isi lua e 0.3 kilokalama, O le mea lea, o loʻo i ai se mea e toe faʻaleleia, e ui lava i le mea moni o le suamalie na ola mo se taimi uumi, ae ui i lea, o le paluga e tumau pea ma e sili ona manaia, o le pulupulu e paʻu, e tumu i le paʻu, o le paʻu e le mafiafia, ma e matua le mafai lava, i totonu o le fatu le tasi po o le lua fatu, o le pusa e tele , 10-12 gr, o le lanu mai le pogisa pogisa na liua i le lanu violē ma se punavai mama, o nisi o vine i le tautau na amata ona mou ese, ae o loʻo pipiimau pea, o le fusi e matagofie tele, e fai ai le tauau ma lima e lua e oo i le iuga, ma togafitiga e fa na le maʻi.

O se fuifui o fuga vine o loʻo tafa mai i le ogatotonu o Aokuso, ua oʻo mai Nesatta e mamafa ile 0.994 kilokalama

Vine vine

//vinforum.ru/index.php?topic=6.0

G / d Dawn Faalēmataina. Le fua muamua. Bush le tausaga lona lua. Pusa o loʻo faapipiiina i luga o se fatuga o Vailine stockstock 3. E lua fuifui na totoe. O le mamafa o fuifui e mai i le 1.5 i le 1.9 kg. O pilisi e tusa ma le 10 kalama, o le pulupelu e pala, o le tofo e fetaui lelei ma se manogi manogi. Ripoti i le 2013 10 aso mulimuli ane nai lo le g / f Super Extra. O le tetee i faʻamaʻi faʻamaʻi e lelei. Ma le faamaoni, Gennady Popov.

Gennady Petrovich

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=10198&page=2

Ou te manao e matau mai oloa fou o le Zarya Nesveta, o se mea e sili ona suamalie, faafouina, manatuaina, e le aluese ma avea ma mea suamalie pe a le o le taumafa. E i ai se mea e sili ona manaia i le tofo, ae e le afaina ai, ae maua ai le sili atu ona faamamaina mulimuli ane, e pei o se uaina lelei

Valeravine

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=10198

O Zarya Nesvetaya e malie i lena mea pe a aveesea, o le lanu piniki lea, o le "taeao", ae mafai ona tautau i luga o vao mo se taimi umi lava, e aunoa ma le leiloa o uiga o tagata faatau, ae maua le lanu. Ae o ata o ni ata e lua na pueina ma se eseesega o le 1.5 masina, ao le mea matutua uma.

Bunches na pueina ma se eseesega o le 1.5 masina, faatasi ai ma faʻatoʻa uma

Evgeny Polyanin

//vinforum.ru/index.php?topic=6.0

64% o tagata ua resitalaina o le upega tafaʻilagi //forum.vinograd.info/, e lauiloa i le va o vine, na taʻua le Zarya Nesvetu e fai ma faʻamatalaga poʻo se mea lelei tele. O le isi 16% na tuuina atu ia te ia se iloiloga o se ituaiga eseese, o ona le lelei e mafai ona faigofie ona tagofia e ala i le faaaogaina o faiga talafeagai o faatoaga.

O Zarya Nesveta o se ituaiga o fualaau suamalie matagofie, lea e le manaʻomia ai le tele o taumafaiga pe a tupu. E le gata o se tagata poto masani, ae o se tagata galue muamua foi e mafai ona maua se seleselega lelei. O le laulau o le a teuteuina i ni lanu mūmū mūmū sesega. O nei matagofie matagofie, lapopoa ma suamalie suamalie o le a le tuua ai se tasi e le fiafia.