Mo le talimalo

E mafai ona galo le hawthorn mo le taumalulu, i le fale e aunoa ma tomai faʻapitoa ma avanoa?

Hawthorn i le aia tatau lauiloa tagata e fiafia i vailaau faaleaganuu. Hawthorn o se punavai moni o vitamini aoga, e talafeagai mo lou matagofie ma le soifua maloloina.

Hawthorn matagofie berrylea e mafai foi ona pala. O tagata matutua ma tamaiti latou te 'ai ma le fiafia.

E mafai ona fetuutuunai le Hawthorn e pei o lona lava fanua, ma o le a fua tele, ma i le vao. E toatele tagata e filifili e aoina nei fualaau mumu ma le suamalie ma o latou aiga atoa - o se mea moni, malie ma malie.

O le Hawthorn o lona lava vaitaimi vavalalata. I le avea ai o se tulafono, e pau i le vaeluaga o le ogatotonu o Aperila ma le ogatotonu o May. I le taimi lea, e tatau ona maitauina se laau o le a vavae ese ai fua ma ia mautinoa e leai ni meaola faalafua e aliali mai i luga.

Afai e te le aoina lenei fale oe lava, ae e te manaʻo e faʻatau mai isi tagata aoina - e mafai foi ona siaki le tulaga o le laau lea na aoina mai ai vine. O le mea moni, e le taliaina le 'ai o fua o le hawthorn pe a fai o loʻo i luga o le ogalaau ma isi elemene le lelei.

E manao le Hawthorn e 'ai e le gata i le taimi mafanafana, ae i le taumalulu foi. O le mea moni, e mafai, ae pe faʻapefea ona togi le hawthorn ma o le a le ituaiga e sili atu ona lelei e faʻaaoga ai mea aoga uma? Matou te taʻu atu ia te oe lenei mea i le auiliiliga sili ona auiliili i parakalafa nei.

Faʻaaliga puupuu

O le Hawthorn o se tamaititi sili ona taua. Na te le taliaina le faʻamago ma o le mea lea e toatele e le iloa pe faapefea ona faaumiumi lona ola. I le isi itu, e tusa ai ma le manatu lauiloa, e malulu e le malulu uma vitamini ma meaʻai e tatau ona i totonu o le pusa. I le isi itu, o nei meaʻai uma e mafai ona i ai i se vaega itiiti ifo, ae e mafai ona e mauaina i latou i le tausaga atoa.

E toatele O vine e leiloa a latou meatotino aoga ona o le malulu le lelei. E le lava le na o le tuʻuina o le pusa i le faleisa ma galo ai mo sina taimi. Mea uma e manaʻomia le ala saʻo ma le hawthorn e le o se faʻasalaga. I totonu o lenei tusiga o le a matou faʻamatalaina auʻiliʻilia pe faʻapefea ona tatau ona faʻaliliu le hawthorn, ma tuʻu ai mo se malulu umi ma le malulu.

Laasaga i lea Laasaga Faatonuga

O le taimi nei, pe a tatou feutagaʻi ma le fesili: "E mafai ona galo le hawthorn mo le taumalulu?", Ia tatou agai i luma i le faagasologa o le sauniaina o fua.

E faapefea ona saunia?

O le Hawthorn ua lauiloa i tagata Rusia talu mai aso anamua. O le toʻatele na faia ni meaʻai inu ma inu i latou pei o kvass. O nisi sa faaaoga le hawthorn e fai ma meaai.

O lenei mea e foliga mai e laʻititi ma e le mafaamatalaina e mafai ona puipuia ituaiga eseese o faʻamaʻi o le fatu ma vaʻa toto, ma o le mea lea e fiafia tele ai. E tatau foi ona e manatua o le hawthorn e taatele i le totonugalemu o Rusia, ae mafai ona maua i Urals ma i saute.

O Berry e sili ona lauiloa. E faavae i luga faia ituaiga uma o meainu malosi ma mo mafuaaga lelei. Hawthorn e fesoasoani i le mea moni e sili atu ona faigofie le manaia o le ava pe a oʻo i totonu o le toto ma vave faʻafuaseʻi ona aveeseina mai le tino.

Ae faʻapefea ona saunia le hawthorn mo le faʻaaoga i le tele o masina? E faʻapefea ona tumau lona tofo? E i ai lava i taimi uma se auala e alu ese ai ma o se mea e leai se aoga. Pe a faʻamaʻa, o le hawthorn e leiloa ona meaʻai, ae le o le atoatoa, ae o le tofo i le taimi o le faʻaleagaina e tumau pea. O lea ia tatou amata.

Laʻau pe a faʻatau ma le totoʻa le faʻatau poʻo le pikiina. E le tatau ona pala, fualaau mamago, ma vine mamago. E le gata i lea, afai e te le fuaina ni fua lelei - lafo ese.

Toto le fua i ni nai taimi. ma pe a e mautinoa e leai ni lala ma laʻau i ai - e mafai ona e alu i le vaega muamua o sauniuniga. Pusa i totonu o se fagu vai faʻafefe ma faʻafefe. O le taimi lava e amata ai ona tafe le vai, tape le vevela ma faatalitali mo le tafe ifo o le vai i lalo o le tapuni.

O lenei tuu fua i totonu o le vai vevela ma tuu i ai iina mo le sefululima minute. O otaota uma ma otaota o le a lafoaia fualaʻau ma tumau ai i luga. O isi mea o loʻo i totonu o vine o le a faʻatoʻateleina. O lenei tuu fua i le drushlak ma fufulu i lalo o le vai tafe.

O le isi, tuʻu laʻau, lea e faʻafefiloi ma se solo i luga o se fata. Taumafai e tuʻu ia fua ina ia latou tumau i se nofoaga. Lafoaʻi. I le taimi nei, o le tele o avanoa e faia mo le taumalulu e malolo ai, e mafai ona e agai i le laasaga e sosoo ai.

O le a le mea e malolo ai?

Sauni le hawthorn i nai paʻu laʻititi i totonu o pusa. Ia mautinoa e nonoa ia afifie ala i le tuʻuina atu o le ea mai ia mea.

Le isi, siaki lau faʻaaisaisa. O le maualuga o le malulu i totonu o le mea e tatau ona fai ina ia le faʻaumatia meaʻai ma fualaau aina mai le maalili.

Faia ma le faʻaeteete le toe iloiloga i le pusaaisa. E le tatau ona faʻatagaina fualaʻau e faʻafesoʻotaʻi ma aano po o iʻa. Tuu i totonu o se vaega ese i fualaau faisua.

Tulaga o le vevela

Hawthorn E maua i le vevela o le vevela mai i le luasefulu lua tikeri e oʻo i le luasefulu lima. O le maualuga lea o le vevela. I le vevela i lalo ifo o le hawthorn e mafai ona maua ai le sua, ma o le vevela o loʻo i luga o le a fesoasoani i le mea moni e faapea, o le tama e leai sona aoga aoga. O le mea lea, ae e te leʻi aveeseina vine i totonu o le pusaaisa, siaki le tulaga o le vevela.

Auala e teu ai

O le hawthorn lanu e tatau ona teu muamua i ato. Filifili polyethylene umi o le a le faʻavaivai.

Ia mautinoa foi Paʻu Palasisi e leʻi susu. A leai, o le a tumau i le pusaaisa.

E le tatau ona tufatufa fualaau aina ma fualaau faisua i tuaoi tuaoi, ae i soo se itu e le o ni meaʻai. O le Hawthorn e tatau ona faʻapipiʻiina i ni paʻu laʻititi ina ia taofia ai le toe faʻamaʻi. I lenei tulaga, e le o le mea e tatau ai ona maua e le Berry.

Taimi

E mafai ona teuina le Hawthorn i le pusaaisa e sili atu ma le ono masina. O le mea e leaga ai, o masina o loʻo mulimuli mai e afaina mo lenei meaʻai ma e mafai ona taʻitaʻia ai le mea moni e le mafai e le hawthorn ona tuʻuina uma mea aoga i le malulu. O le mea lea, ina ia aua nei galo, ia faapipii se faamanatu i le pusaaisa o le ola ola o vine, pe tusi i luga o le pusa lava ia.

Totogiina o filifiliga

Talu mai le taimi nei, e te iloa le tali i le fesili: "E mafai ona galo le fua o le vine?", Sei o tatou iloiloina auiliiliga e ono mafai ona maua. O se tasi na te faʻasaina le sua i le vai, ma talitonu o le aisa e lelei le puipuia o meatotino o vine. E faaopoopo e se tasi isi fua i le pusa.

Tasi le auala po o le isi, ae le faʻafefe o le hawthorn o se faiga faʻapitoa ma le galue malosiA maeʻa, o le a fesiligia pe o faʻamaonia meaʻai i totonu o le papa pe leai. O le mafuaʻaga lea e tatau ai muamua ona faamasani oe lava i auala uma o le faʻamaisaina o meaʻai, tapenapenaga mo le taumalulu, lea e tatau ai. Masalo o nisi o auala o le a le fesoasoani ia te oe e faasaoina ai aoga o fua.

Faaiuga

Hawthorn tamaʻai lelei ma maloloinao le mea lea, e le tatau ona e lamatia ona aoga aoga ina ia mafai ona e faia lau lava suʻega. E sili atu le faʻafesoʻotaʻi i la matou fautuaga ona e mautinoa lava, o le a mafai ona e faia se faʻaagaga mo le taumalulu e aofia ai vine suamalie.

Fai le fesili i le auala e togi ai le hawthorn i le fale, ma le ogaoga ma atonu o le ae talisapaia moni le meaalofa atoa o le natura na aoina i totonu o le tasi mumu mumu.