Lafumanu

Filifili se lapisi lapisi ma aʻoaʻo ia i le faletaele

O mea o loʻo i totonu o le lapiti i tulaga o le fale poʻo le falemaʻi ou te manaʻo e faʻalelei e mafai ai mo manu, ma mo i latou lava. Mo lenei mea, e le gata i le mauaina o se nofoaga talafeagai e ola ai, e tatau ona e aʻoaʻo atu e puipui le manaʻoga i se tasi o nofoaga faapitoa. E faʻapefea ona faia lenei mea, matou te talanoaina i lenei tusiga.

E mafai ona aʻoaʻo le lapiti i le fata

Rabbits, e ui lava e le o ni mea faʻapitoa, e le valea, e faigofie ona latou toleni ma manatua tulafono, o lea e le tatau ona i ai ni faigata i le aʻoaʻoina. O le mea taua o le fata o se faatulagaga talafeagai, ma i le taimi o le toleniga onosai na faʻaalia i lau vaega.

E te iloa? I le Guinness Book of Records i totonu o le vaega "Rabbits" na faailogaina ai se aiga atoa na vaʻaia tagata maoae. Muamua na umia le mamafa i le mamafa o le mamafa na avea ma Emma lapiti, ona sosoo ai lea ma lona atalii o Roberto ma, mulimuli ane, o le atalii o lona atalii o Ralph. O le aiga o lapiti faʻamaumauga o le pasefika telefoni mai le UK, East Sussex County.
E tatau ona aʻoaʻo mai le 1-1.5 masina le matua, pe a faasolosolo malie ona tutoʻatasi tamaiti laiti. O faʻataʻitaʻiga o faifaatoaga lapopoʻa fautuaina tagata taʻitoʻatasi matutua (3 masina) ina ia toe faʻaleleia, a le o lea, o le tane o le a faʻaalia i taimi uma le teritori e faʻafefe ai isi tane.

Filifili foliga o le fata

E faigofie ona filifili se "fagu" mo se meaola, ae e tatau ona e mafaufau i ni nai faʻaaliga:

  • e le tatau ona i ai ni itu taua;
  • e le manaomia le faia o pusa uʻamea (e malulu);
  • lapisi lapoa e tatau ona faʻalelei.
Siaki i ituaiga sili ona lelei o lapiti teuteu.

Kulimanu

O le tulimanu tulimanu e faigofie aua e le tele se avanoa, e mafai ona faʻapipiʻi i soo se pito o le fale o le fagafao. O le puipui pito i tua o le faletaele e sili atu le maualuga, lea e maua ai le mausali, sei vagana ai faʻalavelave faʻafuaseʻi.

Faʻamau

O pusa faʻamaufaʻailoga e tutusa lelei lava le telē, ia i ai itu o le maualuga o loʻo manaʻomia. E mafai ona e faʻapipiʻiina i soʻo se nofoaga talafeagai mo le manu, e aunoa ma le popole e mafai ona toe faʻaaoga i le taaloga. O le lautele lautele o le pito i lalo o loʻo faʻatupu ai le fausaga.

Faatasi ai ma le faasoasoa ma le mata

Faʻailoga ma se mea faʻapipiʻi poʻo se masini, atonu o le filifiliga sili lea. E le faʻapalapalaina le meaʻai, e oʻo lava i taumafaiga a le fagafao, talu ona tuʻu le upega i luga. E le mafai ona faʻasolosolo i totonu o pupu, e mafai e le fagafao ona fesoasoani i le tele o taimi e aunoa ma le afaina o paʻu.

Faatumu filifiliga

A filifilia se meaʻai, e tatau ona maitauina o lapiti e matua fiailoa lava: latou te tofo i mea uma e fiafia i ai. O le mafuaaga lena e tatau ai, muamua lava, mea saogalemu.

E te iloa? O lapisi e masani ona masani i tusi a tamaiti - o Alice i Wonderland, Winnie the Pooh, Peter Rabbit, ma le tele o tala a tagata o le lalolagi. E le o gauai atu i lana tama faifeau ma Farani Genevieve Yuri. Na amata ona ia tusia tala e uiga i le aiga o le lapiti i le 1987, ua sili atu i le luasefulu tala na fatuina e tafao faamasani, ma o tala taitasi na pueina.

Mamanu masani

E saogalemu le vao laʻau Granulated pe a faʻafuaseʻi ona foloina, faʻafefe lelei le manogi. Faʻasalaga feʻau, e fetogi pusa, ae aua nei tolotolo, lea e faigofie ai ona fufulu. E faʻafefiloi le paluga fou i le nofoaga o le mea e faʻafefe ai, o lona uiga, e laʻititi le taumafa. O fualaʻau ei ai se manogi manogi e le fefefe pe faʻaigisa le manu.

Sawdust ma pepa

E mafai ona fetaui lelei ma se pepa e pei o se mea e fufulu, ae i lenei tulaga o le a manaʻomia ai le tele o tausiga ma le fufuluina o le fata. O mea e faʻaaogaina e le aʻafia ai "manogi" lelei ma susu, latou te tolotolo ai.

Atonu o le ae fia iloa pe fia tausaga o lapiti o ituaiga eseese e ola ai.
E ono teena e se uarota vaivai le alu mo le susulu susu. O lenei mea e sili atu ona faʻaaogaina i totonu o sima, pe a leai se fesoʻotaʻiga tuusao ma le mea e faʻapipiʻi.

Filifilia se nofoaga

E fautuaina e le faifaatoaga faiva le matamata i le uarota, o fea e faʻapipiʻi ai i ona manaoga. Faʻamau le fata e tatau ona i ai i lenei nofoaga, pe a lelei le meaola. O le toʻatele o tagata na te tuʻuina ni fale i totonu o le potu i potu taʻitasi, ma taulai atu i luga o faaputuga o loʻo totoe e le fagafao.

Faʻafefea ona aʻoaʻo le lapiti i le fata: faatonuga

Talu ai o le lapiti e masani lava ona mamā ma e le taulimaina le manaʻoga mo se pu, e le pei o le tele o roi, e le faigata le aʻoga.

E tatau ona fai lenei tulaga i laʻasaga:

  1. E le tatau ona e faʻataʻamilo le lapisi i le fale seia oʻo ina ia atiina ae se mausa o falemaʻi.
  2. Afai e mafai e le pepe ona alu i le "agavale", e tatau ona e tago i luga o lona nofoa ma tuu i le nofoaga e tatau ai e maka ai. Tuu le "solitulafono" e tatau ona fufulu mama.
  3. O le mataituina o le uarota, e mafai ona e faʻaleleia le taimi e faʻapipiʻi ai i le mandrel, ma sii malie atu i le mea saʻo.
  4. O uiga o le gaʻoina o le meaola e mafai ona fesoasoani i le manaʻoga i le taimi lava e tasi e pei o le gaoi meaai. Ina ia faafaigofie le taulotoina o le nofoaga o le latrine, e mafai ona e tuu se fagu i vaovao i autafa.
  5. I le amataga o le aʻoga e le tatau ona suia tele le meaʻai, e tatau ona manatua lelei e le fagafao lo latou manogi.
  6. Aʻo faia e le pepe mea lelei uma, faʻaosofia ia i se "meaʻai".
    E taua! O uarota vaʻaia o loʻo i ai se tino faʻalavelave vaivai - e le mafai ona e 'alalaga ia i latou, aua o le a le vave faʻavaveina le faagasologa, ae, i se isi itu, o le a faʻagesegeseina ai ma taʻitaʻia ai le faʻanoanoa o se fagafao.
  7. Faʻateleina le taulotoina o le nofoaga e mafai ona nofo i luga o le ulo pe a uma le savaliga poʻo le 'aiga o le aoauli.
Vitio: auala e toleni ai le lapiti i se fata

Fesili e masani ona fesiligia

A oʻo i toleniga, e ono feagai nisi o faʻafitauli i ni faʻafitauli, ae e le tatau ona faʻavaivai. O loʻo i ai se faʻamatalaga talafeagai mo mea uma.

Faʻatonuga o le manava ua pasia le faletaele

E oʻo atu i le tolu tausaga le matua, o le gaioiga o le tama e matua: e lafoai faʻamalosiaga mai lona teritori ma faʻaalia lona i ai, na te faailogaina le teritori uma o loʻo siomia ai o ia. I lenei tulaga, o le tane e tatau ona tuʻuina atu, o isi laupepa mataʻutia o le a le gata i totonu o le fata, ae i totonu foi o le fale.

Matou te fautuaina le faitau e uiga i auala e aoaoina ai le lapiti i le fale.

Isi mafuaaga:

  • le le amanaiaina o le nofoaga atonu e mafua mai i le mea moni e faapea, mo nisi mafuaaga, o le meaola, o le nofoaga na e filifilia e le fiafia i ai;
  • popole le fefe e mafai ona taitai atu i le savali e pasia le faletaele: fefe, maʻi gasegase, tulaga le toʻa i le fale;
  • o le faʻaalia i totonu o le fale o le isi lapiti e mafai ona faʻataunuʻuina le uluai fagafa i le fagu e faʻaalia ai le tagata fou "o ai le pule";
  • e mafai ona pasi le paʻu o le faletaele ona o mea sese a lē e ona: o lalo ifo o itu o le tane ma e tele naua mea e gaosia.
E mafai ona e faʻamaonia le tulaga e ala i le suʻeina o mafuaʻaga moni o le amio faʻapea ma le faʻaaogaina. E taua le faʻaaogaina o le maualuga o le faʻapalepale, ma o le tagata o le tagata e le o se mea e tatau ona i ai le fagafao, ia tuʻuina ma le onosai le fagafao i luga o le faletaele. E tatau ona fai lemu, ae faʻamalosi.

Moe i totonu o se fata

E tupu aʻe ae le o le moega masani, e tatau ona moe i totonu o le faletaele.

Saili pe o le a le mea e tupu i le lapiti feces, faapea foi ma pe faapefea ona togafitia le manava mai lenei tootoo.
O mafuaaga mo lenei amioga:
  • fenumiai i totonu o le potu;
  • palapala eleelea pe le lelei.

A e faʻatau se fagafao, e tatau loa ona e mafaufau i le telē o lona fale i le lumanaʻi, ma mafaufau i le nofoaga mo falemaʻi. E le tatau i le fata ona nofo i se vaega tele o le pa puipui ina ia manino ai e le manu le mea e ai ai, "potu moe", "taaloga" ma le latini. O se meaola laiti e le moe i luga o le susu ma le susu; e tatau ona faʻamamā i taimi uma ile fale. E manaʻomia lou suia o le otaota faʻatolu i le vaiaso, fufuluina le fale ma faʻamaʻi - ia lua vaiaso.

E taua! Afai e faʻaaogaina le sawdust e fai ma mea e faʻaalu i totonu o se fale, e le filifilia i latou e avea o se mea e faʻaaoga. Manatua: eseese galuega - mea eseese.

I le faaiuga: aua nei galo o le tumama o le tumama e faaumiumi ai le ola o lau fagafao, ma ona o susu po o siama pathogenic palapala o loo lamatia ai le ola maloloina o le uarota ua ola ae. Tuʻu lau manu feʻai ma tulaga talafeagai e taofia ai, ma o le a fiafia ia te oe ma e pele ia te oe mo se taimi umi.

Faʻamatalaga mai le upega tafailagi

Talofa tagata uma! O laʻu pele e vave ona faʻaaoga i le fata. I le taimi muamua, sa i ai sa matou tamai fale puipui ma na o loʻu sasaa lava o le masini. Ma ina ua ou iloaina po o le fea itu na ia manao e alu i le faletaele, sa ia tuu le fata iina. I le taimi muamua, sa i ai se fata pusi, ae sa le faigofie tele mo i matou: na amata ona ia tosoina le fata i luga o le fale, ma talu ai sa masani ona ia faamalu ia te ia lava i luga o le fata, o lo matou pito i lalo e masani lava ona pipii ese mai le fata (latou te o atu foi i le tulimanu) ma Puddles e masani ona mavae atu. Ma, ina ia le tosoina o ia, sa ou faatauina o ia i le tulimanu ma nonoa i faamau o le pa. E le televave ma e leai ni vaituloto. Ma a alu o ia e savalivali, e tiga o ia, ae a le alu i le fale ma ni malie laʻititi, e pei o loʻo fefe o ia e le maua se taimi e tamoe ai: D (sulu poʻo se mea faʻapipii) oso i se tulimanu i totonu o se pusa masani ma taoto ile luga ole mama. O le mea lea, tatou te leai se mea. Na pau lava le ie i luga o le fata lona lua e vaivai, e fiafia e moe ai. E oo lava i le taimi nei, afai e 'ai le vaomatua (o lo oi totonu o la matou potu tautau) ma osofaʻi mai ia mea, ona faʻaeʻeina uma lea i totonu o sina tulimanu ma ona paʻu. Ma mama
utkins
//kroliki-forum.ru/viewtopic.php?id=105#p855