Fualaau aina

Delicious guest from Holland - Aufaʻatoʻaga faʻatoʻaga: faʻamatalaga eseese, uiga

Faʻatoʻaina le pateni Holani O le fale faʻafouina o se tasi lea o ituaiga siliva e sefulu o le lalolagi mo le kukaina o faʻasusu falai ma le kuka i le pepa.

O le mauaina lelei o le tofo, le maketiina, tausia o le lelei, maualuga le tetee atu i faamaʻi, E lelei le totoina o le Innovator i agrofirms ma faatoaga.

O lenei tusiga o loʻo tuʻuina mai ai se faʻamatalaga auiliili o le ituaiga, o ona uiga, mea taua o le galueaiina ma se uiga o faʻamaʻi.

Gafa

Faʻafouina (Tagata Faʻafouina) fafagaina e le au Kamupani a Dutch H ZPPC Holland B.V. (HZPC Holland B.V.), o le tagata na amataina, o loʻo umia pateni ma o loʻo tuʻuina atu fatu ma fatu fatu o le ituaiga i le maketi o le lalolagi.

HZPC Holland B.V. aveina le nofoaga sili i le maketi o le lalolagi o fatu pateta. O oloa auina atu i atunuu i Europa, Asia, Amerika i Matu ma Saute, Aferika.

Faʻapitoa i ituaiga faʻatoʻaga e faʻatatau mo le faʻatau atu i pepa faʻatumu i supermarkets, faʻaaogaina o taumafataga i meaʻai faʻatau vave, o le gaosiga o tupe meataalo, faʻasusu fagu.

I Rusia faʻaaogaina fatu fatu gaosia i luga o le faavae o se paranesi tele o loʻo i le Leningrad area. Ina ia aloese mai le toe fanauina, o le faaputuputuina o faamaʻi pipisi, o fatuga uma o fatu e aofia ai vaega E (elite), A (uluai kopi).

I le tausaga 2002, na aofia ai i le Setete Setete o le Malo Rusia i le 3.4, 5 itulagi (Central, Central Chernozemny, Volgo-Vyatsky). Ua pasi le tulaga faatauaina i Moldova, Iukureini.

Faʻamatalaga faʻamatalaga Mea fou

Igoa tulagaFaʻafouina
Tulaga lautelevave laulau i luga o le laulau ma le maualuga o gaosiga
Gestation period75-85 aso
Manatua Pulee oʻo atu i le 15%
Masima o fai pisinisi120-150 gr
Le numera o fatu i totonu o le togavao6-11
Tuuina atu320-330 c / ha
Quality Consumerlelei le tofo, vevela lelei le kuka
Faanatinati95%
Lanu o le paʻukulimi
Pulp lanumoli samasama
Nofoaga sili ona fiafia i ai eriaCentral, Volgo-Vyatka, Central Black Earth
Faʻafitauli faʻamaʻie faigofie ona maua i le rhizoctoniosis ma le nematode cyst potato
Vaega o le tuputupu aeloloto faʻaleleia fautuaina
FaʻatonuHZPC Holland B.V. (Netherlands)
  • uumi laʻau po o le ogaoga o se laau e faʻafeiloaʻi, amio saʻo, e pisi ai;
  • le mamafa o le mea e maua ai le mamafa;
  • se lau lanu lanu meamata lanu meamata;
  • laʻau vaʻaia o le fuataga;
  • pepa tatala;
  • luga o loʻo tuputupu ae vave;
  • tele fuga;
  • le faʻasolosolo o le mea e vaivai ai;
  • fulufulu foliga mai le aluga-oval i le uumi;
  • tamai mata, pala;
  • pateta O le kamupani fou e mama le lanu samasama, fugalani, kulimi. Faʻasaga i le paʻi;
  • o le aano o le lanu samasama. E le suia le lanu pe a aisa ma kuka.

Uiga

E aofia i le vaeluaga o le vaega. E oʻo atu i le matua faʻataʻitaʻiga 70-90 aso talu ona totoina.

Laʻau eseese o le pateta eseese (vaega B). Fuafuaga mo le gaosiga o pisinisi, mo le faʻavelaina i le gaʻo loloto. E taua le taumafa mai le faamalieina i le lelei.

Tuʻuina e le kamupanī maualuga e maua ai le tele o ituaiga. O le fua faatatau tau fefaatauaiga e sili atu i le tulaga maualuga i Lugovskiy ituaiga e 23-108 c / ha ma e 155-319 c / ha. O le maualuga o le 344 seniteri i le hectare na aoina i le vaega o Kirov.

O faaputuga pisinisi e amata mai i le 83 i le 147 g. O le maso masini e 12-15%. E aofia ai le 21.3% mea matutu. Maualalo mea o le faʻaitiitia o suga.

Faatusatusa lenei uiga o le pateta, ona o le mea o loʻo i totonu o le maso o loʻo mafai ona faʻatusatusa i le faʻaaogaina o le laulau i lalo:

Igoa tulagaManatua Pule
Faʻafouinae oʻo atu i le 15%
Tamaitai manino11-16%
Labella13-15%
Riviera12-16%
Kala14-16%
Zhukovsky vave10-12%
Melody11-17%
Alladine oo atu i le 21%
Matagofie15-19%
Mozart14-17%
Bryansk delicacy16-18%

O le maketi o le 82-96%. Gaosiga o le teuina o le Potato - 95%. O le vaitau o le malologa. Potatoes fesiitaiga femalagaaiga leai se mea e faaleagaina.

O le laulau i lalo o loʻo faʻaalia ai le tausia lelei o isi ituaiga ituaiga pateta:

Igoa tulagaLaʻau
Faʻafouina95%
Bellarosa93%
Karatop97%
Veneta87%
Lorch96%
Margarita96%
Lototele91%
Grenada97%
Veʻa95%
Sifra94%

Mama

  • otaota matala;
  • o le pateta o loʻo saluina i le eleele;
  • i le taimi o felauaiga ma le teuina e leai ni lanu pogisa, maoʻe, meataalo ua faia;
  • ei ai le tele gafatia mo le gaosiga o pisinisi;
  • o loʻo faaalia ai le lelei lelei pe a tupu mai fatu.

Faitau atili e uiga i le taimi e teu ai pateta, vevela, faʻafitauli faigata. Ma le auala e teuina ai aʻa i le taumalulu, i luga o le faapaologa, i totonu o pusa, i totonu o le pusaaisa, faʻanofo.

Maʻi ma faʻamaʻi

Tetee lelei i le tui o le kanesa tui. Faʻafeiloaʻi i le patate palematamata paleni. O le avega masani i le phytophthora o luga ma lafoaʻi, tubers, mataʻu. O le masima e mafai ona aʻafia i le gamatode o le patate auro, rizontoniozy.

Faitau foi e uiga i Alternaria, Fusarium, Verticillis, Late moli i luga o pateta.

Ata

O le ata o loʻo faaalia ai le pateni Faʻafouina:

Agrotechnology

Fafaga mo le gaosiga o fale gaosi oloa i le tele o pati pateta manaʻomia le tausisia o faiga faʻatautaia faʻataunuʻu. Totoina o meaʻai i totonu o le malamalama, laau toto, vali, togafitia, faʻamalosi, fualaau faʻamaʻi ma vailaʻau.

Ina ia maua ai le vave pateta, o le germination e amata i le 40-50 aso ao le i totoina.
Mo lenei:

  1. Laʻu 2-3 cm tuʻu le fatu fatu i pusa.
  2. Lauina i le vai 1-2 taimi i le aso.
  3. Tausia le vevela: i le vaiaso muamua + 18-20 ° C, ona - + 15-17 ° C.
  4. A maeʻa le tolu vaiaso, ona faia lea o se teena.
  5. O vavao ma pailaʻau paʻu, ua filifilia ni totogo.
  6. Lago i luga o pusa ma sasaa i totonu o le 3-4 cm o le humus, fufuluina i le humus poo le peʻa, faaputu le isi laina, toe fai le paʻu.
  7. Ole numera o laina e le tatau ona sili atu i le 3-4. Salu ia pateta ma se vaifofo o fugalaʻau.


Toto le Innovator fautuaina le lafo i luga o mauga. I le vaʻaia o Rusia, o le lūlūina pateta o loʻo faia ia Me. Latou te faatumauina le mamao i le va o vaituloto o le 70-75 cm, i le va o fatu ma se vaega o le 28/35 mm - 25 cm, 35/59 mm - 32 cm, 50-55 mm - 40 cm.

Suiga o le togalaau pe a uma le laina (lupine, cereals, legumes, annual and herbs, flax), togalaau aina (tamato, aniani, kukama, kapisi, garlic, pepa).

Vailaʻau o le pati O le fale faʻafouina e faʻafeiloaʻi ile lauʻeleʻele ole eleele. O le seleselega aupito sili ona maua mai le oneone ma oneone palapala.

Afai e talafeagai, faʻaalu le faʻamalosia, faʻatulagaina, faapaleniina o le acid-nutritional composition o le palapala. A o leʻi totoina, e faʻafeiloaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi ma minerale. Ese ese le tali atu i Faʻafeiloaʻiga o meaʻai gaosi, palapalifi pala, fafie.

Faitau atili e uiga i le auala ma le taimi e faʻamafanafana ai, pe faʻapefea ona fai pe a totoina, o le a tonu lava le fafagaina o laau.

Totoina, E le itiiti ifo ma le tolu taimi e faʻaalu ai le tumutumu mo le vaitau. Le puleaina o vao, faʻamalo le vaega ma se vailaʻau faʻasaina metissini, faʻaaogā mulching.

E tatau ona e faʻaeteete ma filifili ma le faʻaeteete mea e toto ai le faʻafefeina o faʻamaʻi faʻamaʻi. E tatau ona soifua maloloina ma togafitia i le maʻi.

I luga o la matou 'upega tafaʻilagi o le ae maua ai auiliiliga auʻiliʻili i luga o le fufuluina o pateta ma le faʻaaogā tatau o vailaʻau, e aofia ai vaovao.

O le faʻamafa muamua o pateta o loʻo faia i le taimi o le fatuina o pulumu, o le lona lua - pe a uma ona fuga. O le isi, vai faʻalelei, e faʻatatau i le tau. O le faateleina o le palapala ile palapala e ono mafua ai le pipisi o fatu pateta ma pala.

E ui i le tetee o le Innovator i le tele o faamaʻi e tele taimi e siaki ai luga o pateta. Pe a faʻaalia faailoga o le faʻamaʻi e togafitia ma tagata faʻale-aganuʻu po o alamanuia.

Vaomalo ituaiga Innovator e lei oʻo lava ina salalau solo i le va o le faatoaga o pateta. Ae ui i lea, i tausaga talu ai nei, o le tele ma le tele o kamupani tele ma atinaʻeina faʻatoʻaga e totoina pateta mo le faʻatau faʻatau, tuʻuina atu i ai.

E tele auala eseese e toto ai pateta. Faitau atili e uiga i tekinolosi a Dutch, le faʻatoʻagaina o ituaiga o ituaiga eseese, e uiga i le mauaina o fualaau aina e aunoa ma le tafia ma le veleina. Ma e uiga foi i metotia o le totoina i lalo o vaomago, i taga, i paʻu, i pusa.

Matou te ofoina atu foi ia faamasani oe lava i isi ituaiga o pateta o loo i ai fua eseese:

Taeaga tuaiLaititi vaveVaitausaga
VeʻaGingerbread ManLe lapoa
MozartTaleTuscany
SifraIlinskyYanka
DolphinLugovskoyLilac fog
CraneSantaTatala
RognedaIvan da ShuraDesiree
LasockColomboSantana
AuroraFaʻaaliaAfaSkarbFaʻafouinaAlvarMagicianKroneBreeze