Faʻaauau

E faʻafefea ona tupu se kumquet i le fale

Mo le tele o fai togalaau, o le i ai o se laau e le gata ina fiafia i ai mata, ae o loo fua mai foi, o se manatu toe faaleleia. O se tasi o nei fualaau fualaau aina, lea ua maua ai le lauiloa tele talu ai nei - kumquat, O le vaomalo lenei e mafai ona tupu i le fale.

E te iloa? Faʻaliliu mai le Chinese kumquat - o se "apu auro".

Faamatalaga o Kumquat, e pei ona i ai i la tatou eria

O lea, kumqut, o le a? O lenei laʻau o se laau mai le aiga o le citrus. Na maua e Kumquat le lauiloa tele i totonu o faifaatoaga. Saina Saina o le nofoaga fanau mai o Kumquat.

I le luasefulu seneturi, na aumaia ai i Amerika ma Europa i le lalolagi, o lea ua matua tupu i le toetoe lava o atunuʻu uma, ma ua taʻua - Japanese moli. I le vaomatua, e tupu aʻe kumukt i saute ma sautesasae Sina.

Kumquat falemaʻi fale e sili atu le faʻaogaina ma faʻapipiʻi, faatasi ai ma se pale faʻapipiʻi lelei (e mafua mai i le tillering) ma laʻau laititi. Kumukt fuga i fugalaau piniki ma le paʻepaʻe ma se manogi manogi manaia, lea e maua ai le tele o fualaau aina.

O le maualuga maualuga o le laau o le 1.5 m, o laulaau e oʻo ile 5 cm le umi, maua ai le lanu lanumeamata, o fugalaau e laiti, ei ai le manogi manogi malosi. O le taua tele o kumqueti o fua. E laʻititi, e le sili atu i le 5 cm, e lalelei, moli i lanu ma matua susulu.

I fafo, o le kumquat e pei o se moli lanu moli, ma tofo e pei o se mandarin ma na o le tasi le eseesega: o le kumukt o se pusa suamalie. O le paʻu e matua suamalie, ae o le aano e paʻu tele. Ua avea Kumquat e 'aina uma le paʻu, o lona uiga o le tino mumu ma le suamalie suamalie o le a faʻafefiloi ma tuʻuina atu se tofo matagofie, paleni.

E faʻapefea ona filifili se nofoaga mo le totoina o kumquet (kinkana)

Ina ia mafai ona ola lelei le kumquat ma maua mai se fua tele, e tatau ona maua le nofoaga saʻo. Sei o tatou mafaufau i le auala e tausia ai le kumqut i le fale?

O le a le vevela ma le moli

I le taumafanafana, o le kumqut o le a le lava le la. Afai e le vevela le tau, o le a fetaui lelei ma susulu le la. E fautuaina foi e ave i le faapaologa, i le togalaau poo le togalaau, ina ia mafai ona faatumuina le laau i le auala fou.

I le taumalulu, e manaomia tele e le laau le tele o le malamalama, o lea e sili atu ai le tuʻuina i luga o se faʻamalama malulu. Afai e mafai, o le kumquat e sili atu ona susulu i moli.

O le vevela o le ea e taua tele i le atinaeina o meaʻai. I le tau mafanafana, o le tuputupu aʻe lelei o le kumqut e manaʻomia ai le vevela o le 25-30 ° C, ma i le taumalulu o le a lava lea mo le 18 ° C.

Humidity ma Kumquat Cultivation

Kumquat o se laau e sili ona fiafia i le ola i le fale ma le maualuga o le susu. Afai e vevela le ea, o le a vave ona faʻasaina ona lau. E masani ona tupu lenei mea pe a uma le vaitau o le mafanafana, pe a oʻo mai le vevela o le ea i totonu o fale mautotogi.

E te iloa? Ina ia faatumauina le talafeagai o le susu, e mafai ona e tuu se fagu i vai i autafa o le fugalaau.

Ina ia puipuia ia ituaiga faafitauli, ia vave ona pipiʻi le laau i se fagu vailaau. Afai ei ai se avanoa ma se manaʻoga, ona mafai lea ona e faatulagaina se kumquet tasi i le vaiaso mo se "aso malolo" ma fufulu i totonu o le fagu.

E taua! Afai i le taumalulu o le kumquat o loʻo i totonu o se potu e maualalo le vevela, ona tatau ai lea ona vaʻavaʻai se taʻele ma faʻaitiitia ai le faʻapalaina o le laau. Ona o le maualuga o le timuga ma le maualalo o le vevela, e ono oʻo mai ai faʻamaʻi faʻaleaga..

E faapefea ona saunia le eleele mo le totoina

Fesili atu i le fesili: "E faapefea ona tupu le kumqut i le fale?", E muamua ona e fiafia i le tuufaatasiga o le eleele mo le tuputupu ae o lenei laau.

O le mea muamua lava e tatau ona e iloa e uiga ile eleele mo Kumquat e tatau ona aofia ai vaega tutusa o laufanua togalaau ma oneone oneone. Aʻo leʻi faʻafefiloi le oneone o loʻo faʻafefeteina lelei ile ogaumu.

Ona sasaaina ai lea o le palapala ma le palapala mafolafola i totonu o se ulo e le silia le 8 cm le lautele, ae maualuga. I le taimi muamua i le pito i lalo o le ipu o loʻo paʻu ai le vai i le foliga o le oneone lapoʻa poʻo le uamea lautele.

Kumquat tulafono totoina

O lea, pe faʻapefea ona totoina se laau ina ia mafai ai ona tupu se maota matagofie ma malosi i le fale? E tatau ona totoina i le palapala palapala o le oneone ma le palapala, mo le lelei o le paleni o aʻa, e mafai ona e faaopoopoina sina humus laitiiti.

E sili atu le tuʻuina o se fagu i se laau i luga o se la, o le a "taʻele" ai i le la, tuputupu ae ma malosi. I tafatafa o le kumquat o le tuʻuina lea o se pusa i vai e faʻaleleia ai le maualuga. E mafai ona e tuu kumqut i isi laau, ona latou fafaga faatasi lea ma le susu.

Tausia le kumquet, pe faʻapefea ona ola le olive

Kumquat o se vailaʻau tele e manaʻomia tulaga faapitoa mo le tuputupu ae. Ina ia mafai ona tuputupu ae lelei o ia, e tatau ona ia fatuina se masini malolo filemu.

Faʻasaina laau

E manaʻomia e Kumquat le suāuʻu talafeagai i le autumn ma le tautotogo, ao le taumalulu e tatau ona faʻaitiitia le faʻamautu. Ae i le taumafanafana e tatau ona faʻafefe le kumqut i taimi uma e mafai ai.

O le a sili atu pe afai e te avea o se tulafono e faʻafefe ai le kumquet i le taeao. E le tatau ona i ai le vai i lalo o le vevela vevela, aua afai e te sasaa le vai malulu i luga o se laau, o ona lau uma o le a pauu ese.

Le puipuia o le suavai i le palapala i le pito i lalo o le faʻapa vai. I totonu o le faʻafefiloi o le eleele, e mafai foi ona e faaopoopoina le alavai i foliga o tamai maa.

E taua! I le taumafanafana e manaʻomia ona e faʻaulu vai a itiiti ifo ma le 3 taimi i le vaiaso. Siaki le matutu o le eleele e fuafua ai le taimi ole fafaga.

Fertilizing ma le faʻasusu

E faʻafia ona manaʻomia le fafagaina o kumqueti, ma le tele o le kumquet fertilization e faalagolago i le tele o mea. E aofia ai le tuufaatasiga o le eleele, o le matua o le laau ma lona tulaga, faapea foi ma le tele o le ulo e tupu ai le kumquet.

I le vaitau mai ia Mati e oo atu i le Setema, o laau e fua mai, fafagaina e tatau ona le itiiti ifo i le 3 taimi i le masina, i isi taimi e mafai ona e fafaga faʻatasi i le masina ma le afa. Fertilizers e tatau ona aofia ai le 2.5 g o le ammonium nitrate, 1.5 g le masima masima po o le potassium chloride, 1.5 g o le superphosphate ma le lita o vai.

E faapefea ona fausia se pale o le "moli auro"

Ina ia mafai e se kumuketi ona i ai se foliga vaaia ma amata ona vave fua fua, e tatau ona fausia lona pale. Muamua lava e taua le fausiaina o le pusa saʻo.

Ua uma ona tupu le ogaumu i se maualuga e 20 simita. E tatau ona tuu le lelei o le pulumu, e tatau ona le itiiti ifo i le 4. Mulimuli ane, o le a tupu mai i luga o lala nei lala o le skeletal, lea o le a avea ma faavae o le laau.

O nei taamilo ua taua o le "poloaiga muamua", e tatau ona avea i latou ma 3-4, e tatau ona i ai i itu e lua o le ogalaau. O faasologa mulimuli ane o fuʻa e fai si puupuu i le 5 simita. O le mulimuli o le a avea ma laina lona 4 o lala.

Afai e te faia mea lelei uma, ona amata lea ona fua vave lau kumquat, ma o ona foliga vaaia o le ae fiafia ai.

Totoina o laau

E tatau ona totoina le kulquat ao leʻi amataina ona totoina elemene; e masani ona tupu i le ogatotonu o le tautotogo. Ae ui i lea, o le kumqueti e ola i le fale e manaʻomia ona toe totoina ia le silia i le tasi i le 2-3 tausaga.

O le faʻatomuaga o le kumqut e aofia ai le faʻafoeina o le coma ma le rhizome e aunoa ma le faaleagaina. Faʻataʻotoga vaʻaia uma lava i se mea fou.

O gaʻo avanoa i le va o puipui o le fagu fou ma le paʻu oneone ua tumu i eleele fou. A maeʻa lena mea, e tatau ona e tuʻuina le laau i se nofoaga mafanafana ma faʻamalie lelei.

Aʻo tu le kumquat i luga, o lona pale e tatau ona faʻaalu i taimi uma i le vai mafanafana.

Kumquat faʻaopoopoga

E pei o fualaau uma o le citrus, e mafai ona faʻalautele le kumquate i le fesoasoani a: fatu, tipi, tipi ma sulu. Seʻio tatou tilotilo totoa i ituaiga taʻitasi.

Fatu

Mo le fatu e ola ae o le kumquat atoa, e tatau ona totōina i totonu o se paluga o le oneone oneone ma fanua masani o togalaau aina. O pupu muamua e mafai ona e matamata i ai pe a uma le masina ma le afa.

O totogo e totogo ma le 4 lau. A malosi le laau, e mafai ona saunia mo le gafa. 2 vaiaso aʻo lumanaʻi le fuafuaina, faʻapipiʻi aʻa.

E taua! I le vavaeina o aʻa o le laau e le mafai ona aveesea mai le eleele.

Afai e te le tipiina aʻa, o le a latou paʻu, ae le o le tuputupu ae i le uumi. Ina ia tipi aʻa, ia uu se naifi i se naifi malosi i le maualuga o le 45 ° i se mamao e 10 cm mai le laau. "Oti" fualaau totogo ese mai fafo o le ulo ma nofo.

O laau totő e tupu mai i fatu e le taofia ai uiga o la latou ituaiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, latou te amata ona fua mai pe a mavae le 10 tausaga, pe sili atu foi.

Kumquat grafting

O le auala sili lenei mo le fausiaina o fale. Kumquat e mafai ona tipiina i le tausaga atoa, ae o iuga sili ona lelei e maua ia Aperila.

I le togafitia o le vavao ao le i totoina ma se stimulator faapitoa o le tuputupu ae, o le ae faʻavevesiina le faagasologa o aʻafiaga lelei, lea e fesoasoani i le faʻaalia o se tele o vavaega ma se faʻaleleia lelei o aʻa.

Mo le vavaeina o laau e faʻaaogaina ai pine lea e seleseleina mai fualaau aina fua i le tautoulu. Vili ese ma le le o ni aʻa malolosi e tipiina i totonu o le 8 cm ma ni tumutumu. O vaega pito i lalo o le tipi, o lea latou te le amata ai ona pala, fufuluina i le malala.

I le pito i lalo o le fagu o loʻo tafe ai alavai, lea e ufiufi i le galu, luga o le sasaʻaina o le palapala. I totonu o le fagu na totoina ai le 5 'afa o kumqut i le 2-centimita loloto. O nei mea uma ua ufiufi i se fagu tioata ma tuʻu i lalo o le la.

A maeʻa 2-3 vaiaso, ona faia lea o aʻa i le vavae. E mafai ona totōina laau totō i ipu eseese.

Faʻaleleia e ala i le taoto

Mo le toe gaosia e ala i le taoto i le fruiting kumquat i le tautotogo filifilia se tafausaga po o se lala. E sili atu i le 10 cm i luga o le paranesi, e lua ni tipi ua faia ma ua aveeseina le mama.

O le isi mea e te manaʻomia e tipi uma lau o loʻo i luga ma lalo o le tipi. E tipi le fagu paʻu i le ogatotonu. I luga o afa taʻitasi i le pito i lalo, e 2 vaeluaga vavae ua vavae ese i le ogatotonu, o le mafiafia e tatau ona fetaui ma le mafiafia o le paranesi.

E tatau ona nonoa le fagu i se paranesi ina ia saʻo le tipi o le paʻu i le ogatotonu o le fagu. 2 paluga fagu e manaʻomia ona faʻapipiʻi ma faʻatumu i le faʻafefiloi o eleele, e manaʻomia ona faʻamamaina i lea taimi ma lea taimi.

A maeʻa le 2 masina, e tatau ona tipi le kumqueti i lalo ifo o le fagu, vavae ese ma le vaʻavaʻai pito o le fagu ma faʻafeiloaʻi le gaosiga e maua mai i le eleele i se isi ipu. Tuu le fagu i le mea e tupu ai le kumqut i lou fale.

Lauina o laau toto

Ina ia mafai ona faʻapipiʻi le kumqut grafts, e tatau ona i ai lau laau totō ua uma ona oʻo i le loloto o le 1 cm i le faʻavae. Latou te fautuaina foi le faapipiiina o mama o le kumquet i luga o se fualaau aina po o se penisula e tolu-lau. E tele taimi latou te faʻaaogaina ai le faʻalavelave o le talipupuni i le pusa poʻo le mata mata o se vine.

E manaʻomia le suluina o kulquat ao tuputupu aʻe malosi ma tafe le tafe o pupu. A mavae le masina ma le afa, o le a aʻafia mata, ma o le vaega o loʻo i luga o le eleele e mafai ona vavaeina i le nofoaga o tui ma amata ona fausia se pale.

O totogo e tupu aʻe ma tui e amata ona fua mai i sina taimi mulimuli ane, ae faʻaleleia lelei. O kulquats na totoina e sili atu le faigata ma e sili atu ona faʻasao i mea leaga faʻaleagaina.

O lenei ua e iloa le ituaiga fualaau aina e faquat, ma e mafai ona e tuputupu aʻe oe i le fale.