Maota, fale mautotogi

O le taumafa o meaʻai: o a latou mea e 'ai, o le a le ituaiga o gutu latou te maua ma o le a le matautia o latou aʻafia

I aso nei, e masani lava ona masani ona maua mai i totonu oo tatou fale, o mea o loʻo 'ai e nei pusa, pe aisea latou te aliali mai ai ma le auala e tau ai i latou - o fesili ia o le a tatou maua nei.

I le gasologa o le evolusione, na liua ai le moa e avea ma iniseti e leai ni mea: e mafai ona latou 'ai e toetoe o soʻo se meaʻai, o le vavalalata i tagata e faigofie tele mo i latou.


O mea faʻapitoa faʻapitoa e fesoasoani ia i latou e fetuunai ai soʻo se tulaga lelei o oloa i tulaga fou ola. Sei o tatou iloa po o le a le mea e 'ai i le fale?

FAAFOEINA! Saili pe fia fiaafe o ola, pe o i ai ni tagata papaʻe ma felelei? Ma oa igoa tauvalaau latou te o mai ai?

O le a le mea e faʻaogaina i luga o le moa?

O le masini e gaosi ai meaai e aofia ai fesuiai le pito i luga ma le pito i lalo, o se pea o laugutu malolosi ma luga ma le maualalo ifo i palpi.

Aʻo leʻi oʻo atu se mea taumafa i totonu o le vaega o meaʻai o se iniseti, e tofotofoina mo le fetaui lelei ma le fesoasoani o le 2 paipa o faʻamaʻi faʻapipiʻi e faʻapipiʻi i lala o le malo ma le laugutu.

O le meaʻai meaʻai o loʻo vaeluaina i le va o laugutu o le iniseti o loʻo oso mai i luma mai luga ma lalo ifo, pau i totonu o le papa. Mo le faʻamautuina o se meaʻai e maua o se pea o taʻutaʻua taʻutaʻua.

O le taina o se meaʻai meaai o loʻo faia faʻatasi ma le fesoasoani Maxillus - Luga Maualugai ai ni nai laumei laumei o loʻo tauaveina le galuega a nifo. I le tutusa ma le viliina i le oral vavalalata, o le meaʻai suamalie o loʻo faʻamalulu i pala, o loʻo tumu i sua oona.

O mea faʻaleleia, e faʻapipiʻi i le vaeluaina o meaʻai faʻamalosi e ala i totoga malosi, e valaʻau faʻatau. O lenei ituaiga o mea tautala i totonu o se paluga. Na te tatalaina lona laufofoga ma le avanoa e faaaofia ai i lana meaai e toetoe lava o mea uma e tutupu i le ala o le iniseti.

Tului O auvae o le iniseti ua ufiufi i se mea manogi - chitintuʻuina atu i le gutu o le iniseti le malosi tele. I le gaioiga o se fausaga faigata o le vevela o maso.

Meaʻai

I mea taumafa ma le tofoina o meaʻai, o le au Prussians e le o mafai ona faʻaaogaina: e mafai ona latou 'ai ma faʻaaoga soʻo se mea ola.

O le a le mea e 'ai i le falemaʻi? Faatasi ai ma a latou lisi i aso taʻitasi ma le manuia O oloa nei o loʻo aofia ai:

  • tao tao;
  • macaroni, mea faʻafiafia;
  • fualaau fai sua, fua;
  • aano o manu ma sausage, sisi;
  • vaitau;
  • siamu, meainu suamalie;
  • taumafataga a tagata-kuka, fafaga meaʻai, pala.

O le mea e manaʻomia mo meaai o lona mauaina lea, o le mea lea, o a latou meaʻai e masani ona paʻu i luga o le fola, ona maeʻa ai lea o meaʻai totoe pe a maeʻa le faamamaina o le potu.

O mea faʻaleleia o mea taumafa ma le suka e faatelevaveina ai le sailia o mea taumafa faatasi ai ma le fesoasoani o suʻelele olfactory of cockroaches, faʻamalosia o latou manaʻoga. I le leai o se avanoa i meaai a tagata, e le taofia ai iniseti:

  • nusipepa, kelu pepa, pepa;
  • lavalava laei po o tusi e fusifusia;
  • oloa paʻu;
  • suauu paʻu;
  • pepa

A o tatou vaaia ituaiga eseese o mea taumafa i moa e lautele lava.

Tului E mafai e le tane ona 'ai e tusa ma le 25g o meaʻai i le aso, le fafine - e oo i le 50.

O le a le umi e ola ai moa e aunoa ma se meaai?

O le mafai gasegase e fai e aunoa ma se meaai mo se taimi umi, e le gata ona o le maualalo o le fia iloa o le fiaai o le fiaai, ae le gata i le fausiaina o le gasegase, maualalo le malosi o taumafa mo le faʻaogaina o le vevela, respiration, ma le faʻamaʻi.

Aiga nofofua Redhead tausisia le 40-45 aso matelaina foi le fiaai uliuli uliuli - e oʻo atu i le 75.

Maota faigata

E le tatau ona galo ia i latou o musumusuga e mafai ona aumaia le tumama i le potu mai nofoaga o tulaga le mama ma avatu i latou i ni vaega o meaai. siama, siama, protozooa, fuamoa fuamoa. O le vavalalata o nei iniseti e lamatia ma faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi o le intestinal, allergies, ma le bronchial asthma. E i ai foi tulaga o tagata e sosolo mai moa.

O le mea lea, i uluai faailoga o le osofaia o nei iniseti, e tatau ona faia ni fua e faʻafefe ai. Ole fuataga e tatau ona vave faʻavave, pe a faʻavaveina le televave vave. O le mea e laki ai, i le taimi nei i luga o le maketi o loʻo tele meafaigaluega e faʻaaogaina e pei o meaʻai.

Ua faamaonia lelei:

  • pulu: FAS ma Fale Mama;
  • Gels: Dohloks, Global, Malosiaga, Tauva;
  • aerosols: Raid ma Raptor.