Fualaau aina

O le la laitiiti i luga o le windowsill - o le totoina o tomato "Orange" ma le "Lanu Faaseʻe Lanu Ea"

E faigofie tele ituaiga o tamato, ma e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa, e mafai ona ola lelei i le fale i fugalaau. Eseese "Taea Orange" ma le "Lamelu Lanu" e pei lava o lena.

O loʻo atinaʻeina e le au Faʻalapotopotoga Rusia, o le na amataina le Institute Institute of Vegetable Growing. Faʻamaumau i totonu o le Resitala a le Malo o Rusia mo le totoina i le malae vaʻaia ma avea ma aganuʻu i le 2011.

I la tatou tusiga o le ae maua ai le tele o faamatalaga aoga e uiga i nei tamato: faamatalaga o ituaiga, o latou uiga ma mea tutupu.

Laʻau samasama ma Orange: faʻamatalaga o ituaiga

Igoa tulagaYellow ma Orange Beanie
Faamatalaga lauteleToto amata fuaina o ituaiga tamato
FaʻatonuRusia
Toto80-90 aso
PepaTaamilosaga, laiti
LanuMoli samasama
O le mamafa o fuamato30 kalama
TalosagaFaleʻai
Tuʻu atu ituaiga1.5-3 kg i le sikuea mita
Vaega o le tuputupu aeE tatau ona mataituina le faiga o le suāsusu
Faʻafitauli faʻamaʻiTetee i faʻamaʻi tetele o tamato

O nei ituaiga eseese e ese lava i le lanu o le fua, e tusa ai ma le ituaiga o vao, foliga o le fua, le tikeri o le matua - e tutusa. Laʻau o loʻo faʻatatau. E le manaʻomia e le aufaʻatasi le totoina o le tuputupu aʻe faʻasaina, latou te ola aʻe i se maualuga ma taʻitaʻia uma malosiaga i le atinaʻeina o fua. E tusa ma le togiina ole faitauga faitau iinei.

E ala ile ituaiga o vao - faʻasologa. O le ogalaau e masani ona laiti i le tele, compact, o le aʻa e le lelei ona atiaʻe. E le manaomia e le laau le fusi ma le nonoa. E malosi, malosi, e le sili atu ma le 50 cm le maualuga, e masani lava 20-30 cm. E i ai ni nai pulumu o se ituaiga faigofie. O le aʻa o le aʻa e le lelei ona atiaʻe, laitiiti i le tele, tuputupu aʻe i itu eseese e aunoa ma le faʻalautele.

O laulaau e laʻititi i le lanu, lanumeamata lanumeamata, i foliga - ituaiga tomato, o le fausaga e maanuminumi, e i ai se uiga e fesuiaʻi. Leai se aso malolo. O le faʻasalaga e faigofie, ituaiga faʻaoga. O le faʻamuamua muamua ua tuʻuina i luga o le 5 - 6 lau, ona oʻo mai ai lea o se vaeluaga o le 1 laʻau, o nisi taimi e leai se va.

Tausisi i le faʻauiga. O fua ile laau o loʻo tausia lelei. E tusa ai ma le tikeri o le maturation, o se ituaiga muamua, pe a uma le tele o vaimatua ua na o le 80 - 90 aso e pasia ao leʻi oʻo i le taimi o le seleselega. E i ai le maualuga o le tetee atu i mosaic tapaa, Alternaria, verticillosis, Fusarium. E leai se taimi e vave ai le paʻu ona o le televave o le matua.

E talafeagai mo le galueaina o le lanu meamata, matala ma le faʻamalama (i lalo o le ata, i totonu o le fale koli) ma le totoina o ituaiga e pei o se fale - i luga o le faapaologa po o le faamalama sill. O le fua mai le tasi vao o soo se "Caps" e tusa ma le 0.5 kilokalama. Mai le 1 sq.m. E mafai ona e maua pe tusa o le 1.5 kg, o nisi taimi e oo atu i le 3 kilokalama. Afai o le taumalulu i totonu o le potu o le a le fua mai e aunoa ma se faʻalautelega faʻalauiloaina.

E mafai ona faʻatusatusa lenei faailoga i isi ituaiga i le laulau i lalo:

Igoa tulagaTuuina atu
Orange ma Yellow Beanie1.5-3 kg i le sikuea mita
Tinamatua o le Meaalofae oo i le 6 kilokalama i sikuea mita
Amene Amerika5.5 kilokalama mai se togavao
De Barao le Sili20-22 kilokalama mai se togavao
Tupu o le Maketi10-12 kg i sikuea mita
Kostromae oo atu i le 5 kilokalama mai se togavao
Peresitene7-9 kilokalama i sikuea mita
Tagata o le taumafanafana4 kilokalama mai se togavao
Nastya10-12 kg i sikuea mita
Dubrava2 kilokalama mai se togavao
Pisa6 kg mai le vao
Faitau foi i luga o la matou upega tafaʻilagi: E faapefea ona totoina tomato suamalie i totonu o se fale kati i le tausaga atoa? O a ituaiga e iai le maualuga o le puipuiga ma le fua lelei?

E faʻapefea ona maua fua lelei i le avanoa? Faʻasolosolo e totoina muamua fua o fuamato.

Ata

Malosiaga ma vaivaiga

Faatasi ai ma le lelei o nei tamato e masani ona matauina:

  • amataga;
  • fua matagofie;
  • maualuga uiga lelei;
  • tetee atu i faamaʻi tetele.

O mea leaga e aofia ai:

  • maualalo maualalo;
  • taimi pupuu mo le teuina;
  • le tele o toleniga femalagaaʻi.

Uiga

O le foliga o ituaiga uma e lua o le lapotopoto, e le maualalo. Tipiʻi laiti - e tusa ma le 3-4 cm le lautele, mamafa e tusa ma le 30 g. O le paʻu e mafiafia, mafiafia, lamolemole, susulu. O le lanu o fualaau le 'aina e lanu meamata. O fua o fua o le "Orange Hat" ei ai se lanu samasama po o le lanu uliuli, aʻo le "Yellow Hat" ei ai se lanu samasama samasama ma samasama.

O le aano e vaivai, malie. E i ai ni nai fatu, e tufatufaina lelei i totonu o le 2 potu. Ole aofaʻi o le mea eleʻele e laʻititi ifo i lalo. O le teuina e le mo se taimi umi, o le auala sao o le a fesoasoani e faʻalautele le teuina - ia teuina i se nofoaga pogisa i totonu o se potu ma vevela i le potu, e aunoa ma se faʻafuaseʻi faʻafefe (vaeluaga o le +/- 5 tikeri).

E leaga le felauaiga, o le fua o le a vave ona leai se foliga. O faʻamatalaga e uiga i uiga lelei o le manaia e sili ona lelei, latou te maitau le manogi lelei ma le suamalie o tamato, suamalie nai lo mumu mumu. O loʻo aofia ai se tele o meaʻai, aua nei mafua ai ni allergies. E sili ona lelei le faʻaaogaina fou, ae pe a maeʻa ona faʻamalo pe vevela tamato o mea e gaosia.

Lelei mo le faʻasaoina o fua uma - o se paʻu paʻu e le mafai ai e tamato ona maumau o latou tino. E fetaui mo le gaosia o le muamua pateta tamato, ketchup, sau sau ma le sua.

E mafai ona faʻatusatusa le mamafa o tamato ma isi i le laulau i lalo:

Igoa tulagaFua o le fua
Orange ma Yellow Beanie30 kalama
Diva120 kalama
Yamal110-115 kalama
Golden Fleece85-100 fua
Auro auro100-200 kalama
Stolypin90-120 fua
Fugalaau fuga150 kalama
Caspar80-120 kalama
Le afaina120-260 grams
Verlioka80-100 kalama
Fatima300-400 kalama

Vaega o le tuputupu ae

E teteʻe i le tosoina o le fua ile laau. Fualaau mama e mafua ona o suiga faafuasei i le maualalo o se taunuuga o le eseesega i le va o le ao ma le po o le vevela. E tatau ona faʻatonutonu le faʻafefeteina pe a fausiaina vine. E le sili atu i le 60% pe a matua.

E mafai ona ola i totonu o laufanua lauʻeleʻele poʻo totonu totonu o soʻo se itulagi. O le mea e sili ona lelei mo le galueaina i fanua tatala o le itu i saute.

O le totoina o le Orange ma Yellow Caps e tatau ona amata i le luluina o fatu mo laau. O fatu e tatau ona faʻamaʻi i se vaivaiga vaivai o le palatini - tuʻu mo le itula, ona fufulu lea i le vai mafanafana. O le eleele, pe afai e le o faʻatauina i faleoloa faapitoa, e tatau foi ona faʻaleagaina.

E taua! O le eleele mo le totoina o tamato, e tatau ona e filifilia laufanua, e mafai ona e oneone, lelei-ea-tamaoaiga, ma maualalo le eletise.

E faʻafefea ona faʻafefiloi le eleele mo tamato na faitau faʻatasi i lenei tusiga. Ma pe o le a foi ituaiga ituaiga tamato aina e sili ona fiafia i greenhouses ma le ala e saunia lelei ai le eleele i totonu o le greenhouse mo le totoina o le tautotogo.

O le vevela o le eleele i le totoina e tatau ona tusa ma le 25 tikeri. O fua i le maeʻa o Mati poʻo le amataga o Aperila o loʻo totoina i totonu o se mea lautele, papaʻu ma se mamao e 2 cm mai le tasi i le isi, o le loloto o le 2 cm. Ufiufi ma se mea eleelea e le faatagaina ai le faʻaaogaina - polyethylene, palasitika, tioata manifinifi. O le suavai i totonu o le tane e maua ai le malosi mo le totoina o fatu;

A maeʻa le tele o pulou e ufiufi e aveese. Fualaau suamalie pe a manaʻomia. Pe a tusi ni laupepa 2 i laau, e tatau ona faia se pi. Picks - totōina o laau i pusa taʻitasi (300 ml). Manaomia le fausia o se aʻa malosi i fualaau. E mafai ona faaopoopo faʻamaʻi i totonu o pusa.

Fafaga faʻailoga taofi 2 taimi. O le faʻamalosiina o fualaau aina e faʻaalu i le vaiaso ao le i alu i se nofoaga tumau. Afai e te fuafua e toto le tamato i le fale, e le manaʻomia le faʻamalosi. I le 50-55 aso e mafai ai ona totoina totogo. Faʻasolosolo i fafo, tausi le faʻasaga le tumau (ata). I totonu o le greenhouse poʻo le totoina o togalaau aina e faia i se mamao e 50 cm mai le tasi.

O le faʻataʻitaʻiga o loʻo faia i lalo o le aʻa. Tatalo, veleina - pe'ā manaʻomia. Masking poo le faia o se togavao e le manaʻomia. E le talafeagai le nonoa, e mafai e le au ma le lima ona faʻafetaia fualaau laiti. Lafoaia pe a tupu aʻe i luga o moega - pe a talosaga.

Faitau atili e uiga i faʻamaʻi uma mo tamato.:

  • Yever, iodine, uʻamea, hydrogen peroxide, amonia, boric acid.
  • Organic, mineral, phosphoric, complex, ready.
  • Isi aʻa, mo le totoina, pe a togi.
  • TOP sili.

E faʻafefea ona faʻafefe tomato e mafai ona e vaʻaia i le vitio o loʻo i lalo:

Maʻi ma faʻamaʻi

E oʻo lava i le faʻamaʻiina o faʻamaʻi faʻamaʻi, o mea e puipuia ai (faʻaleagaina o meaola) e talafeagai. Faʻaaogā sauniuniga faʻapitoa o fomaʻi lautele o gaioiga - faasaga i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Faʻaauau foi ona faia le faʻapalapalaina o fatu ma le eleele, o lea e taofi vave ai faʻamaʻi vave.

Matou te gauai atu i le tusiga e uiga i faʻamaʻi matua o tamato i greenhouses ma fua e faʻafefe ai. E le gata i lea, o le a le mea e paʻu ai, pe faʻapefea ona puipuia laau mai ia mea ma o ituaiga e le mafatia i le tuai.

Ae o faʻamaʻi, o le faafitauli autu o le Colorado potato potato, thrips, aphids, spider mites ma slugs. Insecticides o le a laveaiina iniseti, o metotia faʻamaonia o le a fesoasoani i le tau faasaga i slugs.

Tomatoes "Orange Cap" ma le "Yellow Cap" - o se filifiliga sili mo le tuputupu ae i le fale. O fua e laiti, ae e matua manaia lava.

I le laulau o loʻo i lalo o le a maua ai fesoʻotaʻiga i fualaau 'eseʻese ma fua eseese:

Tuai amataTaeaga tuaiLaititi vave
Pink meatyFafaʻi samasamaPink King F1
NofoagaTitanTinamatua
Tupu vaveF1 slotCardinal
Laʻau mumuGoldfishSiberia vavega
Iuni 8Faʻamanatu le fugalaauTuʻu lima
Mea lanu mumuDe barao redBells o Rusia
Honey CreamDe barao blackLeo Tolstoy