Oʻi maʻi

Faʻafefea ma pe faapefea ona togafitia coccidiosis i moa

O pou, pei o moa matutua poʻo isi ituaiga o moa, e mafai ona pisia i faʻamaʻi eseese. O se tasi o tamaʻi mimiti sili ona lamatia o maʻi o le coccidiosis.

Sei o tatou tilotilo totoa i mea o le coccidiosis, pe aisea e tupu ai ma pe faapefea ona fesoasoani i le manulele e faʻaumatia lenei maʻi.

O le a le coccidiosis

O Coccidiosis o se faʻamaʻi faʻamaʻi e mafua mai i faʻamaʻi faʻamaʻi le masani ai o coccidia. O le siama ma le igoa matagofie "Eimeria Tenella" e ulu i totonu o le manava o moa laiti ma faʻaleagaina i latou i lenei maʻi. O lenei faʻamaʻi e taatele i le va o moa, pato, turikeni ma geese.

Aoao mea a moa, turkeys ma geese e maʻi.

O le tele lava o taimi, e maitauina ai malala o coccidiosis i le tautotogo ma le taumafanafana, pe a mafanafana ma susu i fafo. Chicks e oʻo atu i le 3 masina e sili atu ona faigofie i lenei faʻamaʻi, talu ai ona e lei amataina le puipuiga.

E te iloa? E sili atu le atamai o pou nai lo le faʻaaoga e mafaufau ai. E mafai e tagata matutua ona tauloto pe tusa ma le 100 foliga o tagata, faʻamaonia le tagata talimalo mai isi tagata e mamao atu i le 10 mita ma faigofie ona suʻe i le taimi - latou te iloa le taimi e tatau ona fafagaina ai.

Mafuaaga

O mafuaʻaga o faʻamaʻi o moa ma coccidiosis e tele ma e matua faigata lava ona siaki faʻamaʻi.

Faitau foi e uiga ile auala e togafitia ai faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi o moa lapisi.

O siama leaga e mafai ona ulu atu i le tino o le manulele:

  • e ala i mea faaleagaina ma vai,
  • e ala i le afaina o le mutia ma eleele ile nofoaga masani o moa,
  • e ala atu i se paolo o loʻo faʻaaogaina ma coccidia.
E mafai ona pisia eletise i le faʻamaʻi ona o se suiga o meaʻai po o se faʻafitauli faigata na tupu pe a vaivai le tino o se tamaʻi manulele. Iniseti, isi manulele, maunu ma e oʻo lava i tagata o loʻo feaveaia e microbes pe afai latou te le vaavaaia le usitaia o tulaga mama mo le tausiga o manulele po o isi manu.

Aoao pe faapefea ona togafitia coccidiosis i moa ma lapiti.

O meaʻai, paʻu i le manava o moa, totoina i totonu o tulaga lelei ma pe a mavae le 4 aso latou te o ese ai ma le paʻu i totonu o le siosiomaga i le tele o mea, afaina ai isi tagata.

E taua! O se uiga matautia o le coccidiosis, o le vave amataina o faʻamaʻi, o le a foliga lelei le moa. Ma i le taimi na maitauina ai faʻaaliga o le maʻi, o se numera tele o tagata ua afaina.

Faailoga ma le faʻavae o le maʻi

O le vasega o coccidiosis i moa ua matua tiga lava. O le i ai i totonu o le manava, faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi epithelial iina. O le faamaoni o puipui o le intestinal ua malepe ma ua mate ai ona tino. A maeʻa lena mea, o le gasegase ma le vevela e faʻaitiitia, lea e aafia ai le tele o meaʻai e maua e le manulele ma taʻitaʻia ai le fiama fiaai. I aso muamua o faʻamaʻi (6-8 aso), e leai ni faʻamatalaga faʻaalia e mafai ona vaaia, ae i luga o se isi faʻamatalaga e mafai ona maitauina e faapea:

  • o le moa e le 'ai lelei pe le' ai foi;
  • o le moa e matua manifinifi ma foliga vaivai, e ese mai le isi;
  • o le fulufulu ua suia foliga; e foliga le lelei;
  • o le manava o le manava e masani ona faʻaauau pe tumau, ma o le veveta e avea ma suavai, faatasi ai ma mea faʻafefiloi o fulufulu ma le toto;
  • o le tino o le manulele na amata ona le fiafia;
  • 'ua faʻaloloa tele;
  • o le manulele e sili atu ona le toaga.
O faʻamaoniga o loʻo i luga e mafai ona matauina na o le 4 i le 7 aso, pe a uma ona mate le moa. O le manava o le manulele mate ua fulafula ma ua tumu i le suavai suamalie ma paʻu mumu.
E taua! Afai o le moa o se fafa, o le tasi lea o faʻamaoniga o le faamai o le faateleina lea o le taumafataga o mea taumafa e aunoa ma le mamafa.

Auala e togafitia ai coccidiosis i moa

Mo togafitiga o lenei faʻamaʻi matautia, o vailaau faapitoa e faʻaaoga - coccidiostatics. Ua faaopoopoina i latou e fafaga. I le taimi lava i totonu o le tino o le moa, o vailaau e taofia ai le gaioiga o siama matautia, taofia ai le faagasologa o lo latou atinaʻe ma le toe gaosia.

O le sili ona aoga o vailaʻau nei:

  1. Aviaks (5%). Mo togafitiga - 1 g o oloa i le 1 kilokalama o fafaga. Mo faamoemoega faʻasolosolo - 0.5 g oloa i le 1 kilokalama o meaʻai. Gaoioiga aoga - Semduramycin 5%. O le vasega mo le puipuia poo togafitiga e 5 aso.
  2. "Komiva" (12%). Mo togafitiga - 120 mg o le vailaau faʻasaina i le 1 kilokalama o le faʻafefiloi o meaʻai. Ina ia mafai ona taofia - 60-120 mg o le fualaau faasaina i le 1 kilokalama o meaʻai. O le elemene aoga o le sodium salinomycin, o le vasega e mai i le 5 i le 7 aso. O meaai faʻatasi ma lenei vailaʻau e mafai ona gafatia mo na o le tasi le aso.
  3. "Avatek" (15%). I le taimi o togafitiga - 1 g o vailaau mo 1 kg o fafaga. Mo le faʻamalolo - 0.5 g i le 1 kilokalama o le faʻafefiloi o meaʻai. O le elemene galue o le lasalocid sodium 15%, le vasega - 5 aso.
  4. Madikox. I togafitiga - 0.5-1 g o fualaau faasaina i le 1 kilokalama o le faʻafefiloi o meaʻai. Faʻatoʻa puipuia - 0.5 g o vailaau mo 1 kg o fafaga. O le elemene aoga o le maduramycin ammonium. O le togafitiga ma le puipuiga e amata mai i le 5 i le 7 aso.
  5. "Coccidin-10". Mo faamoemoega faʻasolosolo - 0.5 g o vailaau mo 1 kg o fafaga. Mo faamoemoega tau togafitiga - 1 g o oloa i le 1 kilokalama o le faʻafefiloi o meaʻai. O le elemene aoga o le faʻaitiitia. O le umi o togafitiga fualaau e mai le 5 i le 7 aso.
  6. "Nicarmiks" (25%). Togafitiga - 0.5-1 g o fualaau faasaina i le 1 kilokalama o meaʻai. Puipuiga - 0.5 g o vailaau mo 1 kg o le falaoa. Gaosiga galue - nicarbazin 25%. Faaaoga se vasega mai le 4 i le 7 aso. E mafai ona amataina le faʻailoga mai aso muamua o le ola o moa ina ia mafai ona taofia.
  7. Baycox (2.5%). Mo togafitiga - 1 ml o vailaʻau i le 1 lita o vai inu. Mo le faʻamalolo - 0.5 ml o le vailaʻau i le 1 lita o le vai. Ole faasologa o le avega o fualaau faasaina mai le 2 aso (i ni mataupu vaivai pe mo le puipuia) i le 5 aso (i mataupu ogaoga).
  8. "Koktsiprodin". Mo faamoemoega tau togafitiga - 1 ml o le tali i le 1 lita o le vai. Mo le faʻamoemoe o le faʻamalolo - 0.5 ml o le vaifofo i le 1 l le vai. E tatau ona inu vai i le aso atoa mai le 2 i le 5 aso.
  9. "Amp Amplium". Mo togafitiga - 0.25 g i le 1 kilokalama o le faʻafefiloi o meaʻai mo le 5-7 aso. Mo le puipuiga mai aso muamua o le olaga - 0.1 g i le 1 kg o le fafaga mo le 7-10 vaiaso.
E taua! Ina ia manuia le togafitiga ma aunoa ma ni taunuuga mo le moa talavou, e tatau ona faateleina le fualaau o vitamini B1 ma A i le taumafataga ao tago i fualaau.
I le tulaga masani o moa ma coccidiosis i le faatoaga e tasi, o taimi uma lava e te manaʻomia ai e filifili se vailaau faʻasaina ma se mea malosi e ese mai le taimi muamua. O lenei manaoga e mafua mai i le gafatia o coccidia e atiina ae ai le tetee ma le tetee atu i fualaau oona.

Faamai o moa - puipuiga ma togafitiga.

Mo le togafitiga o le faʻaaogaina o coccidiosis ma togafitiga faʻa-aganuu:

  1. O le taumafa o moa e tatau ona avea ma 98% fafaga ma le 2% sulfur. Ae ui i lea, o sea paluga, e le sili atu i le 14 aso e le tatau ona 'ai ai, ina ia le faʻaosoosoina ai le tupu o rickets.
  2. "Osarol" ua soloia i le falaoamata falaoamata o le fafaga ma tuuina atu moa 10 g mo le 1 kg o le mamafa o le ola. O le mea e tupu mai ai ua vaevaeina i le 2 taimi ma fafaga mo le aso. O le faagasologa e toe faia mo le 5 aso, sosoo ai ma le tolu aso malolo, ona toe fafaguina lea o le vasega 4 taimi ma malologa.

Fuafuaga puipui

E le mafai ona iloa le Coccidiosis i le amataga o le faamai, o lea e sili atu ona faigofie ona taofia nai lo le maua o se taimi e togafitia ai manufelelei e ala i le puipuia o lo latou oti. O le puipuiga e aofia ai le puipuia o le pipisi o manulele ma siama leaga.

E te iloa? Afai o se vaega itiiti o palapia leaga e alu i totonu o le tino o le moa, e le gata ina maʻi, ae e le mafai foi ona maua i le coccidiosis. Ae ui i lea, o le tagata o le a tumau pea i luga o le siama mo le isi tausaga ma o le a mafai ona pisia isi manufelelei vaivai.

O le puipuia o coccidiosis e aofia ai fua nei:

  1. Mai lea taimi i lea taimi, susunuina le puipui paʻu faatasi ma se uʻamea uʻamea, o le fale ma meafaigaluega e faʻaaogaina i manu felelei e fesoasoani ai e fasi le siama.
  2. Ia mautinoa o le manulele manu e mama ma mama.
  3. Faʻaopopo masini namu ma le masima laulau i meaai.
  4. Faʻasolosolo tui puipui o moa e faasaga i coccidiosis. E faʻamalosia ai le puipuiga o le tino ma faʻaleleia le malosi o le tino e tau ai faʻamaʻi.
  5. Lafoaʻi mo moa ma le palapala i le teritori o le savali e mafai ona togafitiga mo le faʻapalapalaina i le amonia, monochloroxylenol, orthodichlorobenzene, terpineol, orthochlorophenol.
  6. Faʻamama fufulu le fagu vai ma le fafaga ma faʻamaʻi.
  7. Aveʻesea pea le palapala ma le paʻu mai le falemoa.
  8. Faʻatoʻa ese le moa ma moa ma moa.
  9. Mataitu le atoatoa ma le lelei o le taumafataga o moa.
E taua! O fualaau faʻasaina e fesoasoani i le faʻavavevaveina o le faʻamaʻi, o lea e tatau ai ona aveʻesea mai le taumafataga ao leʻi oʻo i le iuga o togafitiga.
Afai e tausisia e lē e ona tulafono uma o le tausiga o manulele ma faia ni auala e puipuia ai coccidiosis, o lenei maʻi atonu e le aafia ai lona tamaoaiga. Ae e tusa lava pe ua leva ona maʻi moa, e faʻaaoga ai auala o loʻo i luga o togafitiga, e mafai ona e fofoina le maʻi ma laveai ola o manu felelei.

Vitio: coccidiosis i moa, moa

Faʻamatalaga mai tagata faʻapipiʻi

O le faafitauli o le coccidiosis o se faafitauli matuia tele, ae e le aoga ona taulai atu i ai. E mafai ona togafitia le coccidiosis (faatasi ai ma le coccidiostats), ma e mafai ona puipuia. Ua faia i suesuega e tagata mai fafo ma tagata suʻesuʻe i totonu o le lotoifale e faapea, i le tele o coccidiostats, o le tetee atu i coccidia e mai le 20 i le 80%. E tusa ai ma faʻamatalaga tusitusia, i Europa, i le mea o loʻo latou faʻaaogaina ai falemai mo le tele o tausaga, ua latou lafoaia coccidiostats. Na o le saunia o se potu maualuga. O le mea lea, e aoga se auala talafeagai i soo se faafitauli. Totogi lelei le sauniuni o le potu ma togafitiga faafomaʻi pe a manaʻomia. O le faamamaina lelei ma le faʻauluina o le laasaga muamua lava lea i se tagata soifua maloloina. Ma e sili atu ona faigata ma sili atu ona taugata le togafitiga!
Yuri-Rabos
//www.pticevody.ru/t766-topic#7700

O lenei faʻamaʻi tuga e tuʻuina atu i manulele vao ma manufelelei i luga o manulele i le fafaga ma le suʻesuʻega. E le lelei le afaina, e le maua le mamafa ma le oti. O le mafuaʻaga o le faʻamaʻi o le maʻi - coccidia - ua salalau i le natura. O siama sili ona faigofie, o loʻo i ai le tele o genera. E tofu uma i latou ma se faʻalavelave faigata o le olaga. O le faʻafitauli e tupu i le taimi o le taumafaina o le faʻacycysts ma le fafaga ma le vai. I le taimi lava i totonu o le gastrointestinal tract, o le gasegase o loʻo faʻaalia i le pipi ma le palatini. Ua faʻamafunaina lona atigi, ma sporozoites, ua ulu i totonu o sosoʻo epithelial o le inumaga, faʻalautele. Parasitic, e fai ma tulafono, i totonu o le manaʻoga. O nisi o coccidia o loʻo faʻamalamalamaina e le faʻamaoni faapitoa, o lona uiga, oi latou e ona le parasite o ni ituaiga o ituaiga o manulele, ae o loʻo i ai tuusaunoaga. O le tele numera o pathogens e mafua ai le coccidiosis i totonu o moa. Ae ui i lea, e leʻo latou uma o loʻo suʻesuʻe lelei. O se tasi o ituaiga masani o coccidia, o Eimeria Tenella, e tetee i tulaga leaga o le siosiomaga ma tumau ai le mafai gasegase mo le silia ma le tausaga. E tasi lava i le tino o moa, e atiina ae ai i se auala tauaso, faʻalavelaveina galuega o le gaogao ma faʻaleagaina le membrane mucous.
laumei
//www.pticevody.ru/t766-topic#201670