Laʻau

Faʻafefea ona faʻaleleia lelei le togalaau vai

E mafai ona maua Hydrangeas i paka ma sikuea, i fugalaau ma laʻau. O nisi vailaʻau e ola i totonu. O se vaega taua o le tausia o togalaau o le fausiaina. O lenei elemene o tekinolosi taufaatoaga e moomia e le gata ina ia faatumauina ai le atinaʻe o fugalaau, ae faapena foi ona faatonutonu ai le aoga o le eleele.

E faʻapefea ona malamalama o le hydrangea e manaʻomia le fausiaina

O Hydrangea o loʻo faʻamalosia i luga o le eleele ma lona fatuga. E le gata i le eleele e tatau ona i ai se tulaga talafeagai o le eletise, ae e mafai foi ona pala. O le suavai toto mo le laau e le itiiti ifo le lamatia nai lo le faamamaina o le eleele.

E taua tele le faʻaleleia mo mea faʻapitoa

Faʻalogo lelei! E tāua tele le faʻaleleia o le eleele i le taimi atoa o le tuputupu ae ma le fuga o le hydrangea (i le loloto atoa o le aʻa).

E le aoga le liligiina o se laau. O mea e fuafuaina ai le taimi o le faʻavaivai e tatau ona iloiloina:

  • aofaiga o le taumatematega;
  • palapala o le eleele;
  • o le i ai o le mulch;
  • tele taimi e tatala ai.

O mea taua ia e fuafuaina ai le taimi o le a le aoga ai le palapala ma manaomia ai le susu. Iloiloina le manaʻomia o se laau mo le faʻavaivai e ala ile foliga vaaia. Faatasi ai ma le le lava o le susu, o laulaau ma mea leaga ua amata ona mou atu, ma o la lanu ua paʻu. I lenei tulaga, o le fugalaau e vave ona faasūsūina, ma a maeʻa le 2-3 aso o le a faʻamamaina le fogaeleele.

Manaomia vai

O Hydrangeas e le gata i le faigata o le faʻaleleia o vai, ae faʻapea foi le lelei o le vai. I nisi tulaga, o le fausua mai se pulupuni o le hydrangea e mafai ona lamatia.

O le lamatiaga o le suavai mo suavai

Vaʻaia Hydrangea i le tautotogo - faʻafefea ona vaʻaia hydrangea

O le faʻasaina o laau mai se pulupulu e matua faʻasaina. O vai malulu e mafai ona faaleagaina aʻa ma taʻitaʻia ai faʻamaʻi eseese. O le fugalaau fugalaau e manaomia le vai, o le vevela e ese mai le vevela vevela e le silia ma le 1-2 ℃.

O le faʻafefe o le pisia ma isi mea le mama i totonu o le vai. E mafai ona latou fetuʻunaʻi le elemene o le eleele ma faʻapitoa. O le iuga o le chlorosis. E faigata ona togafitia. Mo lenei mea, o fualaau matautia e faʻaaoga (sulfate uʻamea ma isi vailaʻau).

E faʻasaina faasao

O le a le vai e mafai ona faʻaaoga

O le faʻaitiitia o le avanoa e faʻaleleia ai le vai i le vai e aofia ai le manaʻomia mo isi fofo. Filifiliga talafeagai:

  • faʻaleleia o le timu;
  • suauu o le palama;
  • filiga.

O le mea aupito sili ona lelei o le faʻamamāina o le vai paʻu, sosoo ai ma le faʻamautu mo le 2-3 aso. O lenei mea o le a faʻaleleia atili ai lona uiga, mama mai mea leaga ma maua ai le vevela manaʻomia.

Taua! O le faʻaaogaina o le timu vai o se mea e leai se mea. O nisi o fai togalaau e le fautuaina e faʻaaogaina mo le faʻavaivai, e finau mo faafitauli tau le siosiomaga.

O le suavai Hydrangea e tatau ona faia i le mafanafana ma le mama mai vai mama. E naʻo le tulaga lenei o le a mafai ai ona aloese mai faʻamaʻi o laau ma chlorosis ma puipuia ai le maalili i le aʻa. I le malamalama ai i le vai, e taua le filifili pe faʻapefea ona faʻafeinu vai ma mea faʻaopopo e faʻaaoga.

E faʻafefea ona toto le togalaau hydrangea

E faʻapipiʻi le hydrangea i le tautotogo saʻo ma pe tatau ona teu

I vaitau eseese o le atinaʻe, faʻapea foʻi ma le suia o le nofoaga o le tuputupu aʻe, e masani ona fesuisuiai le faʻavaveina o le suāsusu. E iai tulafono mo le faʻatulagaina o vai e tatau ona e mulimuli i ai. O le taulaiga faapitoa e totogi i itu taua e lua i le olaga o se fugalaau - o le taimi e amata ai pe a uma le gafa ma le vaega o le galue malosi o mea e le maua.

Lueina pe a uma le gafa

E sili atu le lelei o le faʻapipiʻiina o se hydrangea i le tautotogo, talu ai ona o le malosi o le taumalulu e mafai ona faaleagaina ai aʻa ma aʻa. O le gaosiga o fafo i le autumn e mafai ona faʻaaoga i na o le itu i saute ma se mafanafana o le tau. E tatau ona taulai totoa i le tausisia o le susu o le eleele pe a suia le nofoaga o le tuputupu ae o le fugalaau.

E taua tele le faʻamautuina o le eleele pe a uma ona totoina

E tolu tulafono e pulea ai:

  • O le susu muamua o le eleele o loʻo faia i totonu o le pu ae leʻi tuʻuina aʻa i totonu.
  • A maeʻa le faʻaogaina o le lua, e toe faʻaleleia le vai.
  • Mo le taulaiga manuia, faʻaleleia le palapala ile 3-4 aso.

A maeʻa le faʻavasegaga, faʻaleleia le faʻaleleia o mea e manaʻomia mo le suavai. O le mafuaaga lena e taua ai le le faatagaina o le eleele e faʻamago.

Faʻalogo lelei! E fautuaina ia mulch le palapala pe a uma ona toto. O lenei mea o le a tumau ai le susu ma faʻaitiitia ai le taimi e fafaga ai.

Vaitaimi

O le Hydrangea e tausia i le taimi o le fugalaau e manaomia ai le tulaga masani O le fufuluina o le hydrangea e faia ile tasi i le vaiaso i le fua o le 2 pakete i le fafie. Afai e leai se timu mo se taimi umi pe maualuga le vevela o le ea, e faaluaina le fuainumera. E fautuaina le tuʻufaʻatasiga o le vai i luga o laʻei. Mulimuli ane, e faʻaaogaina fugalaʻau, o le palapala ua tatalaina. O tausiga mataʻutia o le a faʻateleina le fugalaau.

O le a le mea e faʻaopopo i le vai mo le fausiaina

E faʻapefea ona saʻo le vai i Zamioculcas ina ia le faʻaumatia

Faatasi ai ma le fesoasoani o mea faʻaopopo, e mafai ona e suia le lanu o le faʻaleagaina e ala i le fafagaina o le laau ma fesuiaʻi le aoga o le palapala. Atonu e pei o sini nei:

  • Suiga lanu. O le lanu o mea faʻapitoa o le hydrangea e fesoʻotaʻi tonu ma le eleʻele o le eleele. O le faailo e manaʻomia ona faʻalauteleina, o se suiga i le lanu o petals e paʻu piniki pe susu. O le faʻaaogaina o le lanu moana lanumoana, vineta, citric acid, alumini sulfate o loʻo faʻaaogaina e avea ma faʻaopoopoga. Mo le faatumauina o se lanu piniki, e faʻaaogaina ai le masima. O le faʻamalosia e faʻapupulaina e ala i le faaopoopoina o le paʻu, otaota ma le faapalaga.
  • Mo luga o lavalava. I le vaitau o le faʻapipiʻiina o pulupulu, o loʻo faʻaaogaina faʻamaʻi faʻamalami o loʻo i ai le vailaʻau, ma ao faagasolo le vaitau o le fuga, e faʻaaogaina ai faʻasusu. Mo e mulimuli i togafitiga o tagata, o le filifiliga o le faaaogaina o susu susu po o le kefir e talafeagai - o se gaʻo susu susu o meaʻai e faʻafefeina i le vai i se fua faatatau o le 1: 5 ma faʻafeinu i lalo o le aʻa.

E mafai ona sui le lanu o petals

E taua le iloa! O fugalaau e tele lava ina faʻaaogaina se paluga o le apa e pei o se pito i luga. E i ai le alofa o le ufiufi? E leai lava, aua o lenei faʻamalositino e faʻapalapala ai palapala.

O le a le eseesega i le va o le faʻamaina o le togalaau ma le potu hydrangea

Laʻau lauulu lapopoa e talafeagai mo le faʻatoʻaga i totonu. O ia lea e sili ona fetuunai e tupu i totonu o se fagu. O le taulaiga faapitoa e totogi i le fausiaina o tusi. Talu ai le i ai o se vaitau o gaoioiga ma malologa, e pei o lenei:

  • mai le tautotogo i le ogatotonu o le taumalulu - susu masani eleele;
  • latalata i le faaiuga o le tautoulu, o le faafia ona faʻavaivai e faʻaitiitia i le 1 taimi i le vaiaso;
  • i le taumalulu, o le suavai e na o le puipuia o le magoina o aʻa ma eleele;
  • i le tautotogo, i le taimi lava e aliali mai ai lau muamua, latou te fesuiaʻi i le tulaga masani.

O le tausisia o le faʻatulagaga e mafai ai e le laau ona alu saogalemu i le vaitaimi o le taumalulu i le taumalulu. O se vaega autu lenei mo le vave toto mai le amataga o le taumafanafana seia oʻo i le pau.

Manatua! Faaitiitia vai inu i le tautoulu ma le siitia malie o le latou tautotogo - o le eseesega tele i le va o le potu ma le togalaau hydrangeas. Tausia i le taimi o le fugalaau e foliga tutusa. O loʻo faʻatulagaina manaoga o le vai.

O loʻo i ai se faʻavaʻaiga faʻapitoa mo le vaʻaia o le potu

Faʻasaʻo mea sese ma o latou taunuuga

O le le tausisia o tulafono e mafai ona oo atu ai i se tulaga faaletonu i le soifua maloloina o le hydrangea, o se faaitiitia o le numera o mea e le atoatoa. Valivali o petals e mafai ona aafia. O mea masani masani e aofia ai:

  • Le lava le inu. O le suaina o le eleele e afaina ai e le gata mo le laau vegetative o le laau, ae faapena foi aʻa. O aʻafiaga o le lamala o le mumu ma le samasama o laulaau, o le faʻamutaina o le fausiaina o mea leaga.
  • Le amanaiaina o mea faʻapipiʻi acidifying. A o tupu le fugalaau, o le elemene o le eleele e suia i alkaline, o le mea lea e faʻaaoga ai faʻaopoopoga mo le faʻavaivai. Latou te fesoasoani e faatumauina le malosi o le eletise i se tulaga.
  • Le lavalava pito i luga. Fertilizers mo le hydrangeas o loʻo faʻaaogaina i lalo o aʻa, faʻasese i totonu o le vai. Le lava o mea taumafa, aemaise lava i le taimi o le fugalaau, e aʻafia ai le tupu aʻe o tipu ma le faʻavaeina o mea faʻaleagaina.
  • Faaaogaina o le vai malulu vai. Faʻaseseina o laau mai se pulumu i vai malulu e aofia ai le chlorine e le taliaina. O le a avea ma taunuuga o le maalili o aʻa ma le faasaʻoina o le eleʻele palapala.

Faamatalaga faaopoopo! Suia o le lanu o mea e le o iai, lafoaia ma le lalagaina o laulaau, leai ni fugalaau fugalaau - o nei mea uma o faailoga o mea sese i le tausiga e fesootaʻi ma le fafaga.

Faʻasalaga e le afaina ai vai e mafua ai faʻamaʻi

<

O Hydrangeas e manaʻomia le gauai ma le tausiga mai le tagata e tausia. O le elemene pito sili ona taua o tekinolosi taufaatoaga o le fausiaina O le faʻaleleia o le palapala, faʻaaogaina o le vai faʻamamaina, o le faʻaofiina o fualaau faʻatau e fafaga ai ma tausia le elemene o le palapala, o le ki lea e totoina ai vaovao i totonu o le togalaau seia oʻo i le autumn.