Maota, fale mautotogi

Fautuaga fugalaau fugalaau mo le tuputupu ae ma le tausia o hisoni terry i le fale. Ata ma faʻamatalaga o ituaiga

Hibiscus - o se fale taatele, lea e sili ona taua i le au faifaatoaga mo teuteuga. O nisi e talitonu o lenei fugalaau e le lelei, o isi e finau mai e faigata ona tausi ia te ia.

O le ā le foliga o lenei fugalaau? O fea na sau ai? O a ituaiga eseese o loʻo i ai? O a foliga o ia? E faʻapefea ona fuaina? O nei fesili ma isi fesili o le a taliina e lenei tusiga.

E le gata i lea, iinei e mafai ona e faamasani i ata o lenei fugalaau matagofie ina ia talisapaia lona matagofie ma filifili ai pe tupu pe leai foi.

Faʻamatalaga

Terry hibiscus (Hibiscus rosa-sinensis) o se ituaiga o laau o le Hibiscus genus o le aiga o Malvaceae. E taua foi o le rose Rosia. I Malaysia, na taʻua Bungaraya.

O se laʻau vao e mafai ona ola e oʻo i le 3 m. E ola 20-22 tausaga. O laulaʻau e lapopoʻa, o foliga faʻalelei ma se laʻau faʻamalosi, lanumalie lanu me se lanu susulu, e faʻapipiʻi i le laau toto ma petioles.

Fugalaau e oʻo i le lautele o le 16 cm ma e mafai ona ese lanu.fuafua i le eseesega. O petals ua faʻapipiʻiina i le tele o laulau, e vavalalata le tasi i le isi, ona o le fugalaau e foliga mai o le telefoni. Na tuʻuina mai ai le igoa o le fomu. O fua o le hibiscus - tamai atigipusa o fatu i totonu.

O le fugalaau e masani i saute Saina ma North Indochina, ae mafai ona tupu manuia i isi eria ma le vevela poʻo le vateatea.

Vaʻaia laʻau i totonu ma a latou ata

Paʻepaʻe

Hibiscus rosa-sinensis "Lady Stanley" - o se ituaiga e lua-lua fugalaau lanumoana ma lanu piniki. E fuga mai ia Iuni ia Aokuso. Ona o le umi o le lāmala e ono totogo mulimuli ane.

Red

Hibiscus rosa-sinensis "Gamburg" ei ai fugalaau tetele, laufanua, lanu lanu mumu lanu-mumu.

Pink

O le Hibiscus rosa-sinensis "Rosa" e tofu lauulu piniki le lanu piniki.

Peach

Hibiscus rosa-sinensis "Ankara" ei ai fugalaau samasama matte ma se lanu mumu.

Yellow

Hibiscus rosa-sinensis "Koenig" o se ituaiga o fugalaau lanu samasama susulu.

Tausiga ile

  • Lulu. I taimi mafanafana, o le vevela o le potu e tu ai le fale e tatau ona oʻo i le 22-23 ° C, i le taumalulu e tatau ona tuʻu ifo i le 18 ° C. Afai o le vevela i lalo ifo o le 12 ° C, e mafai e le rose Saina ona fuga.

  • Faʻasa. E fiafia Hibiscus i le susu, o lea e tatau ai ona fafagaina tele. I le taumafanafana - 2 taimi i le aso, i se isi taimi - 1 taimi. O le eleele e tatau ona susu ma vaeluaina. E mafai foi ona e fufulu le laau mai le pala.

  • Malamalama. O le fugalaau e fiafia e faʻasalalauina le malamalama faalenatura. I le taumafanafana e tupu lelei ai le ea fou. A oʻo ina mafanafana, e mafai ona e faia le hibiscus i luga o le faapaologa po o le togalaau, ae tatau ona e teuina mai le susulu o le la.

  • Eleele. O le eleele e tupu aʻe ai le hibiscus e tatau ona matala ma manava. O le tuufaatasiga o le palapala e manaʻomia: sod, leaf and soil coniferous, peat, oneone, meaʻai, sina malala. O le laau e talafeagai le palapala ma le eletise le taua.

  • Teuteu. E talafeagai le tipiina o le rose a Saina i le tautotogo, aʻo lei amataina le tuputupu aʻe ola, ina ia lelei le pale. Tipi seleni teuteu po o ni seleulu mata. E talafeagai le faapuupuuina o upega o se laau i se maualuga i luga ae o le laulaau lava pe tuusao i luga atu o le pito sili ona tuai. Tulimanu pito i tua e tatau ona fufuluina i le malala po o le namononi.

  • Laʻei pito sili. I le taimi o le fugalaau o le hibiscus e tatau ona fafagaina ia le itiiti ifo ma le tasi i le vaiaso faatasi ma fualaau oona poo le faʻalavelave faʻapitoa mo fualaau faiva O luga o laei e faia i le taeao po o le afiafi. E manaʻomia i le taimi o le fafagaina e lelei.

    A oʻo ina le toe faʻaleleia se rose Saina, e le sili atu ma le tasi i le masina ona fafagaina. O le laau e aoga tele foi i le fafagaina. Fuga o le kulimi fufulu i le vai i le fua o le 1:10 ma faʻasusuina i lea taimi ma lea taimi i le hibiscus.
  • Pot. O le fugalaau e vave ona tupu, o lea e tatau ai ona totō i totonu o se atigi vailaau. I totonu o le ulo e tatau ona faʻavaivai.

  • Suiga. O laau talavou e totoina pe taamilo i luga o punavai taʻitasi i ipu tetele. O le hibiscus matutua e totoina i le 3-4 tausaga.

  • Togi. I le taumalulu, e manaomia ai e le laau se vaitau malolo mo le faʻaolaina ia sili atu ona tele. O le vevela o le ea e tatau ona 13-18 ° C, faʻavaveina vave. Afai o le vevela e tumau i le tulaga tutusa e pei o le taumafanafana, o le a manaomia le sosolo o le hibiscus i le vai mai lea taimi i lea taimi. O le a le afaina ai le ola maloloina o le laau, na o le fugalaau o le a le tele naua.

Tofiga

O fatu o le saina Saina e toetoe lava a le totoina. E mafai ona e taumafai, ae o se faagasologa uumi e le faʻamaunuʻuina i taimi uma. O le mea lea, o le toe gaosia e masani lava ona faia e vegetative auala:

  1. Mo le totoina e faʻaaoga ai vaega pito i luga o le tipu ma ni nai tafaoga i latou.
  2. A maeʻa ona teuteuina, o togavao e togafitia i meaola e tutupu aʻe.
  3. Ona e mafai loa lea ona tuʻu i le eleele, pe tuʻu i se ipu vai.

    Afai e te filifilia le metotia lona lua, e tatau ona e manatua o le vai i totonu o le ipu malamalama e tatau ona avea ma sina mea ma e tatau ona suia i aso uma e 3-4 seia oʻo ina maua aʻa.

Afai e te vave totoina i le mea e sui ai, e tatau ona e:

  1. Faʻalu le eleele i le vai mai se fagu moli ma faʻalauteleina fualaau i le 0.7-1 cm. Ina ia puipuia lala mai le pau, e mafai ona e tulei i lalo ile palapala ile fatuga.
  2. O le seedling e ufiufi i se pusa paʻu, ma tuʻu ai sina potu mo le ulufale mai o le ea.
  3. O le tipiina ma le eleele o loʻo siomia ai e tatau ona sosolo i aso taʻitasi i le vai.
  4. Mo le laau e vave ona ola, e manaʻomia le vevela pe a ma le 25 ° C.
  5. A aʻafia se fatu laau, e totoina i se isi ipu.
  6. E ui e le o lava le malosi o le laau mo le toe totoina i totonu o se pusa tumau, e tatau ona faatumauina le maualuga o le vevela ma le susu.
  7. I totonu o se fale tumau, o fatu laau e totoina pe a faatumulia e le aʻa atoa le ipu, ma o le tipi lava ia oʻo i le 10 cm.

Maʻi ma faʻamaʻi

Faatasi ai ma meaola faalavela e tosina ai le rose Saina:

  • vavae;
  • vaʻavave mite;
  • paʻepaʻe;
  • aphid

E mafai ona e taulimaina i latou e ala i le togafitia o le laau faʻatasi ai ma iniseti.

Ona o le chlorosis, o laʻau o le hibiscus e mafai ona pau. E tatau ona suia le vai lea e faʻafefe ai le fugalaau. I lalo ifo o le malamalama, o laulaau o le laau e lanu samasama.

Fugalaau talitutusa

  1. Abutilon (Abutilon) - Ua lauiloa foi o le Faauluuluga. O se ituaiga o tagata masani o le aiga Malvaceae, o lona tuaa o Amerika Amerika i Saute.
  2. Malva poo Mallow (Malva) o se ituaiga o laau toto o le aiga Malvaceae.
  3. Althea (Althaea) o se faʻavae o fualaau faʻasaina taʻitasi o le aiga o Malvaceae taʻitasi pe faʻaletausaga.
  4. Stockrose (Alcea) o se ituaiga o laau teuteu ma fugalaau lanu eseese mai le aiga o Malvaceae.
  5. Hatim (Lavatera) - o se ituaiga o mutia, vao, laau o le aiga o Malvaceae. E matagofie fugalaau piniki.

O Terry Hibiscus o se sui matagofie o le aiga o Malvaceae. Afai e te tausia lelei o ia, o le a ia teuteuina le fale ma ona lanu e toetoe o le tausaga atoa. O le mea lea, o se filifiliga lelei lava, e lua mo tagata fugalaau fugalaau ma mo soo se tagata.