Faʻaleleia e tipi

Totoina ma tausia le chrysanthemum multiflora, foliga o le totoina o laau toto

O fugalaau Floristics ma togalaau o loʻo atiina ae i le asō e pei lava o soʻo se isi lava pisinisi. O se vaega fou o laau toto, lea na manumalo ai i le maketi fugalaau ma ua i ai nei i le pito i luga o le lauiloa i le au faifaatoaga, o chrysanthemum multiflora. Faafetai i ona uiga matagofie, o lenei fugalaau na manumalo ai loto o le au failotu tomai faapitoa, ae o le au amateurs foi e fia teuteuina a latou poloka. I le iloaina o ni nai mea faigofie, o se chrysanthemum e mafai ona tupu i luga o le laufanua, i luga o se faapaologa ma totonu o potu. O le a matou faamatalaina pe faapefea ona fai lenei mea i lenei tusiga.

Chrysanthemum multiflora: faʻamatalaga o le ituaiga

Chrysanthemum multiflora (Chrysanthemum multiflora) - o se laina fou o lanu lanu e le o lanu, o loʻo i ai se laumei, lanu mafiafia tele. O lenei kulupu o loʻo i ai le fatuga o le polo, lea e taua ai o le chrysanthemum spherical. E amata ona fuga mai le pito i lalo o le taumafanafana, o le togavao o loʻo i lalo o le vaomatua, o lona togavao ua ufitia uma i fugalaau paʻepaʻe, samasama, lanu moli, lanu piniki, lilac, mumu ma le paʻu. E i ai foʻi ituaiga e foliga mai o le chamomile: ei ai la latou lanu lanu samasama ma le paʻepaʻe i luga.

E te iloa? Talu ai ona o foliga matagofie o le lanu samasama ma lanu mumu samasama ma le mumu-toto, o tagata atamamai o le laufanua e taʻua chrysanthemum multiflora o le "Iapani Iapani".

Vaega o le tuputupu ae chrysanthemum multiflora

Chrysanthemum multiflora e le o se fugalaau vaivai, o tulafono mo le totoina ma le tausiga o se mea faigofie. Ae i le isi itu, ona o le valea o nisi o vaega taua o le galueaina, e masani lava ona faʻaumatia.

Manaomia o le malamalama

O le tele o le malamalama o se tasi lea o tulaga autu e aʻafia ai le tuputupu ae o le vao ma le lelei o le fugalaau, o le mea lea mo le totoina o chrysanthemum e te manaʻomia e filifili se nofoaga lanu, tatala ma lautele. Ae ui i lea, o le laau o se togavao puupuu ma fuga i le taimi o le po o le 12 itula. E le tatau ona e totoina multiflora i lalo o palealii o laau poo latalata i puipui, o lo latou ata lafoia e puipuia ai le saʻo saʻo o le polo fugalaau.

O le a le mea e tatau ona i ai le vevela ma le faʻamafanafana mo le alualu i luma manuia

O le maualuga o le ea o le ea i le totoina o chrysanthemums + 18 ... +20 ° С. Mo le faasologa o le faagasologa pe a uma ona totoina ina ia manuia, o le a tumau le vevela o le maualuga +18 ° C ma le maualuga o le maualuga o le ea. I le taumalulu, e sili ona lelei le faʻamamaina o le chrysanthemum i se mea pogisa ma lelei - o se fogafale poʻo se potu, i le mea e le paʻu ai le vevela ile zero.

Tuu le chrysanthemum multiflora mo le taumalulu i le malae vaalele e mafai na o tulaga i saute. I le taimi lava e tasi, e tatau lava ona faia se moli malu mo le laau, e le aofia ai le malamalama ma le malulu. A amata ona liusua le kiona, e tatau ona e maua se taimi e aveese ai le fale e puipuia ai le susu.

Totoga mo le faʻatupulaia multiflora

Multiflora o se fugalaau alofa, o le mea lea, mo lona alualu i luma manuia, o se mea e mafai ona gaogao, friable ma malamalama, e talafeagai, faatasi ai ma le eletise e talafeagai mo le fafagaina o le laupepa. Perlite, o se faʻafefiloi o peat ma le perlite poʻo le eleele lanu ma le oneone o le a talafeagai e avea ma se mea. E le gata i lea, e mafai ona maua ni lelei lelei pe afai e te totoina se chrysanthemum i se mea e fai: eleele o le togalaau, eleele vavalaʻau, oneone, humus (fuga manu, moa moa) i le fua 4: 4: 1: 1.

E taua! Aua le faʻaaogaina le paʻu mama e avea o se mea. E taʻitaʻia ai le vave faʻamagoina o le fatu.

E faʻapefea ona toto se chrysanthemum

A o lei totoina, o le eleele, lelei le tatalaina ma lelei le suavai, e tatau ona eliina, aveese vao ma fausia e totoina ni pu i se mamao o le 40-50 cm mai le tasi. O pu taitasi e tatau ona liligi tele ma tuu i fafo le meaʻai faatasi ai ma fugalaau faʻapitoa. Mo le manuia o aʻafiaga, e mafai ona e taofiofia le totoina o fatu i le alpha elephants acid stimulator. Ona totoina lea o le oti i le loloto o le 1.5-2 cm. Afai e oʻo i lalo laʻau ma faʻalavelave, e mafai ona vavaeina.

Pe a tupu aʻe le chrysanthemum multiflora i totonu, e lelei tele le faʻaaogaina o eleele masima i totonu o pepa. E le mafai ona vave faʻatumu le fagu, e tatau ona e siaki muamua le eleele mo le i ai o le vevela po o le fulufulu, lea e mafai ona aliali mai pe a teuina lelei. Afai e lelei le palapala, muai sasaʻa ma faʻafefiloi ma alavai (3: 1). Pusa mo le totoina e le tatau ona lapoa tele, e lima-lita, ae masani lava i pu. I le pito i lalo o le ulo, e tatau ona e taoto muamua se alavai (pe a ma le 3 cm). Laʻau, kulimi ma paʻuʻese fuamoa fuamoa, iliili poʻo le maʻa laʻititi e talafeagai mo lenei mea. A maeʻa ona faʻapipiʻi le alavai, faʻafefeteina le eleele ile lava, ia faʻapipiʻi lemu i totonu, ona totoina lea o se ata i le loloto ole 1.5 - 2 cm.

Pe a oo mai uluaʻi laulaau i luga o laau, tatou te togiina le pito i luga ina ia mafai ai e le laau ona liua le polo.

Tulafono Faʻafoe Taʻaloga

Chrysanthemum multiflora e faasino i laau e sili atu ona lelei nai lo le sili atu i luga o le laei. Ae o le susu multiflora e fiafia tele i le tele.

Faʻasalaga uiga

Spherical chrysanthemum o se fale gaosi susu, o le suavai suamalie i le taimi o le totoina ma le tausiga o le tulaga autu lea mo le tuputupu ae lelei. E oʻo lava i sina taimi e le lava ai le susu o le a aafia ai le tele o le vao, le tele ma le numera o fugalaau. Ole taimi ole fafaga e faalagolago i tulaga o le tau. I le vevela ma le vevela o le tau, o loʻo totoina le tele o laau i le tele o taimi e mafai ai. I le timu ma i le maualuga o le tulaga o le humidity, e le manaomia le inu. E aoga tele mo le tumau pea o le faʻamamafana e vaʻaia ai le eleele i taimi uma i le vao. O le vaiaso muamua ina ua uma le totoina o chrysanthemum e manaʻomia le maualuga o le faʻamamafana, o lea la e tatau ona ufiufi laau toto i se apa poʻo se polyethylene.

E faʻafefea ona faʻafefiloi chrysanthemum

Multiflora e le manaʻomia ni eleele e sili ona lelei, ae o mea autu e fai ai mea e tatau ai, aua a latou le lava, tuputupu ae ma le atinaʻeina o faʻavavega e faʻagesegese, ma o le chlorosis o le lau e tupu (samasama). Afai o le eleele sa fafagaina muamua, a maeʻa le 20 aso talu ona totoina, o le a manaʻomia se tasi o fafaga faaopoopo vailaʻau faʻamalosi faʻamalosi. A uma ona ulu le seedling i le vaega o le fuga o le fuga, o fugalaʻau e aofia ai le potassium ma le maukalama e mafai ona faʻamaʻaina. Latou te saofagā i le tele, vaʻaiga umi ma le lanu susulu. Ma mo nei faamoemoega, humus ma mullein talafeagai.

Afai e aafia le chrysanthemum i meaola faalafua, o le tele lava o le aphid, togi, slug, caterpillar, togafitia i se vailaau talafeagai.

E taua! Ole vai multiflora e manaʻomia naʻo lalo o le aʻa. I le faʻafesoʻotaʻi ma laʻau, o faʻamafanafana faʻamalosi e mafua ai le mumu. O le faʻateleina o le suauu e taʻitaʻi atu ai i le gaʻo.

Auala e tausi ai se laau pe a uma ona fuga

Ia Oketopa-Novema, pe a maeʻa le multiflora, e tatau ona vavae ese le vaega pito i luga, ma tuua 10-15 cm o le ala. E talafeagai lenei mea ina ia mafai ai ona puipuia le faʻamaʻi pipisi e faʻamaʻi ma faamai o tipu fou, lea na mafai ona aafia ai tuai tuai. E le gata i lea, o lenei teuteuga e faʻaolaina ai le tuputupu ae o le tele o pine i le tautotogo. I le taimi o le timu masani multiflora e afaina ai le maʻi fulafula - paʻu paʻu. Ina ia aloese mai lenei mea, e tatau ona suʻeina le laau i ni mea e aofia ai apamemea. Mo le taumalulu, o le tipiina o vao e tatau ona ufiufi i vaovao po o lala oona, ona fufuluina lea i le humus. O lenei mea o le a mafai ai i le umi e mafai ona taofia ai le susu i totonu o le palapala ma puipuia le laau mai faʻamaʻi.

Faʻafouina o chrysanthemum multiflora

O le toe gaosia o le chrysanthemum multiflora e mafai ona faia i ni auala eseese: tipi, vaevaeina o aʻa o vao, ma fatu.

Laʻau

Pe a faʻaleleia le chrysanthemum e ala i le tipiina, e tatau ia Mati ona aumai le vao o le tina i totonu o se potu mafanafana ma lelei. Ia Aperila, pe a uma ona tupu, e tatau ona e tipi ma toto i totonu o ipu ma oneone susu mo le totoina. O le faagasologa o le a televave pe afai o le vavaeina e fausia ai ni mea e maua ai le greenhouse: maualuga ma le vevela. E tatau ona ufiufi ipu ma se ata tifaga ma faʻaalu i luga o le ea. I le masina o le ae maua ni fua lelei, lea o le autumn o le a liua i ni laau matagofie.

Chrysanthemum root division

O le vaevaeina o aʻa o loʻo faia ia Aperila. O le mea lea, ua eliina mai le eleele le tinā tinā ma ua vaeluaina aʻa o loʻo i ai aʻa. O fua o fualaau e manaʻomia ona vave tuʻuina i totonu o le laufanua, ma ia maua ai se togavao matagofie, ae na o le tasi le vaʻai uterine e lava.

E taua! E taua tele le faʻatinoga o le vaevaega ia Aperila. Afai e te faia ia Me, e le aoga le foliga matagofie. E le gata i lea, afai e le lava le togavao e vaevae ai i laau, o le a mafua ai ona faʻaitiitia le taua o le laau.

Faiga faʻavae o fatu

E mafai ona e faʻateleina le chrysanthemum multiflora i isi auala e lua o le fatu toto: faʻasaʻo ma le totoina. Faʻatoʻa totoina faʻataʻitaʻiina i le amataga o Aperila poʻo le amataga o Me. I le eleele e te manaʻomia e sauni ai lua mo le totoina i se mamao e 25-27 cm mai le tasi i le isi, faʻafefe lelei ma totoina fatu. Ona tatau lea ona ufiufi fua o laau toto i se ata tifaga e faatelevave ai lo latou toto. Lua vaiaso pe a uma ona toto, e tatau ona tuu le tasi laau i vaieli taitasi, ma o isi laau totō uma e tatau ona totoina i isi nofoaga. O le totoina o laau e faia i le faaiuga o Fepuari po o Mati. E tatau ona faʻamamaina le eleele ile pala, ufiufi fatu ma ufiufi ile polyethylene. E manaʻomia le faʻamamaina o le palapala mai lea taimi i lea taimi, faʻaleleia mea totō ma tausia le vevela mo i latou mai +20 i le +25 ° C. I itu uma e lua, o le faʻalauteleina o fatu e manaʻomia ona vaʻaia pea le eleele, aveese vao ma faʻasusu ia mea totō.