Laʻau

Sour house (oxalis) - tausiga ile

O le tagata malolo mai le pogisa pogisa, lea sa faamauina i luga o windowsills o le au faifaatoaga amateur, ua taua o le pepe, o se fugalaau o le fiafia, ma le fiafia. E tusa ma le 800 ituaiga. O le okesene i totonu e le manaʻomia ai se tausiga faigata, ae o le a fiafia i lona teuteu mo le silia ma le tasi le tausaga.

Fiafia ituaiga

Oxalis Bowiei

O le matagofie o le fugalaau Oxalis Bowiei e tu i fafo mo ona lanu piniki mūmū e ala i luga aʻe o laulaau i manifinifi 25 cm.

Totonu o fugalaau ma ona ituaiga

O se fugalaau vevela ma le lanu lanumeamata ua ola ae o se auala i le itu i saute.

Oxalis versicolor

E faigata ona fenumiai Versicolor ma isi sui o le oxalis. Na lauiloa le "lole Kerisimasi" ona o peti paʻepaʻe paʻepaʻe ma se lanu mumu lanu moana.

Fugalaau e pei o le lautusi suamalie ma teuteu se aganuu laiti. O vaaiga iloga o Versicolor o le susulu o laula ma le fala.

Versicolor - lole lole lole

O le tagata asiasi i Aferika i Saute o se lanu felanulanuaʻi lanu, e tupu malosi i totonu o fale, faapea foi i togalaau i Rusia i saute ma i totonu o greenhouses.

Ferruginous Oxalis (Oxalis adenophylla)

O le vailaʻau faʻamaʻafefe e faʻafefeteina i le vevela o le taumalulu ma le le mautonu. Ua tupu i luga o fugalaau e pei o se 10 cm groundcover. Faʻatoʻaga e pei o le laʻau e leai ni laʻau ma ona mea teuteu: o laulaʻau siliva ma lanu piniki -lalac ma fuga vine ma se speck i le pito o le petal.

Oxalis Adenophylla e taua foi o le sosolo siliva, po o le kulimi Chile. E agavaʻa le aganuu i le taumalulu i tulaga o le tutotonu tutotonu o Rusia. Kislitsa ua talafeagai mo le teuteuina o tuaoi ma alite slides.

Oxalis triangular, poʻo le violet acid (Oxalis triangularis)

Avanoa masani - faʻamatalaga laau

Violet indoor oxalis (i le Latina Oxalis triangularis) - o se mea e sili ona lelei, o le aiga o Acidaceae. O se togafiti mai le itu i saute o Amerika ma Aferika i Rusia na maua ai le igoa o le fugalaau pepe, o le suavai e lauiloa i tagata o le taumafanafana, ona o ona uiga lelei.

Triangular acid

O le laau e nafa ma le faamamaina o le ea mai toxins, faamaloloina ma faamalosia le tino. O se fugalaau e tuʻuina i le potu mo i latou e moomoo e faʻamalolo vave ma tumau i foliga lelei faaletino. O le nofoaga o le laau i le ofisa i luga o le laulau poʻo totonu o le potumoe o le a fesoasoani i lē e ona ia malamalama lelei i lana galuega.

O le galetic violet acid e talafeagai mo le faʻaaogaina o tagata. E faʻaaogaina mo togafitiga i isi vailaʻau.

O fafo mai fafo ua avea ma teuteuga o faamalama faamalama talu mai le seneturi mulimuli. O le laau e taia i laʻau tafatolu ma le lanu violē malosi. E le gata i lea, o tafaoga ma lanu o se lanu eseʻese e faigofie ona iloagofie i luga o pepa.

Faʻalogo! O lenei ituaiga meaola e lanu meamata, e foliga mai e matagofie ma matagofie. O fugalaau paʻepaʻe laiti o le a faʻamalieina toetoe lava o le tausaga.

Oxalis masani (Oxalis Acetosella)

O le laʻau o Oxalis acetosella e faʻafiafia, i ituaiga taʻitasi - ma le 4 halves.

O le faʻatulagaga o petals faataamilomilo i luga o moli vevela, maualalo i luga aʻe o le eleele ma le tutusa o apaʻau o le pata, o uiga ia o le fugalaau afu. O faaputuga e faaputu i totonu o se togavao. O le tele o pine e maua ai le matagofie. O le fugalaau fugalaau e lanu uliuli po o le lanu enaena. O le maualuga o le toto e gata i le 30 cm.

O fugalaau laiti e maualuga i luga o laʻau. I ituaiga lauiloa o le kulimi suamalie, o pulumu e paʻu piniki, kiona-paʻepaʻe poʻo le lilac.

Faamatalaga faaopoopo. Eseese talitonuga e fesoʻotai ma le vailaau oona. E talitonuina o fugalaau mo le Kerisimasi o le meaalofa pito sili lea i uo ma aiga (aumaia le manuia ma le faamanuiaina).

O le pito i luga o le matagofie o aganuu umi e pa'ū i le tautotogo ma le oʻo mai o le vaitau o le taumafanafana.

E fa lau lau

O le laʻau e fa-faʻaigoaina e pei o se aga sili ona teuteuina. I tagata taatele e taua o le fugalaau o le fiafia, o se faʻamalo pepelo.

Fugalaau e ola ai le oxalis Depp Iron Cross e avea o se aganuu.

O se vaega taua o le acidity o Depp o ni meaʻai i le ogatotonu o le laulau, o lea o le igoa o le laau o le uʻamea uʻamea.

Oxalis Depp Iron Cross

O le uluai fausaga o le lau laupepa e pei o se pulou. Oxalis o loʻo faʻaaoga i le mamanu o le laufanua. E fetaui lelei lava mo le galueaina o le eleele e aunoa ma le puipuia e avea o se aga i luga o le eleele i totonu o togalaau ma togalaau fugalaau.

O le lauiloa tele mo se taimi umi. O mea leaga e maua ai le lanu ulaula. I luga o foggy Albion, ua taʻua o ia o le fusi laki.

Carob Oxygen

O le aganuu masani e oʻo i le 40 cm le maualuga. E faʻamalolo mai laʻau pupuʻu e ala i le faʻafesoʻotaʻi ma le palapala ile aʻa o laulaau, lea e laʻititi le laʻau. Faʻasologa o Oxalis Corniculata leaves e aofia ai vaega e tolu o le fatu. Petioles e 1-7 cm le umi.

O fulufulu mafiafia o le Rozhkova oona e mai i le 1 i le 5 lanu samasama-auro ma le 5 petale umi i luga. O le lanu paʻu o laʻau o loʻo i ai ni lanu o le lanumeamata, paʻu, lilac, enaena.

O Carob Oxide e le gata o se teuteuga, ae o se vao foi i le togalaau

O le Carob acid o loʻo faʻasalaga malosi, ona o lona atinaʻe e masani ona taofiofia ma tau e pei o vao.

Kislitsa Ortgisa

O le maualuga o le kulusisi ma le tele o laʻau o le paʻu o le paʻu e eseese i le va o le 15-30 cm. O pepa o Oxalis ortgiesii o ni petioles umi ma umi, e aofia ai ni vaega se tolu e pei o le siʻusiʻu iʻa. Pepa faʻatasi ma le laʻau ma le lamolemole, velalaʻau, lanu - lanu-lanumeamata poʻo le lanumeamata. E le gata i ni fusi lanu samasama ma e 5 petals.

Aiga Tausi

O le fea laulau e filifili

A oʻo ina ola le apalai, o le tausia o fale e aʻafia ai le faʻaaogaina o se mea papaʻu. O meaʻai e lelei tele, lea e mafai ai e le ea ma le susu ona pasia. I le leai o sekene ipu e faʻaaogaina ai le palasitika. Ole lafoaia o le eleele i lalo o le laau o le a manaomia - o mea e puipuia ai le tafe o le ea.

Fale ile begonia - tausiga ile

Afai o le fugalaau e totoina, o le ipu e filifilia i taimi taʻitasi e sili atu i le 3-4 cm. E faia ni pu i lalo o le fagu. Latou te faʻaaogaina piliki piliki, perlite, sima alumini, faʻalautele le omea, vermiculite mo alavai.

Taua! O se ipu loloto e le talafeagai ona o aʻa vaivai e latalata i luga. Aua le faatagaina le tuʻuina atu i luga o le windowsill o laulaʻau tautau.

Laʻau e foliga lelei i totonu o koneteina i foliga o se liʻo, o se tafaʻi umi poʻo se oval. Laufanua i le laina e tasi o le tele o fatu. Pe a tutupu le vao, latou te fiafia i foliga vaaia.

Tulaga o le vevela

O le kulimi potu e le manaʻomia ni tulaga faapitoa e taofia ai:

  • soʻo se faamalama e talafeagai, sei vagana ai le tatalaina i matu;
  • e tatau ona paolo i le taumafanafana;
  • matau le vevela o + 20 ... +25 ° С i le taumafanafana, + 12 ... +18 ° i le taumalulu.

Fugalaau o le fiafia

O le leai o se malamalama e tau atu ai i le faamutaina o le fugalaau, pallor o lau ma lafoaia.

Faʻamamafana ma fafaga

 Oxalis o loʻo faʻaalia i tulaga faigata o le vai:

  • fufulu ese palapala ma le pala o le susu e le faatagaina;
  • faʻafeinuina lava e aunoa ma se suavai;
  • sulu le laʻau faalua pe tolu vaiaso i le taumafanafana ma le tautotogo.

Taua! O le laau e manaʻomia ai le maualuga o le susu. I le taimi o le malolo, e le faʻafefeina le suauʻu manogi. Afai i le taumalulu o le ea i totonu o le potu e matua matutu, toe faʻaleleia.

E pei o le pepa pe afai e faʻaputu i lalo ia lālā o vai faʻavaivai vaivai. O le mea sili o le aloese mai le susulu o le la.

Laʻei pito sili

O le fausiaina o loʻo faʻaalia i le vaitau o le atinaʻeina o le oxalis: mai le ogatotonu o le vaitau o le tautotogo seia oʻo i le amataga o le autumn, 2-3 2-3 vaiaso. I le taimi o le taotoga, e le fafagaina le fugalaau. Latou te faʻaogaina laei masani mo fugalaau:

  • Fugalaau Parataiso ma Fertika;
  • E-Alpha ma Florist Micro;
  • Meister Agro ma BioMaster.
Pulu potu - tausi fale

Fufulu ole fuālaʻau e faia e tusa ai ma faatonuga.

Faʻafefea ona vaʻaia

O eleele laugatasi e talafeagai mo le gaosiga, lea e faʻatau i se faleoloa fugalaau. E mafai ona e saunia le mea e sui ai oe, faʻaaoga i tutusa tutusa:

  • oneone;
  • turupa;
  • peat.

Faaaoga le alavai. O le gafatia e lautele, latou te totoina ni nai pusa po o ni fatu i le taimi e tasi, ina ia maua i le lumanaʻi se lush vao.

Tip. Suʻeina o le suauu manogi e faia i tausaga taʻitasi i le tautotogo ona o le vave faʻaopoopoga. I le oʻo atu i le 4 tausaga - tasi i le 3 tausaga, ia tumau pea le teuteuga o le laau.

Faʻaaogaina ma le faaeteete, aua le faʻaleagaina le aʻa - o le lelei o le togafiti e fuafua ai le aʻafia ma le ola o le fugalaau.

Faaaoga faʻasaga taʻitasi-site-step:

  • aʻo le i saunia le palapala ma se fagu fou;
  • sasaa le tuʻuina atu o le vai 2 cm i totonu o ipu, ona - o le eleele;
  • liligi le tele o oxos, aveese mai le potoa tuai;
  • tuu le laau i totonu o se fagu fou;

    Aʻa aʻa

  • ia faʻatumu faʻataʻavale i palapala eleele, ia tausia le tulaga muamua o palapala;
  • vai le fatu ma tuu i totonu o se nofoaga paolo.

Faʻatauga auala

Tuputupuina o le suka mai fatu

Oxalis o loʻo faʻalauteleina e fatu, ae o se auala e le masani ai i le va o tagata fugalaau. E totoina mea totō ile luga ole palapala. Afai e manaʻo ai, faʻafeiloaʻi se falemalama, pe a latou tausia pea le susu. O fualaau e fuafua mo le tusa ma le 3 vaiaso. Mo vine totogo o le a e manaʻomia se atigi pusa tele e tuʻu ai ni fualaau mo le matagofie.

Sela le afifi

O le vaeluaina o le laʻau o loʻo faia ma le faʻaeteete, tuʻu i totonu o le vai, tausia le vevela o + 23 ... +25 ° C. O le faʻavaeina o aʻa e tupu i le masina atoa.

Laʻu vavae

Ina ia faʻapipiʻiina le meaʻai, e manaʻomia le oneone susu. Ina ia faatumauina le malūlū ma le vevela tumau, o le oona e ufiufi i se fagu palasitika. O le aʻa o le faagasologa ua tuʻuina atu i le eleele ua saunia.

Faiga faʻamavae

Pe a toe totoina se fugalaau ma se fufulu mama poʻo se naifi, e vaevae aʻa i ni vaega. Latou te togafitia nofoaga o tipi i le gaʻo ua faʻaaogaina.

Faiga faʻamavae

O le togalaau ua totōina i totonu o se fugalaau eseese e iai mea faʻafefeteina palapala ma alavai.

Tubers poʻo pulu

O auala lauiloa o le faʻalauteleina o Oxalis e aofia ai polotini ma tubers, lea o le agavaʻa o le aganuu i le taimi o le tuputupu ae. Vavaeese mai aganuu a le tina ma le eleele i totonu o se pusa eseese.

I le oʻo mai o le tautotogo, ua filifilia ni fatu maloloina, totoina i totonu o se ipu masani. Tanu i le 1 cm, faʻafefete i le pito i luga o le 1 cm ma se laulau eleele. Seia vagana ua maua e le fatu ia aʻa, e manaʻomia le faatumauina o le vevela o + 8 ... +11 ° C ma maua ai le faʻaleleia o le palapala i taimi uma.

Faiga faʻapipiʻi

A maeʻa le masina, faʻaleleia le vevela. A o leʻi totoina, e faʻamaʻi le kulumu i se vaifofo o le paluga faʻasalalau.

Tuputupu ae tuputupu aʻe

Aisea e le fuga ai

Faatasi ai ma mafuaʻaga e manatu ai o le leai o se taimi malolo, o le faʻaitiitia o oxos. O le a le totogo le seleselega pe a faʻaaogaina le fugalaau.

Togalaau toto

Oxygen e puipuia i faʻamaʻi. Ae ui i lea, o le tele o le vai e afaina ai aʻa. Ua toe faʻaaogaina le laau e ala i le totoina i eleele mamago, tipiina vaega o maʻi o le laau, ma faʻaitiitia ai le faʻaleleia.

O le le lava o le vai, faʻaleagaina eleele e mafua ai ona vevela le laau. O le veleina o laʻau e mafua mai i le vevela, ea vevela, ma le le mafai ona maua ni tulaga fou.

Pests

Aphids

Resist parasites i ni auala se tolu:

  • masini: faʻapipiʻi faʻapitoa manuʻaga;
  • vailaʻau: o togalaau e togafitia i iniseti (Inta-Vir, Aktara);
  • tagata: o loʻo totōina laau i le fasimoli tagamea.

Aphids

Shield

Ina ia faʻaumatia le paʻu, e fufulu uma laʻau i se solo solo poo le pulumu pulumu, lea e faʻamamaina i se vaifofo o le fasimoli poʻo le ava malosi, ma faʻapipiʻiina ma Actara.

Whitefly

Ua fufulu le fuga i le vai inu, togafitia ma Fitoverm, Actellik.

Spider mite

E tatau ona fufuluina laʻau i le tapaa ma le fasimoli solution, fufulu ile vai inu ma togafitia le aganuu ma Acarin.

Spider mite

O faailoga nei e iloa ai faʻamaʻi pe afai e le lelei le siakiina o le acid:

  1. Faigatā. E le fetaui le puleaina o le vevela. E manaʻomia le faʻamafanafana.
  2. Le faʻaalia o le lanu enaena. Faʻaitiitia le faʻasaina, faʻamalolo ma Fundazole.
  3. Faʻaiʻu lau i le ogatotonu o le aso. Ua paʻu ave o le la, o le palapala ua matutu. Vai le fafie, tuu i se isi nofoaga.
  4. Oti o se fugalaau. E ono mafai ona fufulu ma pala o fatu. O le aganuu ua lafoina mai le tane, o kulupu e le o iai ua filifilia ma totōina ile eleele fou.
  5. Lanu mata. Ina ia puipuia mai i le mu, tuu le oxalis i totonu o se potu paolo.
  6. Le faʻavaeina o se lanu lanumeamata i laulaau. Faatasi ai ma le leai o se malamalama, o le isi faamalama ua maua mo le ulo, ae le o lalo ifo o le la.
  7. Taofia le fufulu. Faʻaitiitia o le eleele, e leʻi oʻo mai le taimi e moe ai. E manaʻomia le toe gaosia i se mea fou.

Souring period period

O nisi ituaiga o vailaau oona o loo i ai se taimi e moe ai; i le taumalulu, latou te manaomia le maualuga o le maualuga o le +14 ° C.

Faʻalogo! Eseese o oxos e iloga i vaitaimi malolo: Oxidum Orgtisa - taimi uma o le taumalulu, Oxalis Deppe - mai ia Tesema ia Ianuari.

A o faagasolo lenei vaitau, fafagaina le fugalaau e seasea ona fai pe leai foi. O le taofi o le tuputupu aʻe ma laʻau lauʻeleʻele ua fai mai e manaomia e le laau le faʻamafa. Lafoaʻi o laʻau o lona uiga o le taofiina o le suāvai seia oʻo ina ala mai le acidic. Latou te fufuluina le kulimi i totonu o se potu malulu ma le pogisa, lea e leai ni mea e oso ai le vevela (+14 ° C). O tupu fou e iloa ai le fagua o le laau, sosoo ai ma le toe amataina o le fafaga ma le toe foi i le nofoaga tuai.

O le fugalaau oxalis ua ave i le togalaau i le tautotogo ma le taumafanafana e teuteu ai le laufanua ma laau totō.

Kislitsa i le mamanu fausaga

I le masina o May, ua totoina ai le gaosite o le togalaau i le laufanua, pe a maeʻa le masina pe afa, o le a aʻafia le aganuu ma amata ona fuga. E fautuaina le filifili o moega ina ia le paʻu le susulu o le la i luga o le laau.

Ia Oketopa, e tatau ona eliina le laau - o le a le taliaina le malulu. O lenei mea e faatatau i le Martian oxalis-faʻavaitau aganuʻu. Pulu mo le taumalulu e tatau ona aveesea pe a mavae le oti o le laʻau, faatasi ai ma le amataga o le tautotogo, toe totoina ma faamemelo i le matagofie.

Faamatalaga faaopoopo. O nisi taimi e fenumiai le maualuga o le eletise Alpine (Zlatoust acid) i le kapisi lapisi. O laau toto e aofia ai aiga eseese: o le muamua - i Buckwheat (o se laau meli), le lona lua - i Sour.

Pe a faʻaleleia se togalaau mataʻina - acid, o le a le faigata le tausia o fale. O le fugalaau e toetoe lava o le taamilosaga atoa i le tausaga atoa, e le gaoioi i luga o mea taufaaleaga, e fiafia i ai tagata o le fale ma lona nofo ai mo se taimi umi ma aumaia ai lagona lelei (alofa, fiafia).