Fualaau aina

Faʻamatalaga o ituaiga sili ona lelei o coriander ma o latou meatotino aoga

O fualaau vela ua avea ma mea taua i le tele o pusa o le lalolagi. O se tasi o laau e masani ia tatou latitudes o le coriander poo le cilantro. O le tusiga e talanoaina ituaiga sili ona lelei o le laau, o se auiliiliga auiliili ma auiliiliga o lona totoina.

Faamatalaga lautele ma uiga o le laau

I le lua igoa o le laau, e toatele ua fenumiai, ae o mea uma e faigofie tele - greens e taua o cilantro, ma fatu coriander. I le avea o se mea manogi po o se tau, latou te faʻaaoga uma.

Cilantro e taʻitasi tausaga, e aofia ai le aiga faamalu. O le vao vao e ola e oʻo i le 70 cm, o le aʻa e saʻo, faʻalalata latalata i luga. O lau vao e pei o le pasili, e ui lava e tele. Pepa o le fasi pepa, tolu-lobed ma petioles umi.

E totogo le laau ia Iuni i ni lanu paʻepaʻe paʻepaʻe poʻo le lanu piniki. I totonu o Iulai ma Aokuso, o fatu e paʻu i luga o luga o faʻamalosaga laiti - laiti, 2-3 mm le lautele, fatu o lanu uliuli-samasama i le tele o pito.

E te iloa? I Initia, o le coriander e faʻaaogaina e avea ma aphrodisiac, i le togafiti i sasaʻe, o se tasi o mea autu o le alofa potion.

O le laau e faʻaaogaina e le gata i le kuka, faʻafetai i suauʻu ma manogi tatau, e faʻaaogaina e avea o se manogi i le mea manogi ma le fasimoli, e amanaʻia ai mea aoga pe a faʻaaogaina se laau vevela mo mea faʻalelei ma togafitiga faafomaʻi. O Coriander o se laau o le meli, o lana meaʻai e tosina ai pi, o le ituaiga Karibe e lauiloa mo lona manogi malosi.

O le tele o ituaiga lauiloa cilantro

O fualaʻau laulaʻau poʻo le leaf coriander e tele ituaiga o meaola ua tupu uma i luga o le eleele ma i lalo o le ata vali.

Matou te fautuaina faitau e uiga i le tuputupu aʻe o cilantro mai fatu.

"Faauluuluga"

Vaitau o fua eseese 45-47 aso mo greens. O le togavao e faʻatapulaʻa, eleeʻa, o le laititi e siʻi aʻe luga. Laʻau eletise - e oo atu i le 30 cm. Vaʻavaʻai i laʻau lanumeamata lanumeamata saʻo, o laʻau e susulu malamalama. E tasi le vaomatua e tusa ma le 20 g. O le vailaʻau e teteʻe i le faʻamalosi, fautuaina mo le avanoa e tatala ai eleele, ma le malulu. Mai le sikuea sikuea e ao mai i le 1.5 kilokalama.

"Borodino"

Greens na amata i le 30-35 aso i le maea ai o foliga o uluaʻi fuʻa. O le gaosiga o oloa e tumau i le 2.3 kg / m². O laumei e fai si o latou ulu, latou te faia ai se lapisi eleelea e tusa ma le 35 cm le maualuga. O le tele o laupepa lauusiusi e tutusa, o le laufanua e lamolemole, o le sikuea ua vaneina. O le mamafa o le aluga lanumeamata lanumeamata e oʻo atu i le 25 g. I nofoaga malulu e sili atu ona lelei le ola i totonu o se fale.

Aoao foi i le auala e ola ai i luga o se faamalama i totonu o se fale mautotogi i le taumalulu.

O le ituaiga e masani ona fenumiai ma le "Borodino" ona o le tutusa tutusa i le igoa, ae o le tomai faapitoa o ituaiga eseese e eseese.

Kinza-dza

O le vaeluaga o le vaitau e tupu ile 50 aso. E oʻo atu le 60 cm i le maualuga. Greens susulu, lanu malie, ma se manogi malosi. E ui i le ogatotonu o le taimi o le taumafa, o le Kinza-dza e lauiloa i le gaosiga o fualaau faisua. E totoina i le taimi atoa o le taumafanafana e aoina ai lau laau vevela i vaitau uma. O le gaosiga e maualuga atu i le 2 kg / m².

"Tupu o le Maketi"

O le maualuga maualuga, e oʻo atu i le 55 cm, o le vao ma se rollie lapotopoto, e lanu lauulu. O lapisi lau lapopoa e malolosi malosi, o latou pito faʻatasi ma nifo nifo. E fautuaina le vailaʻau mo togavao i le malae vaʻavaʻa, faʻasuasū, maualuga-gauaʻi - 2.9 kg / m². Masima o coriander i lalo o le 35

"Picnic"

Ripens i totonu o le 35 aso mai le taimi o tanu. Faʻailo i lau lapopoa, ma pusa lapisi. Le lanu lanu o le lanumeamata lanumeamata, o le lauulu e manaia, o le pito e logo. O le maualuga o le vao e pe tusa ma le 40 cm, o le mamafa e oo atu i le 30 g. E lauiloa mo le ola i luga o moega avanoa, faʻafetai i le tetee atu i le faʻamalosi ma le tuputupu ae malosi o lauusiusi. Vaʻaia e oʻo atu i le 3.2 kilokalama / mita.

"Laulelei"

O le coriander e faʻamaʻi le kulususu ua totoina i luga o le lauʻeleʻele pe a maeʻa le palapala ile + 6 ° C. A o tuputupu aʻe, maualuga, e oʻo atu i le 60 cm le uʻamea mafiafia, lanu lanu mumu. O le mamafa o le tasi laau e 20 g, e tusa ma le 1.6 kilokalama e aoina mai le mita. O le vaitaimi matua e 50 aso.

"Chicot"

O "Chicago" e aʻafia le aisa, e vave ona vave, i totonu o le 30 aso. O lenei mea moni e mafai ai ona e totoina i luga o moega i le gasologa o le vaitau. O se laʻau e peiseai, e peiseai e oʻo atu i le 60 cm le tupu. E lanu lauulu lauusiusi, e matua vevela, lamolemole. Fua le mamafa e tusa ma le 25 g, gaosia 1.2 kilokalama / mita.

"Alekseevsky"

E fautuaina le togi mo le faʻaleleia o fatu, e lua mea faʻapitoa:

  • "Alekseevsky 190" - vao e oʻo atu i le 102 cm le maualuga, faʻatasi ai ma se uʻu mafiafia. Laʻau e amata ona ola maualuga mai le pito i lalo o le ogalaau, e tusa ma le 30 cm mai le eleele. E lapotopoto ia papatusi, o le tipi e vaivai, o le tino e le afaina. O fua o fatu e 14.7 centent per hectare;
  • "Alekseevsky 413" - o le faʻamatalaga e talitutusa lava ma lafoga faʻapitoa, o le eseesega i le maualuga o le vao: 413 e le sili atu i le 90-100 cm le tupu.

E te iloa? O le ava malosi lauiloa o le gin e iai lona manogi manogi ma lona tofo, e aofia ai le suauu coriander.

O ituaiga uma e lua o loʻo i ai le faʻafetaui lelei i Ramulariosis. O le vaitaimi o le fuaina o fatu i le 104 aso.

"Ray"

O le maualalo o le vao i le 50 cm, o le mamafa o se laau i le averesi e 30 g. O le foliga o le rosette e faʻatusatusa, o le lanu e mafiafia, o le tele o laʻau, o se lanu meamata lanu meamata. O le gaosiga o oloa e tumau i le 1.7 kg / m². Toto se lanu eseese i le vaitau.

Faʻamataga faʻamaʻi ma calorie cilantro

O le coriander lanumeamata ei ai se manogi malosi, lea e faailoa ai le i ai i lona tuufaatasiga o suauu taua. E le gata i lea, o cellulose, masani ma phytoncides o loo i ai i le vaega eleele o le laau.

Laʻau o loʻo mauoa i vitamini ma minerale:

Vitamini:Minerale:
  • retinol (A);
  • peta peti;
  • vaega o vitamini B;
  • acidic ascorbic (C);
  • tocopherol (E);
  • phylloquinone (C);
  • paluka;
  • calcium;
  • magnesium;
  • sodium;
  • fuamoa;
  • uʻamea;
  • manganese;
  • apamemea;
  • seleni;
  • zinc.

Calories - 23 kcal / 100 g o le oloa.

Faʻaaoga meatotino ma faʻatagaina

Ona o lona tuufaatasiga tele, lanu ma coriander fatu ei ai le tele o aoga aoga mo le tino.

Faatasi ai ma le masani ai ona taumafa, o le seleni e iai sona aoga aoga i gaioiga o le gastrointestinal tract and digestion processes.

  1. Faʻasaʻoina le faʻamalositino.
  2. Faʻatonuina le puleaina o le suka gastric.
  3. Aveese toxins, fufulu le manava mai meaʻai e leʻi faʻaaogaina.
  4. E faʻamalūlūina le paʻu mucous o meaola oona, e faʻamalolo ai le mumū.
  5. Fesoasoani i le gaosia o gaʻo, meaʻai faʻamaʻavale, ma le tele o le fiva faiʻai.

O Cilantro e i ai se lagona mafanafana.E fesoasoani i le foia o le le mautonu, faaleleia atili le tino. O le faʻaaogaina o le oloa mo togafitiga togafitiga e faʻaleleia ai le faʻatinoga ma faʻaleleia ai le mafaufau. Gaʻo malolosi O le oloa e faʻamamaina ai le vevela o tautala mai pathogenic siama. O fatulaʻau po o laulaʻau e fesoasoani e faʻamalo ese ai le gaʻo toto ma le manogi le manogi.

Matou te fautuaina oe e faitau e uiga i mea aoga o le cilantro mo tamaitai.

O phytoncides ma vitamini e fesoasoani i le faʻaitiitia o le palasi ma faʻamaʻi faʻamaʻi. O le teuteu o le teuteu ma le tiga o le faʻaʻoʻo ma le pharyngitis. O le laau ei ai lona aoga aoga i le galuega o le fatu o le fatu, e fesoasoani i le faʻasaʻoina o le toto. Coriander e tafe mai toto toto mai le faaputuputuina o pusa cholesterol, faamalolosia puipui o capillaries ma toto toto. O le faʻaauau ona faʻaaogaina o mea manogi e faʻaleleia ai le gafatia o le tuiina o toto.

O le suāsusu taua e faʻaaogaina i vailaau faʻapitoa e avea o se vailaʻau o fualaau mo le glaucoma. I togafitiga masani faafomaʻi togafitiga e togafitia ai decoction. I le cosmetology, o loʻo faʻaaogaina le suamalie, faʻamamaina ma le fafagaina o meatotino.

E ui lava i le tele o aogā, e le manuia uma mai le 'ai o le cilantro. E i ai tulaga ma faʻamaʻi lea o le a afaina pe faʻaleagaina ai le faʻafitauli o le soifua maloloina.

Faaaogaina o le oloa ua solia i ia tulaga:

  • faʻasolosolo;
  • se afaina poʻo se fatu osofaia;
  • maʻitaga;
  • faʻavavevaveina o maʻi gastrointestinal, gastritis;
  • suʻesuʻega;
  • toto maualuga;
  • maʻisuka malosi.

E taua! E le mafai ona e 'ai e sili atu i le 35 g greens i le aso e aunoa ma se faʻaleagaina o lou soifua maloloina.

Faʻaaoga seseina o meaʻai e tau atu i aʻafiaga o itu:

  • toilalo o le faasolosolo malie (i fafine);
  • faʻaitiitia le faʻasolosolo tamaloloa (mo alii);
  • tigā;
  • faafitauli i le mafaufauina galuega;
  • faʻafitauli faʻaleagamoni.

Tulafono faavae mo le tuputupu aʻe cilantro

Muamua lava, e tatau ona e filifilia ni tagata lelei muamua mo le aganuu. O nei:

  • fua o saito vave;
  • leki;
  • pateta

Fanua mo le totōina e tatau ona faʻamafola pe maualuga, e aunoa ma le faʻaleleia o le susu. O le eleele i le eleele e 1.5-2 mita mai le eleele. O le nofoaga e tatau ona tatalaina i le la, i totonu o le paga coriander e atiae le lelei. O le palapala e le faaituau -7pH, le gaʻo ma lelei.

A o le totoina le saite ua faamamaina, eli ma fai humus ma le vao, ona susu ai lea. Faia lenei aoaoga i le tautoulu.

I le tautotogo, e fuafua i le itulagi, o le luluina o loʻo faia i le amataga po o le faaiuga o Aperila. O le tulaga autu o le leai lea o se tulaga lamatia o le toe maua o le kiona. O le veleina e faia i vaieli o le 2-3 graina, o le mamao i le va oi latou e oʻo atu i le 15 cm. O le taunuuga, pe a talafeagai ai, o mea totō e faʻamaʻapeʻapeina, aveesea ai aʻa vaivai.

I le lumanaʻi, e tatau ona e mulimuli i le fafaga. O le faifai pea o le faʻamamaina o le eleele e faʻalagolago i le fua o lona faʻamago ma le aofaiga o le vaʻaia.. Afai e faʻamamago le eleele i le loloto o le 20 cm faʻafeinu e tatau ai, ae ia maitauina o le tele o le susu o le a mafua ai le pala o le aʻa ma le laau atoa. Faatasi ai ma le faʻavaivai, e tatau ona vaʻaia le eleele ina ia mafai ona faʻamaʻaina i le okesene. Ua aveeseina vao ae foliga mai.

E taua! E le fautuaina le faia o fomaʻi fomaʻi, fafaga le laau i le lumanaʻi. Muamua, ua lava mo le aumaia o le mana i le taimi o le totoina, ma le lona lua, o le laʻau e masani ona faaputuputu elemene e maua mai le eleele.

Pe a mulimuli i tulafono o le fua o le seleselega ma meaʻai, e leai ni faigata i le totoina o togalaau. I le tulaga o mea sese po o aʻafiaga ogaoga, faʻaleagaina faʻaleagaina e faʻamaʻi (siama gase, Ramilariosis) poʻo iniseti (pusa, moa, afu laʻau). E le fautuaina le faʻaaogaina o vailaʻau e faʻafefe ai faafitauli, aua e mafai e le laʻau ona faʻaaogaina toxins. I le isi itu, o metotia faʻaleaganuʻu e faʻaaogaina e fai ma togafitiga: teuteuga ma mea faʻaleagaina o laau eseese.

O laau afu ma fatu e le gata ina faʻamalosia ai mea taumafa o mea manogi ma le manogi ma le tofo, ae e mafai foi ona i ai sona aoga aoga i le soifua maloloina. O le tuputupu aʻe o coriander e mafai uma i le fale ma le fale.