Faʻatoʻa totoina laau toto

Faʻamatalaga o gaylardii tuputupu aʻe, totōina ma tausia lelei i totonu o le togalaau

Gaillardia poʻo, e pei ona taʻua ai o le fai togalaau, o le chamomile o le la o se mea teuteu matagofie o le aiga Aster na o mai ia i matou mai atunuu o Amerika. E i ai uma ituaiga o laau taʻitasi ma taʻitasi. Gaillardia e le o se mea e fiafia tele i tulaga o le galueaina, o se tagata e masani ona asiasi i togalaau aina ma fale, o le maualuga o se laau matua e mafai ona oʻo atu i le 90 cm.

Gaillardia: faʻamatalaga laau

O pupu tetele ma faalauiloaina o laau totō o le laau ua fausia ai se vao vao. O laulaʻau laʻau e faʻafefeteina e masani lava ona tusi i le pito, ma le isi fuafuaga. I le taimi o le fugalaau, e togi ese ai lauulu umi ma fugalaau fugalaau faʻatasi ma ni ato e tasi, e faia i fugalaau lanu samasama e tolu-i luga o le pito, ma fugalaau lanu moana lanumoana - i le ogatotonu o le ato.

O fugalaau e mafai ona i ai se tulaga faigofie, se lua-lua tasi ma le lua pe tolu laulau o fugalaau fuga, ma ia faaluaina foi se tasi ma le lautele e faalauteleina ai le tele o fugalaau totogo. O le fuga mai o le chamomile o le ao e tele ma umi - toetoe o vaitau o taumafanafana uma. Gaillardia e taua mo le tetee atu i le malulu ma le lamala, ma tipiina fugalaau o le a fausia ai se teuteuga matagofie o le a teuteu ai se potu mo se taimi umi.

E te iloa? I nisi o atunuu, o le gaillardia e iai se igoa e pei o le "afi afi"

O mea e tatau ona e iloa e uiga i le totoina o gaylardii i le togalaau

Ole tele gaillardia e le manaʻomia le tele o taumafaiga mo le totoina ma le tausiga mulimuli mai. O le susulu o le laisy is thermophilic, e fiafia i le vevela i le lautele o le 12-24 tikeri. A o lei totoina le gaillardii i le togalaau, e fautuaina e faamalulu le palapala i luma atu, ma faaopoopo i ai ni meaola suamalie ma mineral i le eleele i ni vaega laiti.

Malamalama mo gaillardia

Faʻafeiloaʻi le laisy solar e fiafia i se laʻau malamalama ma tatala mo le tuputupu ae, o lea e tatau ai ona e filifili ma le faaeteete e totoina. matafaga lafoaʻi mai faʻataʻitaʻiga. Fautuaina o le nofoaga o le a ola ai fugalaau fugalaau o le a susulu i le susulu o le la i le umi e mafai ai. Pe a totoina le gaillardii i le paolo, o le atinaʻeina o le laau o le a vaivai, ma o fugalaau - laiti ma e le mafaamatalaina, e aunoa ma se lanu masani.

Manaoga gaylardii i ituaiga eleele

Mo le manuia o le galueaina o gaillardii le ituaiga eleele e taua tele - e ola lelei i le malamalama ma le meaʻaie aunoa ma le tele o le susu. Lafu oneone o se filifiliga sili lea mo se laau toto. I luga o loams, eleele ma le maualuga o le eletise ma vaega na ua faʻamaʻaina i le fuga, o le tuputupu ae ma le atinaʻe o gaillardia o le a vaivai. Ina ia faia ni tulaga lelei mo le tuputupu aʻe o lenei fugalaau, e tatau ona faʻafefiloi le oneone ma oneone oneone i le palapala.

E taua! Mo le alualu i luma lelei ma le fugalaau galue, ua fautuaina e toe totoina le gailatala ile taʻi lima tausaga.

O le polokalame o le totoina o le gaylardii i luga o le eleele

O fualaau o gaillardia ua totoina i se nofoaga tumau o le galueaina e tusa ai ma se mamanu e tusa ma le 30 x 20, lea o le a mautinoa ai ua lava le avanoa mo le atiina ae o vao ma tausi lelei ai laau matutua. Afai e talafeagai le faia o se laau toto mai togalaau vao, 2-4 laau toto e mafai ona totō i le tasi toto toto.

Fanauina o fatu

Talu ai ona o le tuputupu ae o se gaylardiyu mai fatu e mafai lava ona mafai mo se fai togalaau, o lenei auala e gaosia ai e sili ona lauiloa mo ituaiga o laau taʻitasi. Sei o tatou iloiloina atili auiliiliga pe faapefea ona totō le gaillary ma fatu.

Ina ia mafai ona fiafia le mata i ona lanu, e tatau ona aoina fatu mo le totoina o le toto mai fatu i le tautoulu, ma o le taimi sili e totoina ai o le faaiuga o Fepuari ma le amataga o Mati. Mo le galarenia faʻapitoa, e tatau ona filifilia se atigi vateatea, ia fatuina o le a totoina, faʻatumu i se paluga o meaʻai paleni, faʻapipiʻi le fatu 10-20 mm i luga o le fogaeleele, ia sulu faʻasusu i le meaʻai ma faʻamalo faʻatoʻaga ma se atomiser i le vai mafanafana. Ufiufi le atigipusa pipi i le tioata poo le palasitika ma tuu i totonu o se potu mafanafana, e aunoa ma le susulu o le la.

O le fale e tatau ona aveese mo le tele o itula mo le ea ma taofia le magoina o le eleele. A maeʻa le totogo o le totogo, e iu lava ina aveeseina le fale, ma ave le pusa i se potu malulu ma le maualuga o le susu. O Gailardia e totoina laau e fautuaina e sasaʻa i ni ipu poʻo ipu laiti, poʻo se mea e sili atu i le totoina i totonu o se fagu lapoa. Ma ia Me, o le a oʻo mai se taimi e mafai ai ona e totoina fatu laau gaillardia e totoina i fatu ile fanua tatala i lona nofoaga tuputupu ae tumau, lea o le a totogo ai pe a uma ona maua le manuia.

Metotia o le totoina o laau

E mafai ona faʻalauteleina le tele o le gallardia. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona eli i totonu o le tautotogo se togalaau e lima tausaga le matua, vaevaeina i ni vaega ina ia latou maua uma aʻa ma mama. O vaega eseese e totoina i se nofoaga tumau o le tuputupu aʻe. E fautuaina le vaevaeina o se tasi o vao vao e le sili atu i le 4-5 vaega, o lea o le a maua ai e le fale fou taitasi le malosi tele mo le tuputupu ae tuputupu aʻe pe a uma le gaosiga.

E taua! Faʻapenaina i fatu e le faʻafeiloaʻi le lanu ma le lapoa o le matua i laau laiti, e faʻasaoina ituaiga o meaola, e tatau ona faʻaaoga auala o le toe gaosia o vegetative.

O nisi tagata fai togalaau e faʻaogaina se isi togafiti e totoina ai laau - fusi.

Mo lenei auala, e tatau ona e eli se ogalaau matutua gailardium, filifili le malosi maloloina malosi, vaevaeina i ni tipolo e tusa ma le 6 cm le umi, lea e mulimuli ane maua i greenhouses.

Vaega o le tausiga o gaylardiya i luga o se togalaau

A maeʻa ona totoina le faʻatoʻaga, o le isi o galuega a le fai togalaau o le tuʻuina atu lea o le laau ma le totoa lelei ma le tausiga faigofie mo le atinaʻe lelei i le avanoa. O vaega autu o le tausiga o le vavalalata taimi o le eleele i totonu o le laau, aveeseina o vao, faapea foi ma le faasusu ma le faaputuina o moega lea e tupu ai le chamomile.

E faʻafia ona faʻainu le laau

O le laisy sun e le taliaina toleniga susu, o lea susu e tatau ona matua talafeagai. O le masani lava, e tele le timu o le laau, ae i le vaitau umi o le vaitau e tatau ona faʻauuina e le silia ma le faalua i le 8-10 aso, ma le lima lita o le vai mafanafana e lava mo laau matutua taʻitasi.

E te iloa? Fugalaau o nisi ituaiga o chamomile o le sola e oʻo atu i le 13 cm le lautele

Fertilizers ma fafaga

E masani lava o le fesili e tupu mai i tagata na muai totoina se gaylardia i luga o la latou fuafuaga: pe faʻafefea ona faʻamafanafanaina lenei laau ina ia fuga ma le matagofie ma mo se taimi umi. E pei ona fautuaina le faʻaaogaina o le chamomile sola mineral complex fertilizer, solo solo humus ma le faapalaga i ni vaega laiti. O le laasaga muamua o le fafagaina o loʻo faia i le vaitau o le faapipiiina o pulupulu, o le isi - i le taimi o le fugaina o le vao, o le mea mulimuli - e tusa ma le 30 aso ao leʻi amataina le malulu, ma e tatau ona vavae ese uma lauʻau ma aʻafiaga o le a fesoasoani i le lelei o le togavao.

Garbage fugalaau gaylardii

Talu ai o puaʻa gailardia e tetele ma mamafa, ua fautuaina i latou nonoa i luga o se pine laupapa po o se fasi paipa palasitino i le amataga lava o le vaitau o le fugalaau, o le a laveaiina ai le laau mai fugalaau fuga ma fuga. Afai e auai le gaillardia i se tuufaatasiga o nisi fugalaau pe tupu i se fugalaau e lata ane i le malosi ma le malosi o laau toto o le a fesoasoani e faatumauina le foliga o le laisy, o le garter e filifili ma faia i le talosaga a le tagata e teu.

E taua! O le vave aveeseina o fugalaau fugalaau o le a faaumiumi le taimi o le fuga o le laau atoa, ma fesoasoani foi e faatumauina le foliga vaaia o le vao.

E faʻapefea ona saunia gaylardiyu mo le taumalulu

E tusa ma le 3-4 vaiaso aʻo lei muamua le kiona, e tatau ona saunia se togalaau mo le taumalulu - mo le mea lea, o fugalaau uma ma lala ua mamago ua teuteuina ma ua faʻafefeteina, o lenei mea o le a faʻatagaina ai le gaillard e faʻatau i luga o meaʻai ma tutupu aʻa. Gaillardia e masani ona faapaleniina le sili ona malulu, ae peitai ina ia aloese mai le le lelei o taunuuga mo se laau i taimi o suiga vave o le vevela, e fautuaina e ufiufi i lau vevela poo se vaega o paʻu lelei. I le tautotogo, pe a uma le mea e le mafai ona galo, e aveese le fale malulu ina ia le tupu le laau ma atiae saoloto.

Chamomile faamai ma meaola faalafua

O le eleele mama, lea e tupu ai le gaillardia, o le mafuaaga masani lea o faʻamaʻi faʻamaʻi - paʻu paʻu, gutu lauulu ma lau laʻau. Ina ia aloese mai le faʻaleagaina o le la i nei faʻamaʻi, e tatau ona mataituina le faʻamamaina o le pulega e aunoa ma le masusu.

E tatau ona faʻamamaina ia laʻau afaina i se taimi vave e mafai ai mai laulaʻau pisia ma aʻa, ma togavao e togafitia i se vaifofo o le manganese - 3 g i le 10 lita o le vai. O ogalaau e matua afaina i faʻamaʻi e fautuaina ina ia togafitia i le colfidal sulfur ma le paluga o bordeaux, ma pe afai ua tuai le faamai ma e le aoga tele le fomaʻi, ona tatau loa lea ona ave ese le vao mai le saite ma susunuina.

O laulaʻau ma laʻau o le la o le la e sili ona faigofie ona faʻaleagaina e faʻamaʻi pipisi e pei o aphids ma whiteflies. I faailoga muamua o le faʻaalia o nei iniseti i luga o vao, e tatau ona togafitia i latou i fualaau oona e pei o le "Decis" ma le "Actellic" e tusa ai ma faatonuga ua faapipiiina.

E ala i le saunia o le tausiga taimi faigata i le laisy sun, e mafai ona e maua ai se laʻau mumu ma le matagofie, lea o le a avea ma fugalaau matagofie ma le lalelei o se teuteuga matagofie o soʻo se nofoaga ma le mitamita a se fai togalaau.