Faatoaga faatoaga

Tina Saina o geese: o le mea pito sili ona taua e uiga i le fausiaina i le fale

O le fatuina o Saisi o se tasi o matua.

E sau mai se tuaa ese nai lo isi ituaiga.

O le ae aʻoaʻo e uiga i uiga o laʻau Saina ma tulaga o lo latou fafagaina i lenei tusiga.

Amataga

O tuaa o laʻau Saina o loʻo faʻafefeteina le aiga o le pato i lalo o le igoa o paluga mamago. Sa avea i latou ma faifeʻau i Manchuria, i le itu i matu o Saina ma Siberia. I le seneturi lona 18, na aumaia i latou mai Saina i le teritori o Rusia. Talu mai lena taimi, ua latou maua le lauiloa i faifaatoaga moa.

Na faʻaaogaina e le au faʻatoʻa nei vao mo le fausiaina o ituaiga fou, mo se faʻataʻitaʻiga, Kuban, Pereyaslav, Holmogorsk, Gorky.

E te iloa? Goose o se tasi lea o manulele pito i leva o manu felelei. Sa faʻaaogaina pe tusa ma le 3,000 tausaga ua mavae. E i ai mau e uiga i kusi i le Tusi Paia, tusitusiga anamua a Aikupito ma Roma. O le foliga mai o lenei manulele vai e le ese tele mai lona tuaa anamua.

Faʻamatalaga ma Vaega

O le kusi Saina e tu i totonu o ona aiga ona o ona foliga taua i foliga vaaia. E lua ituaiga o le ituaiga: paʻepaʻe ma sinasina.

Foliga vaaia ma tino

Tino Vaega:

  • ogalaau - faʻalautele faʻalautele, maualuga aʻe i luma;
  • pusa - faataamilo, maualuga maualuga;
  • tua - lautele, faatasi ai ma se pito i luga o le pito i luga ma se paʻu mataʻutia i le siʻusiʻu;
  • manava - e le o faʻamalosi, logo lelei;
  • ulu - tele, faʻaloloa;
  • gutu - alalaʻau, i le pito i lalo o loʻo i ai le tele o le tuputupu aʻe i le foliga o se vaʻa. I le paʻepaʻe paʻepaʻe, o le pito i fafo e lanu moli, i le lanu uliuli - uliuli. Faatasi ai ma le matua, o le fausiaina o le faateleina o le tele;
  • neck - o le ulu e tu i luga o se uumi umi ma le manava, e pei o se swan;
  • mata - fetaui, lanu uliuli;
  • apaau - ma se lautele. I le tulaga maualalo, latou te fetaui ma le tino;
  • paʻu - alalaʻau, malosi, lautele avanoa. Hopa moli ma le mumu;
  • siʻuʻu - maualuga, ufiufi i paʻu manogi.

O fafine e ese mai i alii i le laʻititi laʻititi ma le laʻititi laʻititi i le pito i lalo o le pi.

Lanu

I le paʻepaʻe paʻepaʻe, o le fulufulu mamoe e mama aʻiaʻi. I le paʻu, o le tele o le tino e ufiufi i lanu enaena ma fulufulu ulu, o nisi taimi ma le aofia ai o tagata papa.

E mafai foi ona maua mai le ituaiga o lanu enaena o se ituaiga o fanau e pei o le Toulouse, Kholmogory, Tula.

Vali ma le tipie valiina solo, sternum - i le paepae ma le enaena. Mai lava i le amataga o le gutu, o se fasi lanu vaivai e taoto i luga o le ulu ma le ua i le tino.

Uiga

O nei mea e telefoni feaveaʻi, manu felelei, e masani ona faʻaalia le faʻamalosi.

E te iloa? O le kusi matua na maliu i le 1976. George (o le igoa lea o le gander) i le taimi o le maliu na 49 tausaga ma le 8 masina. O le umi o le ola o nei vaipuna e 25 tausaga.

E le lelei le latou faʻatasi ma sui o isi ituaiga, sulu, e masani ona faʻaalia le leo leotele. O le osofaʻiga e masani lava ona faʻaalia i le vaitaimi o le faʻatauina o fuamoa.

Gaoioiga aoga

Gaoioiga aoga - O le mea muamua lea na amata ai le alofa o faifaatoaga moa i laʻau Saina, ma faʻafetai i le mea na latou manatu i ai o ni faʻasologa taua mo le sili atu ma le tasi le seneturi.

Mo le faʻamatalaga lautele, o le a aoga mo oe le aʻoga e uiga i uiga o le fafagaina o kusi i le fale, o a aʻafiaga o gaioiga e faʻamanuiaina, o a ituaiga o gaioiga e sili ona tele, pe a amata ona felelei manu vao, o le a le tele o fuamoa e gaosia ma le gaosia o fuamoa, pe faapefea ona iloa se kusi mai se kusi , pe faʻapefea ona fasia, vave fago ma taina le kusi.

Muamua ma ola mamafa

Gooseies e oʻo atu i mamafa o le 5-5.5 kilokalama, kusi - 4-4.5 kilokalama. O aano o manufasi o loʻo faʻaalia e maualuga lona lelei.

Uluaʻi manu felelei - i le 2-2.5 masina, e mamafa le mamafa i le 3-3.5 kilokalama.

Pe a amata ona latou fananau ma pe o le a le fua o fuamoa i le tausaga

Saina laʻau Saina e amata ona tamoʻe i le matua o le 9 masina. O le umi o le gaosia o fuamoa e 180 aso. I totonu o le tausaga, e tasi le kusi e mafai ona tuʻuina 80-90 fuamoa, lea e avea o se faailoga maualuga mo geese. O le mamafa o le fuamoa e tasi e 140-160 g. O le vaʻaia o goslings e 80-90%.

Tuutuuga mo mataupu

Saina saina - manufelelei e mafai ona faʻafesoʻotaʻia soʻo se tulaga soifua, ae ia ausia le tulaga sili ona maualuga o le gaosiga o oloa, latou te manaʻomia pea le faʻamafanafanaga ma le malulu i foliga o se fale e iai ni mea e manaʻomia, o se nofoaga mo le savali ma le aau.

Fale manu

O le nofo i le vaitau malulu malulu e manaʻomia ai se fale.

Aoao pe faapefea ona fausia se fale i ou lava lima.

O manaoga mo lona faʻatulagaga e pei ona taua i lalo:

  1. O lona maualuga e le tatau ona itiiti ifo ma le 2.1 m. E tatau ona fuafua le vaega i le numera o ulu. Mo se nofo lelei mafutaga o se tagata matua e manaʻomia le 2 sikuea sikuea. m
  2. I totonu o le fale e tatau ona faʻapipiʻi se vevela ma mataʻituina le vevela. Manulele manu i le +18 ° C. Ae ui i lea, i le taimi o le gaʻo, ua fautuaina e faʻaitiitia le vevela i + 12 ... +15 tikeri - i ia tulaga, e faateleina le manava o le moa, ma o le a tele ai meaʻai.
  3. E manaʻomia foʻi le i ai o se vaiinu i totonu o le fale ina ia mafai ai ona pulea le faʻafefe. Mo geese, o le 65-75% o loʻo avea ma faʻamaoniga lelei o le faʻamafanafana. Aveesea o le tele o le susu e tatau ona tupu faatasi ma le fesoasoani a mea masini meaʻai ma le maualuga o le faʻamalosi. O le filifiliga sili ona faigofie - faʻamalosi ma faʻamaʻe.
  4. O le malamalama e taua mo le gaosia o fuamoa. O le mea lea, i totonu o le potu e teu ai geni, e tatau ona i ai ni faamalama, e sili ona lelei ile vaega o le fola o le 1:10, 1:15. Fautuaina le umi o le umi mo tagata matutua - 14 itula
  5. Talu ai o loʻo ola aʻe geese i luga o le fola, e tatau ona saunia ni mea e faʻaaoga mo latou. O le 40-50 senetimita papa o vaomago, togavao laupapa, vaovao, lalaga i luga o le adobe poʻo le fola laupapa. Ole taimi, o le a manaʻomia le faʻaopopo ma sui le mea e faʻaaoga.

Savaliga ma faʻafeiloaʻi i le vai

Mo le atinaʻeina lelei o kesi, soifua manuia, ma le maualuga o le gaosiga, latou te manaʻomia se nofoaga puipui ma faʻapipiʻi mo le savali ma faʻaoga i le vai. Laz, lea o le a alu ai manulele e savali mai le fale, e faia mai le itu i saute pe mai le itu i saute sasaʻe.

O le nofoaga mo le savali o loʻo fusia i se upega e le itiiti ifo ma le 1.3 mita le maualuga. O le faʻapipiʻiina o se lapoʻa e tatau ona faʻatapulaʻaina ina ia mafai ai e manulele ona natia i lalo ifo o le la pe i le tulaga o vaʻa. I le nofoaga mo taʻavale savavali ma meainu.

E taua! Talu ai ua fesuisuiai kusi Saina e fafagaina, e fautuaina e savavali i latou e faʻailo ao le i ai le malulu - o lea o le a faateleina ai lo latou gaʻo ma mafai ai ona sili atu le tumau i le taumalulu. Faatasi ai ma le fafagaina o meaʻai o loʻo i ai se faʻaola taua i le fafaga.

E oʻo lava i le sili atu o le fafagaina o meaʻai e mafai ona maua i le faʻasaʻoina o le faʻafefeteina i totonu o le vai. O iina o le a latou maua ai mo i latou lava le tele o meaai lelei ma maloloina. O le taʻalo foi i totonu o faatanoa ua i ai se aafiaga lelei i le atinaʻeina o le manulele ma lona soifua maloloina.

Fafaga ma tagata inu

E tatau ona i ai ni meaʻai se lua mo manufelelei i totonu o le fale moa ma luga o le ala e ui ai: tasi mo le fafagaina, o le isi mo le oneone oneone, papa maʻa, ma le iliili. E mafai ona faia i laupapa, plywood ma isi mea. E faʻasaʻoina i latou i se maualuga e 20 cm mai le fola.

O fafaga mo le fafagaina faaopoopo o le gander e 10 cm le maualuga.

E tatau ona tuʻuina atu suavai suamalie ma mama. Sa ia sasaaina i totonu o se pesini inuinu.

O le ae fia iloa pe faʻapefea ona e faia se pusa paluga mo geese ma ou lava lima.

I le taumalulu, i totonu o se fale e le faʻaeʻeina e tatau ona vevela le 'ava. Le maualuga pito sili ona lelei o le masini mo le inu - 15 cm i le 1 vaega toto.

E le gata i lea, o le fale e tatau ona faʻapipiʻiina i ni nofoaga. 2-3 otaisi e mafai ona ave i totonu o se tasi o faamoega.

O le a le mea e fafaga

E leai ni mea faʻapitoa mo le fafagaina o laʻau Saina. I le taumafanafana, e faigofie lava ona latou maua a latou lava meaai ao savavali. Latou te le fiu lava i le yarrow, plantain, clover, laumei. Latou te fiafia i vao, vao, alfalfa. I totonu o vaituloto latou te mananaʻo ai e suʻe le vao, faʻalavelave, nasturtium.

I le taumafanafana taumafa e fafaga tasi i le aso i le afiafi. I le taumalulu, o meaai e tatau ona lua taumafataga. E taua tele le 'ai o manulele i le taimi e tasi. O lea la o le a latou toe foi atu i le fale i se taimi faapitoa, ma o le a latou le manaomia le tuliloa.

Mo taumafataga e tolu i le aso, e faʻafefe ai le suavai i luma o le amataga o le vaitau o le faʻatoʻaga.

Tatau meaai

E tatau ona aofia ai falaoamata (oats, karite, saito), bran, oilcake, ma supplements mineral. E talafeagai i isi mea susu ma le susu. E matua faasaina le fafagaina o meaai mamago. - o loʻo tumu i le faʻaogaina o le tui.

O le faasologa o aso taʻitasi o geese i le vaitaimi o le malologa atonu e pei ona taua i lalo:

  • paluga o saito - 100 g;
  • paluga-falaoamata falaoamata - 150 g;
  • karuti - 150 g;
  • meaola manu (kisisisi, fasi moa, meaʻai ma ponaivi, susu, yogurt) - 50 g;
  • pateta - 200

Totogi e tatau ona fesuisuiaʻi e fuafua i le vaitaimi o le atinaʻe o le kusi. - pe a sauniuni mo le fuamoa, faʻapipiʻi fua o fuamoa, faʻamaeʻaina o le toe gaosia, moli. E mafai ona tuʻuina atu manu i le silasila, pine ma le vavae, vaovao, lefiti.

Faamanuiaga vitamini

I le taumafa o le kusi e tatau ona i ai mea faaopoopo e talafeagai e faʻaleleia ai le faʻaogaina o meaʻai ma meaʻai o minerale:

  • atigi gutu;
  • penisina;
  • oneone;
  • iliili.

I le aso ole fafagaina o meaʻai e manaomia ai le 25 g i le tagata lava ia.

E taua! Guss e manaʻomia nisi meaʻai ona o le maualuga o le mamafa o le mamafa ma le manaʻomia mo le tele o le malosi i le taimi o le faʻasoaina o fuamoa. O le mea lea, e tele lava ina latou faʻapalapalaina i latou i meaʻai maualuga, lea latou te tuʻuina ai le fafagaina atili mai felaʻaiga masani ma ni aʻa faʻamaina aʻa..

Malosiaga ma vaivaiga

E tusa ai ma iloiloga o tagata faʻatoʻa, o le faʻateleina o le tele o mea lelei, e ui lava e le o se mea e le lelei.

O tulaga lelei e aofia ai:

  • tumau;
  • lelei lelei le aano o manu;
  • maualuga fua o fuamoa;
  • lelei lelei o manu laiti;
  • amataga;
  • faigofie faʻafetaui i tulaga eseese o soifuaga ma meaʻai;
  • fetuutuunaiga i le taumafataga;
  • telefoni feaveaʻi.

Faatasi ai ma mea leaga:

  • uiga mataga;
  • leaga le atinaʻe nasizhivaniya.

O le mea lea, o saina Saina o se tasi lea o ulugalii matutua. Latou te lauiloa i faifaatoaga moa ona o le maualuga o le gaosiga o fuamoa, uiga lelei o manu, le lelei o mea o loʻo i ai ma le fafaga, tumau, taugofie le tausiga.