Laʻau

Fugalaau Afelander - tausi fale

O le lalolagi totō e tamaoaiga i ni mea e le masani ai ma sili ona matagofie. O nisi e tutu i fafo ma fugalaau mananaia, o isi o laʻau ma se foliga faapitoa poʻo le lanu. E i ai laau i totonu o le fugalaau o loʻo taofiofia a latou uiga matagofie i le tausaga atoa. E faasino atu le Afelander ia i latou. E leai se mafuaʻaga e mananao ai tagata fiafia i totonu o le fale e faʻailoa lenei vavega teuteu.

Homeland o le laau

O le Afelander e tupuga mai i fafo o se laau vao mai le aiga o Acanthus. E tusa ma le 170 ituaiga meaola. E tele taimi e maua ai i totonu o Amerika ma mea e le masani ai i le vailaʻau. I lalo o tulaga masani, e oʻo atu i le lua-mita le tuputupu aʻe, i le fale - e le silia le 1.3 mita. O lenei laau vevela i le vaomatua na maua le tele o le susu, o lona uiga e le faigofie ona tupu i le fale.

Afelandra - mea teuteu o le vaomatua

Igoa Igoa

Clerodendrum Thomsoniae Flower - Fale tausi

O le igoa Eleni Aphelandra, na fausia mai aʻa e lua "aphtlis" ma "anduos", o lona uiga "tagata faigofie" i le faaliliuga. Na maua e le laau lenei igoa ona o le fausaga o le okeni tane o le fugalaau. O lona tuagane e faʻatasi, o lona uiga, faigofie. O le mea lea e sau ai le igoa.

Faamatalaga o Afelandra

Bouvardia fugalaau: tausi fale ma metotia o le toe gaosia

O le laau e taofiofia foliga matagofie i le tausaga atoa. O ona lau lapopoa e lautele, faʻaloloa, ma se lanu paʻepaʻe, vali i le pogisa - ma le lanu lanumeamata i le lanu ma lanu paʻepaʻe toe fai veins.

Fugalaau e laʻitiiti, o le mea e ese ai e ese mai i foliga faʻapitoa (e oʻo i le 10-15 cm) ma samasama samasama, mumu poʻo le moli.

Talafaasolopito o foliga vaaia i Europa

Fugalaau aichrison: tausi ma fuga i le fale

Ina ua maeʻa ona aumai e le au malaga le fugalaau Afelander i Europa, na maua ai le tulaga o se fale ile fale. Sa amata ona fafagaina o ia i totonu o greenhouses ona o le tauvaga leaga. I tulaga e lata ane i vailaʻau, o ituaiga o Afelander Roeslia, tetrahedral, Sinclair, sili ona lalelei ma le tele o isi ua tupu. E tele faʻatoʻaga o loʻo tulaʻi mai aphelander (aphelandra squarossa) e faʻaleleia: Louisae, Dania, Leopoldii.

Pink greenlander ua fuga mai

Faʻaaoga e pei o se faʻatoʻaga fale

O le mea aupito sili ona lelei, e lua ituaiga o meaʻai ua maualalo i lalo o tulaga fou: e tupu mai i le aphelander ma le moli orange.

Afelandra orange e seasea maua i luga o le faʻatau. E sili atu ona talafeagai mo le fale, ona o lona laʻitiiti ma lona ola umi, lea i lalo o tulaga lelei e tasi ma le afa vaiaso: mai Iuni ia Novema.

Totonu o le fale Afelander Quarossa

Tausaga o le tausia o le laufanua i le fale

Aphelandra o se laau e sili ona mataʻutia ma le manaia, e le fiafia i faʻataʻitaʻi ma vagogo ile palapala. Soʻo se solia o manaʻoga o lenei lalelei e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le tuputupu aʻe poʻo faʻamaʻi. O a nei manaoga? Ina ia aloese mai faafitauli i le faagasologa o le tuputupu ae, e tatau ona e iloa le auala e tausia ai Afelandra i le fale.

Tulaga o le vevela

Le faia o ni tulaga mafanafana mo le afe afelandlander laau i taimi eseese o le tausaga, o le vevela talafeagai e tatau ona tausia i le potu. I le taumafanafana, e le tatau ona sili atu ma le 25 tikeri, i le tautotogo ma le autumn - e tusa ma le 20. I le taumalulu, e le tatau ona paʻu le thermometer i lalo o le 16 tikeri. Pe a faʻavevelaina le potu, ave sina fugalaau i se nofoaga e le paina e se ata.

Malamalama

E ui lava o leaves o Afelandra ma fugalaau e fiafia i le vevela ma le malamalama, e tatau ona puipuia mai le susulu o le la. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona ave le fagu i le laau i pupuni e faasaga i sasaʻe poʻo sisifo. O le filifiliga pito sili ona talafeagai o le fefaasoaaʻi o moli. I le taumalulu, i le vaitau o loʻo moe, e mafai ona aveeseina le fugalaau mai le faamalama i se nofoaga susulu.

Faʻasa

Ina ia mautinoa le masani lelei o le fugalaau, e tatau ona faʻafeinu e tusa ai ma se taimi. Afai tatou te vaevaeina le suavai i laasaga o le atinaʻe, ona tupu loa lea o mea nei:

  • Vaega 1: tuputupu aʻe - 2 taimi i le vaiaso;
  • Vaega 2: fuaina - 1 taimi i le 2 vaiaso;
  • Vaega 3: toe faʻaleleia pe a uma ona fuga - 1 taimi i le masina;
  • Vaega 4: le amataga o le tuputupu aʻe - 2 taimi i le vaiaso.

I le taumafanafana, e manaʻomia tele le faʻamaina o le palapala, i le taumalulu-tau malulu e tatau ai ona faʻafeinu i le mea e tatau ai, ae aua le faʻamagoina se apa.

Afelandra tausi ile fale

Lafoaia

E tatau ona lafoaia laulaau ma fugalaau i lea taimi ma lea taimi - o le a faia ai se faʻamatalaga patino o le nofoaga o lona fausiaina. O ia ituaiga vai i aso o le taumafanafana e talafeagai mo le laau (2 taimi i le aso), pe afai o le vevela e umi se taimi umi.

Totogi

I aso taumalulu, o le tausiga o se fugalaau Afelander i le fale e faigata ona o le mea moni e le gata e te manaʻomia le faatumauina o le vevela o loʻo manaʻomia, ae aua foi le faʻamago le eleʻele i totonu o le ulo. Ma o laulaau e le amata ona mago, e le tatau ona teuina le fugalaau i luga o le windowsill ma le maualuga o le afi. I le maualuga o le ea, e mafai ona e faʻaaogaina se mea e faʻavaivai.

Taua! Mafaufau i le mea moni e faapea o le fugalaau Afelander o se amepasa o mea totino teuteu o le vevela o le aiga o Akantov, e matua faigata lava i le tele o le susu i totonu o le fale. O le tele o vai i totonu o le eleele e mafai foi ona oʻo atu i lona oti. E taua le faatumauina o le paleni o le vevela ma le susu.

Soo

O le faʻaogaina o totonu o totonu o le vao mo le olaola lelei ma le lauolaola vave e manaomia ai le moli, eleele manava. O le tuufaatasiga e sili ona lelei: peat or humus (2 vaega), oneone paʻu (1 vaega). O nisi taimi e faʻaaogaina ai isi vaega o le eleele: faʻapipiʻi poʻo le omea-eleele palapala, gaʻo po o le fala o le ponaivi. Ae manaʻomia le oneone.

O se mea manaia. Afelandra e mafai ona ola i luga o le hydropone, o lona uiga, o le vai-mineral composition e aunoa ma le palapala. O lenei metotia o le totoina o laau totino sa faaaoga i Papelonia Anamua e fausia ai le Lauga lauiloa o Papelonia, e pei ona fai mai le tala.

Laʻei pito sili

O se taimi talafeagai i le tausiga o le afelandra o le faʻaaogaina lea o faʻamaʻi. E tatau ona fafagaina i fugalaisa o loʻo i ai fualaʻau, nitrogen ma le potassium mai ia Mati e oo atu i Novema ma le faalua 2 taimi i le masina. I le taimi o le taotoga, e mafai ona faʻaaogaina le faʻamalosi o le vai e faʻamautu ai lau laʻau lelei. I le taimi o le tuputupu ae, e aoga tele fugalaau mo laau teuteu teuteu, aʻo gaosia le fugalaau - mo fugalaau teuteu.

O afea ma pe faapefea ona fuga

Ina ia iloa lelei le auala e tausia ai le itu i le fale, e tatau ona suʻesuʻe vaega uma o lona tuputupu aʻe.

O le amataga o le fuga mai o le Afelander na tupu mai

Ituaiga ma ituaiga fugalaau

O le foliga o fugalaau o le laufanua e faalagolago i le eseesega. O le tele lava o taimi, o fugalaau o le laau e laiti ma e le mafaamatalaina, ae o laʻau e faigofie lava. Latou te ola i foliga o se taliga po o se pyramid o samasama samasama, moli po o le mumu.

Vaitaimi

O le taimi pito sili ona taua e toto ai le laau o le taimi o le fugalaau. O uluai fugalaau Afelander e amata ona fuga mai ia Iuni ma fiafia i tagata uma mo le 6 vaiaso. Ole aofaiga ole lanu e fuafua i le matua o le laau.

Taua! A maeʻa le lanu, e tatau ona aveeseina ina ia leai se fua. Aisea? Talu ai pe a uma ona aliali mai, e mafai e le fale ona faʻamaeʻaina lona taamilosaga ola. E tatau ona fufulu mamanu ia vae, o latou suamalie o mea oona.

Ua oo i le taimi mo le tupu vave o le aphelandra squarossa

Faʻafefea ona faʻalauteleina Afelander?

I le fale, o le faʻaleleia o le fugalaau e mafai ona faia e fatu ma tipi.

Fatuina fatu

Tui fatu lelei i totonu o se atigi pusa ma le paluga o le palapala ma le oneone. E manaʻomia le faʻaleleia lelei o le eleele i le vai mafanafana ma se vaifofo vaivai o le manganese. O le faʻamaina o le germination e faia i totonu o se falemaua poʻo totonu o se fale i le vevela o +25 tikeri. O le eleele e tatau ona faʻagasolo malie. Pe a tutupu aʻe le totogo, faʻapipiʻi i totonu o fagu fugalaau.

Faʻasogaina o ni afifi

Faʻapenaina e ala i gaioiga o le sili lea ona taugofie. I le tautotogo, filifili se ata taʻitasi i luga o le laau. Otioti ina ia maua ai le 2-3 laulaau, ma ia togafitiina ma se stimulator o aʻa. Toto i totonu o se fagu ma eleele oneone pe i totonu o se lau. Ufiufi i le tioata poʻo le cellophane e fatu ai se aʻafiaga o le kiona. Felaʻuaʻi i aso taʻitasi mo le 10 minute. E amataina le tupu i le 22 tikeri Celsius 1.5-2 masina. Ona totoina lea o aʻa i totonu o pusa fugalaau.

Totoina o laau

E fautuaina le Afelander e faʻapipiʻi. Laʻau laiti i le tautotogo, ma le vao vao - tasi i le 2-3 tausaga. Afai e te manaʻomia le suʻeina o se masini faʻapitoa faʻatau po o le totoina o fatu fatu, e tatau ona e faia ni taga masani i mataupu uma:

Afelandra e le faigofie

  • Faʻatau pe saunia tuusao se mea e aofia ai turf, peat ma le oneone i le fua faatatau o le 2: 1: 1.
  • Ia mautinoa e vaʻaia.
  • Sasaa faʻavaivai o le lapoʻa lapoʻa poʻo nai tamaʻi lapoa i le ¼ o le ulo i le pito i lalo o le ulo.
  • Liligi le 4 cm le eleele mafiafia i luga e totō ai laau matutua.
  • O laʻau faʻasaina ma ni aʻa mago ma fufuluina aʻa o loʻo tuʻu saʻo i totonu o le eleele, o ona tino o loʻo faʻapipiʻiina ma faʻamafanafanaina.
  • Mo le totōina o fatu poʻo le maua mai o laau talavou, o le palapala i totonu o ipu e saunia e tusa ai ma le fuafuaga lava e tasi, ae naʻo le taimi lava e tasi e tuʻuina atu.
  • A maeʻa lena mea, totoina ai laau totō ma faʻainu lelei.

I se tusi. Mo le totoina o le afelandland, e tatau ona e filifilia ipu 5-7 cm le maualuga nai lo le muamua. Afai e aveʻesea nisi o aʻa, e tatau ona faʻauuina le laau i le solution a Kornevin faʻalua: pe a uma ona totō ma a maeʻa le 14 aso.

Masalo ono ono tutupu i le tuputupu ae o tagata tafafao

O le tele o taimi, pe a uma ona faʻavasegaina, e tele faafitauli e tulaʻi mai. I le lalolagi atoa, o mafuaʻaga o latou foliga vaaia e mafai ona vaevaeina i ni vaega se lua: soliga o le tausiga poʻo le iai o faʻamaʻi poʻo mea faʻamaʻi. Mo le fuafuaina o taga, e tatau ona e iloa le mafuaaga.

Laʻau pauu pe faʻanoanoa e aunoa ma le fausua, faʻamafanafana, susulu malamalama poʻo le leai o ni mea taumafa.

O laulaʻau e laʻititi i totonu o se potoa pusa poʻo le leai foi o le faʻamalo.

O le lanu enaena o le laʻau o loʻo taʻu mai ai le leai o le susu, mea lanu enaena - o le le lava o le ea poʻo le mu mai le la.

Pe a pagatia i lau fulufulu vevela, mealybug poʻo le lanu enaena, o le laau e le gata ina lafoaia ona lau, ae oti foi pe afai e le o se faanatinati le faia o ni mea faapitoa. O Aphid foi na te faia se mea leaga tele i le itu taufaaleaga, ma osofaia ai ma malo uma.

O aso uma e faʻalauteleina ai le manatu o le au faifaatoaga i le galueaina o togalaau faʻasaina i saute io latou eria. O le tautotogo ma le mafanafana i le tele o itulagi e puupuu ma e le mafanafana. O tagata nonofo i le vevela e manaʻomia le tele o le la, vevela ma le tele o susu. O tagata alolofa i totonu o laau e mananao e maua se tamai tulimanu o se parataiso i lo latou fale. O le mea aupito sili ona lelei mo le avea o le masiofo o lenei parataiso, o se Tagata Afelander.

Vitio