Laʻau

Faʻasolo pe a fuga: taimi faʻatoʻa ma suiga ile tausiga o fugalaau

A filifilia filifiliga i totonu o le fale, o le toʻatele o tagata e filifilia le fugalaau, oi latou ia sili ona teuteu le fale. O tagata faʻamaonia o laau teuteu e iloa pe faʻafefea ona fuga mai ile fale, ma o le mea lea latou te fiafia i ai.

Totoga o laau

I nisi vaitau, o le tuputupu ae o fugalaau e taofi, o le taimi lenei ua taua o le taimi e moe ai. I le muamua, e tupu pe a uma ona fuga, mo ituaiga eseese, e mafai ona tupu i le taumafanafana po o le tautoulu. O se laau e malolo e le manaʻomia ona faʻamaʻaina ma faʻamalosia lelei. Ua lava lea e mautinoa ai o loʻo tumau le susu o le lalolagi.

Fualaau fugalaau

Fuga

O afea ma pe faapefea ona fuga

E talitonuina o le a amata ona fuga mai muamua o primroses i le amataga o le tautotogo. O le mea muamua o se laau toto o lona taimi vavalalata e faalagolago i le eseesega. O nisi o meaola e tupu mai ia Aperila ia Iuni, ae o le taimi o le fugalaau e pau i le amataga o le taumafanafana.

Pe a susulu le hydrangea - vaitau fuga, o le a le umi e fuga ai

Faatasi ai ma le tele o le tele o le laau, e tupu tele ai fugalaau susulu. E masani lava, o aʻafiaga o loʻo i ai le foliga o se faamalu, ola i luga o se fugalaau e fuga mai ai le maualuga o le 25 i le 50 cm. E faʻatatau i le ituaiga, fugalaau e tasi poʻo se faʻalapotopotoga o le tele o pupuʻu e tupu i luga o le ala.

O le lanu lanu e lautele, e aofia ai lanu violē, mumu, fugalaau e mafai ona sinasina, samasama po o le piniki. O petals e manino pe suia i le 2 po o le 3 lanu i le taimi e tasi.

Eseese ituaiga e fuga i tausaga taʻitasi e sili ona lauiloa. O tagata alolofa o laau o le fale e iloa le umi o fuga o le popo, ma talisapaia ai. A lelei ona tausia, e mafai ona tumau le vaitau fuga i le taimi o le taumalulu ma le tautotogo.

Vaitaimi

O se tasi o fugalaau pito i totonu pito i totonu e vave ona aʻa i le fale o se mea muamua. E faʻapefea ona fuga lenei laau? I le averesi, o le vaitau o le fugalaau e tumau i le 1-3 masina, i le gasologa o le tausaga, e eseese ituaiga o fugalaau i le tele o taimi.

Afai ua mou atu le fale i totonu, o le a le isi mea e fai:

  • Aveese lau mago ma lanu samasama, inflorescences;
  • Faaitiitia le fafaga i le 1-2 taimi i le vaiaso i ni vaega laiti o vai. E le talafeagai le sosolo i le vai mai se fana fana;
  • Tuu le laau i totonu o se potu malulu malamalama.

Aisea e le fuga ai

O foliga o Primroses i le taimi o le fugalaau, o le mea lea ua faatauina ai i latou. O nisi taimi o loʻo feagai ma le faʻafitauli o le leai o fugalaau i luga o le laau, o mafuaʻaga mo lenei mea atonu e eseese:

  • Faʻateleina le vevela o le potu. O le a le mafai ona faapalepale le vevela i luga ae o le 19-20 ° C, o le a latou ola ae leai ni fugalaau;
  • Laʻau maualalo i totonu o le potu, i lenei tulaga e amata ona vego le fugalaau, e le lava le malosi mo le fuga. E le gata i lea, e le tatau ona faʻaalia le malamalama o le la;
  • Maea malosi. O totonu o laau e itiiti le puipuiga i suiga o le vevela;
  • Le lava le susulu o le la. E masani lava ona tupu pe afai o le ulo e latalata i le faamalama i matu;
  • I le taimi o le mafanafana, o se ulo fugalaau e tu i luga o le windowsill luga aʻe o le maa;
  • Le lava le avanoa o le fagu. I le aluga o taimi, e tupu le fugalaau, e manaʻomia le toe totoina - atonu e le lava ni voluma muamua o fanua. O se ipu fou e tatau ona 2-3 taimi e sili atu nai lo le pito i luga o le laau;
  • Le lava le faʻamalo. Afai o le palapala e leai se taimi e fafaga ai, atonu o le a le lava le meaʻai e maua mai i le eleele e fai ai ni mea e le maua ai;
  • Tele le inu soo, o le faʻaaogaina o vai e leai ni togafiti;
  • Faʻasalaga eleele le lelei ma le saluina eleele;
  • Le lava se alavai faʻavaivai i le pito i lalo o le ulo, faʻavaivai i vai;
  • E aʻafia le laau i faʻamaʻi poʻo mea faʻamaʻi. E mafai ona e iloa le faafitauli i le lanu o laulaau, latou te suia o la lanu pe leaga foi;
  • Toa vave mo le fuga. Masalo o loʻo ola i le fale, o le vaitau fugalaau e amata i le taimi mulimuli ane.

O le iai o le itiiti ifo i le tasi le faafitauli e mafai ona faʻaitiitia ai le vaitau o le ola. Afai e faʻamavae uma mafuaʻaga, i le vaitau e sosoo ai o le a totogo le laau.

Faʻalogo lelei! E tele taimi e faatauina ai laau toto i faleoloa puao, e tatau ona faʻamaonia pe a faʻatau. Afai o le muamua o le tausaga, o le a leai se toe faʻaleleia.

Meaola

A tupu le lavender

E tusa ma le 400 ituaiga laau e vaevaeina i ni vaega eseese. Eseese o mea muamua e manaomia ai tulaga eseese mo le tuputupu ae ma le atinaʻe, e fuga mai i taimi ese ma ese mai fafo. O lenei fugalaau e mafai ona avea ma togalaau ma totonu, tausaga taʻitasi ma faʻalelei.

Fugalaau eseese lanu

I totonu o fugalaau i totonu, o le sili ona lauiloa o:

  • O le Obkonika o se fugalaau manaia o le laititi. Afai e te tausia faalelei le mea muamua o Obkonik, e mafai ona fuga i le tausaga atoa;
  • Fugalaau e leai se mea - se fugalaau itiiti e maualuga lona 20 cm. O le vaitau o le vaitau e amata ia Aperila, e faaiuina ia Iulai;
  • Soft. O le vaitau o le vavalalata o se laau faʻalauiloa e amata i le amataga o le tautotogo ma tumau seia oʻo i le amataga o le taumafanafana.

Faatasi ai ma togalaau aina, o ituaiga nei e lauiloa:

  • Iapani O le ituaiga o meaʻai e ola ai le candelabrum, e oʻo atu i le 30-50 cm le maualuga. O le fuga e amata ia Iuni, e tasi le masina;
  • Orchidacea, po o le primrose o Viale. E ese mai ona foliga vaaia, o se tulaga le lelei ma fugalaau e fai i luga o le puipui;
  • Maualuga. E oʻo atu i le 40-50 cm le maualuga, o se faʻaogaina i foliga o se faamalu e aofia ai fugalaau 2 cm le lautele. O le vaitau o le vaitau e amata mai i le amataga o Aperila seia oʻo i le faaiuga o Me;
  • Pusa faʻalelei. O fugalaau o lenei mea muamua e tuua toatasi, e le o faʻaputuina i ni mea leaga. O le fugalaau e amata mai i le amataga o Aperila seia oo i le faaiuga o Me.

Faʻalogo lelei! Muamua, pe a fuga mai, avea e pei o se viole.

Aiga Tausi

Caucasian rhododendron i luga o mauga: pe a fuga mai

O le a le umi e fuga mai ai i totonu o le fale ile faalagolago i le auala na tepa ai. O le photophilous laau e fiafia i le mafanafana ma e le taliaina le la. O le tausiga malosi mo le amataga e amata i le maeʻa o se vaitau momoe, i le taimi o fugālaʻau e lava le mataʻituina o le ea ma le vai i le taimi.

Tele-lanu i totonu o ipu

Totogi

E le faʻapitoa i le vaʻaia o le ea. I le vao, o le mea muamua, e tupu aʻe le tasi muamua, e tupu i le taimi o le vevela ma e masani ona i ai i se siosiomaga malie. I le tau vevela, o laulaau o le fugalaau e mafai ona mamago, e manaʻomia le suʻeina i aso uma.

I le taumafanafana, i tafatafa o le fugalaau, e mafai ona e tuʻuina se fagu poʻo se pusa i vai. Vapors o le a faatumauina le talafeagai o le susu. O le isi filifiliga o le tuʻuina lea o se ipu o meaʻai i le pito i luga o laʻau susu pe faʻalautele le ele. E tatau ona sasaaina le alavai i totonu o se fata ma faʻafeu, tuʻu se ipu i luga. E le gata i lea, o le fugalaau e mafai ona tuʻuina i luga o se mea susu.

Faʻaleleia alavai

Faʻalogo lelei! Afai e sasaa le alavai i totonu o le apa, e tatau ona mautinoa e le paʻi le ipu i le vai.

Faʻasa

E manaʻomia e le Primrose le suāuʻu masani. O le eleele lea e tupu ai le fugalaau e tatau lava ona masani lelei le susu. E le tatau ona faatagaina le suavai suavai, a leai o le a amata ona pala le aʻa. Aʻo leʻi faʻaaogaina, tapuni le vai mo le 2-3 aso i fagu matala. O vai leaga poo vai leaga e mafai ona faaleagaina ai se laau.

O le tafu i le tautotogo, taumafanafana ma le taumalulu-taumalulu e eseese:

  • I le tautotogo, e leai se faasologa saʻo mo le fafagaina o primroses, e sili atu le taulai atu i le susu o le eleele. Afai o le pito i luga ua maeʻa maeʻa, o le fugalaau e manaʻomia le faʻamaʻa. E leai se mea e tatau ona faʻamamaina ai le eleele i aso uma, ua lava le suamalie o se fugalaau i aso uma i se vaega itiiti o vai;
  • I le taumafanafana, i le tau vevela, e manaʻomia e le fale tele vai, e faʻafeinu i aso uma poʻo aso uma. Faatasi i le masina, e mafai ona i ai se fugalaau se fugalaau. O le a le gata ina faʻamamaina le palapala, ae faʻamamaina foi le pefu tele;
  • I le taumalulu-taumalulu, ua saunia le mea muamua mo le taimi o totoe ma le isi fugalaau e sosoo ai. E faʻatapulaʻaina le faʻamama ile 2-3 taimi i le vaiaso.

Fertilizers

E le o tagata uma e iloa le taimi e faʻamafanafana ai ma sili atu le fafagaina o le meaʻai i le tautotogo mo le faʻaleleia vave. I le vaitaimi o loʻo momoe, pe a le fuga le laau, e le tatau ona faʻafefeteina le eleele.

Faʻavae muamua i le taimi o fugālaʻau e manaʻomia ai sina siʻosiʻomaga. Fafagaina tulafono:

  • O le fugalaau e fafagaina i se fugalaau faʻapitoa mo laau toto;
  • O le fugalaʻau e tatau ona aofia ai faʻamalama, zinc ma le potassium;
  • E lelei tele le teenaina o fomaʻi ma se aofaiga tele o le nitrogen;
  • O le aofaʻi o le faʻatoʻa faʻaalia i luga o le pusa e faʻaititia i le 2 taimi;
  • I le vaitau o le vavave, o laʻei pito i luga e faia i vaiaso uma e 2 seia oo i le faaiuga o le vaitau.

Faʻalogo lelei! E te le manaʻomia le fafagaina o le meaʻai muamua aʻo le i faia ni faʻavavega, a leai na o laulaau o le a amata ona tupu.

Lulu

E le fefefe muamua Primroses i le malulu o le tau ma le maualalo o le vevela, i tulaga faapena latou te ola lelei. E le aʻafia ile potu vevela ma vevela. O le maualuga o le vevela o le ea e tatau ona i le va o le 14-18 ° C, e lagona lelei foi le laau ile 11-13 ° C.

I le taumafanafana, o le fugalaau e masani ona faapaleni le vevela e oo i le 20 ° C, ae tatau ona susu susu. I le faaiuga o le tau vevela, e tatau ona siitia le mea muamua i se potu malulu, o le vevela e le sili atu nai lo le 16-18 ° C, a le o lea e le fuga.

Faʻalogo lelei! I le taumalulu, e le mafai ona tuʻu i luga o le windowsill pe a le vevela le radiator. Mai le vevela tele, o le fugalaau o le a amata ona mou ma e ono mate.

Faʻatauga auala

O loʻo faʻalauteleina le muamua i le faʻaaogaina o fatu, tipi poʻo le vaevaeina i ni vaega. O fatu e totoina i le taumalulu, e faʻatupuina le vegetative mai ia Iuni ia Iulai.

Fatu

O loʻo faʻateleina le fatuina o fatu i le taumalulu, i le maeʻa ai o le seleselega. Afai o fatu ua uma ona teuina mo le sili atu ma le masina, o le a faʻaitiitia ai le latou germination, ma ua faʻaleleia le taimi o le germination. Teuina i le gasologa o le vaitau e faaitiitia le ono mafai ona totoina laau i le 70-80%.

Laʻau tupu muamua

E faapefea ona toto saʻo:

  1. E tatau ona saunia le mea e fai mo le totoina muamua, e aofia ai palapala palapala, fufulu ma faʻamaʻafia le oneone ma eleele paʻu i le ratio 1: 1: 1;
  2. O le faʻafefiloi eleele ua sasaaina i totonu o se atigipusa maualalo o se nofoaga talafeagai;
  3. E tufatufaina lelei fatu i le fogaeleele, ma faʻafefete i luga. Latou te le manaʻomia ona tanumia, o le a sili atu ona faigata mo i latou ona tupu aʻe;
  4. O le koneteina ma le eleele e tatau ona ufiufi i le tioata po o le palasitika, e mafai ona e faʻamaeʻaina i le pipiʻi ata. O le pusa e tuu i totonu o se potu malulu, e le tatau ona sili atu le vevela o le ea i le 15-19 ° C;
  5. E mafai ona e faʻapipiʻiina totogo i ni atigi pusa eseese i le taimi na tutupu ai lau lau.

E masani lava, pe a lūlūina i le tautoulu, e tupu mai i fafo mo le 3-5 masina, i le taimi o le totoina o le tautotogo, ua totoina fatu i le aso 25-30.

Laʻau

E mafai ona e mauaina le aofaʻi tatau o tipi pe a uma ona teuteu le fugalaau. E seleseleina le meaʻai pe a fai o le fugalaau e laʻititi pe o se laʻau vaivai vaivai, ma e leai se auala e vaevae ai le vao i le afa. Auala e tipi lelei ai:

  1. Mai le pito i lalo o le fugalaau lata ane i aʻa, e tatau ona e tipi se laʻau ma se fasi laau ma se naifi malosi;
  2. O se vaega o le eleele peat ua sasaaina i totonu o le koneteina mo le totoina, 2 taimi e itiiti le oneone e sasaaina i luga;
  3. E tatau ona tuʻu le 'au i totonu o le faʻafefiloi ua saunia, e tatau ona tu i se tulaga ma eli ile eleele i le 2-3 cm. E tatau ona faʻafefeteina le palapala i le vai;
  4. O le pusa o loʻo faʻapipiʻi e ufiufi i se ata tifaga poʻo se tioata. O le vevela o le ea i totonu o le potu e tatau ona i le 15-18 ° C.

O aso uma, e tatalaina ai le ata e faʻamalo ma faʻaleleia le eleele. E manaʻomia le 80-120 aso e aʻafia ai, o le a tupu ai taimi o aʻa ma lau laititi. Ua totoina le laau i totonu o se isi ipu ma le palapala mo le muamua. O le a amata vave le fugalaau nai lo le 5-6 masina.

Vaeluaina o le vao

O se auala sili atu ona masani e faʻalauteleina ai le faʻavaeina o le vaevaeina o le togavao. E mafai ona e tufatufaina atu laau ua taʻi 3-4 tausaga. Ole faʻataʻitaʻiga e na o le 7-14 aso pe a maeʻa le vaitau o le fugalaau. E faapefea ona vaevaeina se togavao i vaega:

  1. E tatau ona aveeseina ma le faaeteete le meaʻai mai le ulo, o aʻa e lūlūina mai le eleele;
  2. O aʻa e tatau ona mama, mo lea mea ua fufuluina i le vai malulu;
  3. O se naifi iloga e sili ona lelei e vaevaeina i ni vaega, e tatau ia i latou uma ona i ai se tulaga tuputupu aʻe - o se vaega o le ata tele;
  4. O vaega uma itu e tatau ona fufuluina i le uʻamea o le koala poʻo le pefu;
  5. E tatau ona vave totōina se laau tipi, a le o lea e mafai ona vevela. O se mea e tuʻuina i totonu o se pusa maualalo mo le totoina o se mea muamua, lea o loʻo tipi ai vaega. E manaomia le suavai le lalolagi;
  6. I le pito i luga o le atigi pusa e ufiufi i le tioata poo ua uu i se ata, e tatau ona tu i se potu susulu i se vevela e leai se maualuga e sili atu nai lo le 19 ° C. O aso uma lava e faʻaleleia ai le lalolagi, faʻafeinu i sina vai itiiti.

A maeʻa aso e 15-20, ona totoina lea o laau i totonu o ipu eseese.

Faʻalogo lelei! O le lalolagi e tatau ona susu, ae le o le susu. Afai e tapunia le fagu i se faaputuga, o le a tele ai le susu o le a faʻaosoina ai le atinaʻeina o le lago po o le pala o aʻa.

Fugalaau teuteuina

O le tausia o meaʻai e le gata o le fausiaina ma le faʻamalosi, e tatau ona e taina le laau i le taimi. E le o tagata uma e iloa po o fea laʻau e tatau ona aveese ma pe tatau ona teuteu muamua le laʻau pe a uma ona fuga.

Lauina o laulaau matala

<

Mo le potu muamua, e tatau ona faia se teuteuga mama i le taimi o le fugalaau ma a maeʻa. I le tau mafanafana, e manaʻomia le tipiina o lau lauʻeleʻele ina ia latou le faʻalavelave ai. E le mafai ona teuteuina ituaiga o ituaiga o togalaau aʻo lei oʻo i le taumalulu, talu ai e puipuia ai le fugalaau mai le maalili. O totonu o laau e faʻaaluina le taumalulu i totonu, e tusa lava po o le a le vaitau, e tatau ona vavae ese laulaau samasama mai le fugalaau i totonu.

O le muamua i le taimi o le fugalaau e manaʻomia ai le teuteu mama, i le taimi nei, o fugalaau ua fugalaau e tatau ona aveʻesea faatasi ma le uʻamea. Afai e le faia lenei mea, o le a latou aumaia se vaega o meaʻai mai le palapala. A maeʻa ona aveeseina, o le a faʻaaoga uma malosi o le laau i le fausiaina o mea fou fou.

O le teuteuga moni o soʻo se togalaau poʻo se falemautotogi o se fugalaau fugalaau, o le taimi o lona fugalaau e faalagolago i le auala na tepa ai, ma pe oa tulaga e tupu ai. Afai e tuʻuina atu le laau i tulaga talafeagai, o le a fiafia i lau vavao vave mo le tele o masina ile laina.