Laʻau

5 laau e mafai ona faʻaaoga e faia ai ava malosi

O ava malosi e mafai ona le gata e lelei, ae ia maloloina. O le a matou taʻu atu ia te oe se mealilo e uiga i le fea o laau o le a maua ai lenei ipu o se manogi manogi ma ni meaʻai fou.

Lavender

Lavender e tele mea aoga, o lea e masani ona faʻaaoga i le cosmetology ma vailaʻau. O le aoga o le laau o loʻo faʻamatalaina i lona fatuga, lea o loʻo i ai le tele o suauu taua, vitamini A ma le C, faʻapea foʻi le calcium, sodium ma le uʻamea.

Faʻafetai i lenei mea, laveva e faʻamaonia le faʻamaʻi toto, faʻamalosia le faʻaoga o le tino, faʻaleleia le faʻalaumalieina, ma faʻasaʻo ai le atuatuvale ma le tiga. O le ava e tumau i mea aoga uma o le lavender ma maua mai ai se manogi manogi vaivai ma ni mea suamalie lelei. E lelei le faʻaaoga mo le faia o pati ma faʻamafa.

Anise

O lenei laau e aofia ai le tele o suauu tatau, magnesium, zinc, seleni, copper, ma vitamini C, B ma le K. O le mea lea, i le saunia o le ava malosi mai ia mea, o le a maua ai se oloa e fesoasoani i le faʻamaoniaina o le gasegase, faatelevaveina metabolic processes, faʻaitiitia le fulafula ma faʻafiafia tuinanau.

E le gata i lea, o le inu i le anise e faateleina ai le liido i alii ma tamaitai. O le ava malosi o loo i ai se suamalie suamalie, o lea e lelei tele i le asu ma fualaau suamalie. Ina ia sili atu le malosi o le ava malosi ma piquant, faaopoopo i ai le manogi moli, cinnamon poo coriander i ai.

Honeysuckle

Honeysuckle e aofia ai le tele o vitamini ma minerale, lea e mafua ai le ava malosi e faavae i luga o se meafaigaluega taua mo faamaʻi ma faʻamaʻi pipisi.

E le gata i lea, o le ava malosi mai lenei laau e faʻamaonia ai le faagasologa o le faʻalaumalie ma le metabolism. E faʻaleleia ai foi le galueaina o le cardiovascular system.

Honeysuckle e gaosia ai se vai inu suamalie ma se mea taua e pei o le tofo oona ma le manogi manogi, lea e avea ai ma se mea lelei lelei.

Mint

O le tuufaatasiga o le mint o loʻo mauoa i suauu taua, vitamini, tannins, micro ma macro elemene. Talu ai ona o lenei mea, o loʻo i ai sona aʻafiaga o le carminative, sedative, antiseptic ma diuretic i le tino o le tagata.

Toeitiiti lava o mea aoga uma o loʻo faʻasaoina i meainu malolosi ua saunia i luga o le faavae o le moli. O le mea lea, e aoga le faʻaaogaina pe'ā iai faafitauli i le gastrointestinal tract, colds and swelling.

O le menthol o loʻo i totonu o lenei laau e maua ai le oloa o se tamaoaiga, faʻaleleia o le tofo ma le manogi. O le mea lea, o le ava malosi e toetoe lava a le lagonaina i totonu. O le suamalie Peppermint o se fesoasoani lelei i desserts. E mafai foi ona faaopoopo i le lauti ma le kofe.

Rose

E toatele tagata e manatu o le "masiofo o fugalaau" ua na o se fale teuteu. O le mea moni, o petara totogo e lelei, o lea e masani ona faʻaaoga i le kuka. Mai le pito i lalo o loʻo latou saunia ai lapisi, faʻasao, sipuni ma vaiinu, e aofia ai le ava malosi.

I le faaopoopo atu i le manaia o le manogi ma le manogi, o le ava malosi ei ai mea aoga eseese. E mafua lea mea ona o petals o fugalaau e aofia ai le tele o vitamini, flavonoids, o suauu taua, faʻapea foʻi ma mea faʻapena ma meaola.

Ona o le tuufaatasiga o vailaʻau, o le ava malosi mai le rosa e mafai ona faʻaaogaina e avea o se otaota, anti-inflammatory ma le lautele.