Fualaau aina

Fautuaga mai le au fai togalaau masani: auala e faʻaaoga ai iodine e fafaga ai tomato

O le fafagaina o tamato ma le iodine e sili atu ona sili atu ona lauiloa, talu ai o lenei oloa e le afaina i tagata uma ma fua o faatoaga.

Ina ia mafai e ia laei ona maua ai le tele o aoga, e tatau i tamato ona iloa le taimi ma le auala e saʻo ai.

I la tatou tusiga, o le a tatou auiliili auiliiliga auala e faia ai iodine mo fualaau totato ma laau matutua. O le a le faʻaaogaina o sea faʻamaʻi?

Mafaufau i auala ma auala e fafaga ai. E faʻapea foʻi ma gaioiga ma le tele o vaifofo iodine.

O le a le mea e aoga mo na ituaiga tomato faʻalaʻau?

Tomatoes e matua nofouta lava i supa supa. O lenei aganuʻu masani e tali atu i le faʻaofiina o lenei elemene o le tuputupu vave vave. Ae i le taimi lava e tasi, e itiiti lava se mea e manaʻomia e le ionine. I totonu o le maketi e te le maua ni mea faaopoopo i luga o le iodine.

Folasaga o iodine i le vaitaimi o le faʻasolosolo ma le tuputupu aʻe o fualaʻau o tamato e mafai ai ona sui a latou fafagaina faʻamalosi faʻamalosi, mo se faʻataʻitaʻiga, tutusa lava le kulimi.

Fesoasoani faaopoopo ile Iodine e fesoasoani e faʻaleleia ai fua o le seleselega, faʻateleina le tetee atu i fualaau ma meaola ninii i le palapala.

E i ai ni faʻailoga e mafai ai ona fuafua le manaʻomia o se aganuu mo le fafagaina i le solution o iodine:

  • Tuai ona amata le fuaina mai o fualaau aina i tagata matutua tomato. Afai o le vaitaimi lenei e le o tuʻuina atu i ai laʻei talafeagai - o fua o le a laʻititi tele, ma o le a maualalo le seleselega.
  • O faailoga aupito sili ona taua o le le atoatoa o le iodine i tamato o ni mea lamolemole, vaivai, ma le lauulu.
  • Faʻaleagaina le puipuiga i fualaau toto. Pe a tupu le ola lelei o tamaʻi ma e maʻi - latou te manaʻomia le faʻavaveina faʻasusu ma le iodine solution.
  • O le fufuluina o le iodine solution e mafai ona fesoasoani i tomato ma le toilalo o latou togavao o le pala, pala, mosaic ma aemaise lava le paʻu.

Faamanuiaga ma le afaina

O faʻamanuiaga o togafitiga faʻataʻitaʻi ma iodine e faapenei:

  1. O fualaau totogo e faʻafeiloaʻi le pikiina ma faigofie ona faʻapipiʻiina i totonu o le togalaau.
  2. Nitrogen metabolism i siama ma lau o le laau ua faaleleia.
  3. O le totoina o le Tomato e sili atu le saoasaoa, ma ua amata ona gaosia lelei e laau laiti i totonu o le togalaau se vaega lanumeamata.
  4. Laʻau e faʻaleleia se aʻa ma malosi.
  5. Tomato ua amata ona sili atu le mataʻutia o le lāmala.
  6. Aganuʻu sili atu ona faigofie ona faʻafeiloaʻi aʻafiaga o le tele o vai.
Fertilizer seedlings omato iodine solution ei ai lona aoga aoga i le soifua maloloina o tagata. Mo se faʻataʻitaʻiga, i nisi ituaiga o lenei fualaau faisua, faatasi ai ma lenei fafaga, o le vitamin C e faʻapupulaina i fua. Ioe, ma o le tofo o le fua e tele taimi e tele ai.

E i ai faʻafitauli i lenei auala? I lea tulaga, o le le lelei o le fafagaina o tamato ma le iodine e le maua. Ae tatau ona manatuaina o le tele o lenei elemene e mafai ona afaina i laau uma ma tagata. Tomatoes faaputuputu iodine tuufaatasia, o se vaega e ulu atu i fualaau aina, lea e oo mai ia i tatou i meaai. O le mea lea E taua tele le aua le faʻaogaina o le vai e maua ai vaiinu ma iodine..

E faapefea ona fafaga?

O le lalagaina o le susu ma le iodine e mafai ona faia i ni auala se lua: foliar ma aʻa. O le fesuiaiga o ituaiga o meaola o le a sili atu ona lelei, talu ai o le a maua ai le iuga sili ona lelei e tusa ai ma le togafitia o togavao, ma i tulaga e puipuia ai a latou siama.

Fatuina

Mo le atinaʻe lelei o vao o tamato ma a latou fua fuālaʻau faʻatasi ma iodine e tatau ona faʻaaogaina e tusa lava pe amata i le amataga o le matua matua o le seleselega, i le tulaga o le totoina o fatuga i le fale. O lenei mea o le a fesoasoani i laau talavou e ola lelei ma tupu lelei. Busu o le a maua ai le malosi e faʻaauauina ai le faʻaleleia lelei o le faʻafetauia ma mauaa aʻa i totonu o se lauʻeleʻele poʻo le avanoa avanoa.

Ae o le amata totoina o fualaau tomato e tatau ona i ai i le taimi saʻo ma e tatau ona faia saʻo. E tusa ai ma le poto masani i togalaau aina, o le taimi pito sili ona lelei mo le uluai fafagaina o fatu ma iodine o le vaitau lea e fai ai le palani lua lona lua i luga o vao. I le taimi lea, o le aʻa po o le faʻamaopoʻaina o aʻa faʻamaʻi o laau ma le iodine o loʻo faia.

Mo le gaioiga o le foliar o le a manaʻomia ai le faʻatulagaga lea:

  1. I le 1 lita o le vai mafanafana, o se ipu susu o le susu e leai se susu e faʻavaivai ma e 5 pata o iodine alcohol tincture ua faaopoopoina.
  2. O le mea na tupu o loʻo faʻasalalauina i luga aʻe o le eleele vaega o tamato.
  3. E sili atu ona fai le faʻatinoga vave i le taeao pe a uma le la.
  4. E tatau ona tufatufaina lelei le tuufaatasiga o le Iodine i luga o le vaega atoa o le laau.

Faʻavae pito i luga e masani ona faʻaaogaina mo le totoina o laau i totonu o le fale kosi ma e aofia ai mea nei:

  1. Mo se pakete e sefulu lita ma vai vai vevela, e te manaʻomia 10 kalama o le iodine tincture.
  2. O laau taʻitasi e manaomia ona faʻafeinu i le aʻa o le 500 ml o fofo.
  3. E sili atu ona lelei le faʻatinoga o lenei faiga i le taeao po o le afiafi.

Matamata i le vitio e uiga i le fafagaina o fualaau totō:

Tupulaga matutua

Faʻavae aʻa o le faia

O le sauniuniga e faapenei:

  1. I totonu o le 5 lita o le vai vevela, faʻasalaga 3 lita o le elefusi ua faʻamamaina, ufiufi le atigipusa ma le vaifofo ma faʻaaoga mo le itiiti ifo ile itula.
  2. Ona faʻamaʻapeʻa lea o le meaʻai i le vai mafanafana, ma o le aofaiga atoa e tutusa ma le 10 lita.
  3. Ma le isi, sasaa le 10ml vailaau o le iodine ma faaopoopo le 10 g o le apocoa. Faʻatonu lelei le tali o le vai ma tuʻu ai e faʻafesoʻotaʻi mo le 24 itula.
  4. Mo le faʻamamaina o laau toto, faʻamafola le 1 l fofo i le 10 lita o le vai mafanafana.
  5. O le faʻaleleia o loʻo faia i le aʻa o laau totō.

Auala Foliar o le faia

  1. I le 1 lita o le vai mafanafana ua faʻafefe 250 ml o susu susu.
  2. Ona faaopoopo ai lea o le 5 mataua o iodine, faʻafefiloi lelei.
  3. E mafai ona pipiʻi faʻatasi i lenei fatuga i le taeao po o le afiafi.
  4. O le tele o le fausiaina o vao e le aoga, aua o le tele o le iodine i lau o le aganuʻu e mafai ona mafua ai le mu.
O le puipuia o le gaosiga o le laau ma le microflora pathogenic, e mafai ona faaopoopo atu i le fugalaau se vaega itiiti o le tioata o tioata.

O le a le mea e fai pe afai e sili atu?

Manatua o le iodine e pei o se faʻamalo mo tamato e aoga i na o se vaitaimi faapitoa ma faʻatasi ai ma tulaga talafeagai. O le mea e sili atu o le a aʻafia ai laau totō i foliga o le leaga o ona pulumu ma fua.

E le tatau ona e faia se tali malosi tele o le iodine, aua o se mea e sili ona malosi ma o vailaau o loʻo i luga ua lava tele. Afai o le maualuga o le tuufaatasiga mo le togafitia o le vao e maualuga tele, o le a maua le leaga e le gata i le laau, ae faapena foi ia te oe, aʻoe manava i le vaovao.

E taua foi le maua o se auala talafeagai i le fuainumera o togafitiga faʻatoʻaga faʻatasi ai ma le faʻamaʻiina. E sili le lelei le taofi o le susu aʻo leʻi fuaina le fua..

Tulafono taua

  • Iodine ma isi vailaʻau e le mafai ona faʻaaoga mo fuamato totogo pe afai e itiiti ifo ma le 10 aso talu ona totoina i le eleele.
  • Pe a fafagaina tamato ma le iodine, e le tatau ona e faaopoopoina Aspirin poo Trichopol i le fofo.
  • E mafai ona faaopoopo tioata tioata i le vaifofo ma le iodine, ae e taua le tausia o le saʻo saʻo: mo le 100 ml o le kulupu 0.5 g o fatu piniki.
  • Faʻasalaina vao i le boric acid poʻo le hydrogen peroxide e mafai ona na o le 4 aso pe a uma le fafagaina o le iodine.
  • I le tau faasagatau i tamato i luga o tamato ma le fesoasoani o se kulimi, e sili atu le na o le suauu suauʻu e tatau ona faʻafefiloi.
E i ai isi ituaiga o fugalaau mo tamato, e mafai ona e faitau e uiga i le faʻaaogaina o fugalaʻau, minerale, phosphate ma faʻalavelave, fefete, hydrogen peroxide, amonia.

Faaiuga

A oʻo ina totoina totoga i la latou lava eria, e tatau ona faʻaaogaina ituaiga eseese o le faʻamaʻiina o lenei fua, e aofia ai vaifofo iodine. O le saunia o ia ituaiga mea faʻaaoga e faigofie ma e le tele se taimi e alu ai. Ae na o le taimi talafeagai ma le faʻamalosia o le faʻapenaina o ia tupe o le a faʻaogaina ai laau e puipuia i faʻamaʻi ma mafai ai ona maua se seleselega lelei i le lumanaʻi.