Fualaau aina

"Meaalofa o le Volga region": faʻamatalaga ma uiga o ituaiga tomato, fautuaga mo le totoina o tamato

Tomato cultivar "Meaalofa o le Trans-Volga" Tagata fai togalaau ua leva ona iloa ma ola lelei i luga oa latou fuafuaga ma isi ituaiga.

O le ituaiga na gaosia e le au faipese o le Rusia Federation (North Caucasian Federal District). O le faʻatonu o le GNU Volgograd Faʻamatalaga VNIIR ia i latou. N. Ma, Vavilova o le RAAS. Faamauina i le Setete o le Setete o Central - Chernozem, North - Caucasus ma Lower Volga i le 1992.

Atiae se ituaiga mo le galueaina i Central, Vologda, North Caucasus regions. Ae sa masani o ia i le olaga i isi itu uma o le Rusia.

Tomato "Dar Zavolzhye": faamatalaga eseese

Igoa tulagaMeaalofa o le vaega Volga
Faamatalaga lauteleVaitaimi o le vaitau fuafuaina
FaʻatonuRusia
Toto100-110 aso
PepaTaamilosaga
LanuRed
Faatatauga o fuamati amata100 kalama
TalosagaUma
Tuʻu atu ituaiga5 kilokalama mai se togavao
Vaega o le tuputupu aeFaʻasalalau Agrotechnika
Faʻafitauli faʻamaʻiTetee i faʻamaʻi tetele

O le laau e fuafua, e le o tulaga masani i le ituaiga o vao. O le pulupulu mafiafia faʻamalosi e iai lau laʻau lauolaola, o ni pulumu (e tusa ma le 6-8) o se ituaiga faigofie ma fualaau tetele. O le maualuga o le ogaumu e le sili atu i le 70 cm.

O le rhizome, e pei o sologa lelei uma e le o le aʻa, ua lelei ona atiae, mamana, ua sili atu i le 50 cm le loloto e aunoa ma le loloto. O laulaau o le tele o le tomato (pateta) ituaiga, fausaga mimita e aunoa ma le gasologa o le ava, ei ai se lanu lanu meamata. O le faʻasalaga e faigofie, ituaiga faʻaoga. O le taimi muamua e faataatia i luga o le 6 - 7 pepa, o le isi - uma 1-2 laupepa. E tele fugalaau e mafai ona aveeseina mai i lalo o le eleele e faateleina ai le tuputupu ae o fua o le lumanai. Tausisi i le faʻauiga.

I le taimi o le matua, o tamato o le ituaiga "Dar Zavolzhye" - tumato-vave-vave, e mafai ona seleseleina le seleselega i le 100 - 110 aso talu ona totogo mai fua. Faʻafitauli i faʻamaʻi masani i luga aʻe o le tau. E talafeagai mo le tuputupu ae i ata tifaga, polycarbonate ma lanumeamata greenhouses. I le malae vaalele e mafai ona tupu mai fualaʻau, pe a latou tuʻuina i luga o se nofoaga tumau pe a mavae se vaitaimi o le kiona.

Uiga

O le gaosiga e maualuga. Ma le tausiga lelei, e tusa ma le 5 kg o tamato e mafai ona seleseleina mai se laau e tasi.. Mo le amataina o fua o laau toto, 5 kilokalama o fua mai le 1 laau o se taunuuga sili ona lelei.

E mafai ona faʻatusatusa le fua o se ituaiga ma isi ituaiga i le laulau:

Igoa tulagaTuuina atu
Meaalofa o le vaega Volga5 kilokalama mai se togavao
Polokalama Malachite4 kilokalama i sikuea mita
Tamara5.5 kilokalama mai se togavao
Loto Le Mafaamatalaina14-16 kg i sikuea mita
Perseus6-8 kg i sikuea mita
Giant Rasberi10 kilokalama mai se togavao
Fiafia Rusia9 kg i sikuea mita
Paʻu le la14-18 kg i sikuea mita
Manoa manaia5 kilokalama mai se togavao
Doll Masha8 kg i sikuea mita
Ata7-8 kilokalama mai se togavao
Palenka18-21 kg i sikuea mita

O loʻo i ai tulaga lelei nei:

  • maualuga fua;
  • sili ona lelei;
  • lelei femalagaiga;
  • umi le teuina

Vaega:

  • tulaga ese, lelei, o le agaga o le mama ma le matua;
  • matauina le fausia o fua o le toetoe lava tutusa;
  • o loʻo i ai le teteʻeina o fualaau aina i le taʻavale;
  • e le lelei le fesoʻotaʻi ma le faʻaleleia o le suamalie
  • i le maualalo o le vevela, ua muta le tuputupu ae o laau.

O le fua o le fualaau "Meaalofa o le Trans-Volga region" ei ai le lapotopoto, palale luga ma le pito i lalo, o le taoto. Sailia - ala, pe tusa ma le 7 cm le lautele, mamafa - mai le 100 g. I lalo o le lelei o le tau ma le tausiga lelei, o fua e tele lava le maualuga masani. O le lanu o le fua le fua o le tomato "Meaalofa o le Trans-Volga region" o le lanumeamata lanumeamata e aunoa ma le pogisa i le ala, o fuamato matutua e mumu-lanu piniki.

Faatusatusa le mamafa o fualaau 'aina ma isi e mafai ona i totonu o le laulau:

Igoa tulagaFua o le fua
Meaalofa o le vaega Volga100 kalama
Monomakh pulou400-550 kene
Pink King300 gm
Lanu uliuli55-80 kalama
Icicle Black80-100 kalama
Moscow solo180-220 fua
Sukalati30-40 kalama
Kuki Suki500-600 kalama
Gigalo100-130 fua
Fale auro200-400 grams

O le paʻu e lamolemole, paʻu, manifinifi. O le aano o le aano, o le manogi, o le agavaivai. E tele fatu, e tufatufaina atu i totonu ole potu e 3 - 6. Ole aofaiga o le mea eleʻele e le silia le 5%. O mea e teu ai mea umi e umi. Ua lelei le felaʻuaiga - o fualaau aina e le mimiti, e le o se mea e oso ai, e tusa lava pe umi le faigamalaga. Taofi le seleselega e tatau ona i ai i se nofoaga pogisa.

E tusa ai ma le auala e faʻaoga ai, o le Meaalofa o le Trans-Volga e faʻapitoa. O le kuka e manaia, taʻu mai tomato - suamalie ma sina manogi. Faʻaaogaina fou i salati, sandwiches, cuts. Pe a kuka, e le o le a toesea lona tofo lelei, e lelei lava i le kuka, o soupasi, o sitaili. O le faʻamamaina lelei o le manava, o fualaau aina laiti e le momotu, e tele mea e maua mai i le palapala i salati o le taumalulu. O le gaosiga o saula, ketchup ma le patati e taua tele. O le sua o nei fua o le a sili atu ona mafiafia.

Ata

Tato Tomato "Dar Zavolzh'ya" - faʻamatalaga o ituaiga eseese o tomato i le ata:

Fautuaga mo le tuputupu ae

Lauina o fatu na gaosia i le amataga - ogatotonu o Mati. E tatau ona faʻamaʻi le fatu ma le eleele i se vaivaiga vaivai o le potassium. E filifilia lelei le palapala ile oxygen, ma maualalo le maualuga o le eletise. E masani lava ona maua le eleele talafeagai i faleoloa faapitoa.

Faitau atili e uiga i le palapala mo laau toto ma mo tagata totō matutua i greenhouses. Matou te taʻu atu ia te oe ituaiga o eleele mo tamato, pe faapefea ona saunia lau eleele lelei ma pe faʻapefea ona saunia le eleele i totonu o le kiona i le tautotogo mo le totoina.

O le faʻaleleia o eleele e faia i le loloto o le 2 cm i le malosi atoa. O le mamao i le va o laau e tatau ona tusa ma le 2 cm. A uma ona totōina, faʻaleleia le eleele i le vai mafanafana ma ufiufi ile polyethylene poʻo le malamalama tioata tioata, o le suamalie e maua ai e lelei lona aʻafiaga ile fatuina o fatu. O le nofoaga mo le germination e tatau ona susulu lelei ma mafanafana, e le itiiti ifo i le 22 tikeri. I le tulai mai o le polyethylene e tatau ona aveese.

O taʻaloga e faia pe a oʻo mai ni pusa lapisi se lua i pusa eseese e tusa ma le 300 ml. E sili ona lelei le ave o pepa poʻo pepa meaʻai, latou te vave faʻavaveina ma o loʻo i ai se avanoa e aunoa ma le faʻaleagaina o laau e totoina saʻo ai i totonu o koneteina.

I le ogatotonu - faaiʻuga o Me, i le leai o se malulu malulu, e mafai ona faʻapipiʻi i se nofoaga tumau i luga o le eleele avanoa; e mafai ona e faʻapalaina i totonu o le kiona i le taimi muamua. E totō fualaau i vaieli taʻitasi ma le fugalaʻau, o le mamao i le va o laau toto e tusa ma le 50 cm. A totoina, e sili atu le faʻaaoga o le fululaʻau e iai fualaʻau (e mafai ona e faaopoopo i ai iʻa ulu). Faʻaleleia na faia i lalo o le aʻa, ae le masani. Tatalo, veleina pe a manaʻomia.

Faitau tala aoga e uiga i fomaʻi mo tamato.:

  • Laʻau manu, mineral, phosphoric, faʻapitoa ma faʻasaina e fai ma fugalaau mo fatu ma TOP sili.
  • Yever, iodine, amonia, hydrogen peroxide, ash, boric acid.
  • O le a le mea e fafagaina ai le fafaga ma pe a faʻapipiʻi, pe faʻapefea ona taitaia.

E le manaʻomia le faʻatautaia. Fafagaina e faia i le maea ai o le fausiaina o fualaau aina i le tele o taimi ma se vaitaimi e 2 vaiaso. Masking e le manaomia. O le faʻatau e talafeagai ona o le mamafa o le tele o fua. Le auala sili e puipuia ai - taʻitasi lagolago. Ia Iulai, e mafai ona e seleseleina.

I luga o la matou 'upega tafaʻilagi o le ae maua ai le tele o faʻamatalaga aoga pe faʻapefea ona totoina totō tōmato. Faitau uma e uiga i le totoina o fatu i le fale, o le a le umi talu ona totoina fatu ma auala e faʻafeinu lelei ai.

Ma le auala foi e tupu ai tamato i se uila, agai i lalo, leai ni fanua, i fagu ma e tusa ai ma tekinolosi a Saina.

Maʻi ma faʻamaʻi

Lafoaʻiina o palapala ma fatu e fesoasoani i le tele o faʻamaʻi.. Le faʻamalosea o isi faʻamaʻi ma osofaʻiga o faʻamaʻi pipisi e faʻaaogaina ai meaola o meaola ninii o le fomaʻi lautele o gaioiga. Mai le aliali mai o aʻa mosaic aʻa sa luluina i le efuefu. Mai le leva o le malala na sasaina i se vaifofo o le paʻu sulfate (10 g i le pakete vai).

Tomatoes "Dar Zavolzhye", e pei o le faʻamatalaga ma uiga o le ata o faʻaalia, o se pati vave ua tumu i le pati ma se seleselega tele.

Laititi vaveSili atuVaitausaga
IvanovichMoscow tau fetuPink elefane
TimofeyUluaʻi amatagaPaʻu solitulafono
Black truffleLeopoldOrange
RosalizPeresitene 2Uluma luma
Sugar giantLe vavega o le kinamonaStrawberry dessert
Orange siliPink ImpreshnSnow tale
Tasi paunaAlphaYellow ball