Fua o le gaosiga

Filifiliga o fugalaau ma laau mo le sola

O se matagofie ma le lanu lanu e mafai ona mo tagata uma, e oʻo lava i se fai togalaau e leai se poto masani. Ma e tusa lava pe le mafai ona tuʻuina atu vaiinu i aso uma ma e tatau ona toto i latou i se nofoaga matala, mago, e le afaina. Mafaufau i nisi o togalaau e mamago e pei o ni faataitaiga mo le totoina i totonu o se la, lea o le a fuga, faamolemole ia lauusiusi lauusiusi ma faatupuina le mafanafana i lau togalaau.

Laʻau e faʻafefete

Pe a fai se fugalaau fugalaau, e tatau ona e gauai atu i fualaau o le a fesoasoani e faʻaleleia lau togalaau fugalaau ma lanu susu ma avatu ai le voluma.

E taua! O le mea sili ona taua i le teuteuina o fatu o le mafai lea ona maua aʻa e tusa lava pe sili atu, i le taimi muamua na tilotilo ai, o tulimanu mataʻutia o le togalaau. O nei laau toto e puipuia mai faʻamaʻi ma faamai.
Faataʻitaʻiga o ia ituaiga otaota puipuia:

  • faamalama - faia ni mea e faʻafefe ai mai le vevela o le mutia o lanu lanumeamata susulu. E le o se meaʻai i le palapala, faʻafefe lelei le sogi ma e lelei tele mo le totoina i se nofoaga avanoa;
  • tonkong gray - lauʻeleʻele mausalī le lanu lauulu-lanumoana, ma e mafua ona o lona igoa. E ola lelei i nofoaga malulu ma e le manaʻomia se tausiga faapitoa;
  • Reed Canary - ola lelei i itu uma o le la ma le malulu. O lona uiga autu o lau paʻepaʻe;
  • zhiruchka - O se laau sili ona lelei e matua leai lava se mea e manaʻomia e faʻafeinu ma fiafia i nofoaga la. E tele ituaiga o variu o le zhivuchki, e eseese i lanu eseese.

Fugalaau e susulu i le la mo fugalaau fugalaau

I le natura, ei ai le tele o laau totő e mafai ona tatou lafo i totonu o se la. Ma i le sailiga mo fugalaau faʻamafanafana mo fugalaau, matou te fautuaina oe e faʻalogo lelei i fugalaau matagofie, lea e le manaʻomia ona toto i tausaga uma. O le isi avanoa e faʻamalieina ai faʻataʻitaʻiga o le mea moni e le lelei tele ma e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa.

Liatris, Echinacea purpurea, yarrow, catnip, rue, vine vine, Carpathian logo, geranium ma chistets o laau matagofie ia o le a fiafia ia te oe mo le tele o tausaga.
  • Ia Aperila-Me, e mafai ona e vaʻaia suauu Latou te fiafia i nofoaga o le la ma e le lelei i le palapala. O nei mea e manaʻomia e totoina i se mamao o le itiiti ifo ma le 30 cm, a leai o le a malu le tasi laau. E leai se mea e manaomia ai le tausiga o le kuluga pe a uma ona totōina ma puipuia mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Ina ia lelei lau la, e tatau ona e aveese fugalaau ua mou.
    E te iloa? Fuga o kulupu o ni mea e masani ona faʻaaogaina i vailaʻau faʻapitoa. Vaega o vailaʻau faʻapitoa ma vailaʻau mo togafitiga o faʻamaʻi o mata, ate ma le vaeluala. I totonu o tagata faʻamuamua, o loʻo faʻaaogaina ai le tele o gaioiga e fesoasoani i le cosmetology ma e oʻo lava i le gynnecology.
  • O se lagona susulu i luga o lau moega fugalaau o le a fatuina faʻamalosi E ui na o le toe maua o le malosi o le laau, ma ua uma ona totogo laau toto, o le a faafiafiaina oe mai ia Me ia Iuni. E sili atu ma le 40 ituaiga o laau toto ua lauiloa. E fetaui lelei le fugalaau i soo se tulaga, o lea la, o se fugalaau fugalaau e lelei atoatoa mo le totoina. Afai e te popole e tatau ona manatua i le mafaufau o le laau o loʻo i ai aʻa, ma ia togafiti vao ma vele le palapala, ina neʻi faʻaleagaina ai le faʻalelei.
  • Liliu ma susulu lupins lea e iai foi le eleele i lenei vaitau e le na o se mea e le lelei, ae o loo ola pea faalua: i Iuni-Iulai ma Aokuso-Setema. E mafai ona totō tasi i le taimi, pe i vaega o 2-3 laau totino, o le fea tulaga i ni nai tausaga o le ae maua ai ni manava malolosi. O le aʻa o lenei laau e malosi tele ma e oʻo atu i le loloto o le 1 mita. E tatau ona manatuaina o fatu o lenei manaia o mea inu ma e tatau ona vavae ese ia paʻu i le taimi. Ae o laʻau o lupine vaivai o le a lelei atoatoa lelei mo lau fugalaau.
  • O le lisi o lanu, lelei mo se lailala matala, e aofia ai laiti laleleifuga i le taumafanafana. O lenei laau e tatau ona sili ona fiafia i ai le au fai togalaau ma le au faipisinisi. A uma, pe a filifilia lenei mea faʻapitoa o loʻo e maua ai ni vao lanu meamata, lea e totogo lelei foi. Mellecomancer le malulu, e le o le faʻamalosia ma le la.
  • E mafai foi ona e tulaʻi i le faaiuga o Me. nasturtium. O lenei togavao ma fugalaau susulu e tusa ma le 90 ituaiga o manu, e mafai ona faʻamaoni ma taua. E le manaʻomia e le fale se tausiga faʻapitoa, ae o le taimi o le fufuluina e manaʻomia e saunia ai le faʻafeinuina lelei. Ma, ioe, ia tausia le teuteuga lelei o lau moega fugalaau, e tatau ona e aveese fualaau fugalaau mamago.
  • Faʻailoga e tele ituaiga ma ituaiga lanu ma e lelei mo moega o le la. I le faaopoopo atu i le tele o lanu, e iai foi se manogi manaia. O ituaiga uma o meaʻai e faʻapipiʻiina faʻatasi ma isi laau totō ile fugalaau, e le o le faʻamalosi i le vaʻai.

E te iloa? O le igoa Igene mo Dianthus carnations ua faaliliuina o le "fugalaau paia".

Laʻau teuteu ma togavao mo se saite lafoaʻi

Ona o le faaauau pea o galuega a saienitisi ma le faʻateleina o le faʻatoʻaga, o le tele o ituaiga o laʻau e puipuia le lamala mo le togalaau e aliali i tausaga uma. O nisi taimi e masani ai ma peleina e le tele o laau totō e maua se foliga fou ma e faʻaitiitia ai le taua.

  • Spirea. E tele ituaiga o laau. Afai tatou te mafaufau io latou feeseeseaiga, o le sili ona manino o latou o le lanu o fugalaau. O le mea lea, o vao e fuga i le tautotogo e fugalaau fugalaau, ma o sui o ituaiga o vevela e pipi ma mumu. O le maualuga o le spirea e oʻo atu i le sili atu i le 2 mita. O le avanoa manino o lenei togalaau e puipuia ai le lamala e le manaʻomia ai se tausiga patino, sei vagana ai le teuina o le laau.
  • Nouei agavaʻa - Laʻau faʻafefe o le la ma ni faʻatusatusaga. O le maualuga o lenei laau e oʻo i le 5-6 mita. O le teuteuina o lenei laau le lelei i lau faitalia. E tupu le manogi i luga o eleele uma ma faia ai se ata malulu.
  • Suria hibiscus - o lenei laau susulu e fiafia i le la ma vevela nofoaga e oʻo lava i se malulu malulu e mafai ona tafe ai ona fuga. I le taimi lava e tasi o le a matua faateia ai oe e le laau i ni lanu lanu lautele ma le tele o ituaiga. O le maualuga o lenei togalaau vevela e oʻo i le 1.5-2 mita.
  • Laʻau Apple teuteu - o lenei laau e pei o se ogalaau tele. O lona pale matagofie matagofie o le a le tuua ai se tasi e le mautonu i le tautotogo, ma i le tautoulu o le laau e tuuina atu ma le limafoai ia te oe fualaau suamalie. O laau Apple e tutupu mai le 2 i le 9 mita le maualuga.
E taua! O laupepa o laau tipi teuteu e tatau ona faatauina mai i faleoloa faapitoa ua faamaonia. O le laau e matua afaina tele i meaola faalafua ma faamaʻi, o lea ia faaeteete pe a faatau!
  • Juniper o ona ituaiga eseese ma laau toto. O lenei laau toto e sili ona fiafia tele i le la ma e matua leai lava se mea e teu ai le palapala.
Sa matou tilotilo i faataitaiga o laau toto e mamago mo fugalaau ma togalaau. Aua e te fefe ona o le leai o se poto masani po o se taimi. Taumafai e faʻataʻitaʻi, taʻalo ma foliga ma lanu, ma o le ae mautinoa lava e maua se lalelei matagofie o le la.