Fua o le gaosiga

E faʻapitoa le tausiga pe a tupu aʻe i luga o le faletusi

Marigolds i luga o le faapaologa - o se teuteuga matagofie o le a fiafia i lona vavalalata toetoe lava o le taumafanafana uma. Ina ia ausia le tele o fugalaau, e tatau ona e iloa le taimi e totō ai falala i luga o fualaau ma pe faapefea ona tausia i latou pe a uma ona piki i totonu o ipu.

Tuputupu ae o le fafagaina o laau toto

O le totōina o maʻa i luga o le faapaologa e aofia ai le lūlūina o fatu o nei fugalaau manaia mo fatu. E taua foi lenei mea ina ia mafai ai ona vave maua le fugalaau vave ma ia faafaigofieina ai le faia o ni mea totino manaia ae le o ni manogi i totonu o ipu.

O afea e totō ai fatu mo fatu

Mo le totoina o fatu i luga o le faapaologa, e mafai ona toto fatu i le vave e mafai ai, aemaise lava pe afai ei ai lau pusa tioata ma, pe a manaʻomia, o pusa e mafai ona natia mai le malulu. I lenei tulaga, e mafai ona e luluina fatu ia Fepuari. Ona oʻo lea i le ogatotonu o Mati o le ae mauaina le avanoa e faʻauʻu ai lau fala, ma i le faaiuga o le masina e faʻapipiʻiina i latou i luga o le mea faʻataʻitaʻi. I le fesili o le aso o le lūlūina o fatu i fualaau, ia taʻitaʻia e le mea moni e mai le taimi o le lūlūina o nei fugalaau seia oʻo ina tupu muamua le fuga, i se tulaga masani, e tusa ma le lua masina le pasi. O lona uiga, afai e te manaʻo e maua ni pusa fugalaau i le vave e mafai ai, ona tatau ai lea ona vave lulu fatu. Mafaufau i na o lena, e ui lava i le tetee atu i le malulu, o le vevela i lalo ifo o le 5˚Y e le taliaina mo le marigolds, o le mea lea e faigata ai ona taofia i latou ile tau i le auala.

E taua! Ia manatua o le vave totoina, o le ola o le la o le a le mafai ai ona susulu le la ma o le a foliga lemu le laʻau. Ina ia puipuia lenei mea, ia lūlū fatu i le amataga o Mati, poʻo le faʻatauina muamua o se vailaau muamua e faʻamalamalamaina ai fualaau.

Filifiliga eleele

Mo le lūlūina o fualaau aina, e tatau ona saunia le eleele sili ona lelei. Mo lenei faʻamoemoe, e mafai ona e faʻatauina se paluga eleele mo lenei ituaiga lanu pe mafai foi ona e faʻafefiloi oe lava ia i ni vaega taua:

  • 1 vaega o le humus;
  • 1 vaega turf;
  • 1 vaega vaega;
  • 0.5 vaega o le oneone.
O le pito i lalo o le atigipusa o loʻo e lūlūina ai fatu o marigolds e mafai ona ufiufi i se vaega o oneone poʻo maa, ma maua ai le alavai. I le faaopoopo atu i ai, e taua le vaʻaia o le soʻotaga lelei ole palapala. Mo lenei faamoemoe, e mafai ona tuu i le ogaumu mo le 20 minute, faʻavevela le oven i le 200 ° C. E mafai foi ona e suʻeina le eleele i se vaifofo o soʻo se mea oona poʻo le pati.

I le fale, e mafai ona e ola ae le na o fugalaau, ae faapea foi fualaau faisua, fualaau aina ma laau afu: kukama, tamato, aniani, pela pepa, pi, basil, medlar, lettu, pasili.

Fatuina sauniuni aʻo leʻi totoina

O le toe faʻaleleia o falaisa e aofia ai na o latou totoina mai fatu, talu ai e leai se isi auala e talafeagai mo nei fugalaau taʻitasi tausaga. E mafai ona totoina fatu i eleele tatala, ae e le tatau ona faia lenei mea i le amataga o le tautotogo, e pei foi o fualaau, ae i le pito tonu lava. Ae e tusa lava pe e te totoina fatu i luga o le eleele avanoa poʻo totonu o fagu e maua mai ai ni fatu, e taua le saunia oi latou:

  1. Fufulu fatu ma fufulu i totonu o se mea manifinifi i luga o se ipu mafolafola.
  2. Ufiufi ma se ie susu.
  3. Faʻapipiʻi se ipu i le polyethylene, toetoe lava a faʻaitiitia ai le avanoa i le ea.
  4. Tuu se ipu o fatu i se nofoaga mafanafana mo le 1-2 aso. I le i ai o le vevela o le tau e mafai ona tuʻu i luga o le windowsill.
  5. A mavae le 1-3 aso e tatau ona totoina fatu ma mafai ona totoina.
E taua! Mo le tuputupu ae i luga o le faletalimalo, filifili ituaiga eseese. Mo lenei mafuaʻaga, e talafeagai mo le paʻu (mumusu) faʻata, aemaise lava ituaiga "Bonanza Orange", "Bonanza Bolero", "Bonanza Flame". Ae o le ituaiga pito sili ona laiti o nei fugalaau e fuga mai le vevela poʻo le Mexican, e mafai ai ona e filifilia ituaiga "Paprika", "Dwarf", "Lulu" poʻo "Ursula".

E faapefea ona totoina fatu i luga o fatu

O lea la, pe faʻapefea ona totoina le fafagaina o tipu? Ua sasaaina le eleele sauni i totonu o ni pusa faigofie, ua faʻapipiʻiina ni nai fasi uʻamea laiti ma papaʻu i luga o le fogaeleele. O le mamao i le va oi latou e tatau ona itiiti ifo i le 4 cm. A maeʻa lena, e sasaa fatu i totonu o togalaau i se mamao e 2 cm mai le tasi. Afai ua uma ona totoina fatu, ona mafai loa lea ona faateleina le mamao, pe a leai - e mafai foi ona faaitiitia. O lenei ua tumu le fale i le palapala, ae le o se mea e faʻamalosia ai, e aloese ai mai le faʻaleagaina.

A uma ona lūlūina, e taua le faʻamamaina o le palapala ile fatu o le lau, ae e tatau ona faia ma le faʻaeteete ina ia le fufuluina. E sili lava le fufuluina i fafo mai le pala.

Tuutuuga mo le totoina o fatu

E le pei o isi fugalaau, pe a lūlū le lulu i luga o fatu laau, pusa o fatu e le manaʻomia ona fufusi i le polyethylene. Faʻamolemole tuu i se nofoaga mafanafana ma se vaʻa vevela e tusa ma le 25˚С. Afai ua uma ona totoina fatu, e mafai ona oʻo mai i le aso lona lua le fua muamua o le vao, e ui lava i lona aotelega e 2-3 aso (na o mea e seasea tupu, e mafai ona faatuai le faʻaaogaina o le germination mo se vaiaso). A oʻo mai pupu, e taua tele le vaʻaia o koneteina ma fatuga o le lumanaʻi i se nofoaga e sili atu ona lelei ma le vevela e le maualuga atu nai lo le 19˚С. E taua lenei mea ina ia le mafai ona amataina le ola o laau, ae nai lo le toʻa ma le mautinoa na maua ai le malosi.

Suavai o le marigold seedlings

O le tuputupu ae o le laʻauina o togalaau e aofia ai a latou mea e tatau ai. E mafua lenei mea i le mea moni e masani lava ona tatou lūlūina fatu i le vavalalata ina ia mafai ai ona taofia le le lava o le germination. Ae peitaʻi, afai o lenei mea e faʻamalo ai fua, ona totō uma lea o laau, nai lo le mauaina vave o le malosi, o le a na o le tosoina i luga. Malilie, i totonu o se atigipusa i luga o le faapaleni o fugalaau mago ma matagofie o le a le foliga manaia ma o le a sili atu ona vaivai o latou fua. I le tele o fonotaga, o le fesili e masani ona tulaʻi mai: e le mafai ona faʻafefeteina le paʻu? O le mea moni, e sili atu le faia o lenei mea, ma o le manaomia mo lenei mea o le a tulai mai i le taimi tonu lava e 3 lau moni e aliali mai i fatuga taitasi. O le pikiina o laau i ni ipu eseese e mafai ai e le aʻa o le malemu ona ola malosi ma tuputupu ae i le tele e mafai ai. O oe lava oe o le a maofa faapea i totonu o le lua vaiaso o aʻa o se fatuga laitiiti o le a le mafai ona fetaui i totonu o se ipu malamalama. O lea, E sili atu le lelei o le seleseleina o le marigold, ma i le mavae ai o le lua vaiaso talu ona uma ona totoina fatu i pusa i luga o le pusa.

Totoina togafiti toto i pusa i luga o le faapaologa

O le toe gaosia o marigolds o se galuega e sili ona taua, aua, e faaopoopo atu i le le faaleagaina o fualaau aina i lenei faagasologa, e tatau ona faia i se taimi faapitoa. O le manatu o le totoina o laau toto i le gaosiga masani e le mafai ona faia mo se taimi umi, talu ai o le a toso ese mai fafo. Ae e tusa lava pe vave faʻapipiʻi, e mafai ona mate le olaola o laau. A toto i totonu o atigipusa mo le faapaologa, ia saunia se faʻafefiloi o le palapala pei o le lulu o fatu. I totonu o le atigipusa, maka se nofoaga mo fatuga taitasi, ma ia mafaufau i le mamao e tatau ai - 15 cm mo ituaiga meaola eseese ma le 20 mo le tuputupu ae. A maeʻa lenei mea, faʻafeiloaʻi ma faʻafeiloaʻi fualaau ia i latou faatasi ai ma le palapala lea na latou ola ai i ipu. Faʻafetai i lenei mea, o le a tuʻuina atu i ai laau ma le maualuga o le ola, ma o le a latou o atu i le tuputupu ae i le aso lona lua.

E te iloa? E faʻaaogaina fugalaau fugalaau e tusa lava pe faʻaaogaina togafitiga faʻaleaganuʻu. O le afaina o latou togafiti e togafitia ai le stomatitis, tiga o le gutu, bronchitis ma le foma. O le afaina ua saunia mai le 1 tbsp. l fugalaau nutimomoia ma le 1 lita o vai. A maeʻa le tolu itula o le fusi, e mafai ona inu le vailaʻau, ave le 1 tbsp. 30 minute ao lei faia taumafataga.

Matou te filifilia paaga mo le totoina o falaisa i luga o le faletusi

I le fesili i le auala e ola ai e ola i luga o le faapaologa, o le tulaga o le pitonuu o nei fugalaau faatasi ai ma mea e maua ai mea taua e taua foi. O le mea lautele, e mafai ona maua aʻa i nisi fugalaau, na pau lava le fesili pe mafai ona ola faatasi isi laau, talu ai o fugalaau tatou te faamatalaina e vave ona tupu ma e mafai ona taofia isi fualaau aina. Mo lenei mafuaʻaga faʻatasi ai ma le faʻafeiloaʻi ua fautuaina e totoina:

  • calendula;
  • dwarf dahlias;
  • hydrangeas;
  • balsamine.
O nei fugalaau uma e le gata o le a nonofo faʻatasi ma le fala, ae o le a lelei foi a latou fugalaau susulu ma susulu. Ae peitai, pe a tuufaatasia ituaiga eseese o fugalaau i totonu o le ipu e tasi, ia mautinoa ia mafaufau i le maualuga. Afai e le faia lea mea, o nisi fugalaau o le a malosi tele "faʻama" isi.

E faʻapefea ona tausia le paʻu i luga o le faapaologa?

O Marigolds o ni fugalaau alofa, o lea e tatau ai ona latou ola i le itu i saute poʻo sisifo. Afai e le mafai, e le tatau ona e lafoaia meaola, ae mo le tuputupu aʻe lelei ma le fugalaau, o le a maua ai e le marigold le tele o le malamalama.

Tulaga faʻatau

O Marigolds e taua o fugalaau e puipuia mai le lamala, ae i le masani ai o le le lava o vaiinu masani e mafai ona liliu i le mea moni e faapea o lau laititi i luga o laau e na o le lanu samasama. I le tulaga o vailaau o le paleni vele, e le taliaina, o lea e tatau ai ona e faʻafeinuina i latou i meaʻai i aso uma, ae i ni vaega laiti o le vai. I aso vevela vevela e mafai foʻi ona e faʻavainuina le faʻainu - i taeao uma ma afiafi uma. I le taimi lava e tasi, aua e te fefe e sasaa fugalaau - ona o le alavai i le pito i lalo o le atigipusa, o le tele o le susu e sau mai le aʻa.

E taua! I le faaopoopo atu i le susu, e manaʻomia ai foi le ea i le oneone, lea e tatau lava ona maua i aʻa o nei fugalaau. O le faia o lenei mea, i vaiaso uma i totonu o ipu e faʻafeiloaʻi ai, e tatau ona vaʻaia le eleele. O ia manipulations e faaleleia atili le malosi o le fuga.

E te manaʻomia fafaga

Pe a tupu aʻe i moega fugalaau, e seasea lava ona fafagaina le fala, e faʻaaogaina le naʻo le tasi - i le taimi o le tautoulu po o le sauniuni o le tautotogo o le fugalaau. Ae pe a tupu i totonu o atigipusa, o le fafagaina e aoga pea le tulituliloaina, e pei o le tuputupu aʻe lelei ma le fugalaau, e manaʻomia e le male ma le tele o meaai paleni. O le laei muamua e mafai ona faia i le lua vaiaso talu ona lūlūina fatu, le lua - i le taimi na faʻaalia mai ai uluaʻi oso i luga o laau totō ma le mulimuli - pe a fuga mai le laumei. Mo le laei pito i luga, e sili ona lelei le faʻaaogaina o se faʻalavelave faʻapitoa o minerale, pei o le faapalaga poʻo isi mea faʻalaʻau e mafai ona faʻaleagaina uma foliga vaaia ma le manogi o fugalaau.

Faʻasalaina o faʻalavelave faʻafuaseʻi

O laʻasaga taʻitasi, lea ua mafai ona faʻamalieina lona fuga, e taua le vave faʻapipiʻi. E tatau lea mea ina ia maua ai e le laau le malosi e faʻaumatia ai isi tumutumu. E le gata i lea, afai na e totoina vave le marigolds ma o Iulai ua uma ona latou totogo, e mafai ona e taumafai e tipi vao taʻitasi. I lalo o tulaga lelei, o sea faiga faigofie o le a mafai ai ona toe fuga i le faaiuga o le tautoulu.

E taua! E le talafeagai le aveeseina o fualaau faʻaleleia pe a fai e te manaʻo e aoina mai fatu mai le marigolds mo le lulu i le tausaga a sau. Mo lenei mea e manaʻomia ona lava le taimi mo le matua. Mafaufau i na o toetoe lava o ituaiga uma o laumei ma le lapopoa o laumei, o laʻau, e ono eseese la latou lanu i fugalaau.

O faigata faigata i le tuputupu ae

Pe a tutupu aʻe nei fugalaau i atigipusa i luga o le faapaologa, e taua le manatua o faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻamaʻi aʻafiaga e aʻafia ai i latou i ia tulaga. O le tele o taimi e afaina ai i latou ile lanu uliuli po o slugs. Ina ia faʻataʻitaʻia le mulimuli i le faʻamalosi o marigolds, e mafai ona e tuʻuina se tioata ma le vailaʻau faʻafefe, lea o le a faʻafefe ai faʻamaʻi.

Ae pe a aliali mai le pala, e sili atu le aveesea o fugalaau, aua e le mafai ona laveaiina, ae o le siama e mafai ona salalau atili. E le gata i lea, ina ia aloese ai mai lenei faamaʻi ma slugs, aua neʻi uma ona lolovaia fugalaau, ma i le timu e fautuaina e aveesea mai le faapaologa. O le isi meaola e afaina ai le paʻu i se lamala apogaleveleve mite. E mafai ona e aveesea mai fugalaau e ala i le pulumuina i se vaifofo faʻapitoa e faia mai aniani, keke chili mumu ma se meleniuma. Ma o lea na le mafai ai ona ia aliali mai, i afu mamafa, e le gata i le vai, ae o le sulu foi o le marigolds.

E te iloa? E ui i le mea moni e faʻapea i lalo o tulaga leaga e mafai ona aʻafia ai e slugs poʻo miti vaʻaia, latou te le fefefe i isi mea faʻavevela, lea e mafai ona o le manogi faapitoa o nei fugalaau. Mo le mafuaʻaga lenei, e mafai ona totoina ai marigolds e tusa lava pe i luga o moega ma togalaau toto e pei o se ituaiga puipuiga.

Afai e amata ona lūlūina fatu faʻatoʻaga i se taimi talafeagai ma faʻatumu uma tulaga talafeagai, ona mafai lea e nei fugalaau ona faʻafiafiaina oe i le susulu o le afi i le taumafanafana uma. Ae a maeʻa le fugalaau mulimuli, aua le faanatinati e tauina fugalaau ma lafo i fafo - tuu ia le itiiti ifo ma le tasi le pusa ina ia mafai ai ona faʻaaogaina fatu i ona mea e le mafai ona faʻaaoga i le tausaga a sau.