Fua o le gaosiga

Giant "Crinum" - tausi i le fale mo fugalaau ma ata

"Crinum" - o se fugalaau malosi matagofie. O loʻo i ai ni mea faʻapipiʻi, o laʻau uamea eleni.

Fautuaga mo le ola aʻe i togalaau faʻamaʻi ma taumalulu, greenhouses ma potu vateatea.

I le tuputupu ae ma le le mautonu, ae e manaʻomia le faʻamalamalamaina o le maualuga o tausaga taʻitasi.

O le a le fugalaau matagofie "Crinum" ata, faʻamatalaga ma le tausiga o le laau i le fale - mea uma e te manaʻomia o loʻo i lenei tusiga.

Faʻamatalaga

Crinum o se fugalaau fugalaau. E i ai i laʻau tipi. Aiga iloilo Aferika i Saute, Asia.

E tupu lelei i totonu o vaomatua o le Iunaite Setete. Faamanuiaina i se matagofie matagofie. I le vao, o le maualuga e oʻo atu i le 5-7 mita.

Fugalaau fugalaau e oʻo i le 18-26 cm. O laulaau e vaapiapi, e faʻaloloa, e uumi le umi i le 1.5 mita. I tulaga o potu, o laʻau e ola i le 65-100 cm le umi.

Ona o lona telē tele, o lenei sui o le fugalaau e le fetaui mo le ola i totonu o potu laiti, aua e toetoe lava o le avanoa atoa. O lenei lapoa e sili talafeagai mo le teuteuina o ofisa, ofisa faatonu, aʻoga, tamaʻitaʻi aʻoga, fale talimalo ma faleoloa eseese.

"Crinum" e faatatau i laau le lelei ma mautinoa e le manaʻomia se tausiga faʻaeteete. Ona o ona foliga vaaia, e masani lava ona maua i greenhouses, taumalulu ma togalaau. E i ai i le aiga: Amaryllidaceae.

TAITAI! O le fugalaau e sili atu le fiafia i le mamā o le okesene. E le taliaina le faʻaleagaina o le kesi, sosogi faifai pea o le suauu tiso ma le suauu suauu. Aʻo tuputupu aʻe i nofoaga tatala, e puipuia e Crinum mai le tetele o matagi ma matagi malulu.

Lau ata o le mafaufau "Crinum":

Tausiga ile

Faʻasa

Talu ai ona o uiga o le "Crinum", o le tausiga i le fale mo se laau e le faigata tele. Fugalaau fiafia suāuʻu talafeagai. I le tau mafanafana, o lenei sui o le laʻau e faʻafefeina i le vaiaso ma le afa. I le taumalulu, e lava mo ia 1-2 taimi i le 30 aso. Aua neʻi faʻamago malosi mai eleele palapala. Mo le faʻavaivai e faʻaaoga ai le vai vaivai e aunoa ma ni mea leaga eleelea.

I le taimi o le fugaina o lenei puaa sui, e tatau ona faʻafeinuina le tele o taimi, ae pe a uma ona tupu suavai faʻateleina faʻaitiitia. E le mafai ona e faʻatumu le fugalaau. A leai, o le a pala le aʻa.

Faʻamamaga o le ea

"Crinum" e mafai ona faʻafeiloaʻi soʻo se mea manogi. E matua aʻafia uma i vaega papaʻe ma i le tulaga o le tele o le susu. O nisi taimi e fautuaina e solo lapisi tetele fugalaau fufulu mama. I le taimi o le vevela vevela e fautuaina oe e sulu le fugalaau i le vai mai le sprayer.

Totoina ma totoina

O lenei sui o le fuga e malosi tele. fugalaau ma se aʻa e lelei ona atiina ae. O aʻa e manaʻomia ai le tele o avanoa.

O le mea lea, o koneteina mo le totoina e tatau ona lautele, loloto, lautele ma potu. E taua le fetaui ma le aʻa atoa o le laau.

E le mafai faatagaina ina ia paʻu aʻa i puipui o le ulo. Laititi laiti e faia i le pito i lalo o le fagu ma o loʻo tuʻuina se vaega o alavai.

Faʻalauteleina le omea e atoatoa mo lenei faʻamoemoe. O kopi kopi o Crinum e faʻapipiina i le tausaga. Ina ia faia lenei mea, filifili ni atigi loloto ma lautele. O fugalaau matutua e totoina pe a tumu le tane i le aʻa.

E masani lava ona faʻatinoina le faʻataʻitaʻiga taʻitasi i le 2-4 tausaga. O le taimi o le amataga ma le ogatotonu o le tautotogo. Pe a faʻafetauia togi e le mafai ona loloto loloto i totonu o le palapala. E tatau ona 2/3 o la latou voluma i luga ae o le eleele. A maeʻa lena mea, e matua susu le laau ma tuu i se nofoaga mafanafana ma lelei.

Soo

E mafai ona faʻatau le eleele ile faleoloa pe kuka oe lava. Mo lenei Manaomia se meaʻai o le humus, oneone lamolemole lelei ma oneone. Chernozem e tatau ona aofia ai laulaʻau ma le mea e sui ai. E mafai foi ona e faaopoopo i ai sina masima. Ina ia faʻaleleia le ea, mafai ona faaopoopo le malala i le palapala.

Fertilizer

E lelei le tali a le laau i luga o laei. Mo lenei faʻaaogā faʻamaʻi vai. E aumaia i latou i le fafaga. E sili ona lelei le faʻaaogaina o le fafagaina o fualaau aina fugalaau. Taimi o le lafoina: faalua i le lua vaiaso.

Lulu

O le vevela sili ona lelei mo le ola i le taumafanafana e eseese mai le 21 i le 26 ° C. I le taumalulu, e manaʻomia e Crinum se vevela e le laʻititi ile 13-19 ° C.

Malamalama

O lenei sui o le fugalaau e faatatau i fugalaau malamalama. Na te manaʻomia le tele o avanoa i le susulu o le la.

E fiafia le laau e ola i le itu i saute o le potu e sosoo ma se faamalama tetele.

Nai lo sili atu E maua e Crinum le lao le sili atu ma sili atu lona malosi e tuputupu ae. I le taumalulu, e fiafia o ia i isi faʻamalamalamaga faʻafefe.

I lalo o le paolo o se laau faʻamalama mai le la, e le manaʻomia. I le tau mafanafana, o lenei fuga o sui fiafia e i ai i le ea fou.

I le taimi nei e mafai ona ave i fafo i se togalaau, o le seasoncha dacha, o le loggia, o le faapaologa, o le faapaologa. Afai e le mafai - e manaʻomia le potu. ea lelei.

TAITAI! E le mafai ona tatou faatagaina laulaau fugalaau e faafesootaʻi ma le tioata. A leai, o le fugalaau o le a oʻo i ogaumu mu.

Taimi e malolo ai

O le taimi o totoe e sau i le amataga o le taumalulu. Ina ua uma ona tupu lenei sui o le fugalaau amata amata ona toe faʻamautuina lau. O le mea lea ua ia saunia ai mo le malologa o le a oʻo mai. I le taimi lea, o le suāvai e tatau ona faʻaitiitia, faʻapea foi le taofi o le faʻamaʻi.

O le fugalaau ua fesiitaʻi i se potu malulu. E taua le lelei o le potu. E oʻo lava i le taimi o totoe, e manaʻomia e le fale le faʻalauteleina o faʻamalama.

Afai e leai se malamalama o le Crinum, o le a amata ona afaina tele, lea o le a afaina. O le mea lea, e sili ona lelei le filifilia o vaʻai malulu e iai ni faamalama lapoa, vaʻavaʻa, faletua poʻo greenhouses. E faasaina le tuu o le laau i totonu o le pulou poʻo le kapoti.

Tofiga

O lenei sui o le fugalaau faʻaleleia e fatu faatasi ai ma le fesoasoani a le faʻafeusuaiga. E mafai foi ona tupu le toe gaosia. tauleʻaleʻa talavou. E masani lava ona faʻaaoga le mea totō, lea o loʻo faʻatulagaina i luga o le matua matua.

I le taimi o le toe gaosia, e matua faigofie lava le faaleagaina o aʻa o laau laiti. O le mea lea, o le vavaeʻesega e tatau ona faia ma le faʻaeteete ma le faʻaeteete. Mo le faʻaleagaina itiiti, o togafiti e togafitia i le malala afi.

Fuga

O fugalaau e paʻepaʻe pe paʻu piniki. Aoina i ni mea tetele. Tui i luga o fugalaau fugalaau. Maua se manogi matagofie. Fugalaau e mafai ona teuteuina le laau. E faatagaina foi i latou e tipi ma tuu i totonu o le vai i totonu o se fagu. Taimi o fugalaau: o le faaiuga o le taumafanafana - o le amataga o le tautoulu.

Maʻi ma faʻamaʻi

Faʻatoʻa tausia le fugalaau aafia i vaʻavevele mites ma insectes mealy.

E faʻamamaina meaʻai faʻasusu i le fulufulu mamoe o loʻo faʻamaluluina i le paluga faʻasaina, ava malosi poʻo le sapalai tagamea.

Afai e leʻi fesoasoani togafitiga faʻasolo, ona fuga lea o le fugalaau faʻapipiʻiina i le "Aktellik", "Aktar" poʻo le "Bankol".

O tamaiti uma ma meaola e ave i fafo mai nofoaga muamua.

A maeʻa le pulupulu, ona tuʻuina atu lea o le laau i le mea e gata ai tamaiti ma fagafao. I le tulaga o le taumafaina o fualaau oona i luga o le paʻu poo totonu, e faanatinati le feutagai ma se fomaʻi.

O faʻamaʻi i le "Crinum" na matauina na o le aʻa ola. O le mafuaaga o le tele o le inu. I le faailoga muamua, o le fugalaau ua totoina i totonu o se isi ipu, sasaa se palapala fou ma taofia le faasusu. O vaega tetele o aʻa ua aveesea ma togalaau.

O aʻafiaga o le pala e mafai foi ona aʻafia: Clivia Cinnabar, Hippeastrum, Lilia Marlene, Ophiopogon, Vallota.

O le Crinum o se laau totō o le totō. E tali lelei i le podkorki, faʻamamaina faʻaleleia ma tausia lelei. E mafai ona faʻapaleina le la.

E ola lelei i potu susulu i le vevela o le 21-26 ° C. I le taimi o le malologa e mafai ona faʻamalolo lelei lau laʻau. E mafai ona aʻafia e se mealybug ma le apogaleveleve.