Fualaau aina

Faʻamanuiaga ma faʻaleagaina kātiti kuka. Faʻafefea ona faʻaoga mo togafitiga ma i le cosmetology?

Kaloti o se oloa e aunoa ma ni mea teuteu gaosiga e le lava. E le gata i lea, e mafai ona faʻaaogaina i lona mamanu, e pei o le fualaau aina e matua aoga lava mo le tino o le tagata.

E leʻi leva talu ai, ua iloa e le au atamamai o kāloti kuka ua i ai se aafiaga lelei, lea e mafai ona faʻaaogaina e le gata i tagata matutua, ae faʻapea foʻi tamaiti.

O lenei tusiga o loʻo faʻamatala auiliiliina ai le lelei o kāloti tipi mo le tino o le tagata, ma tuʻuina atu i ai meaʻai mo le faʻaleleia o le soifua maloloina.

O le vailaau faʻasolosolo o kātiti kuka

O fualaʻau laʻau vevela e aofia ai le 6 vitamini taua, faapea foi ma mea faaopoopo, e mafua ai ona faʻamoemoe lelei uma mo le tino.

Laulau 1 - Mea aoga e iai vaega o kāloti kuka (100 g).

Fua Numera o
Squirrels0.76 g
Fat0.18 g
Carbohydrates8.22 g
Vitamin A852 mcg
Vitamin B10.066 mg
Vitamin B20.044 mg
Vitamin C3.6 mg
Vitamin E1.03 mg
Vitamin K13.7 mcg
Potassium235 mg
Kalaku30 mg
Magnesium10 mg
Sodium58 mg
Vaʻalele30 mg
Omea0.34 mg
Manganese0.155 mg
Copper17 mcg
Fluorine47.5 mcg

O le a le mea e aoga ma o le a le faʻasaʻo?

O faʻamanuiaga autu o fualaʻau tipi i totonu o ana meatotino faʻasolosolo, lea e naʻo le faʻaleleia pe a maeʻa togafitiga vevela. I le faagasologa o le kukaina, o meaʻai aoga e sili atu ona faigofie ona eli, ona o le le atoatoa o le faʻalavelave o le puipui o le puipui e tupu i lalo o le malosi o le vevela maualuga. O lenei meatotino o kāti kāpeti e fesoasoani i tagata gasegase e faʻatumu le leai o le vaitamini A, pe afai latou te faʻalauiloaina se fualaʻau ia latou meaʻai.

E faapena foi karuti e aofia ai lutein - o le vaega autu o le pigmenti o le retina, faatasi ai ma le taunuuga o le oloa o se auala sili ona lelei e puipuia ai le faaleagaina o le tino.

O le maualuga o le maualuga o vitamini o loʻo i ai i totonu o le pele, o le mea lea e le tatau ona faʻamamaina aʻa aʻa i le togafitiga vevela. E naʻo lou fufuluina i lalo o le vai tafe.

O oloa gaosia e mafai ona nutimomoia i luga o se fatu, ma o le taunuuga o le masini e faʻaaogaina i le togafitiga o maʻi o le tino i luga o le paʻu.

Fai ni faʻatauga o kāloti kuka, e aofia ai:

  • uluga o le manava;
  • afaina o le laiti ma duodenum i le faamagaloga.

I le faaopoopo atu, e le mafai ona e 'ai e sili atu ma le 3-4 aʻa fualaau faisua i aso taitasi. Afai e sili atu lenei mea, e mafai ona vali le paʻu o alofilima ma vae i le moli.

Matou te ofoina atu e matamata i se vitio e uiga i aoga o kāloti kuka ma lapataiga pe a faʻaaoga:

O fea e sili atu ona aoga: mata poʻo le kuka?

Seia oʻo mai i le taimi nei, o saienitisi i le salafa o le lalolagi o loʻo finau pe faʻaogaina pe sili atu le aoga o kāloti faʻataʻitaʻiina mo le tino o le tagata. E oʻo mai i le taimi nei e leai se tali mautinoa, e ui lava i le faagasologa o le suʻesuʻega na maua ai o se vaega itiiti o le vitamini ua faʻaumatia e le maualuga o le vevela.

Laulau 2 - Faʻatusatusaga o le vailaau faʻasolosolo o kālati kuka ma fou.

Suauu Fou
Vitamin B1++
Vitamin B2++
Vitamin b4+-
Vitamin C++
Vitamin E++
Vitamin A+-
Retinol-+
Vitamin K +-
Potassium++
Kalaku++
Magnesium++
Omea++
Iodine -+
O le fiva masani++
Squirrels++
Organic acids -+
Cobalt -+
Molybdenum-+
Arginine+-
Glutamic acid+-
V-carotene +-
Vitamin PP+-

Faʻaogaina o le faʻaoga

Ma e ui o le oloa e sili ona lelei mo le soifua maloloina, e le mafai ona sili atu i le 250 g i le aso. A leai, e afaina i le atinaʻeina o itu itu.

E malolosi pe vaivai?

Kaloti pe a uma togafitiga vevela e i ai se aafiaga leaga, aemaise lava pe afai e te faia se salatisi mai fafo ma le faʻaopoopoga o le suauʻu fualaʻau. I lalo o le faatosinaga a lenei fualaau faisua, o soliga uma i le galuega a le inumaga, e mafua mai i le le lelei o meaai, le tino ma le gasegase o le tino, ua vave ona soloia, paʻu, metala mamafa ma toxini ua faasaolotoina.

I le faaopoopo atu i ai, e mafai e le oloa ona faʻafeiloaʻi suiga fomaʻi i totoga o meaʻai, i lalo o le gaioiga lea e naʻo le faʻateleina o le faʻaaogaina o le faʻailoga.

Faʻafefea ona faʻaaoga?

Mo togafitiga

Ma le laryngitis

Mea e Manaʻomia:

  • susu - 500 ml;
  • karuti - 100 g

Taualumaga:

  1. I totonu o le tane fuʻu susu, tuʻu i luga o le afi.
  2. Tui le aʻa i luga o se fatu ma fai le susu.
  3. Taofi le kāloti i le afi seʻia oʻo ina sauni, ma e mafai ona e malamalama i lenei mea pe afai e te tulei se fualaau aina ma se vavae. Afai e sauni, o le a gaosia ma faigofie le gaʻo.
  4. Sauni e faaseʻe aʻa i totonu o le susu, ma le vai na fausia e faaaoga ai le 3 tsp. 3 taimi i le aso.

Mai le dysbiosis

E tatau ona tuʻu le 2 kāloti e leʻi faʻafefeteina i totonu o se fagu, sasaa vai i luga ma tuʻu i luga o le afi. Faʻafiafia le fuālaʻau kuka ma 'ave muamua ao lei moe i aso uma.

Mo le cosmetology

Apalai masini

Mea e Manaʻomia:

  • polotini - 1 pc.
  • falaoamata - 40 g;
  • fualaau kuka - 1 pc.

Taualumaga:

  1. Paʻu le palu moa faʻatasi ma se fulu seʻia oʻo mai le afu.
  2. Laʻau kuka kuka kukaina.
  3. Faʻaopopo le falaoamata ma faʻaaoga le mea e tupu i luga o le paʻu.
  4. Taofi le ufimata mo le afa itula ona ave lea ma le vai mafanafana.
E tatau ona faʻaaoga se masini 3 taimi i le vaiaso. A maeʻa le 2-3 faʻataʻitaʻiga, amata ona vavalaʻau poresi, ona lelei lea o le paʻu, ma faʻaitiitia le tele o le mumu o le paʻu.

Masini mo paʻu paʻu

Mea manaʻomia:

  • kāloti - 1 pc.;
  • 1 yolk;
  • olive suauu - 20 ml.

Taualumaga:

  1. Suauu kukala, pi ma tipi ma se lau.
  2. I le mea e tupu ai le mamae na faia ai vaega o totoe.
  3. Faaaoga le paluga ile paʻu o foliga mo le 20 minute.
  4. Aveese le masini ma le vai mafanafana, faʻagasolo le paʻu ma se kulimi suamalie.

O le faʻaaoga masani o le matapulepule o le a mafai ai e oe ona faʻamalo le mumu ma le ita, ma faʻamamaina ai foi le paʻu o paʻu paʻu oti.

Faʻaiʻuga

O kāloti palu e le gata e faʻamanuiaina ai le tino, ae e afaina foi. Afai e te 'aina se fualaau vevela i se faʻaopoopoga o le aofaʻi pe o loʻo i ai se tasi le le gauai i le oloa, o le a tupu tele i le atinaʻe o faʻamaoniga nei:

  • vulu;
  • malepelepe;
  • aoao malaise;
  • migraine;
  • samasama o le paʻu, e mafua mai i le le mafai e le tino ona faʻaaogaina le vitamini A e sili atu.
I le tulaga o le atiina ae o ia faailoga, o se manaoga faanatinati e faafesootai se fomaʻi.

O kātiti falaoamata o se mea taua tele mo le tino o le tagata.. E talafeagai mo le faʻaaogaina o totonu ma fafo. Ae i lenei tulaga, e taua le aua neʻi faʻaaogaina, talu ai o le gaioiga malosi o le vitamini A o le a tuʻuina atu ai le faʻafeagai ma naʻo le faʻaleagaina ai o le tulaga.