Geranium

O le a le mea e fai pe afai e le fuga mai le geranium i totonu

Geranium, po o le pelargonium, e lauiloa ona o le le lelei o le tausiga ma le luega o le malulu, lea e tosina mai ai le gauai o tagata fai togalaau. Ae ui i lea, o le toatele oi latou o loʻo feagai ma se faʻafitauli masani: o le laau e taofi fuga.

I lenei tusiga o le a tatou vaʻavaʻai atu ai i mafuaʻaga mo lenei amio o le fugalaau ma saili po o le a le mea e tatau ona fai ina ia fiafia le pelargonium mata i le totoina vave.

Aisea e le fuga ai le geranium

O nisi taimi e tupu ai le foliga o le pelargonium foliga maloloina atoatoa, o loʻo iai se mea e tupu lelei, o laulaʻau lanumeamata, ae i le taimi e tasi e le fuga. I le malamalama ai i mafuaʻaga autu mo le le lava o le fuga, e faigofie lava ona e faʻaaogaina mea sese i le tausiga ma maua ai le lauranium fugalaau matagofie.

Pasi leaga

Faatasi ai ma se gafatia le saʻo e filifilia mo fugalaau, o le geranium o loo faaauau pea ona tupu, ae faaaoga lona malosi uma e atiina ae ai lala fou ma laupapa. I nei tulaga, ina ia faʻamalosia le faʻatupulaia, e fautuaina e suitulaga se ipu ma se atigipusa laʻititi. O tagata fugalaau fugalaau masani e fautuaina foi le totōina o pelargoniums i totonu o se pusa e tasi, lea e mafua ai le tauvaga ma, o se taunuuga, o le fua tele.

Luga mamafa

E masani lava, ona o le sese o le tuufaatasiga o le eleele, e le fuga mai le pelargoniuma. Le oneone oneone ma oneone e taua o le eleele lelei mo ia. O le faʻaaogaina o eleele paʻu, faatasi ai ma ona fua uma, e afaina ai le tulaga o le fugalaau. E le faatagaina e le peʻa le aofaiga talafeagai o le ea e pasia, ma o loʻo i ai foi le meatotino o le tumau faaumiumi o le susu, lea e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻe o le pala i luga o le aʻa ma faʻaosooso ai le faʻaalia o maʻi faʻaleaga.

Faʻamasa le talafeagai

E le o le Geranium i se fale e susulu ma susulu ma faʻafefete i le tele o le suāsusu. O le le lava o le fugalaau ma le mauaina o lau lanu samasama e mafai ona taʻu mai ai le suavai. E sili ona lelei le faʻafefeina o lenei fugalaau i totonu o se pani pe naʻo le maeʻa foi ona faʻamamaina o le pito i luga o le palapala. E tatau ona faʻaaogaina le vai vavaeese, ma naʻo le avea o se auala mulimuli - palama.

E taua! O le fufuluina o le geraniums e ono mafua ai faʻamaʻi fatu i luga.

Maualuga maualuga i le taumalulu

I le taumalulu, pe a faʻaaogaina maa i le fale, o le vevela o le ea i totonu o le potu e masani ona sili atu le maualuga nai lo le vevela e mafai ona tuʻuina atu mo le atinaʻe lelei o le pelargonium. E mafua ai le aveeseina o le laau mai le malologa, lea e tatau ona malolo ai le fugalaau.

Faʻatoʻa gase

E pei o le tele o fugalaau i totonu, o le geranium e manaʻomia le faʻaleleia o fafaga i le 3-4 vaiaso.

Mo le totoina vave, e fautuaina e faʻaaoga fugalaau paluga poʻo mea faʻafefiloi ma se mea maualalo o le nitrogen. Ae o fugalaʻau faʻasaina, e masani lava ona faʻaaogaina, talu ai e leai se mea latou te manaʻomia.

Saili pe faapefea ona fafaga le geranium mo le tele o fuālaau i le fale.

Le lelei le moli

O lenei mea totino e mafua mai i le photophilous ma leaga le tali atu i le leai o se malamalama masani. Filifilia se nofoaga mo se pusa e iai geraniums, e fautuaina e vavae ese le itu i mātū ma le itu i matu-sisifo, faʻapea foʻi ma le vaʻaai ma ogalaau tetele. O le le lava o le malamalama o le la e mafai ona faʻamatalaina pe aisea e alu aʻe ai le pelargonium i luga i se taumafaiga e maua se malamalama faaopoopo.

Le teuteuina lelei

O le le lava o le teuteuina o le tino e faatatau foi i mafuaaga autu e muta ai le fuga o le pelargonium. O le teuteu lelei ma le aveeseina o tuai tuai o le tulaga autu lea mo le ola maloloina ma le atinaʻeina o laau.

Leai se faasee

O se faatosinaga lelei i le tulaga lautele o le geranium ma lona umi o le fugalaau e faia e ala i le totoina o laau toto i eleele matala i lalo o le tulaga o tulaga lelei o le tau (lelei lelei le ea, i le ao ma le po). O le faagasologa o le gaosiga e fautuaina i le afiafi po o le taeao pe a le o malosi le la.

A maeʻa le taimi i fafo, ona toe foʻi lea o le pelargonium i le ulo, pe a uma ona faʻaleleia le eleele, faʻafeu ma tuu i se nofoaga malulu mo ni nai aso.

E te iloa? O le suauu o le garanium e masani lava ona faʻaaogaina i vailaau faʻasaina i le togafitiga o faʻamaʻi eseese, e aofia ai le inhalations mo le otitis ma le angina, faʻamaʻi ma massage i fafo i le cosmetology ma isi

Tuutuuga mo le vave totoina i le fale

E tele tulafono faʻatulafonoina mo le tausiga o geraniums i le fale, o le tulitulimatagauina masani o le a faʻaaogaina ai le tulaga pe a faʻatalo le fuga o geranium:

  1. Le fua saʻo o le faʻavaivai. E faʻamamaina le eleele e pei o le pito i fafo o le eleele i totonu o le ulo. I le maualuga o le vevela i totonu o le potu o loʻo i ai le fale, e mafai ona faia le suavai i aso uma. I isi tulaga, o le sili ona lelei o le a fafaga 1-2 taimi i le vaiaso. E tatau ona manatuaina o le pelargonium e faigofie ona faʻafeiloaʻi se le lava o le susu nai lo lona sili atu. O faailo autu o le le faʻavaivai o le a magumagu pe lanu paʻepaʻe, faʻaleagaina mea leaga - o nei faailoga uma o mea e manaʻomia muamua mo faʻamaʻi faʻamaʻi e mafai ona oʻo atu ai i le oti o se fugalaau.
  2. Tulaga o le vevela. O le maualuga o le vevela o le ea + 15 ... + 17 ° C, faʻapea foʻi ma le leai atoatoa o faʻataʻitaʻiga. Afai, i totonu o le potu o loʻo i ai le geranium, o le ea vevela o loʻo i lalo ifo o le faatagaga, o le fugalaau e pau i totonu o se nofoaga e lafi ai, taofi lona tuputupu ae ma lona atinaʻe, faʻapena foi ona fuga, seia oʻo ina sili atu tulaga talafeagai tau siosiomaga.
  3. Faʻafefe eleele. O le tuufaatasiga o le palapala e matua afaina tele ai le avanoa e ola ai. O le mea e talafeagai mo le totoina o geraniums e aofia ai laufanua togalaau (2 vaega), oneone (1 vaega) ma humus (1 vaega). Mo le tele o taimi e ola ai, o le palapala i totonu o le ulo e tatau ona suia tasi i le tausaga ma se paluga eleele.
  4. Pamu pu. Pe a filifilia se atigipusa, e taua le mafaufau i le mea moni o fuga o le pelargonium e sili atu le saoasaoa i ipu laiti-i totonu o koneteina tele, o malosiaga uma o geranium e alu i le atinaʻeina o aʻa ma le tuputupu ae o le aʻa.

E taua! I le aliali mai o mea muamua, e le tatau ona feaveaʻi geraniums mai lea nofoaga i lea nofoaga, aua o lenei mea e ono mafua ai le pa'ū o le faʻavao.

Laʻau e teu ai tulafono

O le teuteuina o se tasi lea o tulaga autu mo le fugalaau geraniums. E tele auala e faʻapipiʻi ai, o ia mea uma e iai ona lava tulafono ma tulafono faatonutonu.

Totoina i le tautoulu

O le taimi autu o le seleseleina o geranium e pau i le taumafanafana. I le taunuu mai o le tautoulu, e le o toe totoina ai lenei laau, saunia mo le sulufaʻi. A oʻo ina amata ona faʻamago, e manaʻomia e le pelargonium sauniuniga mo le taumalulu. I le taimi lea e tatau ona e teuteuina, aveese uma mea e le lelei ma lau lau. Afai o le geranium e tuʻuina atu isi faʻaʻau, e tatau ona vavae ese i le vaega ole laupepa muamua. E manaʻomia foi le 1/3 ona teuteuina le mea autu.

Faitau atili pe faʻapefea ona faʻapipiʻi lelei le laau mo le taumalulu.

O le teuteuina o le Autumn e tatau lava ona faʻatinoina ao lei amataina le moe fugalaau (amata mai ia Tesema - ogatotonu o Fepuari), a leai o le a le toe maua e le laau le malosi.

Vitio: Faʻafefea ona tipi geraniums

Faʻapipiina o le tautotogo

O le teuteuina o le tautotogo e faia i le vaitaimi mai le ogatotonu o Fepuari seia oo i le faaiuga o Mati. O se vaega o lenei ituaiga o teuga o le taimi o le fugalaau ma le faateleina i lona umi ma le faaleleia atili.

O lenei faiga e aofia ai le aveeseina o laina uumi ma vaivai, lea e vavaeina ma le faasaoina o 2-3 puku i lalo.

Stambova geranium formation

O le tulaga masani o le pelargonium o le foliga o se laau umi, o lona umi e oʻo atu i le 1 m, ma o le laʻau ma inflorescences ua na o luga lava. Mo le faʻavaeina o le ogalaau e fetaui lelei ma vao malolosi ma malolosi. O lala o le vavalaʻau e tatau ona vaʻaia atoatoa, ma o le mea taua e tatau ona nonoa i le tele o taimi i le umi atoa i se lagolago tumau. A oʻo ina sili atu le maualuga o le fugalaau nai lo le lagolago, e tatau ona faia le pine o le paka tutotonu - o le mea lea e mafua ai se faʻalavelave sauā. O le aofai o numera fou, 6-7 e tatau ona tuʻuina - o le a avea ma faavae o le pale o le lumanaʻi.

Faatasi ai ma sea tulaga, e mafai ona faamoemoeina i le isi tausaga le fuga o le garanium.

E te iloa? Faaliliu mai le gagana Eleni, o le igoa "geranium" o lona uiga o le "kiona", aua o fualaau o geraniums e pei o vavae.

E faʻafefea ona fafagaina le geranium mo le tele o fugalaau

E tupu e ui lava i fautuaga uma, o le laau e gaosia pea na o vaivaiga vaivai ma e itiiti lava, pe e le fulafula foi. O le tele o taimi, o le tali i le fesili pe aisea e pagatia ai le pelargonium, o loʻo i ai i le le lava o meaʻai i totonu o le eleele, o lea e tatau ai ona e faʻalauiloaina se togafitiga faʻatoʻaga.

Faʻalagolago i le palapala o loʻo faʻaaogaina i totonu o le ulo mo le totoina o geraniums, filifili fomaʻi talafeagai:

  • pe a faʻaaogaina le mea na saunia, ua uma ona tumu i microelements talafeagai, ua lava lea e fafaga ai sina vaega ole magnesium sulfate ma le eletise mo le laei pito i luga;
  • Mo se paluga palapala ua saunia faatasi ma ona lava lima, o le a faʻafefiloi ai le faʻaaogaina o fualaau aina, ma e tatau ona faʻafefiloi ma le palapala ma o le a mautinoa ai le fafagaina faifaipea o le laau.
I le avea ai o se faʻamalaʻau, e masani ona faʻaaogaina togafitiga faʻatoʻaga - o se vaifofo suamalie o le iodine (1 mataua i le 1 l) vai, susu poo aspirin, poʻo vitamini o le vaega B.

O le faʻataʻitaʻiga e faigofie lava, ae o tulafono faʻavae mo le tausiga, e oʻo lava i le au fai togalaau e mafai ona faigofie ona ola ma lauuranisi o le a teuteu ai soʻo se fale. Ma o lona gafatia mo le fugalaau umi ma faigofie le gaosia o lenei fugalaau o se tasi o laau e sili ona fiafia i ai tagata fugalaau.