Fua o le gaosiga

Colony portulakovaya: o se laau manaia mo le fale

O le igoa o le laau, Crassula, ua faaliliuina mai le Latina e pei gaʻo. O le igoa sili lenei ona masani ai, o le paseka, na maua mai le malie ona o lau mafiafia ma lau. E ese mai fafo ese mai fafo: taʻutaʻua ma taʻitasi tausaga, vao laʻau ma vao.

O le toʻatele e sau mai Aferika, o nisi o ituaiga o loʻo iai i Ausetalia ma le motu o Tasmania. I totonu o le fale, e ola ai i eleele papaʻe ma papaʻe papa.

E sili ona taʻutaʻua Crassula i tagata faʻaola i totonu o laau. O le foliga sili ona taatele i totonu o le fale failaina fale - Crassula Portulacus. E alofagia o ia i mea teuteu, tuputupu ae vave ma le le mautonu. E le gata i lea, e tele talitonuga e fesootaʻi ma lenei laau toto.

Uiga o Cracula Portulacus

Lea

Tetee, o le tino, e sili atu le mafiafia i le ogatotonu. I foliga e pei o le ellipse, lanumeamata lanumeamata, susulu.

Barelu

Mafiafia, mafiafia i luga o tausaga ma mafai ona oʻo atu i le 30 cm le lautele.

Tele

E vave ona tupu, e mafai ona oʻo i le 2 mita le maualuga. O ia ituaiga faʻataʻitaʻiga, e pei o pupu laau.

Faʻavaitaimi

E ola umi tamaʻitaʻi, e oʻo atu i le 10-15 tausaga. E masani lava ei ai kopi matutua.

Fuga

O fugalaau o se semi-sunshade. E toʻatasi, e le mautonu, papaʻe. I tulaga o potu e toetoe lava a le fuga.

Grooming Portulakova i le fale


O fale o le fale o loʻo i totonu o ipu eseese ma totonu o pusa i se tuufaatasiga faʻatasi ma otaota eseese. E mafai ona tupu aʻe e avea o se talo.

Toto ma toe totoina pe a uma ona faatauina

E pei o so o se mea teuteu, E tatau ona fetuunai Crassoul i tulaga fou. O le mea lea, o le aumaia mai le faleoloa, mo sina taimi na teu i totonu o le fale tuai na faatauina mai.
A maeʻa le 1-2 vaiaso, ona vavae ese lea o le laau mai le masini tekonolosi, luluina mai le eleele ma faʻapipiʻi i totonu o le mea e saunia ai, ona ua uma ona faatulaga se pusa vai i le pito i lalo o le ulo.

O le aʻa o le huntrophy e le o atiina ae, o lea latou te aveina ai ipu papaʻu. O loʻo totoina le laau i le ogatotonu ma faʻaopoopoina malie mai itu uma. Suavai ma nofoaga mo ni nai aso i se nofoaga malulu, puipuia mai le susulu o le la. Ona tuu lea i se nofoaga tumau. I le lumanaʻi, e naʻo le mea e tatau ai, e na o le totoina o le laau, pe afai e aʻafia aʻa.

Eleele

O le gaʻo gasegase e le o faʻamalosia le eleele, aua e maua i eleele leaga i le fale. O le meaʻai e faigofie ona sauniuni mai i le tutusa o le eleʻele eleele, humus ma le oneone. O nei mea uma e aoga e faʻafefiloi ma fasi vaega o malala.

Faʻasa

O se tamaʻi gaʻo e alofa tele i le suāinu, ae i vaitau i le va o ia mea e tatau ona faʻamago atoa ai le palapala. I le taumalulu, e faʻaitiitia le suavai, ma, aʻo leʻi faʻamamaina le laau pe a uma le faʻamago, faʻatali mo le lua i le tolu aso.

Totogi

E tupu lelei le ulu o Chukula ma le masani lelei mo fale ma fale, ae le mafai ona teu i tafatafa o maa i le taimi o le mafanafana. A maeʻa pe a ma le 7-10 aso, e aoga tele mo se fafine ona faʻatulaga se vai malulu.

Fertilizers

Fafagaina i le taumafanafana e tasi i le masina, E fetaui lelei mo lenei fugalaau mo le cacti. E le pei o le tele o fugalaau o le fale, e faʻamaʻaina le moa i le taumalulu, e tasi foi i le masina, ae naʻo le afa o le fua o le faʻamalosi.

Malamalama malamalama

Crassula portulacata e ola matagofie i le itu i sautesisifo poʻo le faamalama i saute. E le manaʻomia ona puipuia mai le la. Na te taliaina le ufiufi o le malamalama. Me i totonu o le potu i luga o le potu pe a faʻamalamaina moli.

Laasaga masani

E ola le ulu o Chukula i le natura i nofoaga ma le vevela e masani ona tumau. O le mea lea, e le taliaina ai se pa'ū malosi i le vevela, 20-25 tikeri i le taumafanafana ma le 12-15 i le taumalulu o le a sili ona lelei mo ia. I le maualuga o le vevela, o le fafine gaʻo lafoaʻi lau lau, ma i le malulu, aʻa ona aʻa.

I le mafanafana o le vaitau, e fautuaina ai le vavao e ave i fafo.

Teuteu

Le faia matagofie laʻau vao tui le pito i luga o le laau.

Faʻatauga auala

Laʻau

Vaʻaleleina o meaola e le mafua ai ni faafitauli. O le auala lauiloa esuluina. I le tautotogo, e seleseleina ma veleseina i le aso. Ona mauaʻa lea. E mafai ona faia lenei mea i le vai, ma e mafai ona vave tuʻuina i totonu o se eleele malulu ma ufiufi i se fagu ipu. Afai o le tipi ua totoina i le vai, ua totoina i le eleele pe a uma ona aliali mai aʻa.

O le gaʻo gaʻo e faigofie ona faʻasaʻo le laupepa. O le faʻataʻitaʻiga e tutusa lelei lava ma le toe gaosia e ala i le oti. E vavae ese le lau mai le matua matua, tuu i totonu o se palapala susu ma ufiufi i se fagu. E tatau ona tatalaina i taimi uma e vaʻavaʻai ai laau ma faʻaitiitia le condensate e faʻapupula i luga o le ipu malamalama. O le faiga lava lea e tasi e faia pe a oʻo i ni aʻa. O se pupu fou e aliali mai i le pito i lalo ole lau. O le pepa tuai ua teuteuina ma le faaeteete pe a uma ona aliali mai ni nai laupepa i luga o le fale fou.

Fatu


O fatu o le Crassula e seasea faʻaleleia i fatu, o fatu e le maua i le fale, e toetoe lava a le maua i luga o le maketi. Afai e mafai pea, o fatu e totoina i totonu o se mea papaʻu i luga o se mea susu susu ma ufiufi i le tioata.
O fatu e totogo i totonu o le lua vaiaso, i le taimi e masani ona susu ai le eleele, faʻaleleia le totoina, ma le tioata e masani ona aveeseina. A uma le lua poʻo le tolu lau laʻau, e totoina totō i totonu o fagu tumau.

Maʻi ma faʻamaʻi

    O faʻamaʻi matua o le gaʻo gaʻo e fesoʻotai ma vaivaiga ile tausiga:

  • aʻa o le pala: e tupu ona o le tele o le suauu ma mea e maua i le maualalo o le vevela; ua totoina le laau i totonu o se mea fou pe tuu i se potu mafanafana;
  • laulauina o laulaau ma le vevesi: tupu ma le tele o le susu; faaitiitia le suavai, totoina pe a tatau ai;
  • lapisi faʻamalo ma tuʻuina lau laulaau: mai le leai o se malamalama; tuʻu i le itu i saute poʻo southwestern windowsill, pritenyaya muamua taimi.
    Pests:

  1. mealybug
  2. talita;
  3. apogaleveleve mite

O Kolose e seasea aafia i meaola faalafua., ae afai na tupu lenei mea, ona faʻaaogaina lea: fufuluina i fasimoli, tuʻu i totonu o le fagu mo ni nai minute, ufiufi le palapala i se ata, solo i se ie ua gaugau vodka. Afai o ia ituaiga o gaioiga e le faapaleina i le manuia, ona faʻaauau lea i metotia o vailaau o tauiviga.

E tusa ai ma le Feng Shui ma le aganuu, o se mea lelei e aumaia ai le tamaoaiga i totonu o le fale. O le mea lea, e taua foi o le "laau tupe".

E mafai e Crassula ona fesoasoani i le faamamaina o le vevesi, aluese mai le atuatuvale, fesoasoani i le puipuia o faamaʻi viral, faaalia o le antiviral activity.

O le tele o tagata mamanu e faʻaogaina lenei laau mo le totonugalemu o totonu o ituaiga ma ituaiga Mediterranean.

Ata

E le gata i lea e mafai ona e faamasani i le ata o Polsyanka Portulakova: